Armste Surinamers krijgen jaar lang voedselpakket

52

PARAMARIBO, 29 mrt – De ‘allerarmste’ burgers krijgen een jaar lang maandelijks een voedselpakket. Dit meldt de Times of Suriname. De regering nam het besluit onlangs. Het project loopt in de miljoenen.

Geschat wordt dat er ruim tien miljoen Surinaamse dollar (ongeveer twee miljoen euro) mee gemoeid gaat. Voor de selectie is niet alleen uitgegaan van het cliëntenbestand bij het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. “We hebben gemerkt dat behalve de mensen die we in ons systeem hebben, er ook andere mensen zijn die het nodig hebben”, zegt minister Joan Dogojo.

Werken met alleen het traditionele bestand zou het doel missen. Weliswaar zijn strengere criteria gesteld voor wie in aanmerking komt. Wie een baan heeft, is bij voorbaat uitgesloten. “Het gaat om de allerarmsten. Een van de voorwaarden is dat je geen inkomen hebt”, aldus Dogojo. Op de begroting van het ministerie is een special post opgebracht, namelijk Sociale Bescherming & Armoedebestrijding.

Bekijk ook:

52 REACTIES

 1. Suriname kan je verdelen in,;
  Arm-armer en armst.
  Zeker geen paradijs en ook geen Dubai,
  WELKOM in NDP land en miesjiekaba Dubai,een exacte kopievan Haiti,hmmm… mijn excuses…welkom I de ndp paradcijs waar iedereen iet gemen is ..we zijn ARM!


  Maak melding

 2. Wederom een belofte, ik hoop maar dat ze het waar kunnen maken. Als het zo is, dan is het voor de aller armsten een zegen, om dit voedsel pakket te krijgen.
  Maar, het zal wel alleen bij een belofte blijven !!!!!

  Jacko


  Maak melding

 3. Hoe trots moet je zijn om tot de armsten te horen en een voedsel pakket in ontvangst nemen!?
  Dat het zover moest komen in Suriname…bedankt NDP.


  Maak melding

 4. Ik werk niet, ik heb een gezin met 12 kinderen, ik heb nog 2 vrouwen met elk 3 kinderen.
  De vrouwen krijgen 1 jaar een voedselpakket. Lekker mang hoef ik niet voor eten te zorgen.
  Ga lekker goud zoeken want de overheid weet niet dat ik goudzoeker ben want ik betaal geen belasting.


  Maak melding

 5. hoe lang is een jaar in suriname ?
  voor boefdraad bestaat een jaar uit 18 maanden en voor waaldijk zelfs uit 24 maanden.
  ik denk dat het jaar van de armsten hooguit 3 maanden zal duren.


  Maak melding

 6. @J Zwartmans,

  Je hebt gelijk. Vrees ook paarse luchtkasteel. Volgens mij kan dit moeiteloos het rijtje van 18.000 te bouwen huizen, bruggen, wegen, aanleg dijken, diepzee havens etc etc… Bouterse houdt de bevolking en worst voor.

  Geschat wordt dat er ruim tien miljoen Surinaamse dollar (ongeveer twee miljoen euro) mee gemoeid gaat.

  Heeft de regering al dekking gevonden om dit te financieren dan ? Of gaat Omu Snesie voor suikeroom spelen.


  Maak melding

 7. Deze voedsel pakketten gaan bekostigd worden door de president persoonlijk vanuit zijn buitenlandse bankrekeningen. Anders zouden wij niet weten waar dat geld vandaan moet komen. Dit soort maatregelen komen juist op een moment dat er voldoende twijfel bestaat over de legitimiteit van deze regering, en hiermee wordt aangegeven dat het Surinaams volk niet meer telt , Beloof ze van alles , en ze zijn weer een poosje zoet.


  Maak melding

 8. Het is niet eerlijk dat alleen de ‘allerarmsten’ in aanmerking komen voor een voedselpakket, de ‘allerzieligsten’ waaronder Amzad, André, Carl, Melvin, Ramon en Dora moeten ook een voedselpakket krijgen, zij krijgen niet eens een salaris, ze krijgen slechts een schadeloosstelling, of ze verdienen veel minder dan tijdens hun vorige betrekking en tot overmaat van ramp gunt men hen hun snoepreisjes, helikopters en Prado’s niet, de ‘allerarmsten’ moeten daarom uit dankbaarheid (omdat hun aantal zo enorm mocht groeien de afgelopen jaren) en solidariteit eisen dat de ‘allerzieligsten’ ook voor een voedselpakket in aanmerking komen.


  Maak melding

 9. Men doet voorkomen als of men trots moet zijn met de introductie van voedelpakketten.
  Het is meer een schande dat men de bevolking tot bedelaars van de staat hebben gemaakt.


  Maak melding

 10. Kijk dat is nu het verschil.Voor 2010 moesten ze werken voor hun brood.En vandaag kunnen ze lekker in hun hangmat liggen en het eten wordt thuis bezorgd per kameel.


  Maak melding

 11. RAY mopper niet zo man alsof het vorige regering het goed deed. Vergeet niet dat al die rotte appels waar wij nu mee zittten door NIeuw Front en co zijn veroorzaakt!!!!

  Ik weet dat het niet makelijk is , maar laten wij ook zelf initiatief nemen. Zelf ondernemen bijv , onze prioriteiten stellen etc etc etc. Het hoeft allemaal niet zo luxe te zijn


  Maak melding

 12. Al die gestolen geld wordt toch gebruikt t b v bevolking in vorm van pakket.DDB is niet zo slecht als men beweren alleen heeft die man geen visie om su vooruit te brengen..Bouterse 1 heeft heel veel geld uitgegeven ook voor zichzelf maar de grote groep van bevolking heeft ook van genoten njang dringie Party feesten tot ze neer vallen…nu is geld op moet ze gewoon gaan werken en zeuren..


  Maak melding

 13. VHP enNPS zijn grote rovers geweest maar een ding en dat ze hebben verstand van het land besturen en zand strooien in ogen van bevolking…het is nog niet laat DBB kan altijd voor advies bij hun.of samen coalitieregering vormen


  Maak melding

 14. laat booterse met zijn voedselpaketten in liba springen!!!!
  anno 2016 moet men voedselpakketen uitdelen????
  is hier soms Afrika geworden?
  Oh God, wanneer verdwijnt deze moordenaar uit onze
  aardbodem?????????
  rommel met bouta!!!!!!!


  Maak melding

 15. @King
  Doe jezelve een eer en Zwijg!!Je brengt je partij nog meer in verlegenheid met je lariekoek die je rondbazuind.
  Venetiaan had geen welvarende of groeiende economie of land overgenomen maar een kapotte land!!
  Deze mode van voedsel pakket begon in 1980 toen je lijder bouta middels een geweldadige coup aan de macht kwam,de telefoon coup. volgde dec moorden, moiwana slachting,bouta amnestie alles onder jou lijder!!
  Kom dus anderen de schuld niet geven voo hetr fallen van je lijder als ..ja zeg maar lijder!!Wil je hem als helpen gaan maaj je best doen om pappie met zoonlief dino te hereinigen!! Is dit de Suriname die je in beeld hebt,!?.Denk jij dat de rest 100 jaren nog geduld heeft met deze ellende zoals jij?!
  Waar wacht jij op ,op- een wonder uit de Hemel misschien?!Weet jij dan niet dat jijzelf wat voor je land moet doen en niet omgekeerd. 100 jaren aan geduld heb ik niet en ik zit niet op- een wonder te wachten die nooit zal komen!!


  Maak melding

 16. Ai boi,hoe heet deze persoon…djogo,
  Dat is toch de Surinaamse bier?
  Voedsel pakketten,mi Gado.
  Yepi no de moro,sari Tori.
  Surinamers wordt wakker,jullie worden weer ingepalmd,
  Safari safari boi.


  Maak melding

 17. @ Fer E & Koos.

  Jongens bedankt, maar ik hoef geen gelijk te krijgen.
  Fer : fa waka mang, hoe heb je de paasdagen doorgebracht ? Ik ben helemaal uitgewaaid hier, het stormde bij het leven mang.Soso beloofd nomo, ma niks no kong terecht !

  Sari Tori.

  Jacko


  Maak melding

 18. Er is zelfs geen geld om oa aannemers uit te betalen…hoe gaan ze dit nou financieren ??

  eigenaar van Combé markt zit nog steeds te wachten op zijn geld..

  zoveelste luchkasteel ??

  oude schulden worden niet voldaan en nieuwe schulden laat men oud worden…


  Maak melding

 19. Ben benieuwd welk groep de allerarmsten zijn?
  Waar is de man van de vrouw?
  De man komt en doet zijn werk, de vrouw heeft ook lekker genoten. De man die gaat weg totdat het weer gaat jeuken.
  De vrouw ontvang de man wijdbeens hetzelfde ritueel herhaalt zich weer.

  Maar de vrouw met 5 kinderen staat er helemaal alleen voor zonder inkomen!!! De gemeenschap betaalt deze voorziening. De gemeenschap moet ook keihard zwoegen. Maar sommige genieten van de lusten maar niet van de lasten.

  Waar zijn de beloftes van misikaba dat Dubai in zicht komt???


  Maak melding

 20. Poelepoentje, ach man je kletst uit je nek. Het is ook nooit goed wat excellentie Bouterse doet. Armste Surinamers krijgen jaar lang voedselpakketten. Het is goed dat onze president ook die mensen een hart onder de riem steekt. Bouterse heeft zijn sociale gezicht nooit verloren. De Fronters zouden gaan bedelen bij de oud kolonisator maar niet onze president. Wij houden onze rug recht en deze crises wordt zonder hulp van de blanke ex kolonisator opgelost. @Roy, als iedere Surinamer een lidmaatschap van de ndp heeft kunnen ze met korting boodschappen doen combee. Zo zie je maar weer de ndp let ook op kleine huishoudens. @Ray, jij maakt je keer op keer onsterfelijk belachelijk mijn beste harige vriend. Stop met die vendetta tegen onze president. God bless Bouterse, god Suriname


  Maak melding

 21. die dubai is tussen de benen van oplichter en bedrieger
  miesikaba!!!!!!!!!
  een echte clown als meesibaka bestaat er niet!!!!
  Meisekaba hoort in de dierentuin thuis!!!!!!!
  En zo iemand is parlementarier!!!!!
  Schaam je toch doooooood miesikaba!!!!!
  vertel al de leugens aan je kindren als je die hebt!!!!
  idioot!!!!!!!


  Maak melding

 22. @ Roy

  Dat heeft de Paashaas voor ze achtergelaten het afgelopen weekend.

  @ Poelepan (tje)

  De personen die je allemaal opsomt, komen inderdaad in aanmerking voor het voedsel pakket. Helaas vergeet je er eentje te noemen, ( Somo. )
  Ik heb in 2011 mee geholpen aan de naschoolse opvang voor de kinderen, mijn toenmalige werkgever moet nog steeds geld krijgen van de overheid.
  Tru tru na wan sari tori,het is gewoon een K@ zooitje hier !

  Jacko.


  Maak melding

 23. ” PURPLE Santa Claus, Desiderius, ” from ” SUbai ” is coming to town with a bunch of “gifts” kids. So, get in line on time for a great welcome !

  You better watch out
  You better not cry
  You better not pout
  I’m telling you why

  PURPLE Santa is comin’ to town
  PURPLE Santa is comin’ to town
  PURPLE Santa is comin’ to town

  He’s making a list
  He’s checking it twice
  He’s gonna find out
  Who’s naughty or nice

  PURPLE Santa is comin’ to town
  PURPLE Santa is comin’ to town
  PURPLE Santa is comin’ to town

  He sees you when you’re sleeping
  He knows when you’re awake
  He knows if you’ve been bad or good
  So be good for goodness sake

  So you better watch out
  You better not cry
  You better not pout
  I’m telling you why

  PURPLE Santa is comin’ to town
  PURPLE Santa is comin’ to town
  PURPLE Santa is comin’ to town

  The kids in girl and boyland
  Will have a jubilee
  They’re gonna build a toyland
  All around the Christmas tree

  So you better watch out
  You better not cry
  You better not pout
  I’m telling you why

  PURPLE Santa (is comin’ to town)
  PURPLE Santa (is comin’ to town)
  PURPLE Santa is comin’
  PURPLE Santa is coming’
  PURPLE Santa is comin’
  To town

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 24. Lees zonet op starnieuws het volgende.
  Bousaid zegt dat de koers met max 10 cent naar beneden gaat.
  Dat is dus voorkennis als blykt dat het daadwerkelyk gebeurd.
  Hoe is t mogelyk.


  Maak melding

 25. 40 onafhankelijkheid, soevereine staat maar straatarm.
  Bedeling-land is Suriname geworden. Gratis bruine bonen met zoutvlees heeft veel meer kapot gemaakt dan wat lief is.


  Maak melding

 26. Weet iemand al wat er in die voedsel pakketten komt te zitten?

  – 1 blik bruine bonen
  – 3 plakjes zoutvlees
  – 1 kilo dagoeblad
  – 2 kilo (breuk) rijst
  – 1 heel brood
  – 1 pak crackers
  – 1 kilo suiker
  – 4 mars bars
  – 1 liter olie
  – 1 familieverpakking condooms

  Hoe is de logistiek geregeld? Kom je het zelf halen of komen ze het brengen? Air droppings? Dit heeft er alles in om uit te groeien tot het grootste corruptie schandaal aller tijden.


  Maak melding

 27. Van ėėn van de 17 rijkste landen, naar ėėn vandl de armste landen, waarbij mensen afhankelijk zijn van een voedselpakket, dankzij die paarse roversbende, en na deze 5, willen ze nog 5, al moeten ze de grondwet wijzigen, deze grondwetrechtenschenders.


  Maak melding

 28. Hoe kunnen mensen nou zeggen dat Surinamers lui zijn? Je hoeft helemaal niet te werken, want het voedsel komt vanzelf naar je toe.

  Weet je wat? Ik ga weer in mijn hangmat.


  Maak melding

 29. @Stille,

  Je hebt gelijk hoor.
  Ik hoorde over een man die in z’n hangmat een tomaat at. Toen gooide hij een paar zaadjes naar beneden en sliep voor enkele maanden. Toen hij wakker werd geurde het naar tomaten, want die zaad was gebloeid in een plant met lekkere tomaatjes eraan. Toen plukte hij er een paar, at het op, gooide de zaadjes naar beneden en ging weer slapen in z’n hangmat. Het voedsel komt echt zelf naar je toe.


  Maak melding

 30. @bala,

  Je bedoelt zeker dat de overheid daar gemeenschap stimuleert. Tsja, als de mensen uitgehongerd zouden zijn en futloos daardoor, zouden ze elkaar ook niet bespringen en zouden er geen nieuwe werklozen bij komen. Dus daar heb je gelijk in.


  Maak melding

 31. Waar zijn trouwens de reacties van de paarse piepeltjes die wat op te merken hadden over de voedselbanken in Nederland en King waar is die 1.3 miljard + gebleven die er was toen bouterse het roer over nam van Venetiaan en nu omgezet is in zowat 10 miljard in de min


  Maak melding

 32. De armste Surinamers moeten niet te veel rekenen op deze voedselpakketten. De werkwijze van deze regering kennende , wordt het nog een hele toer om vast te stellen wie er in aanmerking komen voor een pakket en wanneer dat eindelijk gebeurd is door een geldverslindende en whiskey zuipende presidentiële commissie, zal de regering het benodigde geld gaan putten uit dezelfde lege bron waar het geld voor de subsidie van babyvoeding, de naschoolse opvang en het bus,- en bootvervoer van schoolkinderen vandaan zou moeten komen, maar het maandenlang niet meer doet.


  Maak melding

 33. Waarom moest de onafhankelijkheid cout ke cout doorgedrukt worden. Ik zie mensen om me heen die voor de onafhankelijk hadden gestemd en nu zie ik dezelfde bekende mensen van toen bij de Albert hein boodschappen halen in Amsterdam. Is het niet hypocriet. Het motto vertrouw op eigen kunnen moet veranderd worden in berouw op eigen kunnen.


  Maak melding

 34. @ Morenito

  Lol hoe weet je precies, wat er in het pakket zit ??
  Heb jij het zelf samengesteld of zo ?
  Heb je toch nog iets vergeten, waar blijft dan het wiet ????


  Maak melding

 35. @Fer.E voorzitter met żijn groep der oliebollen komen weer met hun afgezaagde voorspelbare idiote geblabber waar niemand nog naar luistert.


  Maak melding

 36. You are old fashion een ekte folklore nog steeds in de koloniale slaap van de kolonisator je bent niet meer te redden achter gebleven misbaksel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.