Plan oppositie voor herstel Surinaamse economie

29

PARAMARIBO, 16 mrt – De oppositie komt met een geheel eigen plan voor herstel van de economie. Dit zegt voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname, NPS. Het duurt weliswaar nog even eer het plan af is.

De vier politieke partijen in de parlementaire oppositie, hebben minstens een half jaar nodig. Afhankelijk van de situatie dan zal worden bepaald of het plan aan de regering worden gepresenteerd. De oppositie vindt een heleboel misgaan. “En dat moet allemaal goed in kaart worden gebracht en aangegeven moet worden hoe dit aan te pakken”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd.

Er wordt duidelijk niet over één nacht ijs gegaan. De omstandigheden zullen uiteindelijk bepalen hoe het plan te gebruiken. Het zou ook kunnen dat de oppositie ineens het land moet overnemen. “In de politiek moet je met alles rekening houden”, aldus Rusland. Het is altijd goed alvast een evaluatie te maken. Dat bespaart tijd als het op besturen en corrigeren aankomt. De oppositie wil ook een crisisdebat in het parlement.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. Daar gaan we weer godverdomme!
  “Het duurt weliswaar nog even eer het plan af is.”
  We hebben nog geen enkele fuck gedaan maar we slingeren er maar weer een persbericht tegenaan.

  “En dat moet allemaal goed in kaart worden gebracht en aangegeven moet worden hoe dit aan te pakken”
  M.a.w we hebben geen flauw idee wat er moet gebeuren en proberen slechts uit alle macht ons imago van incompetentie te maskeren.

  Geen wonder dat de samenleving moedeloos, nerveus en apatisch is. Zelfs op afstand zijn Surinamers deze eindeloze clownshow zat. The republic is royally fucked!


  Maak melding

 2. JZwartmans
  Jacko…zoals te doen gebruikelijk. Stem now tap mie, mie o pai joe later. No spang.
  Ray
  Het lijken wel honden die in hun eigen staart proberen te bijten! Niemand van de deze luie, zelfzuchtige en volgevreten idioten verdient respijt. Ze moeten allemaal met pek en veren de stad worden uitgejaagd. Het is vijf voor twaalf en al deze clowns proberen nog met 20ste eeuws taktieken de bevolking zand in de ogen te strooien.

  En het ligt niet aan een partij of individu, het hele Surinaamse politieke systeem is onderhevig aan houtrot en moet tot op het bot ontdaan worden van alle parasieten en ongedierte.


  Maak melding

 3. Dit is echt formalistisch gezwets van Rusland. Het geeft de besluitloosheid aan van mensen die te veel geleerd hebben.

  Daar waar Bouterse te snel en ondoordacht, zonder goed advies, handelt gaat Rusland te lang door denken en nog eens door denken.

  Dit brengt het probleem van Suriname in beeld.

  Leiders als Bouterse jagen het land populistische naar de kelder.

  Onder handen van bestuurders als Rusland wordt alles weg gedragen omdat ze nog aan het nadenken zijn en vergeten uit het raam te kijken om te zien wat er echt gebeurd.

  Wie heeft de gulden middenweg in de aanbieding.
  Doel bepalen, voorzichtig beginnen met de voorbereiding en gericht keihard aan het werk naarmate de data beter worden.

  Ofwel zorg voor directe productie en dat kan door

  1) De area of interrest rondom IAM gold en Surgold uit handen te halen van de vriendjes en zakelijk onder te brengen bij IAM Gold en Surgold.
  2) De informele goud industrie (Benzdorp) echt te ordenen en winsten uit het verleden bij de concessiehouders te belasten.
  3) De overeenkomst met Surgold open te breken naar een realistische $ 25.000.000 voor de aandelen en $ 200.000.000 als obligatielening. Hierdoor nemen de kosten van Staatsolie jaarlijks extreem af.
  4) Alcoa hard aan haar verplichtingen te houden en een ecologischschade fonds op te richten dat gevuld wordt door Alcoa en waar de herstel projecten uit gefinancierd worden. Brengt direct deviezen met een forse omvang.
  5) De energie sector te saneren naar wereldmarkt kostprijs.

  Het voorgaande kan bij wijze van spreken met en pennestreek geregeld worden. Het levert direct resultaat op


  Maak melding

 4. Allen,

  HEEL Suriname de straat op, om te eisen dat deze regerig naar huis moet, nieuwe verkiezingen, en opnieuw beginnen.

  Wel goed nadenken op wie er nu gestemd wordt.
  SUCCES.


  Maak melding

 5. Het is bublieks geheim dat delen van de media alles van de oppositie als zoete koek tot zich nemem. Zonder critiche analyse en met krantenkoppen die de lading niet dekken.Er wordt grif betaald aan media eigenaren die hun eigen personeel een hongerloon betalen. Dat is onderandere de reden waarom de man van de straat zegt:”politiek is vies maar betaald”


  Maak melding

 6. @Morenito

  15 burgers die eerder getracht hadden hun meningen te uiten moesten het met de dood betalen.
  Vergeet niet dat wederom het dezelfde crimineel is tegen wie je kritiek moet uiten en ter uwe informatie laat ik je het weten dat een ieder zijn leven lief heeft. Weer zijn er anderen zoals bv Gajadien die het durft te zeggen zoals het is,ook Jogie die moed en durf toont . Dan heb je anderen die genoegen nemen met DENKEN en Plannen maken. En dan heb je de coalitie die blij is met hun lijder en gezworen heeft nooit kritiek op hem te uiten,al vallen er nog meer doden……


  Maak melding

 7. Ray
  De tijden zijn veranderd. Je kunt niet eeuwig bang blijven voor een boeroeper die zich heeft ingegraven ten koste van alles wat ons lief is. De zon schijnt iedere dag intens in de republiek. Als je zonder zonden bent staat gerechtigheid aan je kant. De bevolking is zo moe gebeukt dat men subversief gedrag als normaal is gaan beschouwen.

  Waar gaat de republiek in godsnaam heen als er geen jeugdig kader opstaat dat de rug recht houd en weigert mee te doen aan de als normaal geaccepteerde anti intellectualiteit?

  Ik ben het zat aan mijn kinderen op een wereldbol aan te wijzen dat de republiek Suriname hun vaderland is maar dat ze er beter ver van kunnen blijven omdat het een shitshow is.


  Maak melding

 8. @Morenito
  Zeg Morenito de persoon om wie het grootste gedeelte gaat leeft nog in ons midden. Hoe kunnen we onze ogen sluiten en doen alsof hij niet bestaat,alsof wij hem niet zien?.Een groot deel van onze tragische geschiedens is geschreven door deze crimineel ,wat moeten wij dan doen Morenito?Onze hoofden in zand begraven zoals de lijder het graag doet?Het heden is het spiegelbeeld van het verleden vergeet dat niet.Wat moeten wij onze kindere leren Morenito?Moeten we ze zggen bv het is vandaag 8 Dec maar vraag niet waarom,of het is 25 feb vier revo maar vraag niet erover,,,,,,
  En het allerbelangrijkste..hoor jij je ouders zeggen..Moerenito,kijk naar de lijder,geen schooling,geen diplomas,wel een geweldadge moordenaar en hij heeft het tot lijder gemaakt wij hopen dat jij zoals hem wordt…
  Wordt serieus hoor Morenito.Het verleden zal ons altijd blijven achtervolgen zolang de crimineel niet zij verdiende straf heft gehad en dat is gevangenis!


  Maak melding

 9. Ray
  Ik snap je frustratie en ik hoop dat je die van mij ook snapt.
  De man heeft niks “gemaakt”. Hij heeft zichzelf tot president gekroond omdat destijds angst regeerde. Hij is een meester manipulator die gebruik heeft gemaakt van de buigzaamheid en lust voor materieel en consumptie die in dat land overheerst.

  Onze jeugd ontbeert goed en robuust onderwijs omdat de crimininele bestuurders dondersgoed weten dat als je de bevolking stom houd er geen – voor hun – onvoorziene verassingen onstaan. Wat kunnen we eraan doen?

  Laat ons beginnen om een integere intelligente middenklasse te kweken die geen focus heeft op individuele rijkdom maar integendeel besteft dat als het water stijgt alle boten omhoog gaan.

  Laat ons beginnen aan de historisch opgelegde etnische sleur te ontsnappen en eindelijk te beseffen dat het geen zin heeft om elkaar te beoordelen op afkomst maar aan je individuele bijdrage aan het collectief. Huidkleur heeft geen enkele waarde in de 21ste eeuw. Je bijdrage aan de republiek des te meer.

  Ons land is een spectaculair land. Met juiste instelling en attitude kunnen we een samenleving creeren die maakt dat talenten als vliegen op stroop afkomen.


  Maak melding

 10. @Morenito

  Begin bij het begin. Eerst de crimineel opsluiten en de rest volgt vanzelf,Eerst de rotte appel verwijderen en de rest komt goed,. Begin bij het begin,,okay!!


  Maak melding

 11. het grootste probleem is de boef moordenaar,oplichter,dief,bedrieger bedrogen.. die het hele land in zijn macht heeft met al zijn volgelingen met een goed salaris..

  je zult nooit een ja knikker horen klagen zeuren..

  die hebben hun schaapjes al lang-breed op het droge en de andere helft is de pineut..

  aan de andere kant is het ook goed,dat de ja stemmers die op deze bende gestemd heeft en nu niks van af weet ,zelf er onder lijdt..inderdaad met een lange IJ..laat ze het maar voelen..

  een ezel stoot zich niet twee-maal aan de zelfde steen,,,,maar een ka surinamer doet het vele malen..

  de grootste ellende is ddb die in suriname leeft..


  Maak melding

 12. Zolang de paarse baas der misdadigers de macht heeft, neks e go jepi, op papier en misschien in de theorie. De maffia baas heeft de rechterlijke, wetgevende en bestuurlijke macht omgekocht. Dus plan nooit e go luk met onberechte mensenrechten schenders. In de jaren tachtig niet en anno 2016 ook niet. Na soso las teng. Pas als al die boeven en hun lijder zijn opgesloten kan men met een schone lei beginnen om het land op te bouwen. Zolang de paarse rovers vrij rondlopen is het als water naar zee dragen. Front heeft tussen 2000-2010 die paarse troep van deze rovers opgeruimd vol tegenwerking van de baas der misdadigers. Vanaf 2010 maken ze er een nog grotere paarse troep van. Meki baas nanga alla deng oerdomme paarse stommelingen jepi bouw verworden misdaadstaat Suribabwe op. A no go luk olv van het paars boeven regiem olv didibri. Wacht maar af na soso paarse ka e go kong.


  Maak melding

 13. Btw, gaat deze Rusland die andere Rusland aanpakken straks?
  Goed dat men voorbereidingen treft, maar de oppositie moet altijd voorbereid zijn. Hoe wil je anders goede oppositie voeren?


  Maak melding

 14. Als je een half jaar nodig hebt, is maar 1 opmerking op zijn plaats: stop zo snel mogelijk met deze onzin.
  Als je als oppositie niets meer te bieden hebt dan dit, is mijn advies zo snel mogelijk wegwezen.
  Oppositie of coalitie, het een hele grote pot nat.
  Wat een landsbestuurders, zeg.
  Opzouten de die hele hap in de Assemble.


  Maak melding

 15. Enerverende avond over koloniale verleden
  15 Mar, 19:09 (Starnieuws)

  Ewald Vanvugt leest een stukje voor uit zijn boek ‘Roofstaat’.
  ‘Wat iedere Surinamer/Nederlander moet weten’.

  De 72-jarige schrijver en publicist Vanvugt is al ruim de helft van zijn leven op zoek naar de achtergronden van de grote welvaartsverschillen in de wereld. Zijn conclusie: de Europese rijkdommen blijken in de loop der eeuwen simpelweg bij elkaar geplunderd en geroofd. Of het nu ging om mensen, opium, goud en andere grondstoffen of cultuurschatten. Op basis van talloze rooftochten ontstonden de Gouden Eeuw en de Amsterdamse grachtengordel. En alleen omdat de ‘zogenoemde handelaren en zeevaarders’ toevallig over wapens konden beschikken, zegt Vanvugt: ‘Behalve kogels en kanonnen had Europa de rest van de wereld vrijwel niets te bieden””””

  Wie gaat de rijkdommen van Suriname terughalen?


  Maak melding

 16. De Surinamer heeft t nog niet slecht genoeg, als het zover is dan zal angst verdwijnen em zullen er dan pas acties ondernomen worden. Niet eerder…!!!


  Maak melding

 17. En RobG, hoe ziet het programma van DDB en cosorten er dan uit?

  Roven en stelen, potverteren en dan lenen, zodat de regeringen en de volgende generaties na hun met een gigantische schuld opgezadeld zitten


  Maak melding

 18. Hans, wanneer ga je met iets origineel voor de dag komen.Je komt alleen maar met die goedkope one-liners die makelijk ingang vinden bij de simple minds van het Front.


  Maak melding

 19. Robg, ik weet dat het niet leuk is maar de waarheid is nu eenmaal niet anders in dit geval
  en over Simple Minds gesproken wie kruipt er zowat in de kont van DDB


  Maak melding

 20. RobG
  volgens Hoefdraad werk de regering al sinds augustus met een herstelplan. Er is zelfs door de coalitie omdat plan gevraagd. In de begroting 2016 is het niet naar voren gekomen. In die begroting zijn alle budgetten actie en realisatie tot nihil gereduceerd.

  Ofwel de regering werkt of hapsnap zonder plan of met een geheimplan. Beide zijn in een democratie verwerpelijk.

  Het gegeven dat de regering het niet eens kan worden met het IMF en wanhopig na het opdrogen van Staatsolie als cashcow op zoek is naar geld.

  Wees gerust dat geld kan niemand verstrekken tenzij het uit de noodkassa van Bouterse zelf komt via Oppenheimer. Maar zelfs de kasbeheerder van Bouterse kan zonder voldoende zekerheid de kluis in Zwitserland niet openen om Suriname te lenen. Hij zou van wanbeheer beschuldigd kunnen worden voor een zo onverantwoordelijke daad.


  Maak melding

 21. En gelijk heb je wat ik al eerder zei.een en al poppenkast, het zal er ook niet beter op worden .het is en zal zo blijven tot er uiteindelijk eens iemand komt met verstand .maar waar vind je zo iemand in su alles is omgekochte boel.zie het zwart in .gr.Ch.


  Maak melding

 22. Alle idioten zijn hetzelfde, geen 1 kan beter tot nadenken. Reddingsplannen bestaat gewoon NIET. Want zelf een zeevaarder heeft een reddingspak nodig. De oppositie is niet staat door de toorn hoge tsunami golven heen te gaan. Het is over en uit met su, heel erg jammer.
  Zolang er geen eenheid is, geen vaderlands liefde en verantwoordelijk voor elkaar en elkaar accepteren, dan verlaat god Suriname voor eeuwig.
  Haast niet meer op alle basis scholen wordt het Surinaamse volkslied gezongen meer net als begin jaren 80, zelf bouta heeft geen gevoel meer. Hij heeft al bereik wat hij wil, dank zij die stomme paarse ezel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.