Afrika-missie Surinaams parlement steeds kleiner

44

PARAMARIBO, 16 mrt – Parlementariër Carl Breeveld (DOE) gaat ook niet meer naar Afrika. Eerder bedankte Asiskoemar Gajadien (VHP). “De ontwikkelingen in ons land, die ook mij bezighouden, hebben tot dit besluit bijgedragen”, stelt Breeveld.

Vanuit de DOE-fractie wil hij zich blijven inzetten. Breeveld blijft wel achter het besluit om een delegatie te sturen. Het betreft de jaarvergadering van de Inter Parlementaire Unie in Lusaka, Zambia. “De deelname aan de vergadering is een parlementair besluit van ongeveer een maand geleden. Het gehele parlement is van dit besluit op de hoogte”, stelt Breeveld in een verklaring. Gajadien (VHP) ontkent het laatste.

Volgens de parlementariër van de VHP wist hij niet dat hij mee moest. “Het lijkt me vreemd wanneer er leden zijn die aangeven dat zij hiervan niet wisten. Suriname kent één en vijftig parlementariërs die met hun volle verstand weten wat wel en wat niet besloten is”, aldus Breeveld. Oorspronkelijk zouden drie leden afreizen. Op voorstel van Chandrikapersad Santhoki (VHP) werden het er vijf.

44 REACTIES

 1. Forummers/Reageerders, Odi odi.

  Dus de delegatie naar de volgende 134e IPU-conferentie wordt met andere woorden steeds kleiner.
  Wordt het veel (minder) dan $ 35.000,–?

  The 134th Assembly will take place in Lusaka (Zambia), from 19 to 23 March 2016. It will be followed by the 135th Assembly, to be held Geneva, from 23 to 27 October 2016.
  134th IPU ASSEMBLY AND RELATED MEETINGS
  Lusaka (Zambia), 19 – 23 March 2016
  Contents
  • Timetable of the Assembly and related meetings
  • Agenda of the Assembly
  • Provisional list of participants
  • Documents:
  o Assembly
  o Governing Council
  o Standing Committee on Peace and International Security
  o Standing Committee on Sustainable Development, Finance and Trade
  o Standing Committee on Democracy and Human Rights
  o Standing Committee on UN Affairs
  o Meeting of Women Parliamentarians
  o Forum of Young Parliamentarians of the IPU
  o Miscellaneous
  o Surveys and questionnaires
  • Deadlines for the preparation of draft resolutions

  Maar toen kwamen wij ook iemand in 2014 tegen bij zo’n IPU conferentie.

  En het volgende wordt middels een foto van een conferentie uit 2014 in beeld gebracht.

  Even (Google) raadplegen.
  Alhendawi to visit Zambia and Address IPU’s Global Conference of Young Parliamentarians


  Maak melding

 2. Gajadien zegt niet van tevoren op de hoogte te zijn geweest, Breeveld beweert het tegenovergestelde. Zes jaar geleden zou ik Breeveld geloofd hebben omdat de meeste politici in Suriname in mijn ogen leugenaars zijn, de een nog erger dan de ander, alleen Breeveld leek me eerlijk, maar daar ben ik intussen van genezen. Als ik naar de manier kijk waarop de NDP normaal te werk gaat, denk ik dat Breeveld in dit geval liegt; zonder medeweten van de first lady Lisbeth wilde men haar met t.w.k. een salaris door de strot duwen, zonder medeweten van de gemeenschap werd het plan om amnestie aan de 8 december verdachten te geven uitgebroed, als donderslag bij heldere hemel werden water en energie tarieven verhoogd, zonder overleg werd het bedrag voor een toeristen kaart verhoogd en zo kunnen we door blijven gaan, het zal me daarom ook niets verbazen als Gajadien nu de waarheid spreekt.


  Maak melding

 3. Wat heeft Afrika Suriname eigenlijk te bieden ? NIETS ! Alleen maar rommel en rotzooi en het zal niet meer lang duren of ook het geweldsspiraal dat zo kenmerkend is voor dat contingent zal overwaaien naar Suriname. Raciale spanningen zijn nu al merkbaar. Suriname kan zich beter op de omringende landen concentreren.


  Maak melding

 4. @FER. E

  Fa waka man ?!
  Ik moet wel toegeven dat het bordje heel TROTS omhoog gehouden wordt.

  @Henkes
  “…………….alleen Breeveld leek mij eerlijk ” .

  Ik dacht gedurende een lange tijd hetzelfde maar ook ik ben intussen genezen weliswaar na het innemen van een erg ” BITTERE Oso Dresi “, samengesteld door een ” DOEman ” !

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Blijkbaar een GEDEELTELIJK PAARSE en vooral LIEGENDE DOMINEE !!!

  Bron: Starnieuws

  VHP-fractieleider Chan Santokhi is niet te spreken over dat Assembleelid Carl Breeveld (DOE) de ‘a no mi cultuur’ heeft overgenomen. “Hij liegt alsof het gedrukt staat. De oppositie beslist niet de grootte en de samenstelling van de delegatie, maar de coalitie,” deelt Santokhi om commentaar gevraagd mee aan Starnieuws.

  “Oorspronkelijk werd door de voorzitter voorgesteld dat de delegatie uit drie personen zou bestaan. Het geachte lid Santokhi zei toen dat het om een grote vergadering gaat en dat een delegatie bestaande uit vijf leden gangbaar was. Er is toen besloten om het aantal leden op te trekken naar dat aantal,” zegt Breeveld in een persbericht. Hij heeft net als Asiskumar Gajadien (VHP) gisteren, nadat er veel kritiek was uit de samenleving, besloten om niet meer af te reizen naar de vergadering van de Inter Parlementaire Unie in Zambia.

  Santokhi legt uit dat vanuit de oppositie de VHP één plaats had. Die is namens de VHP ingevuld door Gajadien. “Breeveld is voorgedragen door de NDP en hij moet durven verantwoordelijkheden te accepteren en niet het land uit willen gaan als er problemen zijn, net zoals bij de behandeling van de amnestiewet verdween hij met de noorderzon. Hij is in mijn ogen nog verder in achting gedaald. En het is heel jammer dat hij die ‘a no mie cultuur’ ook overgenomen heeft en hij zijn niet afreizen in de schoenen van anderen probeert te schuiven,” zegt Santokhi

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Er zijn meer dingen moreel verwerpelijk in dit land.Woon er niet zolang en kijk om mij heen.Er zijn managers die een aanzienlijk salaris maandelijks naar huis meenemen,terwijl mensen maanden hun salaris niet ontvangen hebben.In een auto van een ton rijden terwijl mensen op straat creperen van de honger dan wel geen dak boven hun hoofd hebben.


  Maak melding

 7. manu,
  Breeveld heeft ook het licht gezien…..maar pas nadat Gajadien besloten heeft om niet mee te gaan kwam er een helder licht over Carl heen.
  Laten we elkaar niet voor de gek houden, je kan gerust de conclusie trekken dat indien Gajadien anders had besloten, Breeveld nu al in Lusaka zou zijn.

  Alvast één coalitielid die noodgedwongen moet toegeven dat het niet goed gaat, de rest van de coalitie vindt nog steeds dat er geen crisis in het land is.


  Maak melding

 8. Weer zo een achterlijke reactie. Ik zou al bij de aanwijzing geweigerd hebben om te gaan en niet op het laatste moment om zogenaamd politiek te scoren.jullie praten alles na, als papegaaien. Niet eens een eigen mening. Walgelijk.


  Maak melding

 9. San ye lullul dya ete, ga dan weg, terug naar jouw beloofde land hypocriet. Alsof het alleen on su gebeurd. Waarom ben je gevlucht als ik vragen mag.steuntrekker???


  Maak melding

 10. Als je vanuit Suriname naar Bangladesh wilt gaan dan ga via oostelijke richting niet naar via het westen.
  Ga terug naar de basisschool en doe je best met topografie !!!


  Maak melding

 11. Wij gaan met zijn allen tevreden zijn als 0 personen naar Afrika reizen ,het ligt bovendien in niemands belang.Ben heel trots op Gajadien die heeft getoond hoe het NIET moet!
  En Breeveld ,die zit tot in zijn oren vol van CORRUPTIE en hij zou corruptie bestrijden liet hij weten,maar nee hoor hij doet even hard mee met corruptie.!!


  Maak melding

 12. Arie Jansen, jij bent duidelijk geen surinamer; de twee forum leden hebben het niet over de geografische gebieden Afrika en Bangladesh, hun opmerkingen slaan op de etnische samenstelling van de bevolking in het zuiden en westen van Suriname.

  Sinds wanneer doet de coalitie iets dat de oppositie wil? De moties die de oppositie wilde indienen tijdens de begrotingsbehandeling werden voor 100% genegeerd, ze zouden pas na aanname van de begroting in behandeling genomen worden en dan moet ik nu geloven dat slechts één woord van Santokhi voldoende was om het aantal delegatie leden van 3 naar 5 te verhogen? Santokhi lijkt wel een afgod geworden te zijn die aanbeden wordt door de NDP sekte leden; ‘Here Santokhi spreek slechts één woord en uw wens zal vervuld worden’.


  Maak melding

 13. @dyebri,je lykt my n gefrustreerd mannetje,gaat als n idioot te keer zonder inhoudelyk te reageren op t item.
  @arie janssen,zou hy het begrypen denk je?
  @ray helemaal mee eens als Breedveld op t idee was gekomen had ik n t n goede set gevonden maar de eer is aan Gajadien.
  Vanaf dat hy in de coalitie zit hoor je niets van zn mooie statements meer.


  Maak melding

 14. Ik vind het niet opmerkelijk dat de oppositie haar VALSE oorlogskanon VOORBARIG laat bulderen om de reis naar Afrika. Het hoort eenmaal bij het VUILE politieke spel van de verzwakte oppositie. Het lag in de planning dat een aantal parlementsleden deze reis zouden ondernemen, maar er is nog geen volledige duidelijkheid of deze reis al dan niet door zou gaan. Ook de parlementsleden van de coalitie hadden nog geen besluit genomen.


  Maak melding

 15. DNA functioneert geheel niet.
  Uit de berichtgeving komt nu naar voren dat 1 maand geleden besloten is over hoeveel en wie er afgevaardigd zouden worden. Zich zelf serieus nemende parlementariërs kunnen op zo’n termijn deze ruimte niet meer vrijmaken in hun agenda.

  De agenda en de betreffende conferentie is een jaar van te voren bepaald en bekend. Normale delegaties bereiden zich 3 tot 4 maanden van te voren voor op het programma maar ook op bij programma’s. Delegaties laten zich informeren omtrent does en don’ts en wie te ontmoeten door buitenlandse zaken.

  Suriname neemt als men een maand van te voren beslist dit soort conferenties en reizen niet serieus.

  Zie de verslagen die Nederlandse delegaties maken ter verantwoording (zijn te vinden op het internet).
  Nederland zendt als groot land met veel meer belangen naar de voorjaarsconferentie 5 afgevaardigden en de najaarsconferentie 3 leden vergezeld door een griffier en begeleid door de ambassadeur/ambassade in het gebied.
  Echter als er dringender zaken zijn thuis blijven de Nederlandse afgevaardigden thuis, daarnaast vliegen ze geen businessclasse.


  Maak melding

 16. -RobG, ik heb vandaag naar een echte econoom zitten luisteren en moet je zeggen dat ik versteld van was hoe die man omgaat met problemen en meningen van anderen.

  -Gezien het feit dat je vertelt een econoom te zijn merk ik het tegenovergestelde van wat je schrijft en hoe je reageert.
  Je bent misschien een econoom, maar wat ik heb vernomen kom jij echt niet binnen bij die gasten.
  Heel interessant

  @dyebri, je reageert racistisch en gebruikt termen die hier niet passen. Het verwondert mij dan ook niet dat de leerkrachten nu bang zijn om les te geven aan leerlingen in Suriname. Opvoeding!!!!


  Maak melding

 17. @RobG
  De oppositie heeft ons zo juist enkele duizenden aan dollars bespaard, of moesten zij het vermorsen zoals de coalitie het graag doet?!
  Wees gerust de coalitie leden zullen intussen plan B bestuderen om zodoende toch nog op reis te kunnen gaan want hey dollars gratis krijgen gebeurd niet elke dag vooral niet zo een duur verzorgde reis met de complimenten van de lijder.De rest mag sterven bij een tekort aan medicijnen ,lange rijen overal,maar daar maakt de coalitie zich geen zorgen over omdat zij het goed hebben.


  Maak melding

 18. @Ira

  Welke econoom was dat dan en waar had hij het over? Mogen wij dat allemaal ook even weten voordat je dit als een argument gebruikt om je gelijk te halen? Graag een link naar het fragment of naar het artikel. Dan kunnen wij zelf bepalen of we dat ook vinden.


  Maak melding

 19. @Ira

  En nu we het toch hebben over iemands opleiding of vakgebied betwijfelen. Mogen wij weten wat uw achtergrond is? Dan kunnen wij uw mening wat beter wegen in deze discussie.


  Maak melding

 20. @Henry555
  Volgens mij is Breeveld vergeten dat hij statig beloofd had dat hij corruptie zou bestrijden..Hij zelf is bezig met het verspreiden van corruptie!


  Maak melding

 21. @Paul, allereerst kraak ik niemand af, maar ik geef mijn mening aan de hand van iemand zijn manier van reageren op deze forum.

  -Als je wil weten over welke econoom ik het heb, dan zou ik jou adviseren het binnen en buitenlands nieuws te volgen en zie daar de moderne economen van nu met hun reacties.

  -Iets waarvan ik nooit heb gehouden in mijn leven is om mensen te laten weten wat voor opleidingen ik genoten heb. Ik ben mijn eigen baas en geniet van het leven.

  -Het allerbelangrijkste wat ik geleerd heb zijn de waarde en normen en daarom zal ik nooit achter een moordenaar staan.

  Dit is mijn reactie ooit naar RobG, maar er is nooit hierop gereageerd.:::::

  ===Een echte econoom is iemand die heel erg kritisch is en NIET partijdig is. Ook gaat een echte econoom voor land en volk en geeft duidelijk aan waar de problemen zijn en hoe het komt. Ook als leider krijg je op je donder van een echte econoom.
  Echte economen willen niet hebben dat hun land ten gronde gaat.


  Maak melding

 22. RobG.

  Probeer nu aub eens een keer te nuanceren.
  Ik het vind het een goed signaal, dat beide parlementariers op dit moment niet afreizen naar Zambia.
  Het zal mij werkelijk een worst zijn of dit nu mensen van de coalitie of de oppositie zijn.
  Het is mij werkelijk om het even.
  Het gaat er nu even om, dat je het naar mijn gevoel naar de bevolking toe op dit moment niet kunt maken voor zoveel geld op reis te gaan, terwijl het volk pinaart.
  Jij hebt het over vuil politiek spel en zo is er altijd wel weer iets waarop jij terugvalt.
  Wat is mis bij jou is een volstrekt gemis aan nuance.


  Maak melding

 23. Kande na wang bespreking foe vanga de paarse baas der misdaad op te alla oerdomme paarse stommelingen kon law en eis a mang vertrek uit Suribia……route Zambia. Hahahaha


  Maak melding

 24. waarom bedankt breeveld zich niét als coalitie lid en trekt zich terug bij de oppositie..,,dan zou hij veel meer respect krijgen..

  nu is hij alleen aan het na apen..


  Maak melding

 25. marcel,

  Breefeld heeft de opdracht van den Heere gekregen om baas te ondersteunen. Heer lobie baas, dus Breefeld lobie baas. Misschien geeft baas ook stiekem verboden verse jeugdige appels aan Breefeld. In het paradijs was ook veel gedonder.


  Maak melding

 26. Het is maar goed ook hr Breeveld, want je gaat ook aardig de mist in.
  En maat tijdens de verkiezingen doen alsof. Zo zie je maar een ieder wil zijn spel spelen. Alleen maar misbruik maken en niets doen voor het volk. Ik herhaal met Suriname komt het nooit meer goed


  Maak melding

 27. @Ira

  Onzin Ira. Als je wilt debatteren dan is dat prima maar dan vermeld je gewoon je bronnen. Dan kan iedereen lezen of horen waar je jouw stelling op baseert. En kun je die bronnen niet vermelden dan moet je ze ook niet gebruiken.

  Verder hoef je niet te vertellen wat voor opleiding je hebt gedaan. Maar val dan niet mensen aan die wel hun opleiding vermelden. Dat is domweg niet fair.

  Er zijn naast de simpele brullers hier best wat mensen die prima kunnen debatteren. het zou leuk zijn als dat clubje het onderling dan ook eerlijk doet.


  Maak melding

 28. @Paul, ik bepaal zelfs wat ik schrijf en dit is ook een mening van een ander die gerespecteerd moet worden.

  Als iemand wil vermelden wat voor opleiding hij/zij heeft gevolgd moet de persoon het maar zelfs weten. Dit hoef ik niet te doen van mijn zelf
  Verder laat ik het spannend om zelfs het nieuws te volgen.

  Een ding dat eerlijk is en niet geaccepteerd wordt is dat Bouterse een moordenaar is en zich zelf amnestie heeft gegeven.


  Maak melding

 29. Paul jij zit hier een beetje de zedepreker uit te hangen en over wat wel en niet fair is, nog niet zo heel lang geleden , was jij nog een poster hier die het Nederlands niet bijster goed beheerste op een onbeschofte manier aan het afzeiken en dan heb jij het over fair en debatteren, ik wil er nog wel een schepje boven op doen ik ben zogenaamd niet zo beschaafd, betweterige arrogante hypocriete zak.


  Maak melding

 30. Je hebt economen en gnomen, dat is een ding wat duidelijk is !!!!!! Het maakt toch niks uit, wat voor opleiding iemand heeft. Iemand die goed opgeleid is, zal misschien zijn woorden ( zinnen) anders gebruiken ) dan iemand die minder is opgeleid. Om van gedachten te kunnen wisselen, hoef je geen Drs of iets anders zijn.. Ieder vogel zingt zoals ie gebekt is,en daarmee uit.

  Jacko


  Maak melding

 31. Ray, op andere fora krijg ik veel lof over de manier hoe ik de economische problemen van Suriname analyseer en uiteenzet. In mijn analyse maak ik aan de mensen duidelijk dat het Suriname ontbreekt aan buitenlandse investeringen en dat de Surinaamse overheid daardoor juist genoodzaakt is om zelf de investeringen te plegen om de economie aan te jagen. De risico’s van deze investeringen zijn dus voor de Surinaamse overheid. Als particulieren deze investeringen hadden gedaan zouden zij het risico lopen. Ik geef duidelijk aan hoe de problemen zijn ontstaan in relatie tot mondiale ontwikkelingen. Mijn verhaal heb ik in het verleden op Waterkant gedaan en het werd door de horden van het Front niet geaccepteerd.


  Maak melding

 32. donderdag 17 maart 2016 om 09:35,

  “……op andere fora krijg ik veel lof…… bla bla bla ” !!!

  Smeken om erkenning, is dat het ????!!!!!!
  Door over zichzelf op te scheppen maakt men een heel NARE INDRUK, heb ik steeds geleerd.
  ( PROPRIA laus SORDET !!!!! )

  ” mijn verhaal……..door de horden van het Front niet geaccepteerd ”

  Oooooohhhh ! Wat zielig ! Kom bij het baasie. Kom lekker op schoot bij het baasje. Nee, niet janken ! Oooooh !!! Nou, hier heb jij je favoriete speelgoed; je PAARSE rubberen KLUIF !

  Eerlijk gezegd, TERECHT dat het STOREND GEKEF niet werd geaccepteerd !

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 33. RobG
  Het ontbreekt aan (buitenlandse) investeringen. Een waarheid als een Koe. Als u eerlijk naar de feitelijke investeringen kijkt van de laatste tijd zijn de “investeringen” op initiatief van de regeringen Bouterse nihil om over het succes er van maar te zwijgen. Ik kom vaak met rijtjes. Doet u dat nu eens en somt u eens op welke investeringen de regeringen Bouterse van begin tot einde met succes afgerond hebben of kunnen gaan afronden. Ik ben benieuwd.

  Bij aantreden toen alles nog jaren met goud bekleed was zouden de investeerders in de rij staan. Ik stond er tussen met een goed plan (bewezen in West Afrika) om met marginale inspanningen van de regering de energiesector te saneren en gerelateerde industrie op poten te zetten
  Wij hebben een cc van een brief van de President aan Minister Hok met het verzoek er goed naar te kijken. Er is goed naar gekeken en men heeft onze ideeën bij Chinezen gedropt omdat wij niet vooraf betalen maar na bewezen diensten en gerealiseerd resultaat.

  Als u het voorgaande begrijpt weet u waarom er geen “buitenlandse” investeerders zijn.

  Door de hoge rentes is het ook vrijwel onmogelijk binnenlands zinvol te investeren anders dan uit cashflow waardoor alles klein en ondoelmatig blijft.

  Een adviseurs van de President stelde onomwonden waarom investeren, de binnenlandse markt betaald zonder meer voor alle ondoelmatigheden die Surinaamse producenten niet kunnen verhelpen (investeren is te riskant). U kunt alleen met veel cash proberen de Chinezen uit de markt te prijzen terwijl u daarmee de ondoelmatigheden van de Surinaamse producenten beloond. Zie wat er met rijst en met (rond)hout gebeurd.

  Beste RobG ik heb heel wat actoren de handgegeven en in hun ogen gekeken.

  Om u een beeld te geven van de zakencultuur. Je belt aan bij een pand. De bel doet het niet. Binnen 3 seconden staat er iemand naast je met een mobiele telefoon die naar binnen belt. Je kijkt achter je en ziet aan de andere kant van de straat (achter je) de beveiliging (goed bewapend) op de stoep zitten glimlachen. Welkom bij een “Suirnaamse zakenman/ Adviseurs van de President”

  U schrijft vanuit de theorie. Ik heb getracht iets in de praktijk te brengen. Het heeft mij enige tonen gekost met als eer dat de president onze woorden gebruikte in de regeringsverklaring.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.