Certificaten voor deelnemers Kari Yu! programma

0

Het Kari Yu! programma had op 11 maart 2016 de eer om aan 106 jongeren een certificaat uit te reiken voor het succesvol afronden van de zesde ronde van het Youth to Youth programma, welke in de districten Paramaribo, Wanica en Nickerie is uitgevoerd. De buurten zijn Flora, Nieuw Weer en omgeving, Ephraïmzegen, Paramaribo-Centrum, Sophia’s Lust, Latour, Lelydorp en Nieuw–Nickerie. Deze jongeren zijn vijf weken getraind in basic life skills en pre-employment en zullen hierna worden begeleid in het vinden en behouden van een baan in Suriname. Tot heden heeft het programma meer dan 2000 jongeren getraind en al 411 jongeren geplaatst in een baan.

De keynote spreker was de minister van Arbeid de heer Soewarto Moestadja, die samenwerken van publieke en private sectoren benadrukt in het terugdringen van jeugdwerkloosheid. Aansluitend op de certificaat uitreiking heeft een banenbeurs met diverse bedrijven plaats gevonden, waarbij de jonge werkzoekenden konden solliciteren. Ook heeft PADF in het kader van het aangaan van publieke en private samenwerkingen twee MOU’s (Memorandum of Understanding) ondertekend. De eerste was met het Ministerie van Regionale Ontwikkeling, met als vertegenwoordiger de deken van districtscommissarissen mevr Rolinie Samsoedien.

PADF hoopt hiermee landelijk draagvlak te creëren voor het Kari YU! programma. Daarnaast is PADF een samenwerking aangegaan met Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), de grootste aanbieder van vaktrainingen in Suriname. De samenwerking behelst het beschikbaar stellen van trainingspakketten met materialen voor 129 jongeren die dit jaar zijn gestart met hun vaktraining. Het gaat om de vakrichtingen lassen, elektrotechniek, sanitair en airconditioning. Ook wordt met deze samenwerking de SAO institutioneel versterkt.

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.