Start reeks Surinamelezingen in Museum Volkenkunde

2

In het kader van de tentoonstelling ‘Suriname – Nederland 40 jaar later’ worden verschillende lezingen in Leiden georganiseerd in de maanden maart tot en met mei. De eerst is aanstaande zondag in Museum Volkenkunde te Leiden. Kom luisteren en ontdek meer over de relatie tussen Suriname en Nederland:

Surinamelezing en gesprek met Dorine van Hinte-Rustwijk en Monique van Hinte
Journalist Peggy Brader praat met twee generaties vrouwen over hun herinneringen aan de onafhankelijkheid en hoe het hen sinds is vergaan. Gasten: Dorine van Hinte-Rustwijk (klasgenote van Henck Arron) en dochter Monique van Hinte.
Datum: 13 maart | Tijd: 15.00 uur | Duur: 40 minuten | Locatie: Boerhaavegebouw, Steenstraat 1, Leiden

Surinamelezing door Paul Tjon Sie Fat
Paul Tjon Sie Fat woont sinds de jaren 80 in Leiden. Waarom reist hij regelmatig op en neer naar Suriname? Wat drijft hem; is het om zijn kennis te delen met zijn vaderland?
Datum: 20 maart | Tijd: 15.00 uur | Duur: 40 minuten | Locatie: Boerhaavegebouw, Steenstraat 1, Leiden

Surinamelezing en documentaire met Hans Prade en Peggy Brader
Tijdens deze lezing wordt de documentaire ‘Prade woont hier niet meer’ van Esther Prade uit 1998 getoond. In deze documentaire geeft zij een beeld van de laatste weken dat haar ouders in Suriname woonden. Peggy Brader praat daarna door met Hans Prade over zijn visie op de relatie Suriname-Nederland
Datum: 10 april | Tijd: 15.00 uur | Duur: 90 minuten | Locatie: Boerhaavegebouw, Steenstraat 1, Leiden

Surinamelezing door Ellen de Vries
Ellen de Vries, samensteller van de tentoonstelling ‘Suriname-Nederland 40 jaar later’ gaat op deze laatste dag van de expositie dieper in op de relatie tussen de twee landen. Zij zal ook een compilatie van filmbeelden tonen waaronder fragmenten uit polygoon journaals.
Datum: 1 mei | Tijd: 15.00 uur | Duur: 40 minuten | Locatie: Boerhaavegebouw, Steenstraat 1, Leiden

Bekijk ook:

2 REACTIES

  1. Kijk goed naar de foto en je ziet dat drie personen heel blij zijn met de onafhankelijkheid. Lachen uitbundig. Twee daartegen lachen als een boer die kies pijn heeft. Dat zijn Bea en Pap Lach. Van Bea weet ik niet zeker maar Papa Lach wist wel zeker dat het mist zou gaan. En de rest is geschiedenis!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.