Lufthansa Technik bezoekt SLM in Suriname

31

De nieuwe aanwinst van de SLM de A340/300 die in december 2015 op de Mid-Atlantische route in operatie is gegaan, heeft conform het onderhoudshandboek (Maintenance Manual) haar 1e A-check achter de rug. De A-check is in de periode 15 t/m 21 februari 2016 succesvol uitgevoerd door het in Belgie, Brussel gevestigd gerenommeerd Duits bedrijf Lufthansa Technik.

Afgelopen week heeft een delegatie van Lufthansa Technik een bezoek gebracht aan de SLM in Suriname voor nadere kennismaking van wederzijdse partijen. Tijdens dit bezoek is ook de eerste A-check geëvalueerd en zijn de originele overeenkomsten uitgewisseld die in december 2015 tussen de SLM en Lufthansa zijn gesloten.

Hiermee is er meer inhoud gegeven aan de samenwerking tussen de SLM en Lufthansa Technik. Vermeldenswaard is dat de A340-300 vanaf haar intrede in de SLM vloot geen onoverkomelijke operationele problemen heeft ondervonden. Op de foto het team van Lufthansa ten kantore van direkteur Louis Voigt (midden).

Bekijk ook:

31 REACTIES

 1. JoJo kom er maar hard in mijn beste. Kijk naar de foto. Kijk goed naar de foto. Waarom ziet onze vertegewoordiging eruit als tweedehands autoverkopers (inclusief afgetrapte schoenen) terwijl de LT managers hun jasje aanhebben? Als ik bij klanten op lokatie ben ga ik onberispelijk gekleed. Wat denk je dat die Duitsers tegen elkaar zeggen op weg naar hun hotel?

  ………………..,-~*`¯lllllll`*~,
  …………..,-~*`lllllllllllllllllllllllllll¯`*-,
  ………,-~*llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll*-,
  ……,-*llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll.\
  ….;*`lllllllllllllllllllllllllll,-~*~-,llllllllllllllllllll\
  …..\lllllllllllllllllllllllllll/………\;;;;llllllllllll,-`~-.
  ……\lllllllllllllllllllll,-*………..`~-~-,…(.(¯`*,`,
  …….\llllllllllll,-~*…………………)_-\..*`*;..)
  ……..\,-*`¯,*`)…………,-~*`~……………./
  ………|/…/…/~,……-~*,-~*`;……………./.\
  ……../…/…/…/..,-,..*~,.`*~*…………….*…\
  …….|…/…/…/.*`…\………………………)….)¯`~,
  …….|./…/…./…….)……,.)`*~-,…………/….|..)…`~-,.
  ……/./…/…,*`-,…..`-,…*`….,—……\…./…../..|………¯“,
  ……(……….)`*~-,….`*`.,-~*.,-*……|…/…./…/…………\
  …….*-,…….`*-,…`~,..“.,,,-*……….|.,*…,*…|……….…..\
  ……….*,………`-,…)-,…………..,-*`…,-*….(`-,………………\
  ………….f`-,………`-,/…*-,___,,-~*….,-*……|…`-,………….\


  Maak melding

 2. Rare mensen bij SLM. Zou dat het gevolg zijn van managers die geen idee hebben waar het omgaat bij een luchtvaartmaatschappij.

  ” De A-check is in de periode 15 t/m 21 februari 2016 succesvol uitgevoerd door het in Belgie, Brussel gevestigd gerenommeerd Duits bedrijf Lufthansa Technik.”

  De A340 gaat volgens de berichtgeving 7 dagen buiten gebruik voor een A check die men normaal aan de gate gedurende een nacht kan doen. Zie ingevoegde tekst hier onder.
  SLM heeft gezien haar vluchtschema voldoende gelegenheid om Achecks tussen vluchten in te doen.
  Nu heeft een derde partij 5 vluchten voor SLM moeten uitvoeren en staat een groot deel van het personeel uit hun neus te eten omdat zij niet gecertificeerd zijn voor het betreffende vliegtuig resp. de betreffend maatschappij.

  Wederom de vraag hoe ziet men kans SLM verlies te laten draaien. Waarom geen onderhoud op Schiphol. nu moeten naar Brussel vliegen 2 starts. 2 landingen etc.

  Overgenomen uit aviantioninfo.nl

  “Dagelijkse check
  De dagelijkse check is bekend onder verschillende namen: pre-flight check, post-flight check, etc. Deze check houdt in dat er van buiten goed wordt gekeken of het vliegtuig niet beschadigd is. Hierbij wordt het logboek geraadpleegd om te kijken of alles correct is uitgevoerd. Deze check wordt elke 24 tot 60 uur uitgevoerd.

  A Check
  De A check wordt uitgevoerd elke keer als een vliegtuig tussen de 500 en 800 uur heeft gevlogen. Per vliegtuigtype kan het verschillen wanneer de check wordt gedaan. Bij het ene type wordt bijvoorbeeld het aantal start en landingen bekeken, terwijl bij een ander vliegtuig het aantal vlieguren geldt. De A check wordt doorgaans gedurende de nacht aan de gate uitgevoerd. Onderdeel van deze check is het visueel vast stellen dat het vliegtuig niet beschadigd is, geen onderdelen mist en er geen corrosie optreedt. Het zuurstof systeem wordt gecontroleerd, evenals de noodverlichting. ”

  Rare mensen bij SLM zelfs de president weet dat het amateurs zijn.


  Maak melding

 3. Morenito,

  Ik denk te weten, wat deze Duitsers op weg naar hun hotel tegen elkaar hebben gezegd, namelijk: wanneer krijgen we eindelijk ons geld voor de uitgevoerde A-check.
  Het zou mij ook niets verbazen als zij daarvoor in ons land waren en hun eigen vliegreis hebben bekostigd.
  De SLM en de regering hebben geen nagel om aan hun kont te krabben.
  Ik zeg niet, dat het zo is, maar het zou helemaal passen in de Surinaamse cultuur.


  Maak melding

 4. @Cochise

  Waarom dacht u dat de Acheck zo lang duurde. eerst betalen voor het ding van Brussel vertrekt.

  Zodra er achterstand op de betaling komt staat het ding stil op Schiphol. Dan moet men of gaan huren bij een budgetmaatschappij die met oude B767 vliegen of oude A330 het geen nog duurder is omdat men er ook bemanningen bij moet huren en personeel dat in Suriname de turn around doet.

  De staat zal blijven bij passen zolang het haar gezicht hoog moet houden. Echter alle onderpand van SLM zal bij de leasemaatschappij liggen voor het geval dat.

  Time wil tell


  Maak melding

 5. Morenito, het valt me nog mee dat je niet vindt dat de Surinamers een winterjas, compleet met sjaal en handschoenen, hadden moeten aandoen. Ik denk dat de Duitsers op weg naar hun hotelkamer tegen elkaar gezegd hebben: “wat is het lekker warm in Suriname, de volgende keer laten we, net als de Surinamers, onze jasjes in de kast liggen, wanneer we weer in Duitsland zijn, zullen we die ondingen weer gebruiken, in Suriname is het verstandig om niet te veel kleren aan te trekken, misschien moeten de Surinamers ook eens gaan overwegen die nutteloze stropdassen voorgoed af te danken in hun land”.


  Maak melding

 6. Henkes,

  Met alle respect: je hebt het tegen de verkeerde poster.
  Ik heb nooit een opmerking gemaakt over kleding, wel over het feit, dat wij Surinamers niet bepaald goed bekend staan om onze betaaldiscipline.
  Kijk even goed aan wie je iets post.


  Maak melding

 7. JoJo
  A check, B check whatever the fuck check. Alles is compleet dichtgetimmerd in het contract met LT. Der Deutsche und die Pünktlichkeit. So geht Deutschland. een hoertje of “good times” aanbieden werkt bij hen niet


  Maak melding

 8. Henkes
  Het gaat om de “presentatie” mijn beste. Straal als manager professionaliteit uit. Lekker weer kun je helaas niet opeten.


  Maak melding

 9. Henkes:
  Bij officiële aangelegenheden heeft e.e.a. te maken met etiquette en respect.
  Bij de informele borrel na afloop ( als die er al zou zijn) mogen de mouwen opgestroopt!


  Maak melding

 10. Henkes
  Ik heb al in een eerdere post aagegeven dat bij de “niieuwe” republikeinen geen plek is voor groteske en vulgaire tekst op shirts, geen zichtbare sieraden of het meezeulen van gekooide zangvogels. Ook het dragen van goedkopen nep Chineze merkschoenen, tassen en plastic haar staan onder discussie.


  Maak melding

 11. @ Morenito

  ” wat denk je dat die Duitsers tegen elkaar zeggen op weg naar hun hotel ? ”

  Nou, een van hen zal ongetwijfeld de ogen sluiten en een hand tegen het voorhoofd houden (……) om zo zijn afkeer te uiten tegen de stijl van ” tweedehands autoverkoper “.

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 12. Morenito,
  Het gaat niet om hoe iemand gekleed gaat het gaat om deskundigheid.
  Neem een voorbeeld bij je zelf je gaat goed gekleed maar je Denk niveau is nihil.
  Deze mensen hebben de techniek goed onder de knie.
  Wat jij meer dan hun hebt is je grote waffel en stommiteit uitkraaien.
  Je zult je afvragen hoe omdat je ieder dag onzinnige antwoord geeft op het forum.
  Waarom ben je zo koppig ieder dag wijzen mensen je hierop maar het schijnt dat je ze niet begrijpt.


  Maak melding

 13. Tanga:
  Het verschil tussen de mensen van Lufthansa en de mensen van SLM is dat, de eerstgenoemde technisch zeer goed onderlegd zijn en ook nog weten hoe zich te kleden bij een officiële gelegenheid! Bij de tweede is het maar zeer de vraag hoe het met hun kennis van zaken is gesteld en ze weten zich niet te kleden bij deze officiële gelegenheid!
  p.s. nihil = 0 = niks=niets dus iemand die jij nihil denkniveau toebedeeld zou absoluut niet eens in staat zijn om zijn computer aan te zetten, laat staan “wakker schuddende” postings te fabriceren!


  Maak melding

 14. B. Wakoef
  “Misschien deze Duitsers dan gelijk kunnen Goslar opknappen. Hun rotzooi nog steeds ligt daar scheepvaart te dwarsbomen.

  Duitsers moeten houden zich koest na hun gesjoemel met Volkswagen en Benz en zo. Ook zij zijn dieven.”

  Snapt iemand dit nog?


  Maak melding

 15. Cochise, je hebt je vergist, ik reageerde op het schrijven van Morenito.

  Morenito, wat Tranga naar voren bracht, liet mij in combinatie met wat jij beweerde denken aan het spreekwoord ‘al draagt een aap een gouden ring enz.’, zo ook ‘al draagt een leeghoofd een driedelig pak, hij wordt daardoor nog geen professional’ of ‘al draagt een oplichtende moordenaar een ambtsketen en sjerp, hij is in mijn ogen nog geen excellentie, m.a.w. ik hecht niet zo aan uiterlijk vertoon.


  Maak melding

 16. blakaboy
  Is CC soms de “manager” met het oranje overhemd, te grote grijze pantalon en ongepoetste, afgetrapte varkensleren schoenen? Zijn das lijkt ook meer op een strop!

  ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
  ████▌▄▌▄▐▐▌█████
  ████▌▄▌▄▐▐▌▀████
  ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀


  Maak melding

 17. Ik weet waar die duitsers het over hebben gehad toen ze terug naar hun hotel gingen…
  ze vroegen elkaar af…wat bedoelden die bananenplukkers toch met..als jullie voor de deadline klaar zijn, en eventuele reparaties gratis uitvoeren nemen we jullie mee naar juwelier!


  Maak melding

 18. @Morenito

  Als een bedrijf of sector fraude pleegd, maakt dat nog niet het hele land crimineel, net zoals 1 Surinaamse moordenaar niet automatisch alle Surinamers tot moordenaar maakt, slechts de betrokken schuldige partij(en) . Heeft u enig idee van de omvang en diversiteit van de Duitse industrie? Lufthansa kan met geen enkele mogelijkheid verantwoordelijk worden gehouden voor wat er bij VW is gebeurd.


  Maak melding

 19. Hans, ik zie niets verkeerds aan de Klamotten van de surinamrrs. En als.jij en Morenito het nog niet wisten; de Surinamers zijn de opdrachtgevers, ze zijn niet uit op gunsten van de Duitsers, zij mogen daarom bepalen hoe zij gekleed willen gaan in hun eigen land. Als het de Duitsers niet bevalt, dan gaan ze maar vliegtuigen van Eskimo’s of Arabieren, gestoken in aan hun klimaat aangepaste kleding, onderhouden.


  Maak melding

 20. @Henkes
  U bekijkt het niet helemaal goed. SLM is wel de opdrachtgever maar zonder die Duitsers vliegen ze niet lang meer en dat weten ze verdomd goed.


  Maak melding

 21. Alleen Henkes, vergeet je dat de Surinamers meer de Duitsers nodig hebben dan andersom, omgangsvormen en hoe presenteer jij je, kan ook in dit geval geen kwaad


  Maak melding

 22. Morenito

  CC is de man in het paarse/blauwe overhemd.

  Hij is een soort niets zeggende adjunct directeur commerciele zaken die niet commercieel is en waarschijnlijk al 10 jaar onder zijn bureau zit om niet op te vallen.
  Volgens mij weet van het hogere management niemand dat hij er nog is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.