‘Overleg nodig voor behoud rechtsstaat Suriname’

24

PARAMARIBO, 2 mrt – Overleg tussen regering en rechterlijke macht is van belang om de rechtsstaat in stand te houden. Dit zei mr. Roy Baijnath Panday bij zijn beëdiging tot procureur-generaal. Hoewel er tal van problemen zijn, moet vooral worden gecommuniceerd. “Overleg kost nauwelijks geld.”

Daarom zou meer met elkaar gesproken moeten worden. “We zijn ons bewust dat ons land in financieel noodwaar verkeert. Toch kunnen we succes boeken, overleg kost nauwelijks geld. Het stoort me steeds dat er gesproken wordt van miscommunicatie”, zei Baijnath Panday. Overleggen zo vaak als nodig is, moet het doen. Er is veel werk aan de winkel. De misdaad komt op steeds betere ideeën.

Daar moet op worden in gespeeld. President Desiré Bouterse vindt ook dat de rechterlijke macht naar behoren moet draaien. “Gelet op haar positie is het van belang dat ze als organisatie in stand blijft en wordt gehouden. Het vertrouwen van de gemeenschap dreigt verloren te gaan als door omstandigheden het functioneren niet optimaal is en daardoor de justitiabelen het gevoel krijgen dat ze niet krijgen wat hen toekomt.”

24 REACTIES

 1. “Overleg tussen regering en rechterlijke macht is van belang om de rechtsstaat in stand te houden.”

  Roy Baijnath Panday rapporteert aan ons aller “Dora”. Er wordt wat afgelult in dat land terwijl er geen fuck gebeurd. De overleg vergaderingen, onder onsjes, spoed beraden, debatten en ander oeverloos gezeik zijn wat men dagelijks uitvoert. Is er iemand die doet waar die voor is aangenomen?


  Maak melding

 2. De heer Panday zegt ware dingen.
  Het is alleen de vraag in hoeverre hij – wat hij zegt – ook in de praktijk kan brengen.
  Als ik lees, dat de pres ook van mening is, dat de rechterlijke macht naar behoren moet kunnen draaien, krullen de tenen mij in de schoenen.
  De praktijk zal uitwijzen, wat de nieuwe procureur waard is.


  Maak melding

 3. @ Cochise
  “Als ik lees, dat de pres ook van mening is, dat de rechterlijke macht naar behoren moet kunnen draaien, krullen de tenen mij in de schoenen.”

  Zeker want als hij dat zegt zal hij op verzoek van de rechterlijke macht moeten verschijnen als men hem oproept.

  Mijn college had een slecht momentje of heeft zich vaak verslapen toen hij zich in Domburg moest melden!


  Maak melding

 4. Als de president, die gekozen is door het volk, zijn familieleden betrokken is in drugshandel, roofmoorden, bankovervallen enz…enz…enz…

  Wat moet er dan gesproken worden over de veiligheid van het land. Wie is nog in hemelsnaam te vertrouwen in het land…

  Het volk is voor de gek te houden maar internationaal gezien blijft het toch een corrupte bananen republiek…


  Maak melding

 5. Wat voor zin heeft het, om met een moordenaar,grondwetrechtenschender, mensenrechtenschender en tevens veroordeelde drugscrimineel in overleg te gaan, en waarom heeft hij zonder overleg, amnestie kunnen krijgen, doordat er wetten geschonden zijn dus, en moet je dan nog in overleg gaan met iemand die al jaren opgesloten had moeten zijn? woorden van Panday, die totaal geen inhoud hebben, want de regering is maar ėėn persoon, de rest zijn jaknikkers.


  Maak melding

 6. De rechtelijke macht mag niet worden beinvloed door deze moordenaar president laat dat duidelijk zijn. Veel van de problemen waarmee het land nu zit is door deze drugsbaron Bouterse gecrieërd. Bouterse mag nooit zijn straf ontlopen wat er ook gebeurd, zaken moeten volgens het recht geschieden.
  Een misdadiger als Bouterse moet achter slot en grendel.


  Maak melding

 7. Als zegt president dat rechtmacht moet behoorlijk functioneren, dan misschien hij bedoelt dat ook rechtmacht moet komen in handen van zijn volgelingen. Zoals alles daar.
  Verschil tussen paars en zwart is zo groot niet.


  Maak melding

 8. Advocaat Irvin Kanhai is het niet eens met de beëdiging van Roy Baidjnath Panday tot procureur- generaal.

  Aldus een bendelid!


  Maak melding

 9. Ik hoop van harte dat er in de toekomst echt iets gaat veranderen .dat eindelijk een kabinet word samengesteld dat Suriname waardig is .


  Maak melding

 10. Mensen ik heb net met een relatie in Suriname gesproken. De bewuste persoon zit al een jaar vast in een bouwput en komt niet uit de ellende bij de bouw van een simpele woning. De prijzen van gronstoffen als cement, verf en sanitair zijn zo verschrikkelijk de pan uit gerezen dat men het niet meer kan bekostigen. Deze persoon is een professional (medisch consulent), die wat opzij heeft gelegd na haar studie encarriere maar uiteindelijk de stap heeft gewaagd, om te helpen het land “op te bouwen”.

  Ik daag alle boeroepers uit me uit te leggen wat ze fout doet.


  Maak melding

 11. Stille
  Ze heeft 20 jaar in de VS gewoond en spreekt geen “elegant” Nederlands of Surinaams meer. Hoe onderscheid je beunhazen van professionals? Met een ISO certificering. Was jij het niet de “De TEAM” verantwoordelijk hield voor de waterschade aan MINOV?


  Maak melding

 12. Chanel
  “Ik hoop van harte dat er in de toekomst echt iets gaat veranderen”
  Wij ook Chanelletje. Wij ook. Geniet van (de rest) van je avond.
  OBTW is nummer vijf je favoriete geur? Zelf vindt ik vrouwen die Allure of Chance dragen onweerstaanbaar. Oef!


  Maak melding

 13. De rechterlijke macht moet naar behoren draaien en daarom dus de bouta amnestie met onmiddelijke ingang nietig verklaren en het belachelijke vertoon van vergiffenis schenken aan criminelen stop zetten.


  Maak melding

 14. De rechterlijke macht moet naar behoren draaien en daarom dus amnestie en vergiffenis schenken aan criminelen afschaffen en eerder zelf verleende amnestie nietig verklaren.


  Maak melding

 15. @Ray.
  De rechterlijke macht zal wel steeds worden dwarsgezeten door de politiek. Zie hieronder een bericht in De Ware Tijd m.b.t. de terugroep wet:

  PARAMARIBO – Coalitieleden hebben de daad bij het woord gevoegd en deze week een initiatiefwet bij het parlement ingediend om de controversiële Terugroepwet aan te passen. De Nationale Assemblee buigt zich donderdag in een huishoudelijke vergadering over het wetsvoorstel. Melvin Bouva en Amzad Abdoel, beide van de NDP-fractie, zijn twee van de initiatiefnemers.

  De initiatiefnemers willen de voornoemde wet zodanig wijzigen dat het Centraal Hoofdstembureau (CHS) pas in een vacature die zou zijn ontstaan na terugroeping, wanneer een eventueel proces om de terugroeping te bestrijden in een bodemgeschil is beslecht.

  Vanaf het aantreden van het huidige parlement houdt de terugwet het college bezig, nadat Pertjajah Luhur keer op keer gedaan probeert te krijgen dat haar dissidente leden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan uit het parlement worden verwijderd. PL heeft hen tijdens een partijraadsvergadering teruggeroepen, maar de twee PL-assembleeleden hebben dit via rechtszaken bestreden.

  PL heeft ook verschillende kortgedingen tegen hen, het parlement, verkiezingsautoriteiten en instituten, de voorzitter van het college en de Staat Surimame aangespannen omtrent deze kwestie. Echter tot nu toe zonder succes. Ook de belanghebbende partijen VHP en NPS hebben zich in de juridische strijd gemengd. Het CHS heeft zich op het standpunt gesteld dat er ondanks de acties van PL er nog geen vacature is ontstaan.

  Pertjajah Luhurvoorzitter Paul Somohardjo reageert geschokt over het initiatief, maar vooral op het punt waarbij wordt aangegeven dat de aan te brengen wijzigingen terugwerkende kracht zullen hebben. “Deze ontwikkeling is zeer verontrustend, want als ze nog enkele stemmen erbij hebben in het parlement zijn ze best in staat de Grondwet zodanig te wijzigen dat de president voor het leven benoemd wordt, of dat om de tien jaar verkiezingen worden gehouden”, zei hij. Pogingen van de Ware Tijd om een reactie te vernemen van enkele initiatiefnemers vernemen zijn tot nu toe mislukt.

  Lees meer: DNA behandelt aanpassing Terugroepwet – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/03/02/dna-behandelt-aanpassing-terugroepwet/#ixzz41nFYniBp


  Maak melding

 16. In Suriname is er een schijn rechtspraak.Iedereen in het land is bang voor Bouterse.Alleen de Amerikanen kan Suriname helpen om rust te brengen in het land.Zolang Bouterse daar zit is er ellende.Deze man heeft het land economisch kapot gemaakt en zichzelf verrijkt.Ik heb geen hoge pet op voor zijn capaciteiten.Hij heeft meer verstand van wapens om te doden.


  Maak melding

 17. @Tjon Tjon
  Suriname is in de reep van 1 crimineel.
  Zogenaamd gaat hij rechtszaken aanspannen tegen alles en iedereen ,maar we weten alvast wie als overwinnaar uit de bus zal komen..precies de crimineel zelf.
  Rechtsgebeuren in Suriname is een lachertje en de wereld lacht mee.


  Maak melding

 18. Morenito.

  Al woon je 80 jaar in den vreemde, je moeder taal zal je niet verleren ! In het begin zal het wel een beetje kosten omdat zij in het Amerikaans denkt, maar in de loopt der tijd zal het weer gaan.( Om terug te gaan naar SU. grootste fout)

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.