Daling vliegverkeer naar Suriname vanwege zika-angst

94

Het aantal boekingen voor vluchten naar Suriname is deze maand met bijna een kwart gedaald vanwege de angst voor zika-infecties. Dat schrijft Het Parool vandaag. De krant baseert haar berichtgeving op cijfers die de Britse luchtvaartanalist Forward Data op verzoek van Het Parool over Suriname en de Antillen heeft samengesteld.

Volgens de krant gebruikt Forward Data gegevens uit onafhankelijke boekingssystemen voor lijnvluchten, bedrijven die ticketboekingen door reisbedrijven doorgeven aan de maatschappijen, en van 150.000 reisagenten in de wereld.

Ook de Antillen, waar de zikamug de afgelopen weken op alle eilanden is opgedoken, hebben te kampen met een flinke dip. Luchtvaartmaatschappijen KLM en Surinam Airways en touroperator TUI zeggen zich niet te herkennen in de cijfers, aldus Het Parool.

94 REACTIES

 1. En de verhoging van de prijs van een toeristenkaart van 20 euro naar 90 euro(!) zal zeker zorgen voor een extra daling. Maar dat zien ze in Suriname niet. Èbbè’s


  Maak melding

 2. Wy nederlanders zullen weder moeten zorgen dat er geld in het laadje komt van Suriname..Straks zullen wy verplicht worden om een hoeveelheid EUROs intewisselen..Toen moesten wy dat ook doen tijdens het streng regiem..Zijn jullie dat reeds vergeten…..En hoever zijn zij ermee opgeschoten???


  Maak melding

 3. @Peter,
  Niet zuren ons geld is gedevalueerd en wij moeten ook 60 euro betalen vanuit Suriname.
  Dus van 20 euro naar 90 moet geen probleem zijn.
  Jullie weten precies vanuit Nederland te vertellen hoe het hier moet.
  Jullie wensen ons alle
  ellende en prijs verhoging.
  En nu lachen wij jullie uit nep Nederlanders.
  Jullie hoeven hier niet te komen als je commentaar hebt blijf weg.
  Kunnen jullie dat nee dus .


  Maak melding

 4. @Hermien,

  Kun jij in de portemonnee van een ander kijken? “Dus van 20 euro naar 90 euro moet geen problem zijn”. Nou , ik denk dat het voor veel mensen wel een probleem is. Evenals de dure ticketprijzen. Dus klets niet en ga aan de afwas!!!


  Maak melding

 5. @Stille,
  Zulke mensen als jouw kunnen liever wegblijven.
  Wij verdienen weinig en krijgen electra verhoging en jullie krijgen uitkering daarom klagen jullie.
  De werkende zullen minder last van hebben.
  En als ze ook klagen kunnen ze liever wegblijven.
  Armoedzaaiers.


  Maak melding

 6. Het toerisme in Suriname is gedoemd ten onder te gaan vanwege het dure toeristenkaart,en door de genen die hetzelfde denkwijze hebben als hun criminele leiders.


  Maak melding

 7. goedzo hermien verdedig je pres.
  laat niemand je rotzooi komen vertellen.
  en zeker geen mensen aan de noordzee.

  ik denk dat je hooguit 20 jaar bent.
  de jaren 80 zijn voor jou verborgen gebleven.
  de jaren 90 met wijden bosch ken je ook niet.
  ik hoop dat je deze tijden nooit zal mee maken .
  anders zal je bij elke worm denken aan die slang die je gebeten had.


  Maak melding

 8. @Hermien
  Niet zeuren, wij bepalen nog altijd zelf of wij naar Suriname komen of niet en niet jij en geen enkele andere van jou soort. En ga niet bagatelliseren, niet elke SuriNed leeft van een uitkering, wat overigens geen schande is. Want je weet niet waarom iemand niet kan werken en daar bovenop is die uitkering nog altijd meer wat jij in je handje krijgt waarschijnlijk. Blijf maar lekker uitlachen met die hongerige maagjes van jullie…te stom voor woorden.


  Maak melding

 9. Hermien,
  Herkenbare uitspraken, van een N…..r alles gratis willen van
  Nederland en achteraf schelden.
  Daarom pienaren jullie.
  Jullie zijn ondankbaar !


  Maak melding

 10. @hermien

  Gelijk heb je. Laat ze maar kletsen met hun grote waffels. Nederland vraagt al jaren 60 euro aan mensen die in SRD’s hun geld verdienen. Daar hoor je ze niet over. En het enige wat ze kunnen is schelden. Het is het soort wat naar Nederland is gevlucht en hier oververtegenwoordigd is in de werkeloosheidscijfers en criminaliteitscijfers. De harde werkers zijn in Suriname gebleven.


  Maak melding

 11. @sabaku,
  Wij bepalen zelf of wij naar Suriname komen of niet.
  Lezen en begrijpen zijn twee aparte dingen.
  Kijk naar reactie stille alvorens te blèren.
  Het schijnt dat het heel moeilijk is ondanks je in Nederland woont om te analyseren wat geschreven wordt op het forum.
  @Counter,
  Die speelt de psychiater.
  Heeft nooit een eigen mening.
  @Basmatie,
  Die denkt dat hij helder ziende is.
  Die denkt aan de jaren 80 heeft nooit gehoord van vooruit kijken.
  @Boxel,
  Blijf aub weg want profiteurs hebben wij niet nodig.
  De meeste sur/ned komen hier en willen al te graag bij familie logeren.
  Ja ja geen hotel of appartement willen betalen.
  Zulke profiteurs hebben wij niet nodig.
  Ik weet dat het makkelijk is om Rood te staan of een lening af te sluiten.
  Noem jij mij van de 100 Suriname die in Nederland zijn die niet Rood gestaan hebben.
  Ik ken geen een.


  Maak melding

 12. de rijst sector, bananen sector, bauxiet/goud industrie hier kan je nog als excuus de wereld markt gebruiken. maar de toeristen industrie (€ 90) willens en weten de verdoemenis in helpen is een criminele daad.


  Maak melding

 13. @darasingh,
  sterke man wij willen ons richten op de vele Chinezen die via Schiphol Suriname binnen komen.
  Die klagen niet voor die mensen willen wij visum afschaffen of weinig laten betalen.
  Maar niet voor de economische vluchtelingen die zich Surinamer noemen ,en vanuit Nederland schreeuwen hoe het moet.
  Die kunnen liever in Nederland blijven .
  Want in Nederland zijn ze vreemdelingen en als ze hier komen ook.


  Maak melding

 14. @Hermien,
  Solly, jij gelijk heb, ik geen opleiding. ik niet kan lezen en beglijpen en zeker niet kan banaliseren.

  Ga dokken, met dat generaliseren van je….Boutisme op z’n best….de andere zijn de gekken alleen jij weet het beter…ga je alvast voorbereiden op het bedelen als je dat al niet doet. Het lijkt wel of je een familie trauma hebt te verwerken…..
  Het feit blijft dat jij en je soort alleen maar pogingen wagen om anderen hier op het forum onderuit te halen zonder met gedegen argumenten te komen om zaken positief te benaderen.
  Wij komen wanneer wij dat willen, daar heb jij en je soort niets over te vertellen…en dan mag je nog 1 keer reageren en dan niet meer…..zielig ding….ga aan de afwas….whahaha


  Maak melding

 15. Jullie surineds leuteren altijd over Su. Ik ben in tata geboren maar woon in Su om mee te helpen dit land op te bouwen. Natuurlijk hbn we door de jaren heen verscheidene leiders gehad die een potje van het land hbn gemaakt. Dat geklets van jullie,het altijd beter te weten helpt ons echt niet. Wij betalen toch ook ….tig € voor een visum naar Nederland of niet? Vins


  Maak melding

 16. Hermien, we moeten maar denken dat je kletst naar dat je verstand hebt, veel mensen moeten hard sparen om met hun gezin naar Su te kunnen komen, maar niet alleen zij, ook andere toeristen die bij elkaar behoorlijk wat euro’s naar Suriname brengen, door het Zikka virus zijn de aantallen al behoorlijk teruggelopen en dat zal er door deze verhoging er echt niet beter op worden, waardoor met name in de horeca en bij de toeroperators etc de klappen zullen vallen, door de Hoteliers word toch al geklaagd, kan Suriname dat wel lijden? werklozen erbij en gemis aan binnenkomst van buitenlandse valuta, van die chinezen hoef je niets te verwachten, die komen alleen maar halen


  Maak melding

 17. Mensen die bezwaren hebben tegen de vrije meningsuitingen van SuriNeds het volgende:

  Ga naar Zanderij om recht in het gezicht van de aangekomen SuriNeds vertellen dat zij niet welkom zijn in hun geboorteland. Zorg ervoor dat jij en je soortgenoten het lef hebt/hebben om luidkeels en stoer duidelijk te maken waar het volgens jouw op staat.


  Maak melding

 18. @Sabaku,
  Zo zie je dat wij niet op een lijn staan.
  Als ik de commentaren van de meeste Nederlanders lees, die voor betere tijden naar Nederland zijn gegaan valt mij een ding op.
  95% heeft altijd op-aanmerkingen.
  Ondanks ze in Nederland wonen,werken cq een uitkering van de staat ontvangen.
  Ik weet wel dat er mensen erbij zijn die op medische gronden een uitkering ontvangen daar is niet tegen.
  Maar de overigen die werken en wat opgebouwd hebben en het grotendeels die scholing gehad hebben zie ik vaak onzin kraaien.
  Altijd uitschelden en de medemens niet met respect behandelen.
  Groot voorbeeld is de analfabeet Sabaku.
  Een tip.
  Volg een Cursus communiceren ik Nederland is het makkelijker dan hier.
  Als je niet kan betalen vraag hulp UWV .
  Die zorgen voor dat je studie betaald wordt.
  Wij leven broederlijk in Suriname en schelden elkaar niet uit.
  Wij gaan met fatsoen om.
  Wij houden van alle Surinamers die zich Surinamers noemen.
  Maar wij hebben een hekel aan nep Surinamers.


  Maak melding

 19. @Megafoon,
  Een ieder die naar Suriname wil komen is welkom.
  Daar hebben wij niets tegen maar de mensen die op het forum een grote mond hebben en denken het beter te weten daar hebben wij moeite mee.
  Als iemand niet wil komen blijf dan weg.
  Vliegtuigen zullen gemiddeld voor 95%altijd vol zijn.
  De maand februari tot eerste week mei is meestal niet te druk.
  Dus die opmerking van ga naar zanderij en om rechtstreeks in het gezicht van surined te zeggen daarmee slaat sabaku de plank mis.
  Nogmaals een ieder die wil komen is welkom maar mensen die niet willen komen en commentaar geven die vaak negatief is blijf weg.
  Aan jullie hebben wij niets economische vluchtelingen.


  Maak melding

 20. @Megafoon

  Sta je nu werkelijk te beweren dat Surinamers in hun eigen land waar jij niks te vertellen hebt naar Zanderij moeten komen om de waarheid aan Surineds te vertellen terwijl je hier met je grote onbeschofte muil vanaf een anoniem account iemand de les loopt te lezen? Je bent niet goed bij je hoofd man. Kom jij maar naar Zanderij en begin daar je grote waffel open te trekken zonder anoniem te zijn. Ga maar je laffe praatjes lopen verkondigen in de stad. Kijken hoe stoer je dan bent. Ongelofelijke lafaard dat je er bent.


  Maak melding

 21. @Hermien
  Wij zitten inderdaad niet op een lijn. Je kent me niet en ik heb ook niet de behoefte je te kennen. Familie kan je niet zijn, ik ken mijn familie in Su en Ned en ken hun gedachten gang.
  Ik had niet anders van je verwacht mij weg te zetten als analfabeet, mij een cursus communiceren te adviseren, schelden, fatsoen en nep Surinamer te noemen. Het typische profiel van mensen zoals jou. Kijk naar je eigen postings waar je anderen probeert onder uit te halen met je dogma’s.
  Je bent de grootste rat dat je anderen probeerd weg te zetten als nep surinamer. Je bent een losser en dat zal je gewoon blijven.

  “als ik de commentaren van de meeste Nederlanders lees, die voor betere tijden naar Nederland zijn gegaan valt mij een ding op.
  95% heeft altijd op-aanmerkingen.” = en terecht, ja we zijn geen domme stomme volgers en zijn vrij om onze mening te ventileren. En het is geen SurNed probleem, het is een Su probleem, daar heb jij helaas ook last van. Su zij sabiso’s

  “Ondanks ze in Nederland wonen,werken cq een uitkering van de staat ontvangen.” = aanname, je weet geen moer van de surined. dit is trauma verwerking en je omgeving meer niet.

  “Maar de overigen die werken en wat opgebouwd hebben en het grotendeels die scholing gehad hebben zie ik vaak onzin kraaien.”…jij zit geen onzin uit te kraaien. Je heb geen weerwoord dus moet je het afdoen als onzin kraaien.

  “Altijd uitschelden en de medemens niet met respect behandelen.” …nee dat doe jij niet, lees je postings…en wij, ik, doe dat in de hoop dat je het dan wel zal snappen …of toch niet. Tranga ede, cronto ede??

  Ga de was doen….whahaha

  BTW…ik wil je wel meegegeven dat ik oprcht geen enkelprobleem heb met de hoogte van het bedrag. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid mij op financieel gebied ietsje meer kan permitteren dan modaal.
  Ik heb gewoon een probleem met de kromme gedachte gang van de persoon Hermien & co. en mij natuurlijk een paar dagen vakantie kan permiteren om op die onzin van jullie te reageren….en dan ook nog diep denigrerend..


  Maak melding

 22. Hermien
  @Megafoon,
  Een ieder die naar Suriname wil komen is welkom.
  Daar hebben wij niets tegen maar de mensen die op het forum een grote mond hebben en denken het beter te weten daar hebben wij moeite mee.
  Als iemand niet wil komen blijf dan weg.
  Vliegtuigen zullen gemiddeld voor 95%altijd vol zijn.
  De maand februari tot eerste week mei is meestal niet te druk.
  Dus die opmerking van ga naar zanderij en om rechtstreeks in het gezicht van surined te zeggen daarmee slaat sabaku de plank mis.
  Nogmaals een ieder die wil komen is welkom maar mensen die niet willen komen en commentaar geven die vaak negatief is blijf weg.
  Aan jullie hebben wij niets economische vluchtelingen.

  Over communicatie gesproken en mij de les voorlezen..\\
  “Dus die opmerking van ga naar zanderij en om rechtstreeks in het gezicht van surined te zeggen daarmee slaat sabaku de plank mis.” Ik heb het nergens over zanderij

  F…ck you stelletje kinderen hier op het forum


  Maak melding

 23. Mijn boodschap is duidelijk. Wie bezwaar heeft tegen SuriNeds die naar hun geboorteland afreizen en kritisch zijn kom op Zanderij en zeg het face to face.
  Over laf gesproken. Wie is er nou 40 jaren laf geweest om uit eigen middelen iets duurzaams op te zetten. O hangen aan en bij de Chinezen is een prestatie? Hahaaa. De melkkoe aan de Noordzee laat zich niet meer misbruiken. Zorg ervoor dat je vrij rondreizende pres 5 jaar lang of levenslang pres blijft. Hij zou toch hulp geven aan het landje aan de Noordzee? Wahaha… Die boef op ministerie van Financien is samen met pres en consorten een afspiegeling van jullie laag-bij-de-grondse onderkruipsels. Ga liever IMF verwelkomen op Zanderij met je caroussel van valuta-veilingen.


  Maak melding

 24. Ze willen euro’s en USD? Echt waar? Die SRD vertrappen ze zelf met hun briljante beleid. Beleid? Ja, beleid. Moet het geen belijden of lijden zijn? Wanneer hebben ze iets geweigerd van het buitenland omdat ze als deskndige betweters het wel zelf kunnen? Staan zij in lange rijen vanaf 6 uur smorgens tot 14.00 uur te wachten op uitbetalingen krijgen zij als antwoord “er is geen geld”. Mopperend druipen ze af naar hun huisje met hun lege magen. Ze zouden nu weer moeten eisen dat nog 5 jaren 50 moet worden. t Gaat toch beter dan ooit tevoren. Hihahihaaawahaahaaa. Euro’s en USD alsof het hun munteenheid is. BTW a.s. maandag kan OV staken want 5 mnd lang geen money ontvangen. Groetjes vanuit de comfortabele zone.


  Maak melding

 25. Wat ik niet begrijp is dat sommigen hier zeggen dat mensen uit ned moeten wegblijven.vind ik echt een domme redenering.iedere land leeft van toerisme.want hun brengen meer valuta.chinezen bouwen geen land op.ze sturen alles naar china.beetje wereld economie zou goed zjn om te weten.zelf hier in europa ben jij als toerist welkom.en trouwens wij surned zoals jullie ons noemen,staat in top 10 van landen die geld naar hun land sturen.


  Maak melding

 26. @beukie. Zeg ze nogmaals maar zou vanwege aangeboren hersenafwijkingen simpelweg kunnen zijn dat zij dit niet kunnen of willen begrijpen. Hun lijder heeft opzettelijk tweespalt gezaaid met scheldpartijen op podia als afleidingsmanoeuvre maar ondertussen wel blijven roven. Suriprofs met NLpaspoort worden toch nog steeds welkom geheten voor goede projecten. Jaren 80 was er dozeneconomie en miljoenen geldtransacties naar deze ongeletterde sloebers. Na de opmerkingen van Anaina (ex VS ambassadeur) zou je verwachten dat zij massaal voor de VS ambassade zouden protesteren. Niks gebeurd. Dit nog; Bij falend handelen van ambtenaren worden heel soms excuses aangeboden maar compensaties hohohohoooo absoluut niet want de regeerders willen geen geld inleveren. Dino en Meriba was er ook geen aanleiding voor protest om af te treden? Neen! Als zij gevoed moeten worden moeten zij naar Jarikaba afreizen.


  Maak melding

 27. @beukie,
  Wat begrijp je niet.
  Volgens mij is het duidelijk niet alle surined kunnen wegblijven.
  Alleen die het beter weten hoe een lang geregeerd moet worden.
  Alleen die 90 euro te duur vinden.
  Alleen die geen steentjes bijdragen en nooit van plan zijn dit te doen.
  Ieder land leeft ook van toerisme.
  Maar niet van kijken kijken en niet kopen waarbij jullie geassocieerd worden.
  Alleen kunnen wij op toerisme richten als jullie wegblijven.
  De vraag is dan bij vele hoe.
  Wel door vanuit andere kanalen.
  Denk dan aan abc eilanden ,Brazilië en vooral niet te vergeten onze zeer gerespecteerde Chinezen.
  Op elke vlucht naar Suriname zijn Chinezen te vinden.
  Straks verlagen wij de visum of maken het kosteloos dan moeten er een paar vluchten erbij komen.
  Let wel dat dit zal gebeuren als de surined die een grote mond hebben wegblijven.
  Wegblijven waar hebben wij het over Surinamers zijn schreeuwers.
  Veel bla bla maar toch de reis naar Suriname boeken.
  Al sinds jaar en dag bekend dat het merendeels bij familie of kennissen logeert.
  Ja geen hotel of appartement.
  Natuurlijk zitten er ook broeders en zusters erbij denk aan 5% die wel wat luxe kunnen permitteren voor die mensen hebben wij waardering.
  Goed klagen allom naar wij blijven Surinamers.
  En ik zal de nep Surinamers een tipgeven.
  Als jullie PSA aanvragen dan hoeven jullie geen 90 euro meer te betalen.
  Intellectuele nl daar hebben jullie nooit aan gedacht.
  Wie is nou hier slim.


  Maak melding

 28. Verschrikkelijk wat een comentaren en wat een respect voor elkaar…..het is een gegeven dat je het in het geheel moet zien en niet als een individu .
  Veel landen in europa hebben de AAA status een bewijs dat de economische toestand goed is, nu lees je het verschrikkelijke nieuws dat jongs leden vrijdag bekend is gemaakt Suriname de status B+heeft gekregen. ..wat betekend dat het land verder achter uit gaat en geen of altans tegen verhoogede rente geld kan lenen maar ook aangemerkt is als land in de wereld economie onbetrouwbaar te zijn .
  Als surinamse hard werkende burger die zich in het zweet werkt hier niets tegen kan inbrengen of er aan kan veranderen.het is de totale regering die er verantwoordelijk voor is en of er nu wel of geen nederlanders of fransen ,belgen dan wel duitsers komen heeft er in zo vere mee te maken dat wanneer er een laag drempelligheid is ze sneller genijgt zijn om hier op vakantie te komen geld uit te geven en te genieten van dit super paradijs dan wanneer je dieper in de buidel moet tasten en als je belijd gaat voeren en visum plicht afschaft voor landen waar de burgers letterlijk geen nagels hebben om aan hun kont te krabbelen om dat de wereld economie verder weg zakt en ze het in die lande ook slecht hebben en geld ontwaarding hebben op de beurzen lijkt het mij dat die bewuste minister totaal de plank mis slaat .
  Het is nog steeds zo dat je met stroop vliegen vangt en niet met azijn …daar hoef je niet voor geleerd te hebben…toch.
  Dus beste lieve mensen laat het niet op de persoon zijn en respecteer je mede mens , in europa weten ze begrijpen de mensen echt wel of hoe jullie het moeilijk hebben maar kunnen er ook niets aan veranderen en tuurlijk respecteren ze alke surinamers anders zouden ze niet willen komen naar dit paradijs maar als je een deur dicht gooit en op slot draaitt dan
  Wordt het iets moeilijker om fatsoenlijk binnen te komen en je geld uit te geven waar ook deze mensen h ard voor gewerkt hebben…europa is op dit moment ook geen lui lekkermand meer zins de in voering van de euro…heel veel gezinnen zitten ook op of onder de armoede grens en moeten ze naar de voedselbank om gratis etdn te halen voor hun kinderen en op dit moment komen er nog eens miljoene vluchtelingen bij dus ook hier in europa gaat het niet goed .
  Ik wil maar zeggen dat ik als nedelander ten volste vertrouwen en ontzettend veel respect heb voor de in woners van suriname die hun uiterste best doen om ook elke dag ee maaltijd op tafel moeten zien te krijgen en het doet er niet toe wie er werkt heeft of niet het is al moeilijk genoeg op dit moment …en ik hoop en gunt iedereen in dit paradijs een gezond en een voorspoedig leven …


  Maak melding

 29. Wat dat betreft had je beter je vertrouwen op de uitkeringsgerechtigden kunnen richten zij krijgen gratis geld. Geen enkele persoon die zijn geld verdiend met hard werken gooit het in een bodemloze zwarte gat put. En bovendien wil geen enkele werkende persoon geconfronteerd worden met een verhoging van 350%. Dat is oplichterij. En opgelicht wil ik niet worden. Jij wel?


  Maak melding

 30. Voor wel percentage van de 6 miljard chinezen wil je Suriname openstellen? Hoeveel inwoners heeft Suriname ook alweer? Hoeveel tijd voor dat er meer chinezen zijn dan andere bevolkingsgroepen ? 0,01% van die 6 miljard is 600.000 personen. Hoeveel wil je er hebben?


  Maak melding

 31. Hermien geef ze van leer goed zo , sommige van die gasten verbergen zich achter anonieme account en doen de vreselijke uitspraken en daarna komen ze met hun glad gestreken gezicht naar Suriname om te komen doen alsof ze het menen met het land denkende dat Nederland hun land is, alles is bouterse een virus steek de kop op ja hoor is bouterse ik vraag me af als bouterse er niet meer is wie het dan ga zijn, Nederland bedonderd ons al jaren via de oude Surinaamse partijen kijk Hoe sommige denken over een land waar ze zijn geboren . Ze praten en denken en leven als een blanke ned ten opzichte van surinamer voelen ze zich beter terwijl de blanke ned ze als buitenlanders beschouw een vb kijk hoe Wilders generaliseert wanneer een Surinamer iets doet(crime) dan word de hele Surinaamse samenleving met haar en tand mee betrokken maar daar ik hoor ik weinig van deze mensen zelden iets over zeggen . Ja hoor dat mag van ze geen enkele probleem , je zou maar denken dat nederland zo een heilig landje is zoals sommige soms willen beweren , ze moeten maar eens een goeie duikje nemen in de geschiedenis van hun zo geliefde nederland gaan ze achter overvallen tenminste als ze natuurlijk speciale oogkleppen hebben.drugs, moorden, plunderen etc etc etc teveel om op te noemen en ga maar door, ten opzichte van zulke Nederlandse wreedheden is suriname een kleintje, Maar zolang iets gebeurt in suriname dan springen ze erop als aasgieren erop en spugen al hun negatieve gal op. Dus Hermien respect voor je , je toon tenminste aan dat je op kom voor je land en dat waardeer ik zeer .


  Maak melding

 32. Daling vliegverkeer is logisch gevolg. Hoge ticketprijs plus verhoogde bijkomende kosten is onacceptabel. Staatskas spekken na het telkens weer leegroven door de gekozen schurken is ondersteunen van misdadige praktijken. Ga bij China die willen alles voor jullie regelen. Succes met je prostituerende beleid richting China. De volgende schenking van China komt spoedig aan zodat jullie achteroverleunend verder kunnen leven achter je rondom aangebrachte dievenijzers. Winkelen is duur geworden. Baan kwijt is een regelrechte ramp.


  Maak melding

 33. De beste Barnie,

  Misschien voor u een onzin Hermien haar zienswijze hang af waar u staat he , trouwens heb die rapportage gelezen.
  Mmmm veel intressante onzin kort gevat , maar wat ik niet snap is met al die geweldige rapportage en adviezen Hoe kom het dat (europa en vs)van de ene crisis de andere in tuimelt .


  Maak melding

 34. hallo,surineds jullie weten zelf niet hoe sterk jullie zijn.
  twee maanden niet boeken naar suriname,en de slm is dan verleden tijd.beseffen jullie dat wel.


  Maak melding

 35. Mensen, zoveel bombarie voor een opwaartse bijstelling van de toeristenkaart van ‘slechts’ 70 euri !

  De prijs van een ticket van en naar Su uit A’dam is op dit moment ca € 700.– ! Straks in het hoogseizoen schiet dit tarief zeker omhoog naar € 1400,–, en dan nog vertrekken er vele passagiers c.q. gezinnen richting PBM.

  De prijs van een visum vanuit Su naar Ned is € 60,– en dan is er nog geen zekerheid dat zo’n aanvraag wordt gehonoreerd.
  Wordt bv een visumaanvraag afgewezen dan krijg je geen cent terug van de Ned Amb., dus waar zeuren jullie nog over beste mensen. Je wordt dus 60 euro afhandig gemaakt voor iets dat je niet krijgt of ontvangt !

  Ergo, waar praten wij over beste mensen ???

  Toen de olieprijs boven de $ 100,– per vat was hebben vele airline carriers een brandstoftoeslag boven op de reguliere ticketprijs ingevoerd.
  De prijs van een vat olie was ca 2 weken terug $ 26,– per vat, maar ik heb geen enkele carrier gehoord die zegt van, als geste krijgen de passagiers een kerosine korting van een x percentage !!!

  Is het misschien nu dan een idee dat de mensen en masse een PSA kaart (5 jaar geldig) gaan aanvragen, want die scheelt maar 10 euri in vergelijking met een éénmalige toeristenkaart.
  Maw, met een PSA kaart betaal je dan wel € 20,– per jaar aan entry kosten voor een bezoek aan Suriname, dus waar ouweh…ren jullie nog over !


  Maak melding

 36. Surinamers hebben niet de juiste houding en mentaliteit

  Surinamers hebben niet de juiste houding om voorlopig naar grotere hoogtes te stijgen. Hun bedrijven en organisaties komen daardoor ook niet ver. Ook op de werkvloer weten Surinamers vaak genoeg niet wat professionaliteit is. De klant wordt niet altijd met respect behandeld en soms moet de klant het zelfs ontgelden als de werknemer in een slechte bui is. Men weet ook niet wat beroeps-geheim is. Na werktijd wordt alles wat men weet over anderen via het werk gewoon doorverteld aan vrienden en familie.

  Surinamers zijn vaak emotioneel en denken nog op kinderlijk niveau. Men voelt zich gauw geweldig als men bijvoorbeeld werkt bij SLM, EBS, Staatsolie of Telesur of een hotel. Men heeft dan de neiging om neer te kijken op anderen. Bovendien hebben Surinamers ook sterk de neiging om elkaar neer te halen of te dwarsbomen. De onderlinge jaloezie is enorm en blijft niet beperkt tot het gewone volk. Ook zij die academisch of hoog geschoold zijn kunnen niet makkelijk breken met de “krabben-mentaliteit”.

  Onderling is er ook veel discriminatie. De Marrons of Boslandcreolen worden het meest gediscrimineerd en krijgen de schuld van vrijwel alles dat verkeerd gaat in Suriname. Daarnaast is er ook veel discriminatie tussen de Aziaten en de Creolen. Maar Surinamers willen dit nooit toegeven en beweren zelfs dat de discriminatie in Suriname meevalt of zelfs niet bestaat.


  Maak melding

 37. Hermien is het prototype van de domme Paarse Surinamer.

  Dit type stond massaal tijdens de verkiezingen met Paarse vlaggetjes te zwaaien en wordt nu zwaar van achteren genomen door Bouta en nog zeggen ze “Dank u President, u bent door God gezonden”.


  Maak melding

 38. Beste Suri,

  Als je een Surinamer verbeterd, dan voelt hij zich persoonlijk aangevallen. Er bestaat ook zoiets als positieve kritiek maar daar hebben Surinamers nog nooit van gehoord.

  “Ga jij mij vertellen hoe ik het moet doen, ik doe het al 35 jaar zo”


  Maak melding

 39. Hermien,

  Volgens mij moet jij op zoek naar Gert,
  Jullie waren volgens mij in de vorige eeuw eens een zangduo in Nederland en zijn later tot de Heer bekeert.
  Beter laat dan nooit.
  Nee alle gekheid op een stokje, was een woordspeling.
  Als Surinamer kan jou in een aantal opzichten wel volgen, maar ik haak af als ik jouw commentaren over de SuriNeds lees.
  De zgn. grijze economie vanuit Nederland en de VS levert ons nog steeds tientallen miljoenen euro’s en dollars per jaar op.
  Als je dat bedrag zou vergelijken met het bruto nationaal product van ons land valt je mond open.
  Jij bent alleen maar negatief over alles wat van dat landje aan de Noordzee komt of wordt gezegd, maar de realiteit steekt toch iets anders in elkaar.
  Misschien heb jij daar geen familie, die het goed met jou voor heeft, maar heel veel andere Surinamers hebben die familieleden wel en dat zou je moeten waarderen.


  Maak melding

 40. @ Hermien,

  Je oordeelt weer, terwijl je er niets vanaf weet. Ik woon en werk(te) al jaren in Suriname, dus ik ben ook direct betrokkene. Vanaf het moment dat Bouterse weer de leiding over het land kreeg (na frauduleuze verkiezingen) ben ik ook tot alle naden van mijn lichaam benadeeld en vernederd. Mijn vrouw moest 8 maanden (!) wachten op haar verblijfsvergunning door de aperte onkunde en luiheid van de immigratie-ambtenaren. Gelukkig is er daarna de bezem doorheen gehaald. Ik ben al ruim 15 jaar niet meer in Nederland geweest en voel ook geen enkele behoefte meer. En zo lang de koers van de € nog 1 : 5.5 is hoor je mij niet klagen. Heb jij je dozen uit Nederland al ontvangen?


  Maak melding

 41. @stille,
  Jammer voor wat je allemaal meegemaakt hebt.
  Is zeker niet goed te praten.
  Maar ik kan je niet volgen.
  Je zegt dat je al ruim 15 jaar niet naar Nederland ben geweest en dat je de behoefte ook niet voelt.
  Ik heb 20 jaar in Nederland gewoond en heb nu een winkel op kwatta kledingszaak die ik verhuurd hebt voor een Chinees.
  Als je daar eens langs komt kwattaweg nr.508 dan mag je binnen vragen.
  Nogmaals erg wat je allemaal meegemaakt hebt.
  Maar waarom ben je terug gegaan.
  Trouwens als bovenstaande klopt lees eens een paar keren voordat je het begrijpt dan snap ik niet wat je posting te maken heeft met je oordeelt weer.
  Je bent gewoon in de war .
  Nogmaals dit zeg ik en de kritische lezers kunnen het beamen als ze jouw posting lezen.
  Jouw onzin van heb je dozen uit Nederland ontvangen slaat op niets.
  Jouw verhaal is onbetrouwbaar omdat jij je tegen spreekt in bovenstaande item.


  Maak melding

 42. @king,
  Goed zo aan lafaards heeft Suriname niets.
  Als ze zoveel te vertellen hebben dan moeten ze in Suriname komen om gezamenlijk het land op te bouwen.
  Maar dat gaan ze niet doen want commentaar geven die kant nog wal raakt daar zijn ze goed in.
  Stelletjes economische vluchtelingen


  Maak melding

 43. @Hermien,

  Jij zegt economische vluchteling. Is niet juist. Meeste mensen gevlucht zijn in 1975 vanwege angst voor raciale conflict. Dus toen al mensen, vooral hindoestanen, waren bang voor raciale vermenging. Dan komen zij in Nederland en gaan hun kinderen mengen met turken, marokkanen, blanken, zwarten e.a. Dan zij zijn toch gevlucht voor niets? Slechts 1 generatie duurt degeneratie van hindoestaan in holland. In Soerinaam nog erger. Zelfs in Nickerie ze praten nu takkie takkie onder mekaar. Gering zelfrespect.


  Maak melding

 44. @Paul,
  Helemaal mee eens ze weten precies hoe het land geregeerd moet worden.
  Hebben gelijk hun mening klaar.
  Maar helpen het land opbouwen dat gaat hun te ver.
  Wat heb je aan zulke mensen,klagen dat ze nu 90 euro moeten betalen.
  Het zijn de zelfde mensen die zo blij waren dat Surinaamse valuta gedevalueerd was.
  Het zijn ook de zelfde mensen die schreeuwden van goed voor de paarse kliek.
  Ze moeten Energie en water nog meer verhogingen.
  Wat blijkt nu Toeristen kaart gaat van 20 naar 90 euro per 1 maart 2016.
  O heb je dan de vele reacties gelezen sinds bekend making tot vandaag.
  Alleen maar klagers en eigenlijk belang.
  Deze mensen noemen zich Surinamers als hun uitkomt.
  Fitch heeft de rating voor Suriname verlaagd.
  De mensen grijpen alles om iets te roepen zonder hersens.
  Onder Obama is ook de rating voor Amerika verlaagd en andere landen.
  Waarom.
  Als het minder gaat qua economie dan hoort zo een verlaging erbij.
  En als het weer beter gaat dan stelt de Fitch het weer bij.
  Een nadeel is dat je minder kan lenen.
  Wij hebben het beter dan de vluchtelingen uit Syrië enz.
  Geen tenten kamp .
  Echter vergeet men dat er een voedsel bank en een hoop sociale voorzieningen in Nederland zijn.
  Wij houden van Suriname en alle Surinamers die onze broeders of zusters zijn.
  Maar wij accepteren geen gelul van Surinamers die net gespleten tong praten.
  Absoluut niet.


  Maak melding

 45. @Henk Molenaar,
  Datje 35 jaar hetzelfde doet gaan wij je niet vertellen hoe het moet.
  Maar hou je grote mond en wacht maar op veandering als Wild..aan de macht komt.
  Bij jullie is het grote poppenkast nep parlement.
  poedelhondje en nep Surinamers deze kan ook erbij economische vluchtelingen.
  Dus hou op met je inzin


  Maak melding

 46. @makkoe,
  Jij moet veel leren over surined .
  Je vraagt ze om niet te boeken naar Suriname man ken jij de realiteit niet.
  Ze zijn te laf alleen grote mond maar komen wel naar ons.
  Hoe door eerst te vragen of ze gratis kunnen logeren bij de familie.


  Maak melding

 47. @ Hermien,

  Ja. En dan een aantal weken op het balkon zitten kijken naar de voorbijgangers. Als ze maar zorgen dat de koelkast vol blijft en dat alles betaald wordt! Niet iemand van de familie die aanbiedt om ergens te gaan met de auto. Ik ken zoveel voorbeelden, je zal schrikken. Laat me niet lachen, hoor! Het enige waar die lieve familie om geeft is geld! Niets meer en niets minder.


  Maak melding

 48. @wakoef,
  Dat ze economische vluchtelingen zijn klopt.
  Waarom.
  Omdat ze hier gekomen zijn om het beter te hebben opzicht geen probleem.
  Maar die lafaards hebben hun broeders en zusters achter gelaten en spelen nu de
  .
  Gevlucht voor betere tijden om terug te keren.
  De jongeren die nog 4 en 6 waren kan je niet kwalijk nemen die willen liever in Nederland blijven.
  Dus geen probleem maar die hoor je ook niet onzinnigs uitkraaien.
  Alle respect voor die groep.
  Het zijn de ouderen die vanuit nl ins de les willen lezen.
  Dat je niet eens bent met mij dat mag stel je voor dat iedereen het eens zou zijn met een ieder.
  Maar jouw verhaal klopt niet wat je hierboven omschrijft dat Creolen…enz.
  Ik zal je vertellen hoe het wel is Lachmon en Bruma politieke leiders van de vhp en pnr hebben om zieltjes te winnen dit verhaal verkondigd.
  Terwijl lachmon en Aron en Bruma gewoon omgingen met elkaar.
  Als broeders maar een ieder met zijn eigen politieke opinie.
  Dus nu hoop ik dat he het begrijpt wakoef en dat de overige het ook gelezen heeft.
  Denk aan hokjes politiek.


  Maak melding

 49. Hermien,

  Jij speelt zoals meer mensen op dit forum weer de racistische kaart uit.
  Ik denk, dat ons land daar niet mee is gebaat.
  Er wonen in Nederland en de VS heel veel slimme SuriNeds of SuriVS-ers, die we straks wel wel eens hard nodig kunnen hebben.
  We hebben de afgelopen 6 jaar aangetoond het blijkbaar niet zelf te kunnen.
  We zijn afhankelijk van miljoenen giften vanuit Nederland en de VS, miljoenenleningen vanuit China en zijn zelf niet in staat om nog geld te genereren.
  Zelfs het IMF is om ondersteuning gevraagd.
  Hoe je bij de duivel te biecht kunt gaan.
  Waar het mij echter omgaat, is dat veel SuriNeds en SuriVS-ers het goed voor hebben met ons land.
  Jij schoffeert iedereen die niet in Su woont, terwijl we zelf niet eens onze eigen broek kunnen ophouden.
  Ik bedoel maar.
  Het zou van wijsheid getuigen om alle expertise, waar ook in de wereld, terug te halen naar Suriname.
  Dan ziet ons land er over 10 jaar misschien anders uit.


  Maak melding

 50. Gezien de grote economische problemen waar ons land voor staat vind ik die 90 Euro geen groot bedrag.
  Ik had veel meer verwacht. De ticketprijs is in al die jaren ook niet erg omhoog gegaan. De mensen die hierover zeuren moeten zich bedenken wat een moeilijke tijd het voor Suriname is. Wees aub een beetje solidair!
  Sorti opolangi mi mus teki?


  Maak melding

 51. @Cochise,
  Ben je dom of analfabeet lees mijn posting eens goed.
  Niet iedereen die niet in Suriname woont .
  Als ik je moet helpen en uitleggen wat ik geschreven hebt dan ben je iemand die leest maar niet begrijpt.
  Opzicht geen probleem want van jouw wisten wij al.
  Lees nogeens mijn reacties dan zal je tot een andere conclusie komen.
  Moeilijk he lezen en begrijpen.
  Doe je voordeel mee.


  Maak melding

 52. Hermien iedereen is gek of dom die jou niet begrijpt, alleen gek dat de meesten het daar niet mee eens zijn behalve jij, met je vocabulaire diaree, wat dat betrefy lijk je wel een gekloonde zuster van RobG, ook zo,n egocentrische narcist


  Maak melding

 53. @stille,
  Dat je familie het niet breed heeft en dat ze je niet vragen om ergens te gaan als je in Suriname bent kan ik begrijpen.
  Misschien zien ze je liever gaan dan komen.
  Zullen het zat zijn om je naar he onzin te luisteren.
  Want als ik lees hoe je reageert dan is het precies iemand die op armoede grens leeft.
  Geen probleem want in Suriname zou je als een hond leven.
  Maar in Nederland leef je van een uitkering en kan ook de voedsel bank bezoeken.
  Misschien een idee om een asielzoeker thuis op te nemen.
  Voordeel hiervan is dat je wat van ze kan leren


  Maak melding

 54. Beste mensen Jullie moeten De duurbetaalde waardeloze bouta vriend andre haakmaat bedanken voor de invoering van de visumplicht en de daaruit volgende ellende.
  Nu de su regering 90 euro voor een vodje vraagt is de kans heel groot dat de prijs voor een NL visum ook verhoogd wordt.
  gewoon een kwestie van aktie = reaktie.


  Maak melding

 55. Hermien natuurlijk vertel ik in jouw (en die van RobG) ogen onzin, gelukkig wel. ik stelde toch al dat iedereen dat volgens jouw iedereen die anders denken dan jullie gek of dom zijn.
  maar de overgrote meerderheid heeft dan ook geen grote paarse bril op of heeft zijn kop niet in het zand gestoken en wil wel de realiteit van het in door toedoen van DDB en consorten in nood verkerende Suriname inzien


  Maak melding

 56. @ Hermien en Mazda,

  Jullie kennen mij niet en jullie weten absoluut niets van mij. Maar uit jullie reacties blijkt dat jullie alles van mij weten.

  Ik zal jullie even uit de droom helpen. Ik ben na mijn VUT (bestaat niet meer) uit Nederland vertrokken en naar Suriname geëmigreerd. Ik ben geen Surinamer maar een bakra, die het uitermate naar zin heeft in Suriname. Ik heb nooit van mijn leven een uitkering gehad, maar ruim 45 jaar kei- en keihard gewerkt bij de Nederlandse media.
  In Suriname heb ik, ondanks mijn leeftijd, ruim 11 jaar bij de media gewerkt. Ik heb nooit gesolliciteerd, men heeft mij gevonden! Dank zij mijn connecties via de Media Academie was mijn roem mij blljkbaar al vooruit gesneld. Dus jullie hebben het met jullie suggestieve postings hartstikke bij het verkeerde eind. En misschien gaan jullie mij binnenkort vragen naar mijn intelligentie-quotient. Dat zal een geheim blijven, maar ik weet die van jullie we!!!


  Maak melding

 57. @stille,
  Als je zo vernederend bent in Suriname en nu al 11 jaar weer in Suriname woont.
  Dit begijp ik omdat het in Nederland met je pensioen uitkering heel moeilijk zou zijn om het hoofd boven water te houden.
  En zoals jij het al aangeeft zolang de koers 1 op 5.55 is zullen wij je niet horen klagen.
  Ik begrijp dat je geen gebruik wilde maken van de voedsel bank.
  Kan ik volstaan met jouw het predicaat te geven van een Bakra die gevlucht is uit Nederland.
  Of economische vluchteling .
  Maar geef niet je bent welkom en geniet van de natuur en je verdiende pensioen.
  Hoop dat je met ons hier in Suriname naar je zin hebt.


  Maak melding

 58. @ Mazda,

  Als ik een economische vluchteling zou zijn zocht ik een land op waar het veel en veel beter is dan Suriname. Mijn kennismaking met Suriname dateert uit de tijd dat jij nog een ondeugende gedachte van je vader was, en is sindsdien niet bekoeld. Bedankt voor je goede wensen.


  Maak melding

 59. Ben het eens met Milton, Suri en Roy Seinpaal: uit solidariteit met Suriname moeten wij bereid zijn om die 90 euro te betalen, omdat het geld in de Surinaamse economie terugvloeit. Verstandiger is het om een PSA aan te vragen omdat het per saldo goedkoper is dan de verhoogde toeristenkaart, echter, wees een beetje solidair met het land van je ouders en grootouders en niet zoveel zeuren om een paar tientjes meer te betalen voor de toeristenkaart.

  Maar in dit topic gaat het om het zika-virus dat het aantal toeristen doet afnemen. Dat is begrijpelijk want dit virus is nog niet geheel onder controle en dan is enige voorzichtigheid geboden.


  Maak melding

 60. LAAT ME
  @hermien who the vriesvak ben jij om te bepalen wie er nu naar Su mag komen en wie niet zullen we ff het rolletje omdraaien jij met je bekrompen zieke geest niet welkom bent in Ned of waar dan ook alleen maar om je bekrompen denkwijze WAT DAN???? maar ik ken jou soort daar valt er niet mee te praten te bekrompen voor een discussie en een discussie is naar elkaar luisteren,respecteren,begrijpen en vervolgens een oplossing te vinden maar met jou bekrompen stelling is het minder kennis en euro,s naar Su maar dat snap je niet heh? ze hebben gelijk blijf maar bij je afwas en daarna mag jij de toilet en de vloer ook aanpakken.

  Laat Me


  Maak melding

 61. Als jullie Surinamers zijn koop dan een PSA!
  En niet blijven lullen op dit forum,het is alleen maar water naar zee dragen.

  Ik heb er voor gezorgd dat ik een PSA hebt en dat geldt voor vijf jaar,en ik heb nu alle rechten in Suriname.
  Wie een Surinamer is mag een PSA aanvragen en dat duurt ongeveer acht weken.
  Wie geen Surinamer is,niet meer lullen over Suriname.
  De Surinamers in Suriname maken de dienst uit,en geen nep
  Surinamers.


  Maak melding

 62. Alsof de Suri,s die in Ned op vakantie komen een hotel boeken die gaan toch ook gratis bij hun fam;vrienden logeren ik ben momenteel in Su ook bij mijn fam; en voor zover ik het weet is het niet strafbaar

  Laat Me


  Maak melding

 63. @Sjang

  “en niet blijven lullen op dit forum”,

  als er 1 lult ben jij het wel een PSA aanvragen kan alleen als je een andere nationaliteit hebt als de Surinaamse, en wat staat er in je felbegeerde (toen ze naar Nederland kwamen) NL. paspoort?
  Wie lult er nu (zoals gewoonlijk) eigenlijk?


  Maak melding

 64. Hermien,heeft gelijk ,als je commentaar hebt blijf dan weg van Suriname en zoek maar een ander land!
  Suriname heeft Surinamers nodig en geen nep Surinamers.

  Verschuilen jullie maar daar in Den Haag patata”s!!!


  Maak melding

 65. @Sjang
  Wie geen Surinamer is,niet meer lullen over Suriname.
  De Surinamers in Suriname maken de dienst uit,en geen nep
  Surinamers.
  Sjang dus wat in het midden oosten gebeurt mogen we niks zeggen omdat we geen moslims zijn wat in Guyana gebeurt mogen we niks zeggen omdat we geen Guyanezen zijn je moet eerst de nationaliteit van dat land hebben
  oke ik snap het weet je wat verbied de kranten het internet het nieuws en de telefoon dan horen en lezen we niks meer ja toch dan kunnen we niks meer zeggen

  laat me


  Maak melding

 66. sjang als ik wil weten hoe laat het nu in Su is dan kan ik op de wereldklok op mijn laptop kijken of hier boven op wkn dan zie jij ook hoe laat het nu in su is dus wat voor EZEL-BOERIKIE moet je zijn om zo een vraag te stellen dus ik ga niet met jou halen en trekken of ik nu in Su ben of niet het gaat jou geen ene moer aan maar als het het echt wil weten zeg maar waar je om twaalf uur staat dan sta ik er ook zo niet

  laat me


  Maak melding

 67. Laat Me
  @sjang over twee dagen vertrek ik weer uit Su dus het had geen zin om de klok van mijn laptop antepassen naar de Su tijd vandaar dat de Ned tijd onder mijn posting verschijnt BOERIKIE snap je het of niet EZEL .

  laat me


  Maak melding

 68. Ik zit niet in Suriname,maar in Nederland.
  Jij kan op de wereld klok kijken dat wil zeggen dat je in Nederland zit en in den Haag.
  Jij bent een nep Surinamer het kan niet anders.
  Ik ben een allochtoon geboren in Suriname en daar ben ik trots op.
  Over drie weken zit ik Suriname en ben altijd te vinden bij de marine trap,heb een op vallende zwarte pet op!
  Ik hoef niet meer te werken ben met pensioen.


  Maak melding

 69. @sjang je bent echt een EZEL-BOERIKIE Hans heeft gelijk een psa is niet voor Surinamers,Surinamers die hoeven geen psa wel de personen Surinaamse Afkomst of bedoel je dat de nep Surinamers de Surinamers zijn met een Ned paspoort dan ben jij er ook 1 van uit je posting blijkt dat je een psa hebt gekocht en dat we ons in Den Haag verstoppen en jij verstop je met je Ned paspoort en je psa in Parbo je maakt jezelf wel heel belachelijk EZEL-BOERIKIE met het verstand van een GARNAAL

  Laat Me met je slapeloze nacht.


  Maak melding

 70. Heel langzaam komen de nep Surinamers uit hun schuil plaats.
  Echte Surinamers maken jullie je niet druk met deze komedie kepers,ding jang faja bana!
  Ding ede djeers djaka da boro oso!!


  Maak melding

 71. Wat een zinloze discussie ! Thema: het zika virus doet toerisme naar het Car. gebied dalen. Lees: inclusief Suriname.
  Zinloos: over en weer gescheld en beledigingen. Ik kan me die extra 70 Euro’s niet veroorloven en ik besluit daarom niet naar Sur. of een ander Car. land te gaan. Het is zo onzinnig om fam. banden in Sur. te laten beledigen of Sur/Ned. voor rotte vis uit te maken. Niet nodig! Het besluit heeft naast een economisch karakter ook nog een gezondheids aspect. We missen Sur. en houden van onze familie, maar komen voorlopig niet naar het land. Dat begrijpt onze familie en dat volstaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.