Karateka’s leggen zware examens af

8

Vierendertig karatekas van Karateschool Funakoshi in Suriname hebben onlangs onder barre omstandigheden met success hun examens afgelegd. De succesvolle kandidaten vieren hun success met de volgende banden: groen, blauw, bruin 1 en bruin 2. Het ging dit jaar bij de grote test vooral om een survival kamp. De examens begonnen reeds om 5 u s’ochtends met warming up oefeningen, om daarna over te gaan tot de 10 kilometer loop als examenonderdeel conditie. Gedurende de dag hebben de karatekas hun vaardigheden getoond in katas (stijlpatronen), kumites (gevecht) en kihon.

Bekijk ook:

8 REACTIES

 1. Ooooh yeah baby !

  Dit doet me denken aan de jaren ’70 tijdens een savanne training met de karateschool van Hedwig Lobman ergens in de buurt van Zanderij.
  Wat toen ook mooi en zwaar was is dat we ergens in het water (tot iets onder de knie) stonden, en de mae geri en mawashi geri trappen moesten uitvoeren.

  @Ramon, elke sport (of je er nou je boterham mee verdient of niet) is goed voor de mens en speciaal de jeugdigen.
  Sport is goed voor lichaam en geest want het ontwikkelt niet alleen jou lichaam incl conditie, maar geeft ook een enorme boost aan jou cognitief vermogen.

  Tijdens het sporten dien je vaak in een split of a second een beslissing of bepaalde actie te nemen, die bepalend kan zijn op het resultaat van de individuele sporter of van het gehele team.

  Maak er dus geen domme en slappe grapjes over beste Ramon !


  Maak melding

 2. Ramon, iemand de arbeidsongeschiktheid feinst is een waardeloos wezen, die is niet alleen arbeidsongeschikt, hij is voor alles en dan ook alles ongeschikt en nergens voor te gebruiken, na zijn overlijden is zijn stoffelijk overschot zelfs als organische mest of als voer voor de wormen ongeschikt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.