Van Bommel bespreekt relatie Suriname-Nederland in Paramaribo

20
Portret Harry van Bommel

Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) zal op vrijdag 26 februari om 19.00 uur samen met de Rotterdamse politicus Ramon Ramsodit in Paramaribo spreken over de relatie Suriname-Nederland. Ramon Ramsodit was jarenlang raadslid in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet waar hij tevens tot voor kort voorzitter was van de stichting Satya Dharma. Van Bommel werkt sinds de publicatie van zijn boek ‘Surinamers in de polder’ intensief samen met Ramsodit. De bijeenkomst zal worden begonnen met een Suriname-Nederland kennisquiz waar ook het publiek kosteloos aan deel kan nemen. Aan die quiz zijn leuke prijzen verbonden.

Ramsodit en Van Bommel reizen eind februari, geheel op eigen kosten, naar Suriname waar zijn zullen werken aan hun plan om de Open Universiteit uit Nederland ook in Suriname beter toegankelijk te maken. Beiden politici vinden dat ook wetenschappelijke promotie op afstand gemakkelijker moet worden en de Open Universiteit dient daarbij een centrale rol te spelen. Het is de intentie om in Suriname de eerste steen te leggen op de locatie waar een vestiging van de Open Universiteit moet komen. Ramsodit en Van Bommel zullen onder meer op de Anton de Kom Universiteit en met de Nederlandse ambassadeur gesprekken voeren over het vergemakkelijken van leren op afstand.

Op vrijdag 26 februari zullen de heren nader ingaan op verschillende aspecten van de relatie tussen Suriname en Nederland en met belangstellenden in discussie gaan. “In onze bijeenkomst kan alles aan de orde komen wat Surinamers én Nederlanders interesseert. Er wonen in Suriname tegenwoordig ook veel Nederlanders die ervoor hebben gekozen om in dit mooie land te wonen. De band tussen onze beide landen wordt daardoor alleen maar versterkt en dat juich ik zeer toe” aldus Van Bommel.

De bijeenkomst wordt gehouden in Zaal Planet, Kwattaweg 596, Derde Rijweg, Paramaribo. De avond begint om 19.00 uur, is vrij toegankelijk en wordt feestelijk afgesloten.

Bekijk ook:

20 REACTIES

 1. Wat wil Soerinaami van Nederland? Wat wil Nederlander van Soerinaam?
  \\wat wil regring van Soerinaam van Nederland en wat wil regering van Nederland van Soerinaam?
  Als is dit niet duidelijk, dan gaat komen geen schot in zaak.


  Maak melding

 2. NB die gasten moeten in nl betogen voor grote armoede su orgine die AOW leeftijd berijkt hebben ik vraag mij ook af wat moeten ze in su bespreken…nl heeft een terreuraanslag gepleegd op su senioren die AOW leeftijd bereikt hebben na jaren in nl gewerkt te hebben confronteert worden zogenaamde AOW gat..alhoewel su voor onafhankelijkheid alle nl nationaliteit hadden


  Maak melding

 3. @Chris, je hebt ze niet allemaal op een rijtje hoor. Nederland heeft meer dan genoeg gegeven om het land op te bouwen en om na de onafhankelijkheid zelf op eigen benen te staan. Nederland is lange tijd de suikeroom van SU geweest door honderden miljoenen aan SU als ontwikkelingshulp te schenken. Zonder dat SU ooit daarvoor iets heeft moeten doen. Met dat geld heeft de dictator Bouterse jarenlang goede sier kunnen maken, het volk kunnen inpalmen met grote projecten die alleen mislukt zijn. En natuurlijk is een groot deel van dat geld in de zakken van Omo Bouta en aanverwanten verdwenen. Hertenberg is dankzij de miljoenen uit Nederland miljonair geworden. En als nu in SU grote armoede heerst is dat de schuld van Omo Bouta en de overheid NIET van Nederland. Het Surinaamse volk moet eens aan zelfreflectie doen en niet steeds als een loopse juffer de schuld bij het buitenland leggen. Zo triest !!


  Maak melding

 4. 1) Van Bommel spreekt niet namens Nederland.
  2) Van Bommel kennende kan hij zijn handen niet af houden van vrouwen.

  Met andere woorden deze Salon Socialist kan je niet serieus nemen.


  Maak melding

 5. @ koos
  koos je bent hopeloos .
  mag die arme drommel van bommel niet eens naar suriname komen?
  als hij van vrouwen houd dan is dat niets bijzonders .
  elke man houd van vrouwen ………tenzij.
  hij komt op eigen kosten dus dat zegt al genoeg.
  deze man komt tenminste euros in het lands laatje brengen.
  zolang hij met zn vingers van mijn vrouw…..en afblijft is hij wat mij betreft welkom.


  Maak melding

 6. Wat wil die van Bommel hebben,laat hij zich met zaken die Nederland aan gaat en niet Suriname.
  Begrijpt hij nog steeds niet dat Suriname een onafhankelijk land is!

  Als hij zo van de Surinamers houdt laat hij eerst de AOW gat dichten,en het woord allochtoon doorstrepen.
  Laat hij mensen die zomaar in Nederland zijn veroordeeld die in het buitenland zitten opkomen.
  En niet doen als of hij van Surinamers houdt.


  Maak melding

 7. Zolang drugscrimineel en dictator Bouterse aan de macht is in Suriname moet Holland Suriname links laten liggen . Schenk er geen aandacht aan , laat ze lekker in hun eigen soep gaarkoken.


  Maak melding

 8. Koos ,is het recht van vreemdgaan en buitenvrouwen alleen voorbehouden aan Surinamers, als je daar wel van uitgaat kun je Surinamers dus ook niet serieus nemen, wat ik dus wel doe, heel veel althans, en als van Bommel op zijn manier en om welke reden dan ook zijn steentje wil bijdragen aan de ontwikkeling van Surinamers valt dat volgens mij alleen maar te respecteren


  Maak melding

 9. @Sjang

  als u het nieuws goed volgt heeft Harry van Bommel namens de SP buitenland en met name Suriname in zijn portefeuille.
  Dit ook omdat er veel Nederlanders van Surinaamse afkomst zijn.
  In dat kader is van Bommel met betrekking tot Suriname iets actiever dan andere Kamerleden.

  Waarom zo negatief de man komt iets brengen en onderzoeken in hoever de open universiteit (toch onverdacht0 iets voor Suriname kan betekenen.


  Maak melding

 10. JoJo,

  Helemaal met je eens.
  Sjang is iemand, die nog nooit een steentje heeft bijgedragen aan het welzijn of de economie van Suriname, maar wel iedere keer klaar staat met zijn destructieve postings vanuit Nederland.
  En dan moet hij zeggen, dat Van Bommel niet moet doen alsof hij van ons land houdt.
  Ik denk, dat Sjang eens voor de spiegel moet gaan staan en aan zichzelf deze vraag moet stellen.
  Het antwoord kon wel eens heel verrassend zijn.


  Maak melding

 11. Als het echt waar is dat van Bommel slechts doet alsof hij van Suriname houdt, dan heeft dat minder negatieve effecten voor het Surinaamse volk dan de desastreuze effecten die veroorzaakt worden door DiDiBri,die dagelijks op de tv beweert van Suriname te houden.


  Maak melding

 12. Henkes zo vroeg al laveloos anders zou ik niet weten waarom j zo vroeg al onzin begint uit te kraaien,laat je onderzoeken volgens mij lijdt j aan dilerium


  Maak melding

 13. Henkes je bent dom daarom heb je het over dingens waarvan je antwoorden niets zeggen.
  Je speelt alwetende sukkel van Bommel heeft Suriname in zijn portefeuille.
  Hij heeft vaker zaken in het kabinet aangekaart over Suriname denk aan AOW enz.
  Maar krijgt de meerderheid niet aan zijn zijde.
  Hij heeft zijn ticket zelf betaald uit eigen zak.
  Ach waarom moet ik jouw die zo dom is als een achterkant van een varken wijsmaken.


  Maak melding

 14. Mope/Moppe, hoe kan jij iemand wijs maken (of iets wijsmaken?) als je je eigen nickname niet eens twee keer na elkaar juist kan spellen en je niet onder woorden kan brengen wat je eigenlijk zeggen wilt? Volgens mij ben je gewoon dezelfde ‘Dagoebal’, die zich nu ervoor schaamt zichzelf ‘Dagoebal genoemd te hebben, nadat ik duidelijk gemaakt heb dat zijn grappig bedoelde nickname letterlijk opgevat moet worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.