‘Inzamelen sociaal geld in Suriname controleren’

28
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 16 feb – Het is broodnodig orde te brengen bij inzamelingsacties voor sociale doelen. Dit zegt oud districtscommissaris Raymond Landbrug. Zoals het er na aan toe gaat, kan iedereen eraan beginnen. Er hoeft maar een sentimentele snaar te worden bespeeld.

Via massa- en sociale media wordt dan van alles bedacht en georganiseerd. “Voor het goede doel.” Niemand die controleert of het geld, al het geld, komt waar het moet komen. Er moet paal en perk aan worden gesteld. “Je kan niet zomaar een dag opstaan en beginnen geld op te halen. Je moet toestemming hebben”, zegt Landbrug tegenover de Ware Tijd. Bovenal moet verantwoording worden afgelegd.

Dit kan het liefst gebeuren bij een of andere autoriteit. De campagnes moeten onder toezicht vallen van de overheid. Met het ernstig zieke meisje Gilliana was het weer helemaal aan. Bekende en onbekende organisaties en individuen hebben geld opgehaald. Bij de ene is de financiële gang publiek toegankelijk. Anderen lopen driftig de goedgeefse harten af. Nu Gilliana er niet meer is, zwijgen ze als het graf.

Bekijk ook:

28 REACTIES

 1. Stel eerst de vraag of de verzamelaars zijn onderzocht door Justitie op hun achtergrond en integriteit en verleden.
  Ik denk dat er v.w.b. de overmakingen via de bank wel bewijzen zijn wie heeft gegeven. Maar enig inzicht in de onttrekkingen van de pot is nagenoeg niet aanwezig en daar zit de cloe en de pijn.


  Maak melding

 2. Meneer Landbrug heeft volkomen gelijk, alleen is het absoluut een slecht idee om daar een overheidinstantie zich mee te laten bemoeien want die heeft al overal zijn vingers in. Wat er nodig is zijn richtlijnen en belastingwetgeving op dat gebied zodat er transparantie is.


  Maak melding

 3. Meneer Landburg gaat straks eisen dat een zwerver je een kwitantie geeft wanneer je hem een daalder geeft…..

  Ik begrijp echter wel wat hij bedoelt. Er zijn behoorlijk wat oplichters actief en zelfs erkende NGO’s verdoezelen veel opgehaalde gelden. Directeuren die er vorstelijk van leven en 90% van het geld gaat vaak op aan personeels- en andere kosten. Dat moet een gulle gever aan het denken zetten toch?


  Maak melding

 4. Verantwoording afleggen aan een overheidsautoriteit ?
  Laat me niet lachen.
  De overheid heeft zelf over de afgelopen 5 jaar (nog) geen verantwoording afgelegd.
  Dus dat vooral niet doen, zou ik zeggen.


  Maak melding

 5. Het controleren van inzamelingsgelden moet de zoveelste lekkage in het Surinaams belastingstelsel dichten. Het Surinaams belastingsysteem is zo lek als een mandje. De overheid moet wel zorgdragen voor subsidies en collectieve voorzieningen en de rijken profiteren op laaghartige wijze van deze voorzieningen. Minvermogenden, die arme sloebers profiteren maar in geringe mate van de gesubsidieerde voorzieningen en collectieve diensten.

  Vermogende mensen, die altijd de belastingen hebben kunnen ontduiken, kunnen nu met een trucje minder, de belastingdienst te slim af zijn. Ze hebben van die achterdeurtjes technieken die nu gedicht worden. Maar deze vermogenden hebben nog meer trucjes waarmee ze miljoenen uit de staatskas kunnen houden.Ook deze trucjes zal men een voor een moeten dichten.


  Maak melding

 6. RobG.

  Dan moet de regering een belastingstelsel in elkaar steken, waardoor deze trucjes niet meer kunnen worden uitgehaald.
  Je zegt het zelf al: ons belastingstelsel is zo lek als een mandje.
  Doe daar als regering dan wat aan zou ik zeggen.


  Maak melding

 7. In Suriname weet men niks af van ziekten .,ze willen helpen maar hun manier is FOUT,Geen geld maar bloeddonatie was vereist hier. Zoals gebleken weet men niet eens wie of wat geld heeft verzameld, de naam van Gilliana(mis) gebruik makende. De overheid moet geen toezichtbhouden want er is niemand die toezicht kan houden op de overheid ,het is vrij spel daar. Voor hun is het de zoveelste njang patoe!


  Maak melding

 8. RobG
  “Het controleren van inzamelingsgelden moet de zoveelste lekkage in het Surinaams belastingstelsel dichten.”
  …voorzover je kunt spreken van een waterdicht belastingstelsel kerel. Er zijn eenvoudigweg (nog) geen wetten die corruptie, fraude en manipulatie van het systeem tegengaan, en de sancties die er tegenover staan absoluut niemand afschrikken.

  De cirkel is dus hiermee weer rond, omdat belasting wetgeving vanuit de ministerie van Financiën moeten komen. Bij een disfunctionele en incompetente regering legt men nadrukkelijk geen prioriteiten op behoorlijk bestuur, omdat daarmee bijvoorbeeld de minister zelf verplicht wordt om alle inkomsten die hij in Suriname genereert en in het buitenland stalt, daarover inkomstenbelasting zal moeten betalen.

  Je bent slim genoeg om zelf aan te voelen dat behoorlijke belasting wetgeving hem weinig motiveert om dat echt aan te pakken. Het is makkelijker en goedkoper om de boete te betalen, of kruisridders en klokkenluiders uit te schakelen. Tenslotte zou met de wet in de hand de gouverneur van de CvBS die info bij zijn buitenlandse collega’s kunnen opvragen wat al helemáál niemand wil!


  Maak melding

 9. Morenito, je slaat de plank volledig mis.Door de dynamiek in de wereld en dus ook in Suriname lopen overheden achter de feiten aan. Ook meer moderne samenlevingen zoals de Nederlandse samenleving kampen met hetzelfde probleem.Ook onder de regeringen Venetiaan was het behoorlijk mis met het ontduiken van de belasting in Suriname. Om met jouw woorden te spreken was de regering Venetiaan ook incompetent want onder hen was het ook behoorlijk mis. Neem van me aan dat het initiatief van de heer Landbrug van de regering komt.


  Maak melding

 10. RobG.

  We leven in het nu.
  Leer nu eens af om iedere keer de regering Venetiaan in de huidige problematiek te betrekken.
  We leven nu al 6 jaar onder de regeringen Bouterse.
  Het is te gemakkelijk om nog steeds de schuld van bepaalde zaken neer te leggen bij vorige regeringen.
  Dat is typisch Surinaams !!
  Ik heb in verschillende landen gewerkt en gewoond, maar dit is echt de volksaard van de Surinamers.
  Wat wij doen door iedere keer terug te grijpen op vroeger.
  Dat zie je in geen enkel ander land.
  De meeste landen kijken vooruit.
  Onze regeringen en wijzelf zijn nooit schuldig aan iets.
  Het ligt altijd aan anderen.
  Ik verwacht daadkracht en beleid van DEZE regering en die ontbreekt gewoonweg.


  Maak melding

 11. Vele paarse oplichters zullen opstaan. Waakzaakheid is geboden. Na so baas e doe toe toch, a lichtie alla deng libisma ini kondre nanga verhoging, devaluatie en legi staatskas. etc. Eigenlijk baas en corrupte boevenbende na deng moro bigi oplichters foe heri kondre, of niet? A bun datie ding dong sma sa stem gi eti vijf ai e kong opo. Na soso oplichters nanga leesma a regering foe Suribabwe habi leki na lijders foe a kondre, wahahaha, ma ooktoe foeroefoe deng buriki e trong vroeg of laat crimnineel leki baas zoon en stiefzoon. Na moro ka e go kong.


  Maak melding

 12. DE overheid heeft al moeite om haar eigen taken naar behoren uit te voeren en goede controle uit te voeren.
  Dus laat ze maar ver, heel ver weg blijven van de gelden die de burgers inzamelen.

  Als de overheid haar werk goed deed en zelf het geld van de belastingbetaler juist investeerde/geïnvesteerd had, waren er geen inzamelingsactie nodig!!!!!.


  Maak melding

 13. En zo wordt een spontane gift van een sociaal bewogen persoon de kop ingedrukt!
  Hoezo moet de overheid bemoeien?
  Waarom?

  Die robg scoort weer eens een keer, die haalt het hele belastingstelsel erbij, voor een simpele en spontane geldinzamelingsactie.

  Je blijft lachen met deze gasten!


  Maak melding

 14. Esmerald,
  Robg geeft zijn mening als je ermee eens bent Of niet dat is jouw probleem.
  Zoals iedereen zijn/haar mening geeft en een ieder denkt de wiel te hebben uitgevonden zo mag hij ook zijn mening geven.
  Respecteer ieders menig omdat niemand de oplossing heeft.
  Suggesties kunnen wij geven en als er wat ermee gaat gebeuren is een andere vraag.
  Als de mensen denken dat ze de oplossing hebben dan hoeven wij niet neer te reageren op dit forum.
  Omdat ons land in een situatie verkeerd Zoals je de nieuws berichten en de meeste mensen op dit forum hoort moeten wij een ieders menig respecteren.
  Ik heb ook geen oplossing de oppositie ook niet .
  Wie het wel heeft mag het zeggen.
  Wij zullen zo nog 4 jaar geduld moeten betrachten en hopen om een ommekeer.
  Aan schreeuwers en de zogenaamde alwetende hebben wij niets.
  En mensen denken jullie niet dat de regering zal opstappen.
  Alleen een invasie kan een einde eraan maken.
  Als echte Surinamer geef ik mijn President de kans om iets mooi van ons geliefd Suriname te maken.
  Misschien geen Dubai maar een ?????


  Maak melding

 15. Off Topic,

  BALLY VAN WKN overleden:

  Purmerend 15 februari 2016
  Verslagen van verdriet en onbegrip delen wij u mede dat onze lieve echtgenoot, vader, broer, schoonvader, oom, neef, peetvader…, Albert August Balsemhof, ons op zaterdag 13 februari 2016 te vroeg heeft verlaten.Hij is 51 jaar geworden.
  Albert,ook wel bekend als Bally, Kodjo Kwaku en DJ Bally Sabroso, was een zeer intelligente man die veel hield van computers, talen en muziek. Wij zullen hem vooral gedenken aan zijn strijdlustigheid, passie en zijn levensgenot. Hij vocht tot aan zijn overlijden tegen het onrecht.
  Bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Wij zullen je gedenken met een lach en een traan.

  Echtgenote:
  Odalis Pérez Téllez

  Kinderen:
  Albert Guillermo Balsemhof Pérez
  Leandro Oniël Balsemhof
  Schoonkinderen:
  Valeska Solange González Ampuero


  Maak melding

 16. Henry,
  Off topic mensen deze henry is de weg kwijt.
  Zullen wij wat geld verzamelen en hem door een psychiater laten nakijken.
  Jammer dat er zulke idioten nog rondlopen.


  Maak melding

 17. R.I.P. Bally

  Een forumlid van het eerste uur is helaas heengegaan.
  Een stevige debater die zich de afgelopen jaren serieus bezig hield met het pieten-debat.

  Bally was niet bekend bij de grote massa, maar is wel de persoon die ervoor gezorgd heeft, dat het pieten-debat, Internationaal(VN en CNN) de aandacht kreeg. Ook was hij de contact persoon van de Overheid en frequent actief op Twitter en Social media.

  Wij waren het niet altijd eens, maar Bally bleef altijd correct en ik had bewondering voor zijn doorzettingsvermogen en strijd. Bally heeft tot zijn laatste uur gevochten.

  Ik heb ook genoten van zijn Latijns-Amerikaanse muziekuurtjes die hij aanbood via wkn.

  Respect.

  Heel veel sterkte toegewenst aan zijn gezin, familieleden,vrienden, forumleden en medestrijders.


  Maak melding

 18. Ik schrik wel met het heengaan van Bally, een van de mannen van het eerste uur op dit forum.Op het internet had hij ook zijn eigen radio/beeld uitzendingen vanuit zijn eigen studio waarin Latijns Amerikaanse muziek de boventoon voerde. Ik heb vaak via het internet genoten van de uitzendingen van d.j. Sabroso.

  Mijn condoleances aan de familie en vrienden van Bally


  Maak melding

 19. Jimmy,
  Jij bent en blijf schelden omdat je niets zinnigs kan neerpennen.
  De meeste mensen op dit forum weten inmiddels dan je de brain niet hebt.
  Desondanks respecteren wij jouw mening ook maar als je ballen hebt laat je horen.
  Maar van schelden hebben wij niets dit doet mij denken aan de normen en waarden die je van je ouders gehad hebt.
  Jouw verstand is vul maar zelf in …als je niet een discussie kan aangaan blijf dan aan de zijkant staan en lees veel op dit forum dan kan je misschien wat opsteken.
  Alhoewel je dat niet gaat lukken heb de vele items op dit forum waar jij gereageerd hebt gelezen en schelden kan je goed.
  Dank aan je ouders


  Maak melding

 20. @Aboikonie,

  Ik zou zeggen A Boi Dong:

  Je maakt mij uit voor:

  offtopic mensen deze henry is de weg kwijt.
  Zullen wij wat geld verzamelen en hem door een psychiater laten nakijken.
  Jammer dat er zulke idioten nog rondlopen.

  Normaal gesproken ga ik niet meer in op ONZIN: Ik vond het nodig om dit kenbaar te maken omdat Bally een Vooraanstaand lid was op WKN Discussie Forum.

  En als jij mij daarom een IDIOOT vindt, moet jij toch zelf weten. Daaag A BOI DONG!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.