Protestleider vindt Surinaamse oppositie opportunistisch

57

PARAMARIBO, 1 feb – De oppositie stelt zich opportunistisch op. Dit zegt Curtis Hofwijks, leider van het spontane protest in de straten van Paramaribo. Er wordt een afwachtende houding aangenomen. Het is een kwestie van aftasten, zeggen oppositieleiders.

Bekeken wordt hoeveel animo er is voor massaal protest. In dit verband wordt het protest van Hofwijks en tientallen aanhangers, nauwlettend gevolgd. Deze houding wordt als laf aangemerkt. Het komt over als wachten op het moment dat burgers tot wanhoop gedreven zijn. “En dan gaan ze de reddende engel komen spelen”, zegt Hofwijks tegenover de Ware Tijd. Hij kan het niet anders zien dan als puur opportunisme.

Op steun van de oppositie hoeft voorlopig dus niet te worden gerekend. Volgens Santokhi is de samenleving al lang vooraf gewaarschuwd voor de ellende. Tijdens de verkiezingscampagne is er keer op keer op gewezen. Dat Bouterse nu weer aan de macht is, heeft gevolgen. “Het volk heeft gekozen en wij als VHP zeggen: wij respecteren dat”, aldus Santokhi. Hofwijks vindt dat langer talmen alleen maar meer ellende meebrengt.

Bekijk ook:

57 REACTIES

 1. De paarse kogel ligt al 36 jaar op de loer. Niemand van de oppositie heeft zin om kogels terug te koppen, hopelijk begrijp Curtis Hofwijks dit ook. Overigens snap ik zijn frustraties wel. Een buitenstaander zou de afwachtende houding van de oppositie ook niet begrijpen. Ieder zou zich eerst moeten verdiepen in de geschiedenis van deze bakba winkrie.


  Maak melding

 2. Hofwijks heeft gelijk . De oppositie is slap.
  Die verwacht een wonder ipv zelf wat te ondernemen.
  De tijd van actie voeren in NU,nu iedereen in Suriname ONTEVREDEN IS met deze criminele ndp regering!!
  Maak gebruik van deze KANS oppositie!!
  Hoelang zijn jullie nog van plan deze ndp regering kansen te geven?!!
  Totdat er niks meer over is van Suriname?!
  De tijd van actie is nun ,oppositie reageer nu!!!!


  Maak melding

 3. Koos, is jouw reactie ook niet een bevestiging van de uitspraak van Curtis Hofwijks en ook niet een bevestiging dat de Surinamer niet uitblinkt in moed, behalve dan met woorden in kleine kring, en dit is een understatement, en liever de kooltjes door een ander uit het vuur laat halen, is dit ook niet de oorzaak dat het zo ver heeft kunnen komen in Suriname,
  “ik laat een boer, doe een plas, en laat het zo als het was”, maar respect voor Hofwijks en zij die wel de straat opgaan van zich laten horen


  Maak melding

 4. Ik denk dat het werkelijk tijd is om voorzichtig de straat op te gaan en te protesteren nu het kan en vooral, God zij dank, dat dino opgesloten zit en zijn moord bende, lees C.T.U., een andere koers is gaan varen, anders was het niet mogelijk.,
  Dit is ook te merken dat biegie moffo lafaard bouterse de laatste twee jaren minder blaft .


  Maak melding

 5. Opportunistisch is; effe pauzeren tijdens de feestdagen, en vervolgens wanneer het je uitkomt, de draad weer oppakken.

  Dhr. Santhoki was bij de verkiezingen niet goed genoeg, maar nu wel, leg uit?
  Denk je dat je met een kleine jongen te maken hebt of zo!
  Dhr. Santhoki is geen kleine indiaanse crimineel.

  Het is goed voor jullie; a kis’ oeng mooi!

  Santhoki hoeft helemaal niets te doen, want next no fout tok!
  Los je problemen zelf op en gaat werken, jullie zijn luie donders zegt bouta 🙂 :), maar hij houd wel van jullie, whahahahahahaha, laughing my ass out loud!


  Maak melding

 6. De realiteit is dat de NDP een parlementaire meerderheid heeft en zich gelegitimeerd ziet en ook is namens het volk te handelen.

  Zolang de NDP in de DNA een “eenheid” is zal er niets kunnen gebeuren zonder een soort revolte.

  Straat actie is nuttig om te laten zien wat er leeft het maakt echter geen indruk op Paars. Paars zal het voor haar eigen achterban weg honen als verliezers gedoe.

  Een interessant meetpunt zullen de Wandelmarsen gaan worden. Hoeveel Paars kan er dan nog gemobiliseerd worden. Hoeveel achterban gelooft de retoriek nog van Bouterse en co.

  men moet niet vergeten dat 55% van de stemmers NIET op de NDP gestemd heeft en dat van Kies gerechtigden minder dan 35% op d NDP gestemd heeft.

  Voor een goede reactie moet men eerst geloofwaardiger zijn dan Bouterse. Met lieden als Somohardjo en Brunswijk aan je zijde is men even ongeloofwaardig als Bouterse en vrienden.

  Wie weet kan meneer Hofwijk via de straat het redelijk alternatief kan gaan vormen nu DOE en Breeveld meer en meer mee gezogen worden in de OUDE NDP politiek van verdeel en heers.


  Maak melding

 7. Ba soekoe , ba vinnie, ba ……

  Ik vermoed dat Chan het volk eerst wilt laten “voelen” voor de gemaakte fout alvorens hij een massa protest gaat organiseren.

  Van de andere kant is het ook oppassen geblazen dat hy daarna ook aan de kant wordt gezet by “grote hervormingen” door het volk die merendeels steeds aan het pinaren zijn/is….


  Maak melding

 8. ip hebben beiden gelijk: Curtis en Santhokie.

  Curtus wanneer hij de oppositie lafheid verwijt.

  en Santhokie wanneer hij zegt dat het volk dit willens en wetens gekozen heeft voor (bruineBonen )NDP, terwijl er duidelijke andere keuzes waren.

  waar het nu op aankomt is een hero te vinden. zoals Santhokie die zegt: gaan met die banaan en wij kunnen de president en zijn gevolg niet vertrouwen.
  kwestie EBS: met de sisser afgelopen.
  kwestie Skalians: met de sisser afgelopen.
  kwestie onderzoek door justitie en politie: alles met de sisser afgelopen.
  kwestie DNA: dit zal echt niet verbeteren.

  mijn advies aan de suffe oppositie is: DOE IETS.

  en verder hoor ik Mr. DOE ook niet verzoeken om een anti-corruptiewet. tegen de tijd dat hij vertrekt is die er nog steeds niet.

  inmiddels lukt het (hoe lukt het toch steeds? waar is de spirit van de surinamer? bestaat die spirit van de surinamer wel? of wordt die gereserveerd voor zij aan de Noordzee? je snapt er niets van) om weet tweedracht te zaaien. het ene deel is bang en het andere deel is banger en degenen die niet gestemd hebben op ndp wagen het op straat te gaan. sjit. doe iets, oppositie. ik weet niet waar jullie op wachten. misschien op het toekomstige goud, maar wanneer dat komt, dan is het een druppel op een hete plaat.

  wellicht wacht de oppositie op het IMF, dan kan er eindelijk in het ambtenarenapparaat gesneden worden, maar dan gaan de bruine bonen stemmers ook de straat op. misschien is dat dan een goed idee. ik weet het ook niet meer. in elk geval blijven mijn pijlen gericht op de zwijgende anti-corruptie dominee DOE.


  Maak melding

 9. Jaja…ba soekoe ..ba vinnie inderdaad..en waar is de grote opperhoofd nu. Hij laat zich al weken niet zien en doet uitspraken alsof dementie toegeslagen heeft.


  Maak melding

 10. Ik snap dus niet wat men van Santhoki verwacht!

  Santhoki u doet helemaal niets omdat u niemand iets verplicht bent, punt!!!!
  De mensen die het hardst om hulp schreeuwen hebben waarschijnlijk niet gestemd, en nu zoeken ze hulp.

  Hoogstwaarschijnlijk werkt deze curtis samen met bouta, want iets klopt niet.
  Straks gaat dhr. Santhoki de straat op, en wordt hij net als de oppositieleider van Venezuela gevangen genomen.
  Dus… Meneer Santhoki, bemoei niet!

  Het was God’s wil en de wil van het volk.


  Maak melding

 11. Andre misselijkkaba,

  “Zei na Gado pot onoe djaso “.
  Dus met andere woorden door Gods toedoen zit Suriname in de malaise !!!!!!

  Ik heb zovaak tegen het electoraat van de NDP gezegd bruine bonen met zoutvlees maakt veel meer kapot dat wat lief is. Maar als je niet wilt luisteren dan moet je ook niet zeuren. Wacht maar straks heeft de srd 3 extra nullen !@!!


  Maak melding

 12. Curtis en de andere leider verdienen de heldenstatus..Geen van de azijnzeikers durft de straat op te gaan..De paarse pajongwaaiers verzinnen allerlei dingen om het moreel van deze jonge moedige Surinamers te ondermijnen. Terecht stelt hij dat de oppositie opportunistisch is..Ze wachten af totdat de protestactie een grotere menigte op de been brengt om daarna zich aan te sluiten en met de eer te gaan strijken.


  Maak melding

 13. IK ROEP AL ENIGE TIJD DAT KUMAKOISI `WILL HAVE TO GO`: Straatacties moeten het KUMAKOISI-SCHIP TOT ZINKEN BRENGEN. KUMA `DE PAARSE ELLENDELING`gaat echt niet uit EIGEN BEWEGING vertrekken.
  Hij moet ertoe worden gedwongen: CURTIS HEEFT GELIJK!!!

  DE OPPOSITIE MOET NU ACTIES ORGANISEREN: ROEP JE ACHTERBAN OP!!!


  Maak melding

 14. Heel erg schandelijk en schandaling met deze regering Bouta die toen predikte voor het volksbelang op te komen. Nu krijgt hij een 2de kans, en wat doet hij en zijn ‘geweldige adviseurs’? Tijdens zijn vorige 5jrn. regeren heeft hij al het geld van land en volk verbrast en nu perst hij het arme volk uit om wat centjes uit hun te halen, m.a.w. het geteisterde volk moet nu het lag betalen voor zijn wandbeleid van afgelopen 5jrn. en allerlei verhogingen doorgevoerd die hetzelfde volk moet betalen. Hij heeft de weg met de minste weerstand gekozen, hij moet zich diep schamen. De armen worden armer en de rijken worden rijker! Als hij een werkelijke christen is, moet hij zich gaan realiseren dat hij moet dienen en gediend te worden. Het volk schijt verder door toedoen van hem en zijn mede profiteurs!!


  Maak melding

 15. @suri,

  Weet je wat ik zo MISDADIG vind van deze man; hij heeft nooit BEZUINIGD op zijn PLEE-KABINET integendeel heeft deze ELLENDELING MEER GELD (434 MILJOEN BEGROTING) +-40 MILJOEN MEER DAN HET JAAR DAARVOOR gevraagd.

  Nu het Volk de BUIKRIEM flink moet aanhalen, ziet deze BANDIET KANS om DOCHTERLIEF voor een MINISTERSSALARIS te accommoderen.

  WE HEBBEN GEEN NATUURRAMPEN IN SURINAME MAAR WIJ HEBBEN EEN NOG GROTERE RAMP:

  KUMAKOISI IS DE NAAM


  Maak melding

 16. @Esmerald,
  hoogstwaarschijnlijk werkt deze Curtis samen met bouta.

  Het lijkt mij eerder dat jij een verkapte boutist bent met je voor de actievoerenden demotiverende en voor anderen tot passieviteit aanzettende praatjes, heet het oppositie, om misstanden en onrecht aan de kaak te stellen en te vuur en te zwaard te betrijden, daarom is er ook Santokhi gestemd om de NDP en Bouterse het vuur aan de schenen te leggen, niet om zich te verstoppen in de loopgraven


  Maak melding

 17. Of topic: Cambiohouders: Door actie weer rust op valutamarkt

  Ondanks de enorme lawine aan kritiek, kan door de Vereniging van Cambiohouders worden gesteld dat het beoogde doel van de valuta-actie is bereikt.

  De wisselkoersen hebben een significante terugval gemaakt en er is een zekere rust op de valutamarkt wedergekeerd. Dit zegt de vereniging in een persbericht. De koers op straat is SRD 5.20 voor US$ 1. Voor de actie van de cambiohouders, werd meer dan SRD 5.50 voor de US dollar neergeteld.

  Dus de witwassers van Suriname bepalen monetair beleid in Suriname en niet de regering of Surinaamse bank.

  Ga lekker naar de Chinese bouwmarkt en en het Casino en je krijgt de hoogste koers. Gambio houders snijden dus zichzelf in de vingers. Binnen een maand is de koers 1 : 7

  Let op mijn woorden.


  Maak melding

 18. Neen, correct geen noemenswaardige natuurrampen in Su vergeleken met andere landen in de wereld, maar we hebben een desastreuzere ramp die 1000 malen erger is dan een natuuramp van welke omvang dan ook, en dat is de ramp met onze eigen surinaamse regering die ons steeds financieel afslachten met alle gevolgen van dien….de ene erger dan de andere!! Een land met zovele natuurlijke rijkdommen als Su en met zo weinige aantal zielen van slechts 1/2 miljoen en dan nog 90% van ons geen normaal leven hebben. Je maakt een stap vooruit en word je weer 5 stappen achteruit getrokken door Bouta en zijn groep. We zouden het rijkste volk en het meest welvarendste land moeten zijn in heel Caraibisch gebied…maar tis een droom.


  Maak melding

 19. Het is een trieste constatering, maar het grootste deel vh het kiezersvolk van Suriname heeft in 2010 voor deze situatie gekozen, Door Bouterse en zijn NDP weer in het machtscentrum te plaatsen. In 2015 zijn een heleboel mensen die normaliter nooit op de ndp zouden stemmen, niet gaan stemmen,hetgeen ertoe heeft geleid dat Suriname weer opgescheept zit met deze criminele organisatie..Dus eigenlijk heeft een groot deel vh volk ( de thuisblijvers en de mensen die op de NDP hebben gestemd) deze ellende over zichzelf heen geroepen. DUS NU LEKKER OP DE BLAREN ZITTEN !!!!!!!


  Maak melding

 20. Beste Henk Molenaar,

  Bouterse heeft 5 jaar lang voor Sinterklaas gespeeld en nu worden de Surinamers in hun eigen vet gebakken. Voor 2017 is de koers 1 op 10. De surinaamse overheid geeft nog steeds teveel geld uit. Alleen de rente op de achterstallige facturen kunnen ze al niet meer betalen. Ook de maandelijkse uitbetaling van salarissen is bij deze corrupte boevenbende alles behalve gegarandeerd. Iedere mnd wordt er weer gegoocheld met de cijfertjes om de financiën rond te krijgen. Het houdt een keer op. En mark my words er gaan meer lijken uit de kast vallen (oa Staatsolie, SLM, Telesur etc etc). Die bedrijven gaan straks omvallen vanwege liquiditeits-problemen. Staatsolie is vol gestampt met schulden. Duizenden wn zullen straks op straat staan en een beroep op de overheid.

  Een koers van 1 op 10 is reëel te meer omdat Bouterse niet akkoord gaat met de strikte voorwaarde die het IMF stelt voor hulp. Met een junk status kom je op de kapitaalmarkt ook niet ver.


  Maak melding

 21. Het lijkt me het beste dat Curtis een groep gemotiveerde en terzake gespecialiseerde gelijkgestemden om zich heen gaat verzamelen, en zij radicale en innovatieve oplossingen formuleren die op zeer korte termijn duurzame veranderingen in de comateuze economie kunnen realiseren. Zolang het binnen het raamwerk van de wet gebeurt, en er geen rekening met individuele belangen wordt gehouden, is het mogelijk.

  Ik krijg al hoofdpijn van het idee alleen. Dat is als proberen een groep katten eensgezind te hoeden. Leuzen roepen als “pe a moni de” en “Armoede” zijn al beantwoord door de president en zijn onderlingen. Kan je dan niet lezen? We hebben het uitgegeven! Wat nu?


  Maak melding

 22. Curtis is a FOOL, a big FOOL.Er is geen draagvlak voor de acties die zijn aangezet door de Front partijen. Dringt het eindelijk tot jullie allemaal door? Curtis heeft zich laten gebruiken,misbruiken en prostitueren door NPS,VHP,Abop, PL,enz. Hij liet zich spannen voor het karretje van de oppositie en de ezel trok de waanideeën van Frontje voort tot hij uiteindelijk tot inkeer is gekomen. Curtis doe maar het boekje open,het draaiboek met valse beloftes van de volksmisleiders uit VHP,NPS,PL en ABOP


  Maak melding

 23. @Koos

  De creditrating van Suriname B++ is al jaren Junk status of wel hoog speculatief.

  Niemand leent geld aan Suriname zonder verzekering.
  En dan nog tegen extreme rentes (staatsolie betaalt 7,75%)


  Maak melding

 24. Wat wil Curtis Hofwijks bereiken met deze acties? Het is mij niet duidelijk.
  Deze regering naar huis sturen of simpelweg in discussie geraken met Bouterse over de toestand in het land?

  Wat verwacht hij van de oppositie?
  VHP en NPS worden geacht binnen de assemblee oppositie te voeren tegen deze regering. Ze zullen zich alleen dan aansluiten bij buitenparlementaire acties als het werken binnen de assemblee ze onmogelijk wordt gemaakt of als gebleken is dat een grote meerderheid van het volk achter de buitenparlementaire acties staat. Zo werkt het nu eenmaal in de politiek.
  Curtis Hofwijks is er nog lang niet in geslaagd om het volk massaal te mobiliseren met zijn acties dus moet hij ook niet verwachten dat de oppositie zich achter hem zal scharen.


  Maak melding

 25. @Hans,

  Ik begrijp dat je ontzettend geïrriteerd bent, gezien je reactie.
  Hadden de suri’s maar 1% van jou irritatie in hun mars, dan zou je mij niet horen.
  Maar dat bezitten ze niet, sorry.

  Curtis heeft het afgelopen weekend een gesprekje aangevraagd, en nadat hij compleet genegeerd is, zoekt hij nu een andere boosdoener, nee, nee, dit spelletje wordt niet zo gespeeld.
  Curtis heeft afgelopen vrijdag en zaterdag een poging ondernomen, om het volk te mobiliseren voor een protestactie. Net enkelen hebben zich de moeite getroost om hier, gehoor aan te geven.

  Dit volk wil niet, ze zijn geestelijk en fysiek, te zwak en nog niet rijp voor verandering.
  Te dom en trots, om hun verkeerde keus toe te geven.

  Wacht rustig af en begaan jullie a.u.b. niet dezelfde fout als toen, met Dhr. Venetiaan.


  Maak melding

 26. @RobG
  Okay open deur. Maar *wat* doen we eraan? Doelloos demostreren zorgt op den duur voor ergernis binnen de gemeenschap. Kom met oplossingen die meteen in werking treden. Nu! Niet nog eens gaan praten.

  Fuck; een andere poster heeft al duidelijk (en getailleerd) aangegeven dat een kentekenbelasting direct voor lastenverlichting kan zorgen, en de mobiliteit van werkenden bevordert. Doe het! Maak dat je ambtenaren daadwerkelijk laat werken voor hun loon. Kom met (desnoods kleinschalige projecten) die meteen tastbaar voordeel opleveren voor de mensen die het nodig hebben.


  Maak melding

 27. Dagelijks de loze en compleet gestoorde reacties van die ndpér overzee.
  Een ziekelijke en verwrongen geest, die constant alle feiten verdraaid.
  Die is echt volledig de weg kwijt.

  ‘Curtis geeft duidelijk aan dat hij boos is op de oppositie, maar de scribent vind dat hij tegelijkertijd wordt gebruikt door de oppositie’, whahahahahaha, wat een ingenieuze opmerking; alleen maar rotzooi en rommel.

  En zo wordt er hier dagelijks gesmeten met woorden, die kant nog wal raken, door mensen die geen enkel besef van normen en waarden hebben.


  Maak melding

 28. Snippi
  1.”Wat wil Curtis Hofwijks bereiken met deze acties? ”
  2. “Wat verwacht hij van de oppositie?”
  3. “Curtis Hofwijks is er nog lang niet in geslaagd om het volk massaal te mobiliseren”

  1. Volstrekt onduidelijk. Geen consistente boodschap
  2. Niks. Hij noemt ze zelfs opportunistisch.
  3. Wat als we als professionals een modern netwerk opzetten dat hier verandering in brengt?

  Wat als we consistent – crowd sourced – getailleerde plannen tegenover die van de huidige regering zetten en die systematisch laten valideren door de VN en gerelateerde internationale instellingen en daarmee de disfunctionele Surinaamse regering eens op hun nummer zetten en onthullen als de amateurs die ze zijn?


  Maak melding

 29. Inn feite is er in Suriname weinig aan de hand. Een derdewereldland met een derdewereldeconomie dat moet leven met een derdewereldinkomen en een derdewereldregering en oppositie, dat is toch logisch?
  Het volk gedraagt zich als een derdewereldbevolking en is zeer realistisch. Het zijn de mensen die het volk en het land beter gunnen die bezijden de realiteit leven.


  Maak melding

 30. Ronald
  Dus maar berusten in ons lot? Come on man! Ik dateer mezelf hiermee maar ken je de frase “Gentlemen, we can rebuild him. We have the technology. We have the capability to build the world’s first bionic man. … The Six Million Dollar Man”?
  Hahaha


  Maak melding

 31. Curtis blijf volhouden, de aanhouder wint. Het zal niet de eerste keer zijn dat een regering op deze door jouw ingezette democratische wijze omver is gezet. Jij laat in ieder geval zien dat er geen Uzi aan te pas komt. Je zal merken dat de groep steeds groter gaat worden . Je bent in ieder geval met een goede zaak bezig.

  Jepide


  Maak melding

 32. -Curtis Hofwijks, je hebt ooit gezegd dat je weinig weet van het verleden dus zou ik jou dan vragen om met ouderen te gaan praten.

  Deze zelfde Bouterse heeft in het verleden velen vermoord vanwege het staken. Het was toen een gevecht tussen de militairen en de politie. Ze waren het niet eens over bepaalde zaken. Denk aan al die branden in het centrum.

  Bouterse heeft vaak laten weten dat wie tegen hem is een staatsvijand is. Vergeet niet dat Bouterse zo aan wapens kan komen net als in het verleden.

  De mensen moeten nu op een slimme manier hun zaakjes oppakken.
  Ik heb geen partij, maar een moordenaar als Bouterse is al vanbinnen vermoord. Hij is ernstig ziek en is ook niet gelukkig. Zijn vloek blijkt achter voor zijn nakomelingen. Karma!!!


  Maak melding

 33. Laat Hofwijk zich ook richten tot BEP, Doe, NDP achterban, enz en laat hij de oppositie voorlopig niet bij betrekken. Zo in de ruimte schreeuwen komt amateuristisch over en getuig niet van weloverwogen plan van aanpak en uitvoeren in de praktijk. Mocht dat zo zijn, dan zal zijn aanpak niet tot succes leiden en ten onder gaan. Professionals/de huidige oppositie die al heel lang in de politiek zit/ten en Suriname/rs kennen, zullen daarom niet zo onder zijn indruk zijn over je prestatie. Wat Hofwijk doet/laat zien, is vlees noch vis. Een advies aan Hoffie: harder werken.

  Hofwijk moet zich eerst bewijzen, dat hij geen ééndagsvlieg of -kuiken is. Ik zie hofwijk op dit moment als een eendagsvlieg, die om zijn moesje schreeuwt, omdat hij de weg kwijt is. Het heeft er veel van dat Hoffie een te grote (pof)broek heeft aangetrokken.

  Het gaat niet alleen om de knikkers Hofwijk, maar ook om het spel. Wees geduldig en harder werken.


  Maak melding

 34. Nog even mensen moet eerst echt honger gaat leiden.en dat komt zeker als er niets aan corruptie benden gedaan worden.wand ze roven ,stelen,belaser iedereen.ndp heeft iedereen in maling genomen en mesen massaal op gestemd,,een ding is zeker hij is gekozen op een democratisch manier een of oneens zo zijn de feiten ….sterkte komende tijden….IMF gaat zeker een pakketten maatregel opleggen..aldie ambtenaar die niks goed doen..hun dagen zijn geteld..


  Maak melding

 35. @bikhari: de armen worden armen en de rijker worden rijker heet hier: de middenklasse wordt stukgeslagen en je bent of heel arm of heel rijk. En de vraag is hoe lang dit goed kan blijven gaan.. Want wie niet kopen kan zal stelen. En aan wie moeten de rijken verkopen wanneer niemand kan kopen?


  Maak melding

 36. Ik luisterde net naar mevrouw mathoera op Apintie en zij vertelde dat de 2 miljard die in 2012 EXTRA verdiend is aan de goud- olie-inkomsten volledig verdampt of verlegd is. Dus de extra inkomsten niet de reguliere.. Je wordt er moedeloos van. Maar ok, wanneer je Simons zo hoort liegen dan geloof je dat deze de laatste stuiptrekkingen zijn. En verder verbaas ik me ook over de leugens van van dijk silo’s. Denkt zij echt dat niemand daar achter zal komen? Ok, ze gaan dan wel de doofpot in, maar dat is naderhand. Wanneer iedereen alweer weet uit wat voor hout je gesneden bent.


  Maak melding

 37. Deze gasten snappen het nog steeds niet, nu niet en in de toekomst ook niet. Hoe durft deze E………… vanachter haar pentium II computer op driehoog achter, zomaar te oordelen over het Surinaamse volk dat Curtis eerder als een last dan een aanwinst beschouwd. Hij liegt het volk voor, ingefluisterd door zijn valse bronnen Santokhi, Rusland en Soemohadjo. Weg met Curtis. Waarom adopteren ze hem niet in Nederland om hem hier verder te gebruiken, te misbruiken en te prostitueren voor hun politieke aspiraties.


  Maak melding

 38. Alleen maar aannames RobG naar boven geborreld in je door het paarse virus aangetaste brein van jou, Zit jij dan op dit moment in Suriname, waar haal jij dan de euvele moed vandaan om iets wat je Esmerald verwijt hier zelf wel te posten , de arrogantie ten top, egocentrisch mannetje


  Maak melding

 39. Het is nog steeds lekker en heerlijk wonen in Su eet elke dag vers ,dus abanies op waterkant de wanhoop is jullie nabij,verbouwd mijn eigen groenten,om de zes weken heb ik lekkere malse kippen verkoop een paar en de rest houd ik vr mijn zelf,wat wil j nog meer,als curtis sardines wil eten uit het buitenland is dat zijn zaak ,dat is het verschil tussen een hollevaat die import produkten wil vreten ,terwijl met een klein beetje moeite ben j zelfvoorzienig.


  Maak melding

 40. Tijdens de demonstratie tegen de amnestiewet heb ik wel meegeloprn omdat ik dat belangrijk vond. Dat ik door Bouterse te doen armer word, vind ik niet leuk, maar dat vind ik momenteel nog niet zo belangrijk om daarvoor te protesteren. Ik heb er wel begrip voor dat anderen dat wel belangrijk vinden.


  Maak melding

 41. Karma, vloek op nakomelingen, Bouterse is ziek. Allemaal onzin. En ja bouterse heeft in de jaren 80 en 90 van de afgelopen eeuw mensen vermoord of laten vermoorden. Zo wat. Desi D.B. zie ik dit niet meer herhalen. Met zijn grote bek zal hij intimiderende dingen roepen maar daar blijft het bij. Bouterse heeft geen vrienden in de omringende landen. Nederland en Amerika lusten hem ook niet. Meer moorden op de eigen burgers zal maken dat men in dit land een inval komt doen, om Bouterse eindelijk zijn 11 jaar in Nederland uit te laten zitten.
  Dus Curtis Hofwijks moet gewoon door gaan. Zulke protesten moeten de Surinamers zelf doen. Niemand gaat het land van het politieke geboefte bevrijden. Wij moeten het zelf doen.


  Maak melding

 42. Hee Passant kan zien dat jij gewoon weer terug naar school moet. Wat Hofwijks tot nu toe heeft gepresteerd daar snap jij geen bal van he ? Of ben je gewoon witte voetjes bij Desie B aan het maken. Denk erom meelopers worden als eerste bestraft als baas boef ten val komt. Go lerie lesie en schrievie mie booi.


  Maak melding

 43. @RobG,
  waarom neem je niet de plaats in van Bouterse en consorten. Ga met Curtis Hofwijk in discussie.
  Laat zien dat je ballen hebt. Dan weten wij wie die verknipte RobG is. Be a man en ga met Curtis in discussie a.u.b.
  Je durft het zeker niet, lamstraal.


  Maak melding

 44. RobG. Is wat men een marjonet noemt.Dus iemand die zich laat gebruiken tegen geld. Huurling is ook een goede omschrijving.
  Hier recht proberen te praten wat krom is. Is heel achterbaks, misleidend en walgelijk vals van dit heerschap.
  Maar ja opportunisten, profiteurs van andermans ellende, gluiperds etc heb je overal toch.


  Maak melding

 45. Nog vijf??!!. was die vorige vijf nog niet duidelijk genoeg?. Nu gaan we klagen ondanks de waarschuwing vooraf. Wel, de overgrootte deel die nu klagen deelden bijna 9 maanden geleden toch dezelfde gedachten gang?. de oppositie is niet slap. Zit maar lekker op de blaren……


  Maak melding

 46. @ robg,

  Je bent veel te dom en achterlijk om dit te kunnen begrijpen!

  Die paarse onzin die je hier dagelijks bezigt is typical ndp-trash!
  Voor 99,9% van de lezers, ben je grandioos door de mand gevallen.

  30 lange jaren ben je niet in suri geweest, je bezigt de taal niet, en je hebt totaal geen idee wie de bewoners zijn.
  Jij hebt het alleen maar van horen zeggen.

  Zelfs Henk Molenaar is vaker dan jou in suri geweest zielenpoot.

  Curtis krijgt bijval, zodra de tijd rijp is.


  Maak melding

 47. Bouterse denkt dat waarom ik moet gaan in discussie met piekien boi. Bouterse weet dat Surinamer gaat niet op straat voor protest. Alleen als wat is te dansen en gratis halen op Onafhankelijkheidplein dan Surinamer gaat op straat. Deze protestvoorganger moet voor DNA gaan staan met nord of voor president paleis. Zodat kan zien Bouterse hem. Maar hij moet wel dragen kogelvrij fest.


  Maak melding

 48. Chantokie is ook de weg kwijt. Chantokie doet ook een hoop loze beloften. Al voor de verkiezingen gebeurde dit. Chantokie ging vorig jaar op verkiezingscampagne in marienburg.
  Hij beloofde de lokale Javaanse bevolking een hoop te gaan doen. Ook al zou de vhp verliezen. Waar is meneer Tokie nu met zijn loze belofte ?
  Ook toen riep hij iets over ict op alle scholen te zullen verplichten. En nu ? Leugenaar Tokie ?


  Maak melding

 49. Esmerald, jij haalt behoorlijk naar mij uit omdat ik tegen de acties ben van Curtis en omdat ik sympathiseer met de NDP? Ik steun niet de verkeerde partij, maar ik steun een partij die het goede voorheeft met Suriname. Als je de politieke geschiedenis van Suriname in details zou besturen dan zou het je direct opvallen dat het nepostisme, het belazeren van de gemeenschap veel groter is onder de politieke partijen als VHP, NPS, PL.


  Maak melding

 50. RobG
  ” Waarom adopteren ze hem niet in Nederland om hem hier verder te gebruiken, te misbruiken en te prostitueren voor hun politieke aspiraties.”

  Was je dronken toen je dit schreef? Je was dronken of stoned niet? Geef eerlijk toe man, je was ergens sterk van onder invloed.


  Maak melding

 51. Mul, waarom moet ik met een fool, een dwaas in discussie gaan. Curtis heeft zijn eigen nationale afgang, zijn eigen niet te stuiten afgang opgezocht. Denk je dat ik met deze dwaas in discussie wil gaan zodat hij zijn gezicht kan redden? Ik zou hem nog dieper de grond in trappen en dat gun ik hem niet.Ik stel me zeer bescheiden op omdat Curtis een onnozele ezel is. Hij moet zijn wonden gaan likken en tot inkeer komen en tevens beseffen dat hij misbruikt werd door de NPS en VHP.Curtis moet nog veel leren. Hij mag bij mij in de schoolbanken komen zitten.


  Maak melding

 52. RobG
  Ik hoop dat het een stukje beter met je gaat man. Echt. Your last comment makes no sense at all. Strunken is niet een goede look.
  Stay safe.


  Maak melding

 53. Ik ben wel benieuwd op wie Hofwijks de afgelopen 2 verkiezingen heeft gestemd. Hopelijk niet op NDP en als hij dat wel gedaan heeft, is hij ook een opportunist. Ik ken de man niet en heb geen oordeel. Het is goed dat er een massaal protest komt. Overigens moeten we er rekening mee houden dat Bouterse dat zal aangrijpen om de noodtoestand uit te roepen. Soso Gado kan yep’ Sranang. Of misschien de natuur ook.


  Maak melding

 54. RobG, als de NDP er in vijf jaar deze ellende van gebakken heeft terwijl ze het goed menen met het Surinaamse volk, dan wil ik niet weten hoe Suriname ervoor zou staan als ze het slecht gemeend hadden met het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.