Surinaamse politiechef blijft af van politiezaak dochter

42

PARAMARIBO, 1 feb – Aankomend politiebaas Agnes Daniël laat zich niet in met het politieonderzoek rond haar dochter ID. De negentienjarige heeft een aanrijding veroorzaakt met het dienstvoertuig van haar moeder. De laatste wist van niets.

Ze was op dienstreis in het buitenland en hoorde bij terugkeer van de misstap. “Dit is niet waar ik achter sta en ik keur het gedrag van mijn dochter ernstig af. Ze weet precies hoe ik ben. Ik zal dan ook niets ondernemen en het onderzoek en de afhandeling overlaten aan de politie om het geheel volgens de regels te laten verlopen. De schade die bij de tegenpartij is aangericht, zal ik wel zelf moeten betalen”, zegt Daniël tegenover de Ware Tijd.

De dochter heeft geen rijbewijs. Ze reed met het dienstvoertuig tegen een stilstaande auto aan. Toen politieagenten de schade opnamen, gaf zij haar tweede voornaam op. Haar achternaam is een andere dan van de moeder. Ze kreeg van de agenten te horen dat ze naar huis mocht. Later bleek dat het om het dienstvoertuig ging van de korpschef en dat de veroorzaker diens dochter was. Daniël wordt binnenkort formeel benoemd.

42 REACTIES

 1. Heel goede zaak die binnen de kortste keren in de doofpot zal belanden.
  De theorie van aankomende korpschef verschilt hemelsbreed
  met het praktijk. De beste corrupten zitten bij kps.


  Maak melding

 2. Wat voor moeder ben je vrouw.

  Je wist van niets, het zal wel.
  Heb jij je kinderen geen manieren geleerd of zo.
  Heb je ze nooit geleerd dat ze niet aan andermans spullen mogen komen; niet mogen stelen?

  Deze vrouw moet verantwoordelijk gehouden worden voor het onbeheerd achterlaten en/of rondslingeren van Overheids- bezittingen (sleutels).
  Omdat dit mens als voorbeeld figuur fungeert, moet ze hangen….

  Ohh ja kan niet, effe vergeten, de ‘boutersen’ stelen als de raven, maar de verwekker, bemoeit niet met de criminele activiteiten van dit gespuis, en wordt nergens voor verantwoordelijk gehouden.
  Dus deze politievrouw ook niet.

  Case closed next……


  Maak melding

 3. ID heeft straks een strafblad en dus een vrijbrief om als adviseur aan de slag te gaan bij het kps of het kabinet.

  Deze case ga ik zeker volgen…


  Maak melding

 4. Op elke hoge functies in Suriname worden door Bouterse persoonlijk corrupte, niet gekwalificeerde, ondeskundige, criminele ja-knikkers geplaatst.

  Ze moeten aan slechts één vereiste voldoen: Bouterse loyaal zijn en de rest is niet belangrijk.


  Maak melding

 5. Esmerald
  Ik hoop echt dat je een vrouw bent, omdat je blijkbaar deze BS direct in de kiem had gesmoord. WTF? Ik durf er goed geld op te wedden dat Mw Daniels een ongehuwde moeder is die met kunst en vliegwerk en hard werken beoogd politie commissaris is geworden. Haar dochter is te stom om de consequenties van haar acties te overzien. Die stomme idioot brengt de hele carrière van haar moeder in gevaar door in een impuls het een goed idee te vinden, om in de auto van haar moeder een aanrijding te veroorzaken. Wat als er iemand was overleden? Of zijzelf?

  We weten allemaal dat tieners te stom zijn om hun achterwerk van een gat in de grond te onderscheiden, maar zo zie je maar weer. Agnes is even weg en haar kinderen wanen zich boven de wet. Als het mijn kind was had ik haar hard en publiekelijk laten aanpakken, en haar verplichten een taakstraf te krijgen die haar met de gevolgen van haar beslissing confronteert.


  Maak melding

 6. Tenzij bewezen kan worden dat de moeder toestemming had verleend om gebruik te maken van het dienstvoertuig, vind ik niet dat deze gebeurtenis de wnd korpschef aangerekend kan worden. Zij vertoefde ten tijde vh voorval in het buitenland.De dochter is verantwoordelijk voor haar daden en mag niet lichter, maar ook niet zwaarder gestraft worden dan iedere andere burger die deze feiten begaan had.


  Maak melding

 7. Henk Molenaar
  “En waar was papa?”

  Precies! Ik durf te wedden dat die net als zijn dochter volop van zijn tijdelijke vrijheid genoot, hoewel ik vermoed dat er helemaal geen papa in dat huishouden is. As they say; with a man in the house all the bullshit stops.


  Maak melding

 8. Robinho
  “Tenzij bewezen kan worden dat de moeder toestemming had verleend om gebruik te maken van het dienstvoertuig”

  Kom nou man! Hoe kan ze haar “toestemming” verlenen? Zie je het al voor je? Oh Irma, je kan de auto pakken hoor! Ook al heb je geen rijbewijs en is de auto niet verzekerd als derden een ongeval veroorzaken. De sleutels liggen hier. Toe maar.


  Maak melding

 9. Lastige positie, waarin mevr. Daniel nu verkeert.
  Zij krijgt het heel erg moeilijk om nog als een doortastende politiechef te worden aangezien.
  Afgezien van het feit of zij wel de juiste vrouw op de juiste plek is, lijkt het mij zaak, dat haar baas miss Piggy eens een goed gesprek met haar voert.
  Eigenlijk is het voor het aanzien van ons land veel beter, dat beide dames hun biezen zouden pakken.
  Ik denk alleen niet, dat Bouta het zover laat komen, want hij zet alleen maar stropoppen op belangrijke posities.
  Er moet namelijk op elk gewenst moment gemanipuleerd kunnen worden in ons land.


  Maak melding

 10. Vrouw Daniels kan ook weinig anders zeggen, maar goed dat zij het toch zegt.
  Laten we eens zien wat JusPol doet met deze zaak.
  Het ergste wat kan gebeuren is dat ID iets als een taakstraf krijgt, aangezien er geen doden en gewonden vielen.
  Voor mevrouw Daniels is het jammer dat ze met negatieve publiciteit moet beginnen. Hopelijk zet dit voorval haar scherp om een uitstekende korpschef te worden.


  Maak melding

 11. He(nk)rrie Molenaar, hoeveel had die MINISTER van JUSTITIE & POLITIE (ex-BURGEMEESTER) in jouw kikkerlandje ook weer betaald aan een CRIMINEEL via zijn STAATSSECRETARIS (ex-OFFICIER van JUSTITIE), waarvan men jaren op zoek moest naar het BETAALBEWIJS?

  Ging het niet om zegge en schrijven: vier-en-een-half-miljoen EURO ofwel € 4.500.000,-.

  Schamen jullie je niet om zich over een negentienjarige, een meisje op de koop toe, zo uit te laten.

  Jullie zijn LAGER dan LAAG. Vragen jullie je EERST af waar die € 4.500.000,- vandaan kwam., de BALK in jullie ogen.

  Trouwens, waar is die 40 kilo COKE van Santhoki gebleven en de “RESULTATEN”van zijn LEUGENDETECTOR uit de VS – de Vieze Staten. Vergeet niet dat BAAS hen ANYTIME kan laten oppakken.

  Misschien stuurt aankomend politiebaas Agnes Daniël zelfs haar dochter om Santhoki IN TE REKENEN. Vergeet maar niet dat Santhoki ook door BAAS als MOORDENAAR wordt gezien en in Suriname WANTED is. De jongeman die hij vermoordt heeft bij Charlesburg is BAAS niet vergeten en deze politiechef HELEMAAL NIET. Jullie weten dat BAAS graag voor de zwakkeren opkomt.

  Aankomend KORPSCHEF Agnes Daniël, zodra als zij beëdigd is, stuurt zij haar dochter waar jullie nu over zitten te rotzooien, om jullie MOORDENAAR ChandriKA Santhokie, in te rekenen.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 12. Mevr. Daniël verkeerd in goed gezelschap wat het gedrag van haar kroost betreft: Gilds, Pigot, Sardjoe, Santokhi, Mathoera, Brunswijk en ‘last but not least’ Désiré Delano Bouterse, die de kroon spant met twee zonen.


  Maak melding

 13. Je bent op dienstreis. Ofop reis belangrijk isuitlandig. Dan is dienstoertuig thuis. Dus suriname heeft er te veel. Ze zal de schade van het stilstaand voertuig betalen. Wie. Betaald voor het dienstoertuig


  Maak melding

 14. Sur en ook Nederlanders voor man van de VVD top Politicus Bolken stijn ( zijn zoon hadt gefraudeerd) Paul Witte Man zegt aan de Politicus!!! U noemt Suriname een Banane Republiek hoe is het met de zaak van uwe Zoon / De Politicus (IK Ben Niet VERANTWOORDELIJK Voor De DADEN VAN MIJN ZOON EN DIE HEEFT DE FAMILIE NAAM VAN GENOEMD POLITICUS) DEZE DAME DRAAGT HAAR VADERS NAAM DUS SORRY MW DANN


  Maak melding

 15. Mee eens met wat he schrijft Morenito.
  Geen emotioneel getier en geschreeuw zoals je hier en daar regelmatig op deze site ziet.

  Agnes Daniels moet zich echt niet met deze zaak bemoeien. Ook niet indirect.
  Zij gaat de veroorzaakte schade betalen. Ik stel voor dit op haar dochters zakgeld te verhalen.
  Gewoon de helft minder geven. Maakt niet uit als het duurd totdat zij het huis uit gaat.
  Dochterlief moet ook haar rijbewijs zelf betalen. Geef haar 3 maanden huisarrest. Daarna moet haar dochter een bijbaan voor de weekends zoeken.

  Als zij een strafblad krijgt is dat haar eigen schuld. Leer maar mee leven.


  Maak melding

 16. Moeders had duidelijk geen strakke instructies achtergelaten voor haar vertrek naar het buitenland.
  Ik denk dat de dame in kwestie een taakstraf verdiend want rijden zonder een geldig rijbewijs is strafbaar.
  En ook dient ze voorwaardelijk gestraft te worden temeer omdat moeders de komende korpschef wordt en de kinderen deze fouten zeker niet mogen maken.

  Moeders dient de schades aan beide voertuigen, zowel van het politievoertuig als ook het voertuig van het slachtoffer zelf uit eigen zak te betalen.


  Maak melding

 17. Als wil slim zijn komende korpchef, dan zij gaat pas nieuwe funktie aanvaarden als zaak van dochter is afgehandeld. Anders zij kan worden beschuldigt van bemoeienis.


  Maak melding

 18. Rene,

  Heb vroeger geleerd, dat je voor ieder voegwoord een komma moet zetten.
  Is er destijds ingeramd en krijg je er niet meer uit.
  Het gaat toch ook meer om de tekst, dan om de punten en komma’s ?


  Maak melding

 19. dit kan toch niet.!!!!!!! puur suriname..dochter denkt mama is toch de baas van de politie ,dus niks mis mee.
  ja mama,hoe ga je de politiekorps leiden.Als je je dochter niet eens kan opvoeden.


  Maak melding

 20. @Johan
  Dat de Dochter geen goed beoordelingsvermogen heeft is bewezen. Ze is bijzonder onverstandig geweest te gaan joyriden met een politievoertuig.

  Echter om de Moeder hier 1 op 1 verantwoordelijk te stellen gaat te ver. De dochter is immers 19 jaar. Er mag verwacht worden dat er enig verantwoordelijkheidsgevoel is bij een dochter van 19. Laat dat eerst eens duidelijk worden voor dat er hard geoordeeld wordt over de moeder.

  Dat moeders wellicht te goed van vertrouwen was lijkt voor de hand te liggen. Welke moeder is dat niet.

  Dat een dienstvoertuig thuis staat terwijl men op dienstreis is zegt ook iets. Namelijk dat er geen adequaat beheer van dienstvoertuigen is bij de Surinaamse overheid en dat mevrouw Daniels daar even niet handig mee omgegaan is. Maar ja minister Belfort had schijnbaar meerdere dienstvoertuigen in gebruik terwijl men slechts gelijktijdig slechts in 1 auto kan zitten.

  De Surinaamse bestuurders blijken erg goed voor zich zelf te zorgen. Wellicht dat de dochter daarom dacht dat ze alles wel kon maken.

  By The Way waarom wordt de vader niet aangesproken.


  Maak melding

 21. JoJo
  “Echter om de Moeder hier 1 op 1 verantwoordelijk te stellen gaat te ver.”

  Echt? Ze heeft publiekelijk gefaald! Het hangt er nu vanaf of ze een potentiële bijdrage is aan de effectiviteit en integriteit aan de reputatie van Surinaamse politie, of dat ze een van de vele snuiten aan de trog is. Ze zou van haar nominatie moeten afzien en de ultieme aansprakelijkheid aanvaarden.


  Maak melding

 22. He Balo. Daniels kan je pas ontslaan als zij deze zaak in de doofpot stopt en bv de eigenaar van de beschadigde auto niet betaald en deze ook bedreigd om te zwijgen.

  Daniels haar dochter gaat pas in de gevangenis als zij iemand dood had gereden. Dat is niet gebeurd.
  Feit is dat zij erg overmoedig en dom is geweest. Misschien is zij een verwent nest. Hoop dat moeder Daniels haar een paar schoppen tegen haar hol geeft. Moeder Daniels moet haar rijlessen en examen ook niet betalen.
  De bus pakken is goed genoeg voor zo iemand. Dat zal haar nederig houden


  Maak melding

 23. Cadeau voor haar twintigste verjaardag? Een pakslaag zul je bedoelen. Haar moeder werkt zich uit de naad en dan levert haar dochter haar deze streek. Ik vermoed dat deze dochter één van de weinige tieners is waarvan de ouders een hoge opleiding voor zouden kunnen betalen. Maar benut dit meisje dat ook?
  Dit soort domme dingen wordt meestal door jongens gedaan. Meisjes dus ook. Vrouwen emancipatie ?


  Maak melding

 24. Morenito
  Goed lezen..”Ik zei:tenzij bewezen” Ik heb niet gezegd dat dat ook het geval is. Maar als je een onderzoek instelt moet je niks uitsluiten. Alle vragen die relevant zijn om tot een conclusie te komen dienen gesteld te worden aan de verdachte. Dus ook de vraag: Heb jij toestemming van je moeder gekregen om die auto te gebruiken. Het is dwaas om als onderzoeker vooringenomen te zijn en zondermeer uit te gaan van subjectieve logica.


  Maak melding

 25. Morenito..ik voegde in mijn eerste post daarom aan de eerste zin toe dat tenzij……….DIT DE MOEDER NIET AANGEREKEND KAN WORDEN. De dochter is Hoe dan ook fout omdat ze geen rijbewijs heeft en een onvolledige/valse naam heeft opgegeven.


  Maak melding

 26. Onderworpenheid?
  Nee je bedoeld ze opvoeden.
  De Hollanders probeerden Indonesie tevergeefs te onderwerpen aan hun gezag. De Britten probeerden dat met India. Mensen/volkeren onderwerpen is barbaars en onbeschaafd. Dus dat doe je ook niet met je kinderen.
  Opvoeden, bijsturen, corrigeren etc doe je wel met je kinderen.

  Google in het vervolg lastige woorden en gebruik simpele woorden om iets duidelijk te maken in deze krant.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.