Sabrina Starke sluit clubtoer af met concert in Paradiso

3

De Nederlands-Surinaamse soulzangeres en songwriter Sabrina Starke sluit haar clubtour ‘The Dreamers Tour’ volgende maand af met een groot concert. Dit zal op 17 maart gebeuren in Paradiso te Amsterdam. Starke lanceerde vorige maand de tweede single van haar album Sabrina Starke getiteld ‘Ain’t I A Woman?’

Het nummer is geïnspireerd op een toespraak van activiste Sojourner Truth, die in 1797 als slavin werd geboren. Na haar vrijlating zette ze zich in voor de rechten van de vrouw en het afschaffen van de slavernij. Ain’t I A Woman?, de speech die ze in 1851 tijdens de Women’s Rights Convention in Ohio gaf, is haar bekendste toespraak.

‘Haar verhaal heeft me diep geraakt’, schrijft de in Suriname geboren Starke op haar Facebook-pagina. ‘Het is een verhaal over het geloof, vrijheid, eigenwaarde en mensenrechten. Zaken die nu nog steeds relevant zijn.’ De zangeres draagt het nummer dan ook op aan alle vrouwen die Sojourners gedachtengoed uitdragen.

3 REACTIES

  1. Lieve Sabrina — Weet dat je wel degelijk Surinaamse bewonderaars hebt. De nu-soul die je maakt en de afro centrische speerpunt van je presentatie is verfrissend! Keep at it gurl. I’ll be copping your album when it drops.


    Maak melding

  2. Mooie muziek en tekst Sabrina over Sojourner Truth gedachtengoed in deze tijd te vertolken over mensenrechten en vrouwenrechten in het bijzonder, ze was een ware Heldin voor velen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.