Brunswijk baalt van getuigenisproject Bouterse-Hira

41

PARAMARIBO, 15 dec – Ronnie Brunswijk heeft zich in het rijtje geschaard van critici van het getuigenisproject. Volgens de parlementariër en voorzitter van de politieke partij ABOP riekt het project naar buitenlandse bemoeienis. Hij vertrouwt Sandew Hira voor geen cent.

Het is ook waarom hij niet zal meewerken. Desi Bouterse zei tijdens de dialoog met projectmaker Sandew Hira (Dew Baboeram) dat hij Brunswijk zou vragen om mee te werken. Het ging dan vooral om gebeurtenissen rond de zogenaamde Binnenlandse Oorlog. Brunswijk peinst er niet over, omdat hij het niet vertrouwt. “We moeten er voor oppassen dat mensen hier komen en het Surinaamse volk ophitsen.”

Het leek juist de goede kant op te gaan. “We hebben eraan meegewerkt dat de aartsvijand van Brunswijk in 2010 president werd. En dan komt deze man proberen ons tegen elkaar op te hitsen. Ik stel voor er een eind aan te maken. Als het parlement een waarheidscommissie zou instellen, ben ik bereid mee te werken. Maar met deze man zal ik nooit praten, wie weet of hij een spion is”, zei Brunswijk in het parlement.

Bekijk ook:

41 REACTIES

 1. Ieder mens heeft een oorlog te strijden tegen het kwaad in zich zelf. Wie zonder zonden is werpe de eerste steen. Mattheüs 15 : 18 -20. Mattheüs 18 – 6 .


  Maak melding

 2. Los van het feit dat ik niets zie in Hira’s plannen, wat bedoeld Brunswijk met spion ? De slachtoffers van de december moorden waren ook zgn spionnen. Brunswijk is een idioot. Net als Bouterse moet deze man ook voor een lange tijd de bak in. Onze vriend wordt al internationaal gezocht. Aan deze mafkees heb je niets.


  Maak melding

 3. het surinaamse volk ophitsen, brunswijk baalt?

  bedoelt brunswijk interpol met mensen van het buitenland?

  had brunswijk niet eerder moeten balen, bijvoorbeeld in 2010? dat had dan in het voordeel van het gehele land geweest in plaats van in het voordeel van minimaal twee internationaal gezochte criminelen.


  Maak melding

 4. Brunswijk mist het moreel etische recht om anderen voor spion uit te maken..Zijn blazoen is ook niet om over naar huis te schrijven. Ik had me bedenkingenomen over het project van Hira, maar zoals ik in een vorige poste schreef is het kennelijk toch ergens goed voor..Mensen die op de een of andere manier betrokken zijn of waren gaan zich roeren. Nogmaals: Hira had niet de kwalificatie getuigenis en waarheidsvinding aan zijn project moeten geven, maar gewoon ” in gesprek met Bouterse” dan had hij minder tegenstanders van deze volks en landverrader tegen zich in het harnas gejaagd.


  Maak melding

 5. Nee, Brunswijk bedoelt dat Hira onder valse voorwendselen het onderzoek doet.
  En onder spion lees ik dat hij probeert om via slinkse wegen
  (spionage)activiteit ontplooit om Bouterse een idee te geven of hij straks na zijn presidentschap voor veroordeling in Suriname moet vrezen dan wel het land moet ontvluchten.

  DDB en ML lezen ook de krant en weten wat er in de Latijnse Amerikaanse landen is gebeurd met mensen die amnestie hadden.
  Ze weten ook dat USA hem oppakt net als zijn zoon cq en dat Nederland nog altijd een cel voor hem gereserveerd heeft.

  Brunswijk is slimmer dan de posters:

  Een spion: een populaire benaming voor een inlichtingenofficier

  Spionage (activiteit), activiteit om heimelijk informatie te verzamelen


  Maak melding

 6. Beste Mensen.

  De Heer Brunswijk die hebt een grote EGO.. Tevens is het een normalen zaak dat een Ex REBELLEN LEIDER achterdochtig is.. Nix mis mee.

  Ik persoonlijk vind brunswijk authentiek .. From Zero 2 Hero.. Hij zegt wat hij denkt en doet wat hij zegt.. Van bank overvaller tot Rebellen Leider tot politicus… Ik vind het Super.

  Verder is deze beste mens ook puur in Zijn Emotie.. Als hij goed gezint is merk je het.. Als die boos is merk je dat gekijk ook,.. is hij dan zo maf als een duur….Want dan neemt hij geen blad voor zijn mond.


  Maak melding

 7. Brunswijk praat met gespleten tong 👅.Hij heeft ervoor gezorgd dat Suriname nu in deze ellende terecht is gekomen.Denk aan amnestie wet waarvoor hij zijn goedkeuring gegeven heeft.Rijk geworden door roof grond toegeëigend in ruil voor steun aan de baas.
  Zijn eigen mensen voor de gek gehouden en samen gewerkt met de baas Bouta.
  Deze bankrover heeft veel boter op zijn kop.
  Hij gelooft de waarheids commissie niet.
  Heeft zelf in de regering gezeten als hulp v/d baas wat heeft hij voor het volk gedaan.
  Grote poppenkast gaarne onderzoeken hoe hij zoveel geld heeft en grond .
  Let wel niet alleen van hem maar van een ieder die miljoenen heeft en groot grondbezitter is grondig laten onderzoeken.
  Helaas kan dat niet zolang Baas aan de macht is.
  Zo kennen wij ook enkele landverraders zoals Hooghart die de Ambtenaren al die tijd leugens heeft voorgehouden en nu als poedelhond de bevelen van de baas opvolgt.
  wij wachten op nog 5 dan wordt Suriname als Dubai.


  Maak melding

 8. Mensen en mensen kinderen.

  Ik heb er bijna zin in om deze beste Heer Brunswijk aan Steven Spielburg te presenteren.. Het zou zeker een kas_kraker zijn als zijn leven verfilmd word… Lijkt mij een super idee.

  Deze man was een verloren zoon .
  Een boos neger die bijna geen toekomst had.. En Met de moed der waanhoop Ript die een bank om vervolgens Rebellen leider te worden met als doel een gewapende strijd aan te gaan Tegen Dictator Bouterse.

  Is toch super beste mensen
  Is echt iets voor de witte doek.

  Ronny Brunswijk 4 live… From Zero 2 Hero.


  Maak melding

 9. Kakkerlak brunsie heeft pas ontdekt dat hij en Pawiro somodihardjo de afgelopen vijf jaren goed is misbruikt door desie debiel bouterse, maar….. helaas te laat er valt niets meer uit te likken voor deze kakkerlakken.

  Zwaai Zwaai brunsie!
  Verder niet lullen.


  Maak melding

 10. Niet Hira, maar Simpel had het ‘waarheidsgeprek’ met Bouterse moeten voeren en we hadden het ‘Tap a Kumakoisi’ moeten noemen, Hira en vooral Bouterse hebben namelijk alleen maar shit geproduceerd tijdens hun project van waarheidsvinding.


  Maak melding

 11. Opvallend is wel dat zowel Brunswijk als Bouterse paranoïde, aan achtervolgingswaanzin lijdende, dorpsidioten zijn. Feit is dat beiden hun apentuin Suriname niet kunnen verlaten zonder, waar dan ook ter wereld, opgepakt te worden. En dat zijn de politieke leiders van een land.


  Maak melding

 12. Och,de oorlog tussen bouta en brunsie is nog niet klaar .Ze loeren elkaar om op het juiste moment toe te slaan..Het zou niet slecht zijn deze twee idioten op het slagveld te zien met de bedoeling mekaar af te maken.
  En zie je the big picture here>?
  Zo neem je een intervieuw af met de moordenaar van je broer.De moordenaar ,relaxed en een sigaretje in zijn grote vieze bek,en sandew hira die geen problemen heeft om naar de leugens en niet anders dan de leugen te zitten luisteren.Misschien wordt sandewtje nog mini-ster van het LEUGENRAAD!!
  Maar enfin ,geen enkel rechtgeaarde Surinamer neemt deze sandew hira serieus!!


  Maak melding

 13. Als Lonnie slim is,zegt hij dat hij niets weet over de Jungle Commando.
  In die tijd werd hij gezocht door justitie en verschool hij zich in het binnenland.
  Toen de JC met haar oorlog begon,is hij met de haren bijgesleept door de stedelingen.Maar zelf heeft hij niets met de oorlog te maken gehad.A no mi so bun.


  Maak melding

 14. Ben het roerend eens met watra..Deze man is alles behalve een rolmodel voor onze jeugd. Maar het moet gezegd worden dat naast zijn moordpraktijken hij de meeste gerespecteerde en intellectueele politici van Suriname te slim af is geweest. Wat hij zei in het eerste deel vh gesprek dat hij met veel van zijn vroegere vijanden vrede gesloten heeft en met sommigen nu goed bevriend is klopt wel. Daar zijn voorbeelden van te over. Met sommigen is hij daarna weer in vijandschap geraakt, maar toch. ik denk dat hij een natuurlijke gave heeft om mensen waarmee hij in direct contact komt in te palmen met zijn charisma , humor en kwajongensachtigheid. Dat merkte ik ook aan Sandew Hira..Ik denk dat min of meer hetzelfde is gebeurd met Santhoki, want sinds die bij bouterse thuis en op brokobaka is geweest is hij 180 graden gedraaid.


  Maak melding

 15. Dit zegt de zus van Willem Holleeder in de rechtbank .
  we kunnen de naam van Willem Holleeder vervangen door de DDB.Mijn broer heeft geen vrienden, alleen potentiële slachtoffers.” Het is het gitzwarte beeld dat Astrid Holleeder, de zus van Willem Holleeder, vandaag schetste tijdens de verhoren in het kader van het Passageproces in de zwaar beveiligde rechtbank in Amsterdam. Bouterse heeft geen vrienden hij vertrouwd zijn eigen schaduw niet,als hij genoeg van je heeft laat hij jou als baksteen vallen, ga zijn geschiedenis maar na.


  Maak melding

 16. Hallo,
  Bouterse is de grootste aller tijden, en dat is toch duidelijk!
  Zijn naam wordt overal genoemd,ook door die grappenmakers hier op dit forum.
  Suriname gaat bloeien onder leiding van Delano Desiré Bouterse.

  Ik had nooit gedacht dat iemand in Suriname zou opstaan om het land vooruit te brengen.
  Een Surinamer is getalenteerd.


  Maak melding

 17. Dew Baboeran is man met een sterke persoonlijkheid, een vrije geest die zich niet meer laat knechten door haat, nijd,wrok,enz. Dew we love you omdat je een man bent die de grillen van de menselijke geest is ontstegen.


  Maak melding

 18. Hira heeft tijdens het gesprek met Bouterse op mij niet de indruk gemaakt dat de vragen die hij stelde geregisseerd waren door Bouterse. Ik vond hem best wel goed in zijn vraagstelling en denk dat menig Surinaamse journalist een puntje hieraan kan zuigen.
  Hoe dan ook, Bouterse heeft toch nu in het openbaar belastende verklaringen tegen zichzelf afgelegd, ookal blijft hij ontkennen dat hij in het fort was toen de moorden plaatsvonden.
  Een goede officier van justitie of auditeur militair weet wel raad met zijn verklaringen en het overige ondersteunend bewijs om hem voor llange tijd ook “op te bergen”. Die kwalificatie gaf Bouterse zelf meerdere malen in het gesprek over het gevangen nemen van zijn tegenstanders.
  Er zijn meerdere ooggetuigen die hebben verklaard dat hij wel degelijk aanwezig was en dat hij 2 van de 15 zelf heeft omgebracht en juridisch gezien kan hij blijven ontkennen wat hij wil, maar verklaringen van ooggetuigen gelden in een rechtsstaat ook als wettig bewijsmiddel.


  Maak melding

 19. Het is trouwens voor mij nu ook overduidelijk wiens genen Dino en Romano hebben..( romano is niks pleegzoon , maar gewoon biologische zoon die buiten het huwelijk verwekt is met een zus van minister Moestadja).
  De president van Suriname leeft zelfs op deze hoge leeftijd in een fantasie wereld ,waarin hij zich de godfather waant. De ringtone van zijn mobiele telefoon is de muziek van de mafiafilm “the godfather”.
  Als dat geen indicatie is van 1 van zijn idolen dan weet ik het niet meer.


  Maak melding

 20. Vreemd dat de nabestaanden van de door Brunswijk gemaakte slachtoffers deze man niet aan de tand willen voelen. Hij heeft ook een paar mensen in koelen bloede neergeknald.


  Maak melding

 21. @Sjang
  Getaleneerd in wat?!’
  A hoe amnestie je Eigen te maken
  B……hoe om vergiffenis te smeken
  C……hoe je straf ie ontlopen
  D…….hoe een onnozele als sandew hira tot je vriend te maken.


  Maak melding

 22. @Fan van Poetin
  Hallo niet een ieder heeft de behoefte zich rijk te maken of een posistie als belonging te krijgenvoor verraad.Niet een ieder is sandew hira en gelukkig willen zij de moordenaars gestraft zien dan vergeven te worden voor wat zij hun geliefden hebbeb aangedaan.


  Maak melding

 23. Hindustaan met das = BaghwanDAS of DASasingh
  Javaan met das = DASimin of Tjokropawiro
  Indiaan met das = DASabajo of WaDASmaleo
  Lonny met das = JuDAS


  Maak melding

 24. Bouterse is toch populair of niet dan!
  Jullie besteden jullie tijd hele dag op Bouterse ga een beetje klaverjassen.
  Of ga in een politieke partij je zegje doen!


  Maak melding

 25. Sjang,

  Jij haalt 2 dingen door elkaar:
  1. Bouterse heeft macht
  2. Bouterse is een goed mens

  Dat Bouterse macht heeft wil niet zeggen dat hij ook een goed mens is. Vroeger dacht men toch ook dat alle rijke mensen goede mensen waren, omdat ze rijk waren, want God had ze gezegend met rijkdom omdat ze goede mensen waren. De Kolonisten hadden deze redenering goed ingeprent in de hoofden van de gekoloniseerden. Blijkbaar hebben sommigen in het huidige Suriname deze redenering goed ingeprent in menige hoofden in Suriname, nl Baas heeft macht, macht krijg je van God, dus God is tevreden met Baas en is Baas dus een gezegende mens en alles wat hij doet is daarom goed.


  Maak melding

 26. Mensen, no spanggggg mang. Er lopen genoeg gekken rond in su en die zijn gemaakt door dsze regering .soort zal zijn eigen soort gaan zoeken en letop : een dag zal komen dat deze soorten zichzelf zullen uitroeien!


  Maak melding

 27. @SJAAAANGDATTI, Bouta populair, dus W’O

  NJANG “BROODJE POPULAIR” !

  Staatsschuld TIEN MILJARD !

  ALLE STAATSRESERVES VERKWANSELD !

  VALUATA NO DE MORO !

  NIEUWE STAATSBEGROTING met NEP-BEDRAGEN !

  DRUKKEN Ongedekte SRD gaat door !

  BANGE DESI, FREDE EKTE BEZUINIGINGEN !

  Dussssssss MORO BIGI DEVALUATIE o DORO !

  PS – Er komt binnenkort EXPLOTIE BINNEN NDP !

  De DRUK door GEBREK AAN VALUTA en
  WEGVALLEN TJOEKOE-MOGELIJKHEDEN is
  ENORM GROOT ! GROEI onderlinge haat en nijd !


  Maak melding

 28. Wauw! @sjang
  Die propaganda machine is dus echt!
  Dat is te zien aan je reactie, God heeft je lief beste medemens, maar doe je huiswerk, CIA, BVD, AIVD, lees over hun rol hierin, bouta en zn mateis zijn slecht pionnen, ik vergeef je!

  Meneer brunswijk, u heeft kennis tot u genomen … u heeft een diploma behaald .. Maar u moet nog zitten bij de rechtbank voor een aantal mogelijk gepleegde misdrijven! Daarnaast zou ik graag zien dat het instituut uw diploma onmiddelijk ongeldig maakt, u bent immers zolang het tegendeel bewezen is, verdachte en een gevaar voro de samenleving – en niet door spierkracht maar omtremt uw gedrag en uitlatingen – heeft ue wel gestudeerd? of heeft u dat ook aageschaft bij meneer :…… ……….

  Jij en je desi -diarree- bouterse zijn voor het leven getekend.. .. u heeft toener tijd de darkside gekozen..
  Echter nu is het oogst tijd voor de rechtvaardigheid.

  – ik wens u Gods-genade want niets gaat u nog kunnen redden..
  – u bent, als u het mij vraagt, medeplichtig aan – Moord – Diefstal – Misdaden tegen de mensheid – en dan nog last but not least Meineed, bedrog en valsheid in geschriften..

  – ik smeek/bid/kniel tot het universum om balans voor het land dat u, gesloopt heeft met uw egoisme en foolishness…

  U stal grond van mensen en u gaf opdracht om mensen een moeilijke tijd te geven, alsof u een God bent.

  brunswijk, u doet alsof we vrees moeten hebben voor uw uiterlijk en bouw, echter ken ik gorillas alleen van de dierentuin, er heerst een natuurlijke barriere van duisternis om u die een echt en eerlijk mens niet/onmogelijk kunnen bereiken/raken.

  (U weet wel zoals u op NL journalisten reageerd enz, vooral hen die u vragen stellen die u niet eens begrijpt om wille van de complexiteit van de kwestie die u gesteld wordt. We lachen er hard om over de hele wereld, in je pak, hahaha)

  Niemand vreest jou, brunswijk, bouta ..

  Begrijp me niet verkeerd meneer brunswijk (en jij ook desi want je leest ook op internet wat we van je vinden .. dat weet ik toevallig) …Ik, Reza, ben geen haar beter of minder als u, maar ik heb wel mijn medemens lief, als het geboorteland van mijn ouders.. U denkt dat u voor God kunt spelen.. u heeft daarmee wederom een domme zet gemaakt.
  De nieuwe generatie in SU heeft u gebrainwashed – de wereld kotst…

  U behoort tot de zwarte paginas van de Surinaamse geschiedenis boeken .. u zal daarin schijnen naast uw medeverantwoordelijken – ik en vele anderen walgen van u..

  De enige oplossing voor het kanker dat u voor dit land bent, is ontbinding, nu is het aan u, om de eer aan u zelf te houden ..

  Tip uit Nederland – er is een grote brug over de rivier – gebruik die, dan kost het de hard werkende Surinamer verder ook niets..

  Mijn excuses voor de negatieve approach, medelezers ik wou dat de geschiedenis anders bij me overkwam..


  Maak melding

 29. Nu ik via Youtube de interviews heb uit geluisterd moet ik de vaststellen dat de heer Babaroem of instaat is neutraal een enorme hoeveelheid onzin aan te horen of geweldig naïef is.

  De president weet het niet, was net even weg, en heeft vooral alles van horen zeggen. Zijn geheugensteuntjes zijn nog grotere grappen makers.

  Qua taal gebruik is het echt humor. Tekst van de President ” Ewout is onthoofd geweest”.

  Uren verhaaltjes verstellen zonder enig ondersteunend bewijs. Allemaal de inlichtingen dienst heeft het gemeld.
  Op vragen waar zijn de rapporten, ergens maar we weten niet waar.

  De president van Suriname kan niets vinden in zijn eigen land en archiefkasten.

  De EBG kan archieven van een paar honderd jaar terug reproduceren en President Bouterse komt niet verder ik heb de liquidaties van 8 december gemeld bij de regering gemeld, er is een onderzoek gedaan maar ik weet niet wat er mee gedaan is.

  Hij heeft geen idee zegt hij wie er geschoten hebben. Goed onderzoek gedaan indertijd.


  Maak melding

 30. Brunswijk is ongeloofwaardig bij mij.Hij heeft nog ingestemd met die amnestie wet .Wat lul hij nu.Hij is gewoon een idioot en een domkop net als Bouterse die alleen zijn op macht in Suriname om hun zakken te vullen.Ze hebben samen het land kapot gemaakt de afgelopen 5 jaren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.