Surinaamse Postspaarbank wil filiaal in Brokopondo

4
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 6 dec – De Surinaamse Postspaarbank, SPSB, wil een filiaal opzetten in Brokopondo. Het wordt het eerste bankbedrijf ooit in het zuidelijke district. Districtscommissaris Yvonne Pinas is toch verbaasd.

Het kan er bij de hoogste ambtenaar in het district niet in dat het zo lang heeft geduurd. “Brokopondo zit vol mensen en ontwikkelingskansen. We hebben zoveel grondstoffen hier en toch leek niemand geïnteresseerd”, zei Pinas tijdens een speciale bijeenkomst in Brokopondo Centrum. De interesse komt vooral van mijnbouwbedrijf Grassalco. Het bedrijf beijvert zich voor de komst van het filiaal’

De verwachting is dat de plaatselijke ontwikkeling een stuk sneller zal gaan. Grassalco en SPSB hebben een overeenkomst gesloten voor het opzetten van het filiaal. De bouw start in 2017. “Ondernemerschap is nodig voor ontwikkeling. Maar dan moet er ook financiering beschikbaar zijn en toegankelijk”, zegt Grassalco-directeur Sergio Akiemboto. Brokopondo telt ongeveer drieduizend inwoners.

4 REACTIES

 1. Moet dan wel een goede beveiliging hebben want Broko Pondo zegt het al.
  Verder heel veel succes in het achterland van Suriname rijk met kwik en goud.


  Maak melding

 2. Dit wordt gegarandeerd het WILDE WESTEN van Suriname.We hebben de bankrover brunsie the kid daar net als billy the kid van het wilde weste van Amerika.
  Spannend hoor net een movie,brunsie op paard die de
  bank komt roven.Echt wij gaan spannende tijden tegemoet.
  Echt entertainment noem ik het..


  Maak melding

 3. Bigi Sma, Sunil en Ray, jullie zien de kruimeldieven in het binnenland, maar de echt grote dieven (Brampie, Bouta, Bouva, en de rest van paars) in de stad zien jullie over het hoofd. Ik zou iedereen in Suriname willen adviseren nu geen SRD’s te sparen, als je ze vandaag naar de bank brengt zijn ze morgen veel minder waard. Ten tijde van Bosje hadden we (een paar vrienden) een fonds op de bank van Sf 60.000,- (meer dan Nf 60.000,- waard) waarmee we veel belovende, arme studenten ondersteunden, op gegeven moment waren de Sf 60.000,- nog geen Nf 60 waard, we hebben dat geld toen maar van de bank gelicht en hebben het samen opgemaakt aan een etentje in restaurant Sarina, we moesten aan het eind van de avond nog duizenden Sf ophoesten omdat 60.000 Sf niet genoeg waren om de rekening te voldoen. Ik ben bang dat we door de opvolger van Bosje weer dezelfde kant opgaan; waar je erbij staat wordt je door deze dieven, met excellentie voor hun naam, bestolen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.