NOS-specialist mag publieke media Suriname doorlichten

21

PARAMARIBO, 18 nov – Een specialist van de Nederlandse Omroepstichting, NOS, mag van de overheid alle publieke media in Suriname doorlichten. Dit meldt de Ware Tijd. Alla data en documenten moeten op tafel.

Jaarverslagen, personeelsbestanden, uitzendschema’s en overzichten van beschikbare technologie, het moet allemaal worden aangevoerd. Het betreft de televisiestations STVS en ATV, de radiozenders SRS en Radio Boskopu en de Nationale Voorlichtingsdienst. Opmerkelijk is dat vrijwel geen enkele medium formeel op de hoogte is gesteld. En de doorlichting moet eind november al plaatsvinden.

“Ik weet van niets”, zegt Clifton Limburg, lid van de raad van toezicht bij STVS en SRS. Op zich is er geen bezwaar tegen een doorlichting. Roy de Miranda, adviseur van vicepresident Ashwin Adhin wil geen reden aangeven: “Dat is iets waar de vicepresident het best over kan praten.” De NOS-specialist is Nicolaas Haasbroek. Hij is al betrokken bij de doorlichting van de Nationale Voorlichtingsdienst. Het personeel wordt er ook getraind.

21 REACTIES

 1. Alweer Roy de Miranda, de spaanse gek van Cuerta?
  met zo.n haatdragende idioot als het anderdenkenden uit de oppositie aangaat, als adviseur moet het wel mis gaan in Su,
  Hoe komt het dat als ik die naam zie en zijn uispraken ik steeds aan RobG(estoord) moet denken, of is dat te veel eer?


  Maak melding

 2. Toch weer een Nederlander ( Blanke ) die de boel moet opknappen, en ze hebben zo een hekel aan Nederland !

  Waarom geen Chinees, of een Braziliaan ???

  Een Cubaan zou ook kunnen, immers met deze Landen hebben we toch nauwere betrekkingen ?

  Of speelt hypocriet hier een Rol ???
  Ai baja sari tori !!!!!!!!!


  Maak melding

 3. @J. Zwartmans

  “Toch weer een Nederlander ( Blanke ) die de boel moet opknappen, en ze hebben zo een hekel aan Nederland !”

  Die Nederlander maakt geen herrie als ze na zijn onderzoek de zaak in de kast leggen als ze de dikke rekening maar vooraf betalen.

  Is er 4 jaar geleden niet het zelfde gebeurt met het onderzoek van prof. Willem Vermeend en zijn BMC team die de belastingen zouden saneren.
  Toen het plan gereed was en alle lijken in de kast geteld waren en er geïmplementeerd moest gaan worden. Zijn de Hollanders met een gevulde rekening naar huis gestuurd. De consultants hebben zich 1,5 jaar goed vermaakt in Suriname en maken er geen probleem van dat hun rapport op de onderste plank in een kast ligt. Zijn ze er namelijk ook niet meer verantwoordelijk voor.


  Maak melding

 4. Surinamers willen alles GRATIS en tegelijkertijd betalen ze de hoofdprijs voor NIKS. Zegt meer dan genoeg over de beperkte verstandelijke vermogens van dit volk.


  Maak melding

 5. Alweer een grandfather uit de ‘motte balle’ gehaald!

  “Haasbroek (1943) was van 1997 tot 2002 hoofdredacteur van het ‘NOS Journaal’.”
  5-2-2002 · Algemeen hoofdredacteur Nico Haasbroek van het NOS Journaal legt met directe ingang zijn functie neer.

  In een ‘zachte coup’ wordt Haasbroek te kennen gegeven dat de redactie zich door hem in de steek gelaten voelt. Hij is te weinig aanwezig en hij heeft in het openbaar kritiek uitgeoefend op een collega.
  Haasbroek vindt het nog altijd onbegrijpelijk dat hem daarom de deur is gewezen. ,,Men ziet mij blijkbaar liever als een beschermende vaderfiguur dan als kritische ‘recensent’.”
  Bron: Encyclopedie Esmerald.

  Limbo de clock is ticking; tic- tac, tic, tac.


  Maak melding

 6. JoJo,

  De opdrachtgever moet de uitkomsten van een onderzoek implementeren, niet de opdrachtontvanger.
  Dat het rapport van Vermeend 4 jaar geleden niet is geimplementeerd, betekent waarschijnlijk, dat de regering destijds de voorstellen niet zag zitten.
  Onderste la dus en er geen ruchtbaarheid meer aan geven.


  Maak melding

 7. Kan iemand me vertellen welke Studie Roy de Miranda heeft gevolgd en wat hij nou van Suriname af weet om de rol van adviseur van de vp te vervullen.

  In Nederland stond hij bekend als provocateur en zakkenvuller die naar Spanje was verhuisd om vandaar uit vanachter zijn bureau onzin te verkondigen in zijn “Clean Files”


  Maak melding

 8. Nederlaand oo Nederland, wat ben je een kampioennnnnn!!

  Knap het vuile werk voor deze OENNNNN!!
  alleen, zij verwachten altijd iets in de schoen! als het aan mij ligt krijgen zij ook geen poentje!!


  Maak melding

 9. @ Cochise
  Natuurlijk zag de opdrachtgever het niet zitten omdat alle lijken uit de kast gehaald waren, niemand meer rare dingen zou kunnen doen, het geheel transparant zou worden.
  Die transparantie was ongewenst.

  Dus toen hield het op.

  Implementatie valt onder de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever maar kan best uitgevoerd worden door de opdrachtnemer. Wordt die meteen verantwoordelijk voor zijn fouten en kunnen die hersteld worden voor diens rekening.


  Maak melding

 10. JoJo,

  De laaste zin van jouw posting is niet gebeurd om welke reden ook.
  Voor uitvoering van de implementatie heb je een opdracht nodig en die is niet verstrekt, dat weet jij even goed als ik.


  Maak melding

 11. laat die dan beginnen bij het STVS Journaal. Dat lijkt wel op het journaal van Noord-Korea. Alle politiek gevoelige zaken worden vermeden en altijd blijde gezichten op niets zeggende feestjes waaraan heel veel aandacht in de reportage aan besteed wordt. neem bijvoorbeeld de dag dat Duiker achter de tralies is gezet. De kranten vol van op de radio… maar STVS had het heel druk met een Marron feest ergens.en dus geen woord hierover op de Nationale Zender.


  Maak melding

 12. Tja,…….dat censureren kennen ze zo goed op het Noord-Westelijk halfrond. Uilskuikens elke avond hypnotiseren voor de tv en hen zichzelf elke ochtend na een avondje hypnose en een nachtje confirmatie in hun dromen als ubermensch doen aanschouwen voor de spiegel in aanstalten op het vertrek naar het werk (als moderne slaaf) in het dagelijks leven. Ja, ja, ja,…. Sint wilt dat ook wel voor bruine kindertjes en heele groote mensen in Suriname! Stel je voor, dan kunnen de nederlandse winkels ook in Suriname gaan verkopen, dan kunnen de nederlandse zakenmensen beter inspelen op “Oud Nederlands Grondgebied” op de grens met Latijns Amerika (OAS) en het Caraibisch gebied (Caricom). Handelaars he hey, die Nederlandse jochies, die zijn zo raar toch niet? Wij zorgen er wel voor dat we uitgenodigd worden heur, wai spraiken dieselfde taol niewaor hey? Wij komme er geld verdiene en wat gij er mee doe, ken me kenker weze swarte, as ge ons maor gelooft!


  Maak melding

 13. kkr dom. laten we de bevolking in su ook blootstellen aan de Nederlandse slavendrijver propoganda. WAAR ZIJN JULLIE MEE BEZIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.