Dekking Surinaamse basiszorgverzekering onder de loep

13

PARAMARIBO, 18 nov – De dekking van de basiszorgverzekering moet worden bekeken. Dit zegt parlementariër Jennifer Vreedzaam (NDP). Vooral de problemen die nierdialysepatiënten ondervinden, geven aanleiding.

De basiszorgverzekering dekt niet meer dan twee en zestig duizend Surinaamse dollar (ongeveer vijftienduizend euro) aan nierdialyse. Dat is per patiënt per jaar. De patiënten sloegen onlangs alarm via hun vereniging. Een groot aantal heeft al het jaarplafond bereikt. De dialysecentra zijn niet bereid onbetaald diensten te verlenen. De parlementaire commissie voor Volksgezondheid wil daarom zo snel mogelijk aan de slag.

Onder meer zal gesproken worden met de verzekeraars. Die stellen zelf de limieten vast. Voor de meeste patiënten is de dialyse niet te betalen. De commissie heeft intussen de overheid bereid gevonden te subsidiëren. Maar dan moet wel eerst het aandeel van de patiënt worden berekend. “Pas wanneer we dat in beeld hebben, weten we met hoeveel de staat zou moeten inkomen”, zegt Vreedzaam tegenover de Ware Tijd.

13 REACTIES

 1. Eigenlijk kun je heel veel kosten besparen door iedereen verplicht elk 5 jaar een uitgebreide gezondheidscheck te laten doen. Veelal komen mensen te laat erachter dat ze al in een vergevorderde stadium aan een bepaalde kwaaal lijden.


  Maak melding

 2. Duidelijk dat dit deel van het sociaal contract niet nagekomen is en alleen maar voor ellende gezorgd heeft.

  Mensen die niet volledig verzekerd zijn, Mensen die niet geholpen worden of die het ziekenhuis uit gezet worden zonder dat ze adequaat onderzocht zijn.


  Maak melding

 3. Bij het begin beginnen hoor Vreedzaam.
  Zo kunnen jullie ,de ndp regering, stoppen met het geven van zakgeldjes aan een paar winkelende dochterliefjes en het betalen aan advocaten voor 2 verloren zaakjes,pappie en zoon duo bouterse,en het salaris van Ingrid de tweede voor het niks doen ,stopzetten!


  Maak melding

 4. NDP, NDP,NDP, NDP,NDP ,NDP ete VEEeeeFIEeee JARIE!!

  Klagers verzuip in je eigen stront!! kiezers, ruik de kont van NDP!!!!! hij laat jullie zijn poepie ruiken!!


  Maak melding

 5. Alles wat de Nationale Dieven Partij doet is gedoemd tot corruptie. Waarom? Simpel, ze lopen nog vrij en blij rond in paarswitte kleding. Het gros zijn de stokoude rimpelige paarse elite, zoals pa Herrie. Ma ook baas zelfs, met zijn witte pak. Wat daarachter zit is een duister pikzwart paarsachtig hart vol boze listen voor al die oliedomme stommelingen in spee. Hahahahahahahahahahaha. Oe kan fergiti de rust, vrede en voorspoed die vals is geprofeteerd door Misjieka en Stefanus, baas zijn valse profeten. Soso en moro paarse ka e go kong. Wacht maar af.


  Maak melding

 6. Ai baja , weetje wat xo geappig was. Bouta heeft wat indianen opgehaald uit het bos. Vervolgens heeft hij ze heel emotineel een bedankje gedaan. Heel suriname leeft mee met deze sloeber.wat een slapjanus zeg!


  Maak melding

 7. @@@@@ OFF TOPIC,

  De SRD is op 18-11-2015 officieel gedevalueerd.

  Rob G., Pero, Blaka Koeli en andere paarse meelopers: Geweldig he, die president van jullie! Het land en zijn bevolking glijden steeds verder af naar de afgrond. Blijf lekker in Nederland, want hier is niets meer te halen.


  Maak melding

 8. kontaktieren Sie uns über unsere E-Mail-(doctorelviswhyte@gmail.com), wenn Sie in den Verkauf oder Kauf von Nieren interessiert sind.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.