iPad-onderwijs in Suriname

9

Leerlingen en de schoolleiding van OS2 te Goejaba kunnen vanaf deze week officieel aan de slag met het iPad-onderwijs. Het doel is om op een stimulerende, visuele manier te leren, met het accent op rekenen en taal, voor betere resultaten. Dit is een initiatief van Stichting Kansrijk Suriname, in samenwerking met Maurice de Hond, initiatiefnemer van de iPad-scholen in Nederland. Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC) heeft toestemming gegeven voor de uitvoering van dit project.

9 REACTIES

 1. … Wat ze vergeten te melden is dat het dorp geen elektriciteit heeft voor die dingen.

  Dit zou geregeld worden door de regering, maar die laat niets van zich horen.


  Maak melding

 2. heeft het dorp echt geen electriciteit? het heeft toch wel gedurende een bepaalde tijd electriciteit? zo een ipad moet toch 10 uur kunnen meegaan? krijgen ze niet teveel nederlandse situaties te zien? ha ha ha? wie zorgt voor het veiligstellen / houden / bewaren van deze ipads?


  Maak melding

 3. Naar mijn weten heeft het dorp een nood aggegrator.

  Deze licht motor kan enkele uren per dag op basis van diesel electra produceren.

  Echter wordt er geen diesel geleverd en dus kan men niets opladen.

  Bijkomend probleem is de hitte en luchtvochtigheid die de iPads snel aantasten, en het feit dat docenten geen weet hebben van ICT onderwijs en de resultaten niet kunnen exporteren naar een centraal systeem, omdat het dor zelf geen infrastructuur heeft, behalve een WiFi verbinding die te instabiel is om mee te werken.


  Maak melding

 4. Ik ben benieuwd wat voor briljante figuren de i-pad generatie zal opleveren. Ik vrees vooral warmongers die instrumenten gaan ontwikkelen waarmee je massa’s met een touch op de scherm kunt doden.


  Maak melding

 5. De Surinaamse onderwijsbeleidsmakers zouden zich beter moeten informeren. Dan zouden zij hebben kunnen weten dat dit type onderwijs in Nederland zeer omstreden is omdat:
  – het op onbewezen didactieken uit de jaren negentig gestoeld is;
  – recent onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen slechter leren en dat Ipads bovendien slecht voor het geheugen en de ogen zijn;
  – dit type onderwijs slechts op 22 van de 7400 scholen in Nederland wordt gedaan;
  – in Nederland bijna niemand dit onderwijs serieus neemt;
  – omdat de Hond een uitstekend opiniepeiler is maar niets van onderwijs weet;
  -het zeer commercieel is:
  Maar het kan zijn dat de Ipad alleen wordt gebruikt als computertje om taal en rekenspelletjes te doen en vooral omdat het wellicht gratis is. In dat geval kan het geen kwaad. In alle andere gevallen: Suriname heeft inhoudlijk goed onderwijs. Laat je door dit soort fratsen niet verleiden. Overigens, misschien ga ik een Samsung-school of een Nokia-academie oprichten; dan kan ik appjes maken voor die dingen die alleen bij mij verkrijgbaar zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.