Meer aandacht voor gevaar elektronisch afval in Suriname

7

PARAMARIBO, 18 nov – Suriname gaat steeds meer aandacht besteden aan elektronisch afval. Het werd tijd, zei Ahmad Khan, vertegenwoordiger van het Basel Convention Regional Center for Training in the Caribbean in Trinidad. E-waste vormt een steeds groter gevaar.

Met het toenemend gebruik van computers, laptops en andere apparatuur is dit gevaar meer dan reëel. Daarom is een onderzoek naar de stand van e-waste in Suriname. Ook de mogelijkheden zijn onderzocht om het elektrisch en elektronisch afval op milieuvriendelijke manier te verwijderen uit het milieu. Ahmad Khan vindt het van groot belang dat Suriname meer aandacht besteedt aan de Base Conventie.

De conventie regelt de verwerking van elektronisch afval. Maar net als in de rest van het Caribisch gebied is er weinig bekendheid met de Basel Conventie. Suriname neemt vanaf 2011 deel aan het verdrag. Elk deelnemend land is verplicht een onderzoek te doen naar e-waste. Suriname heeft nu aan de verplichting voldaan. Khan stelt voor ook acties te ondernemen. Dat is werk voor het Kabinet van de President, waar milieubeleid onder valt.

7 REACTIES

 1. Ik ben benieuwd naar de te ondernemen stappen om dit heikel punt aan te pakken.
  Suriname kan nauwelijks of niet eens het probleem van de petflessen en zwervend afval oplossen. Ja zelfs kadavers op de openbare weg kunnen ze niet eens aan laatstaan de
  E-waste. Alles word gedumpt in sloten, langs de openbare weg, op andermans percelen, in de rivier, ja zelfs midden in de stad Paramaribo tot in de jungle wordt er gestrooid met plastic afval en blikjes etc.
  Dus ben ik benieuwd naar hoe de aanpak zal luiden.
  Niet !


  Maak melding

 2. Als je in Su naar de surinamer het gedrag n handelingen opserveert,dan zie je dat alles wat niet gebruikt kan worden zonder te kyken weg geflikkerd wordt.Het interesseerd ze geen ene moer.
  Om dit volk een beetje opvoeding te geven zal veel moeite kosten.
  @Bigi sma, ja leti jerre.Trieste zaak


  Maak melding

 3. @ Bigi Sma en @ Henri 55.

  Soort gelijke gedrag heb je ook in Ptata , Aso heb je overal.
  Het is niet cultuur gebonden, ik zit me ook aan te ergeren als kolere zooi op straat ziet. Wat voor ons abnormaal is, is
  voor hen heel gewoon om alles op straat en sloten te flikkeren.

  Sari tori mang, jullie beiden hebben gelijk in deze !!!!!!!


  Maak melding

 4. E-waste is big business. 1 Kg mobiele telefoons bevat meer goud dan 1 ton erts in het binnenland.
  kijk op http://www.simsrecycling.com. hoe het werkt.
  Nu nog iemand met geld en visie en een nieuwe industrie in Suriname is geboren. Verzamel alle e-waste uit de Caricom regio en verwerk het weer tot bruikbare grondstoffen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.