Verdachte decembermoorden laakt getuigenisproject

19
Jaarlijkse Herdenking Decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 24 okt – Edgar Ritfeld, verdachte in het proces rond de decembermoorden, ziet het getuigenisproject niet zitten. Het idee van Dew Baboeram (Sandew Hira) lijkt te licht. Er is reden tot twijfel.

Het is namelijk lang niet zeker dat Desi Bouterse de waarheid zal vertellen rond acht december 1982. Om succes zoveel mogelijk te garanderen neemt Hira interviews af bij onder meer de andere verdachten. Maar dit stelt lang niet iedereen op prijs. “Ik wil mij liever erbuiten houden”, zegt Ritfeld tegenover de Ware Tijd. Hij vindt dat Bouterse gewoon voor de rechter moet als hij zo graag de waarheid wil vertellen.

Juist dit weigert Bouterse al jaren. Sinds het proces begon, is hij nog nooit in de rechtszaal verschenen. Andere verdachten deden het wel. Volgens Ritfeld geeft deze halsstarrige houding juist reden tot twijfel of Bouterse de waarheid zal vertellen tegenover Hira. Edgar Ritfeld is oud-militair. Hij zegt onterecht als verdachte te worden aangemerkt. Zijn pogingen tot naamzuivering hebben tot nog toe niets opgeleverd.

19 REACTIES

 1. Zelfs partner in crime,Ritfeld, heeft zijn twijfels in Sandew Hira en bouta,de opdrachtgever , de moordenaar die de trekker overhaalde op Fort Zeelandia.


  Maak melding

 2. Sandew is gewoon heel slim, en bereidt een moord voor op Bouterse.

  Onder het mom van “een interview” reist hij binnenkort samen met Bouterse af naar het binnenland. Daar zal Bouterse 3 dagen lang worden geregistreerd volgens de camera.

  Wat Bouterse niet weet, is dat zijn eten vergiftigd is en Sandew hier achter zit, om wraak te nemen op zijn (door Bouterse) vermoorde broer.

  Terwijl Bouterse zich tegoed doet, aan zijn avondmaal – registreert de camera elke hap die hij neemt… gevuld met een dodelijk gif, toegediend door een stroman van Sandew.

  Het is langzaam gif, dus pas rond 8 december 2015 zal Bouterse komen te overlijden en is het cirkeltje compleet.

  Alle hoon die Sandew nu ten deel valt, heeft hij van te voren ingecalculeerd; hij weet exact wat hij doet en alle doorzichtigheid van de “waarheidscommissie” heeft hij in scène gezet om zo onschuldig en naïef mogelijk over te komen.


  Maak melding

 3. Nah,ik denk niet dat Sandew Hira zo slim is .
  Na een dagje en een nacht doorgebracht te hebben met de moordenaar van zijn broer is hij de volgende dag werkzaam op het cabinet,
  Dit is Slijmbaal Sandew Hira zijn bedoeling.
  Echt een grote Slijmbaal!!


  Maak melding

 4. Ritfeld zegt: “Het is namelijk lang niet zeker dat Desi Bouterse de waarheid zal vertellen rond acht december 1982”.

  Henkes zegt: “Het is 99,9% zeker dat Desi Bouterse niet de waarheid zal vertellen over wat zich rond acht december 1982 heeft voorgedaan”.

  RobG zegt: “het is 100% zeker dat Desi Bouterse de waarheid zal spreken, dat heeft hij immers steevast vanaf 9 december 1982 gedaan”.

  Sandew is geen rechter en Desi is en blijft verdachte. Geen enkele Surinamer heeft daarom redenen om na het gesprek van mening te veranderen, geen enkele voor of tegenstander van Bouterse zal door het gesprek (het gezellig onderonsje) van mening veranderen.


  Maak melding

 5. @desi algoe, weet je ,wat je daar hebt neergepend , met alle respect, maar dat lijkt me meer een script uit niet de beste B- film. De realiteit moeten we voor ogen houden !


  Maak melding

 6. De Zwijgende Meerderheid zal zoals in elke Samenleving de Doorslag geven voor Rechtvaardigheid,Vrede en Vergevingsgezindheid om geen Onschuldig Bloed te Vergieten in Lobie Sranang,want Ieder Mens (zwart,wit,bruin,geel,rood)heeft een Oorlog te Strijden tegen het Kwaad in Zich Zelf,Wie Zonder Zonden is Werpe de Eerste Steen; 1 Korinthiërs 6:9-11, Mattheüs15:18-20, Mattheüs 18-6


  Maak melding

 7. Tegen de paarse domheid valt niet te strijden. En alleen ezels kiezen een meester.
  O. ja als is de leugen nog zo snel de kogel achterhaalt hem wel.


  Maak melding

 8. Sranang is de Ultieme Bananenrepubliek !
  In welk land nodigt de Dir Staatsveiligheid
  een BUITENLANDER uit een zogenaamd
  waarheidsprojekt, dat 100% strijdig is met
  Onze Grondwet, op te komen zetten ten
  faveure van de president, die hoofdverdachte
  is van Massamoord !

  De Krijgsraad heeft de strafzaak tegen de
  president ea geschorst. Deze strafzaak is
  nog niet afgelopen, de zaak is nog
  “ONDER DE RECHTER” !

  (zodra een Constitutioneel Hof of de OAS
  Mensenrechten Commissie de Amnestiewet
  NIETIG verklaart, wordt de strafzaak tegen
  DDB en andere verdachten onmiddellijk
  voortgezet ! )

  Onze Grondwet bepaalt in artikel 131 lid 3 :
  “3. Elke inmenging inzake de opsporing en
  de vervolging en in zaken bij de rechter
  aanhangig, is verboden.”

  DUSSSSS ELKE INMENGING (VAN WIE DAN OOK, VAN
  WELKE INSTANTIE DAN OOK ) in zaken bij de rechter
  aanhangig, IS VERBODEN !
  Een Grondwettelijk VERBOD !!!

  Dussssss… MELVIN, SANDEW en de
  president verkrachten Onze Grondwet
  met hun zg Getuigenisproject !

  PS : De Grondwet is al verkracht door
  een meerderheid in het parlement, die
  de NEP-prive-amnestiewet van DDB
  heeft goedgekeurd. Deze wet strijdt
  100% met de Grondwet !


  Maak melding

 9. De waarheid is al lang bekend. De militairen hebben de 15 burgers gemarteld en vervolgens koelbloedig vermoord. Wat zou Bouterse daar nou aan kunnen toevoegen? Hooguit het waarom. Maar ook dat is duidelijk: voor machtsbehoud en vanwege een ziekelijk grote ego!


  Maak melding

 10. Misschien moet het volk het voorbeeld van de CIA nemen en de president alias de massamoordenaar aan een getuigenverhoor a la waterboarding onderwerpen. dan spreekt hij snel de waarheid.


  Maak melding

 11. Wanneer u een verdachte op heterdaad betrapt tijdens het plegen van een strafbaar feit, bent u als burger bevoegd de verdachte aan te houden. De politie dient dan gelijk ingeschakeld te worden, zodat de verdachte kan worden overgedragen. Indien u het recht in eigen handen neemt en de verdachte mishandelt, maakt u zich schuldig aan een strafbaar feit. Suriname is een land met geldende rechtsregels en normen waar eenieder zich aan moet houden. De politie doet een dringend beroep op de samenleving om het nuchtere verstand te laten prevaleren en rekening te houden met het bovenstaande.

  Ja in Suriname heerst vroeger de opvatting “sociale controle en als buren elkaar bijstaan”.
  Anno heden is anarchie de norm geworden in Suriname.
  Sedert de jaren 80 is er een verandering waar te nemen en wel op alle niveau’s.
  Reden waarom er zoveel moorden, verkrachtingen, berovingen en inbraken de dagelijkse kost is.
  Reden waarom de wet van de sterkste geldt omdat de overheid dit saamhorig beschermend gevoel ontmoedigd.
  Jammer dat ze de inbreker zijn werktuigen niet hebben ontnomen.


  Maak melding

 12. Een gelovige volk dient alle ellende en pijn te vertalen als de wil van haar god / allah / hanuman/Krishna etc. Wie hier niet mee eens is, is zijn god ontrouw, ongehoorzaam en is god niet toegewijd; dan hebben we met hypocrieten van doen. Wie zijn billen brandt moet op de blaren gaan zitten.


  Maak melding

 13. @desialgoe, je hersens zijn blijkbaar al verrot voordat uberhaupt die van Bouterse tot ontwikkeling zijn gebracht. Dacht je dat die Ingie zo dom was?


  Maak melding

 14. Ik ken deze Ritfeld niet, maar ik ben het eens met wat hij zegt. Als Bouterse zo graag de waarheid wil vertellen, waarom is hij dan nooit voor de rechter verschenen? Bouterse begrijpt dondersgoed dat Hira een licht gewicht is. Die zal hem niet kunnen schaden. En ik weet bijna zeker dat Hira de vraag: “waarom bent u nooit voor de krijgsraad verschenen?” niet zal stellen of genoegen zal nemen met een nietszeggend antwoord als: “Ik had het druk.”.


  Maak melding

 15. Mensen vergeet niet!! Deze Hira is een Hyena! vreten tussen twee wallen en hij gaat schijten in de hel alwaar hij na het vreten van zijn eigen stront, zal rotten deze smiecht!!

  Hopelijk geeft Bouta hem ook een kogel door zijn hoofd!!
  Bouta neemt de waarheid gewoon in zijn kist mee naar de hel door een vuurzee, die lafaard!!! ik denk dat hij een briefje van de waarheid achterlaat!!


  Maak melding

 16. Niemand kan de gedachten van een ander lezen maar als Mijnheer Hira echt gelooft dat hiermee de waarheid naar boven zal komen. is dat het toppunt van onnozelheid.
  Hij kan dan een plaats in het guiness book of record krijgen als de onnoolste aller tijden.


  Maak melding

 17. Dag meneer Ritveldje.
  Je vermaakt ons zo een beetje niet dan.
  Je bent een echte smaak maker.

  Een beetje in de pers lijk me leuk toch?
  Je bent een goede spelbepaler geweest!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.