Bescheiden budget voor veertig jaar Republiek Suriname

25

PARAMARIBO, 25 okt – Voor de viering van veertig jaar onafhankelijk Suriname wordt een bescheiden budget gereserveerd. Dit zegt minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken. Hoeveel geld precies beschikbaar is, is minder dan een maand voor de grote dag nog niet bekend.

Het zegt veel van de animo om er iets groots van te maken. Toch is een commissie aangewezen om het ‘niet zomaar voorbij te laten gaan.’ De commissie is eigenlijk een beetje lood om oud ijzer. Het is dezelfde die de herdenking invulde van een reeks lustrum immigratie- en herdenkingsdagen in 2013. Commissievoorzitter Henk Herrenberg beaamde de beperkte financiële armslag.

Noersaliem zei bij de installatie dat rekening gehouden moet worden met de economische situatie. Hoewel groots uitgepakt zou moeten worden, dwingt realiteitszin tot bescheidenheid. Herrenberg ziet de nadruk vallen op de ‘historische kant’ van veertig jaar onafhankelijkheid. Onder meer zullen publieke discussies gehouden worden. De belangrijkste activiteiten, waaronder de parade, zijn dit jaar in Paramaribo.

25 REACTIES

 1. Wat een afgang. 3 weken voor de voering wordt de commissie geïnstalleerd die de festiviteiten moet organiseren/coördineren

  Dat had een jaar geleden moeten gebeuren !!!


  Maak melding

 2. Waarom zouden we feest moeten vieren? Het spijt me, om als sterke voorstander van de onafhankelijkheid, te moeten toegeven dat we in de afgelopen 40 jaar er niet veel op vooruit zijn gegaan, vooral de perioden dat DDB het voor het zeggen had, zijn steeds grote rampen geweest, terwijl in de perioden dat anderen het voor het zeggen hadden, zij steeds alle zeilen moesten bijzetten om de troep van DDB ongedaan te maken. Nu ziet het er naar uit dat wij de komende vijf jaar pas echt naar de verdoemenis gaan; DDB heeft weer het roer in handen, hij moet daarom zijn eigen troep van de afgelopen vijf jaar zelf opruimen, waar ik hem eerlijk gezegd niet toe in staat zie.


  Maak melding

 3. de bende is in coma en de stervens vase is in gezet..

  het zal niet lang meer duren,de srd is al dalende en wordt straks met vele nullen betaald voor een US$ – euro..

  de mofina pinaart no ka no été 5 jaar en nog ééns 5 jaar..


  Maak melding

 4. Het moet een dagworden van bezinning, kijk maar wat de onafhenkelijk heft meegebracht met zich,
  Een coup,telefooncoup,DEc 1982Moiwana slachtingen,bouta amnestie en straks Bouta vergiffenis.,
  Van feest vieren is geen sprake,absoluut niet.


  Maak melding

 5. Tja, de surinamers kennende,
  feestvieren en surinamers gaan hand in hand samen,als zij de kanskrijgen om een dagje te feesten ondanks alle ellende , kiezen ze toch als numero uno..FEESTEN!!!
  Ik zal niet raar opkijken strakjes als het onafhankelijkheids feest in alle pracht en praal gevierd zal worden door deze zelfde Herrenberg en co,drie weken voor het feest zogenaamde krokodillen tranen vloeien voor het winnen van sympathie van het domme surinaams volk,en na het uitbundig feest gevierd te hebben is het weer overgaan tot de orde van de dag.Iedereen gaat weer staken om alsnog salaris te ontvangen,Santokhi die weer de dag komt redden ,zoals iedere maand,enz..enz…


  Maak melding

 6. 40 jaren van onafhankjelijkheid ,waarvan 35 jaren als gegijzelden in de bloedige klauwen van BOUTA!!
  Noemt men dit ONAFHANKELIJKHEID en moeten wij het asl gegijzelden van bouta zo nodig gaan feesten!?


  Maak melding

 7. Vieren???? Er valt mijns inziens geen bal te vieren!!! .Is de situatie niet precair genoeg ??? We moeten ons juist gaan bezinnen in alle ernst en oprechtheid met of zonder de paarse zombies waar we naar toe willen met dit nog steeds prachtig land.


  Maak melding

 8. Enne…. Wat doet die bejaarde fossiel van een Herrenberg nog steeds in een feestcommissie? Zijn er geen anderen met frisse ideeen? Sommige mensen zijn zelfs niet met een atoombom of vlammenwerper van een stoel weg te slaan. Ga rusten man! Bloemen planten! Die paarse van je baas !!! Misschien kan je dan nieuwe varieteiten ontdekken lummel!!!


  Maak melding

 9. Oja, kan iemand mij misschien vertellen hoeveel er aan Carifesta is uitgegeven? Is er al verantwoording afgelegd? Is iedereen al betaald? Was het budget niet overschreden door meneer die Graan Oogst ???


  Maak melding

 10. Commissievoorzitter Henk Herrenberg, de NDPér is de baas.??????

  -Om hoeveel geld zal het gaan??
  -Zal het volk alle bewijsstukken mogen inzien waarvoor dat geld besteed zal worden?
  -Waar zullen de “kleine” feesten gehouden worden??

  =Wat een vertoning met deze oude man die ook met corruptie besmet is===


  Maak melding

 11. De commissie is een beetje lood om oud ijzer zegt de minister.ze hebben al heel wat herdenkingen en lustrums voorgezeten. Wel nu dan is het genoeg geweest dan IS de Voorzitter OUD IJZER !!! A sari !!! Geef een ander de kans ouwe boef !!!


  Maak melding

 12. 40 jaar onafhankelijkheid……..komende 40 jaar AFHANKELIJK van de Chinezen en de pakketdiensten uit de Noordzee. Dankzij het paarse dievengilde van Bouterse.


  Maak melding

 13. Henk Molenaar, ze hebben weer een gevonden om te jatten. Met Herrenberg weet je genoeg. Idd het is je reinste kolder om nu dergelijke festiviteiten te organiseren. De paarse regering werd weer eens wakker.


  Maak melding

 14. En de grote voorzitter vd VHP die 180 graden gedraaid is heeft zijn tong verloren sinds hij bij bouta thuis is gegaan..Ik denk dat daar zaken besproken zijn die de honden geen brood van lusten..daarnaast hoor je de hoofdgatlikker van bouta Rachid Doekhie ook niet meer sinds zijn dochter ontheven is bij RGB..Ik vermoed dat hij dat stuk in starnieuws over de reden waarom zij is ontheven, heeft geschreven..conc lusie: zijn lange vork waarmee hij had moeten eten als je met de duivel aan tafel zit, was niet lang genoeg..kies eng mmmoooi..Jarenlang die duivel beschermen en daarbij anderen bekladden en beledigen en nu krijgt hij een koekje van eigen boutadeeg.


  Maak melding

 15. @ robinho, ben volkomen met je eems betreffende Doekhie; zelden heb ik zo een grofgebekte onbeschaafd persoon gezien ! De trappen van beck en neck waren niet genoeg !


  Maak melding

 16. Dan maar een bescheiden feestje. Het zal niemand de kop kosten. Men kan alvast gaan sparen voor het volgende lustrum. Misschien is er dan meer reden voor een feest dan nu.


  Maak melding

 17. die doekhie is afgeserveerd net als toilet papier..

  na gebruikt wordt je doorgespoeld en niemand kraait om jou ..

  doekhie je kunt nu al met pensioen je bent nergens meer welkom helemaal niet meer in Nickerie,,

  het ergste is niemand zal om jou treuren….


  Maak melding

 18. Herrenberg waar zijn de monumenten van 1 juli en 25 november van onze voor ouders . je heb zelf ook al een monument laten bouwen , aan de water kant , wat was weer de bedoeling , ga door met dat .hou je feest in fort zeelandia en kabinet van ndp . Onze voorouders slapen niet ,zelf gras kunnen jullie niet planten op het plein , laat Van der san dat doen, heeft Kabinet van NDPgeen TUIN MAN .Herrenberg je ben echt geen voorbeeld voor vele Surinamers met je stront ndp gedoe zelf onder witte Nederlanders is het beter gegaan in Suriname . Waar is de heer Zunder van de afro Surinamers gebleven moeten wij nog kleur kaart actie hebben alvorens een monument , hou je handen maar af van NPS , herrenberg en zunder praten jullie niet meer over afro surinamers AUB


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.