dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisLezing migratiegeschiedenis in Mauritius en Suriname

Lezing migratiegeschiedenis in Mauritius en Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Bhaswati Mukherjee, de oud-ambassadeur van India bij UNESCO en in Nederland heeft een vergelijkende studie gedaan van de migratiegeschiedenis van Indiase contractarbeiders in Mauritius en in Suriname. Zij is op dit moment in Nederland en is bereid gevonden om haar studie te presenteren op zondag 27 september 2015, vanaf 12.00 uur in Den Haag.

Mevrouw Mukherjee heeft in opdracht van UNESCO en de regering in Mauritius een studie gedaan van de migratie geschiedenis van Mauritius. Daarvoor is ze maar liefst vijf keer naar het eiland afgereisd. Ze heeft de studie gedaan in de periode 2013-2015. Vervolgens heeft ze een vergelijking getrokken met de migratiegeschiedenis van Hindoestanen naar Suriname en Nederland. Ze presenteert haar bevindingen in het kader van de Diaspora Conferentie die in Den Haag wordt gehouden.

DATUM: zondag 27 september 2015
TIJD: 12.00 uur – 13.30 uur
PLAATS: World Forum Convention Centre (Congresgebouw)
ZAAL SOUTH AMERICA (links van het grote theaterzaal)
ADRES: Churcullplein 10 te Den Haag
TOEGANG: gratis
De lezing duurt ongeveer 40 minuten. Daarna is er ruimte om vragen te stellen en om met elkaar in discussie te gaan. Let op: de lezing is in het Engels. Er is een beperkt aantal plaatsen om deze lezing bij te wonen. Aanmelden kan via [email protected]

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES