Flinke vertragingen vanuit Suriname na incident op vliegveld

17

Op het vliegveld van Suriname heeft een Boeing 747-400 van de KLM tijdens het taxiën gisteravond een toestel van de SLM geraakt. Een woordvoerder van de KLM zegt dat het KLM toestel met de vleugeltip de wingtip (uiteinde van de vleugel) van het SLM toestel heeft geraakt. Bij de botsing raakte de navigatielens van het SLM toestel beschadigd.

Na de botsing keerde het toestel van de KLM terug naar de gate. Alle passagiers moesten het toestel verlaten en zijn ondergebracht in hotels in Paramaribo. Hierdoor ontstond een flinke vertraging. Ook de SLM-vlucht die voor zaterdagavond vanuit Paramaribo naar Schiphol stond gepland liep enorme vertraging op.

De beschadigde navigatielens van het SLM toestel komt vanuit Nederland via Curaçao naar Suriname en wordt vanavond vervangen. De vertraagde vlucht van de SLM, vertrekt dan vanavond rond 22.30 uur naar Amsterdam aldus een woordvoerder van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij. Volgens een KLM-woordvoerder is het niet duidelijk wanneer de gestrande KLM vlucht van gisteravond uitgevoerd wordt. Gehoopt wordt om het toestel op Zanderij te repareren.

UPDATE:
KLM probeert vertraagde vlucht maandagavond uit te voeren

17 REACTIES

 1. Ha, de “lollypop”man was zeker bezig met een “andere”lolly!
  Hou kan dit nu in godesnaam gebeuren!
  Als dit een fout van de grondcrew is dan kan SLM een aardige claim tegemoet zien!


  Maak melding

 2. 2006 was er ook een soortgelijk incident op schiphol .

  PARAMARIBO, 11 sep – De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, SLM, blijft voorlopig nog in het ongewisse over het verloop van de schadeclaim bij de KLM en de Nederlandse luchthaven Schiphol. Onder meer is niet duidelijk welke van de twee bedrijven de schade aan de Boeing 737 betaalt.

  Geen van beide geeft toe. Het civiel proces in Nederland duurt nog voort. Intussen zijn al drie jaar verlopen sinds het incident op Schiphol. “Het is een jaarlijks terugkerende vraag die we de directeur (van de SLM, red.) stellen”, zegt minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme aan Dagblad Suriname. Toekennen van de claim zou een mooie opsteker zijn.

  Volgens de SLM is zeker drie miljoen dollar betaald voor herstel van het toestel. In 2006 botste het toestel tegen een hoogwerker van de KLM aan. Dit gebeurde tijdens het inparkeren op de luchthaven. De staart raakte ernstig beschadigd. De SLM heeft de kosten betaald om het toestel toch maar in de lucht te houden. Zowel de KLM als Schiphol wordt onzorgvuldigheid verweten.


  Maak melding

 3. Dit is duidelijk een fout van het grondpersoneel.De betrokkenen zullen zeker aangeklaagd worden en de nodige claims zullen ook volgen.Maar belangrijker is na te gaan hoe dit kon gebeuren.Hebben we geen deskundigen op Zanderij die deze vliegtuigbewegingen op een veilige manier kunnen begeleiden?
  Wordt ook hier op een amateuristische wijze gewerkt?
  Welke veiligheidsmarges worden in acht genomen?


  Maak melding

 4. Ik hou mijn hart vast indien het waar is dat alleen een lens kapot zou zijn ! Zulke grote toestellen (of bodies) brengen veel meer schade teweeg tijdens zo’n collision dan alleen maar een ‘navigatie lens’, zoals de SLM heeft medegedeeld !

  Ik hoop dat het goed komt met deze vlucht naar Holland want ik zou niet graag op deze vlucht willen zitten zonder fiat van de owners of verzekeringsmaatschappij van dit toestel.

  Wat zegt of vindt CASAS hierover ? Is dit toestel van de SLM ready to go, or not ?


  Maak melding

 5. @Milton
  de piloot komt als eerste bij het ongeluk aan. Heb aub een beetje vertrouwen. Als het vliegtuig niet goed is zetten ze hun eigen luxe leven ook op het spel.

  Het totaal geeft wel een naar gevoel. Dat dit soort toestellen elkaar met zoveel ruimte elkaar kunnen raken is voor mijn een heel groot raadsel. Ik ben benieuwd of men snel open kaart zal spelen na zo’n blunder. Het gaat miljoenen kosten alleen al aan vertragingskosten (geen overmacht) snel 1.000 maal euro 600, reperaties, extra inzet andere vliegtuigen.

  Dat men 24 uur en langer uit de lucht blijft geeft gelukkig aan dat men best voorzichtig is en niet onbesuisd als cowboy te werk gaat


  Maak melding

 6. Alle respect voor de Hollandse piloten, jullie kunnen alles denken en zeggen, maar het zijn mensen met een verantwoordelijkheid gevoel !
  Hulde aan deze mensen, ( piloten ) als iedereen zou denken als hun,) dan zouden er minder ongelukken gebeuren.
  Ere wie het toe komt, en dat zijn de ptata´s piloten,klasse man !!!!!


  Maak melding

 7. Het is niet altijd even leuk om te grappen, waar mensenlevens mee gepaard kunnen gaan. Straks moet ik terug met de SLM naar Suriname. Ik vind het nogal problematisch om met het enige vliegtuig waarover de SLM beschikt terug te moeten vliegen. Iedere turbulentie van het vliegtuig, zal passagiers doen opschrikken. Kan de SLM duidelijkheid verschaffen of het vliegen met dit vliegtuig er nog sprake van vliegveiligheid gewaarborg is. Kan de directeur van de SLM ons zo spoedig mogelijk informeren over de stand van zaken.!!


  Maak melding

 8. @ Glenn.

  Maar natuurlijk Glenn : niemand is volmaakt, en waar vond dat ongeluk plaats dan, je bedoeld in Portugal ( Faro ?? ) zeker ! Ach ja Glenn, waar er gewerkt wordt, vallen er altijd spaanders. Na so a man dé, en na so a man é go tan.


  Maak melding

 9. Glenn heeft gelijk. KLM vliegtuig kwam in 1977 op Tenerife in botsing met een toestel van PanAm. De Nederlandse piloot had haast om te vertrekken en steeg in dichte mist op zonder toestemming van de verkeerstoren. Er is enkele jaren geleden een uitvoerige documentaire hierover geweest op Discovery. Daarin kwam ook naar voren dat van Nederlandse zijde men aanvankelijk de schuld probeerde te leggen bij de luchtverkeersleiders danwel de piloot van de andere maatschappij. Erg kwalijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.