Nationale Partij Suriname vergeeft ‘misleid’ volk

24

PARAMARIBO, 20 sep – Het is ‘meer dan duidelijk’ dat een groot deel van het Surinaamse volk zich danig heeft vergist of is misleid om de NDP weer in het zadel te helpen. Dit stelt de werkgroep Planning & Ontwikkeling van het Johan Adolf Pengel wetenschappelijk instituut van de Nationale Partij Suriname, NPS.

De NPS vergeeft hun deze kapitale vergissing. Duidelijk is wel dat een hoge prijs moet worden betaald. Het gaat dan niet zo zeer om het duurder maken van het leven. Belangrijker zijn de oorzaak en wijze waarop het duurder maken geschiedt. Volgens de NPS is de financiële crisis hoofdzakelijk veroorzaakt door slecht en verspilbeleid van de regering Bouterse I, “waaraan de huidige president leiding gaf.”

Ook is nooit opgetreden tegen corruptie. De NPS kan dus nimmer solidair zijn met de voorgestelde bezuinigingsmaatregelen. De regering wil bovendien maatregelen nemen zonder behoorlijke calculaties. Aangetoond is al door anderen dat de calculaties van de regering fout zijn. Toch wordt doorgedrukt. “Het heeft er nu veel van dat de regering er alles aan wenst te doen de twee calculaties niet naast elkaar te leggen.”

24 REACTIES

 1. Dit soort van propaganda voeren is allang achterhaalt. Elke stap dat de ouderwetse politieke partijen onderneemt komt de N.D.P. ten goede. In het jaar 2020 wordt de N P S definitief ten grave gedragen.

  Bij de N P S en de V H P zitten alleen maar politieke leegkoppen. Ze weten heel weinig over de politiek, deze zijn doodgewoon machtswellustelingen en voert een verstrooide politiek met medewerking van de Hollanders dat niet eens weet hoe de naam van Chandrikapersad Santokhi wordt geschreven laat staan om het uit te spreken.

  Zegt de naam van Glenn Oehlers u wat in de nationale assemblee? De V H P heeft deze man gewoon misbruikt.


  Maak melding

 2. Men mag gevoegelijk aannemen dat bij steeds meer mensen de ogen open zullen gaan als ook zij uiteindelijk bemerken dat ze de dupe worden (als ze dat al niet waren!) van de (impopulaire) maatregelen die al genomen zijn en zeker nog gaan komen. Nu Bouterse de laatste staatsfinanciën van de lege schatkist moet pulken zullen er in blinde paniek allerlei ondoordachte maatregelen en eisen worden opgelegd om er minimaal voor te zorgen dat hij zelf in het zadel kan blijven zitten. De opmerking van NPS dat zij het volk “vergeeft” gaat mij wel erg ver, NPS had al ruim voor de verkiezingen veel harder op de rem moeten staan en radicaler oppositie kunnen voeren, het zij hun vergeven?
  Het is zo ontzettend jammer dat het niet mogelijk blijkt te zijn dat de oppositie samenwerkt i.p.v. (dat je toch stellig de indruk krijgt) dat bijna iedereen uit is op persoonlijk gewin en om die discutabele reden zijn of haar principe’s radicaal overboord gooit. Zaak is dat de oppositie samenwerkt, goed doordachte plannen uitwerkt en gemobiliseerd is voor de voortijdige verkiezingen die er ongetwijfeld aan zullen komen! Doet men dit niet dan zal het voor de volgende regering schier onmogelijk worden om het land er bovenop te brengen.


  Maak melding

 3. Als DDB de tariefsverhogingen onverkort doordrukt, breekt de PLEURIS uit: De Vakbeweging zal in het Geweer komen met Stakingen als gevolg.

  De calculatie voor het energie-tarief is PUUR GELD UIT DE ZAKKEN VAN DE SAMENLEVING KLOPPEN.

  DDB, ik zeg het jou: JIJ GAAT JOUW HAND OVERSPELEN.


  Maak melding

 4. Suriname is altijd een corrupt land geweest vanaf mijn tijd als klein jonge zag ik dat die politici van ons corrupt waren en zakkenvullers zijn.Ook Bouterse en zijn regering hebben 5 jaren hun zelf verrijkt ten kosten van alles.Suriname is beter af zonder politici.Er moet 10 personen die verstand hebben van economie worden aangewezen om dit bananen land te besturen.Dat is mijn advies.Bouterse heeft geen verstand van economie.Hij is een domkop punt uit.


  Maak melding

 5. Die “NDP schreeuwers”,geven geen antwoord op het oeverloos gezwetst van die NPSers,zij hebben zelf jaren het volk misbruikt en corruptie hebben zij uitgevonden.Wie heeft zijn zakken gevuld nadat Suriname onafhankelijk werd??Precies het waren Aaron,Lachman en hun kornuiten al het ontwikkelingsgeld verdween op slinkse wijze in hun zakken,nu jij oedoe-asie marcel.


  Maak melding

 6. Waarom wordt er niet meer gefeest langs de waterkant om de verhogingen te vieren.

  Waar zijn de ndp stemmers of hebben ze geen geld meer om te feesten? Krijgen ze geen gratis voedselpaketten meer?


  Maak melding

 7. Hahaha, de NPS wil goede sier maken en wil kiezers terugwinnen. De NPS is de politieke partij die de modernisering van Suriname en het volwassen worden van het land altijd in de weg heeft gestaan.Voorheen bouwden ze voornamelijk op de Nederlandse ontwikkelingsgelden en vervolgens toen de hulp weg kwam te vallen dachten zij dat de natuurlijke hulpbronnen een substituut waren voor deze gelden.

  Het drong niet tot de burgers door dat er ook offers gebracht dienen te worden om de collectieve goederen en diensten in stand te houden. Met een prijsverhoging voor brandstoffen, watergebruik, enz. zal de zelfverantwoordelijkheid ook van de mensen moeten toenemen. Mensen zullen prijsbewust worden. De overheid kan niet eeuwig de nutsvoorzieningen blijven subsidiëren.En waarom zou de overheid haar inkomsten niet kunnen vergroten door de mensen meer te vragen voor de diensten en goederen die door de overheid worden geleverd.

  Maar de NPS wil de mensen geen zelfverantwoordelijkheid bijbrengen of geven . Ze zien de mensen het liefst afhankelijk zijn van hen en dat geeft ze politieke macht, althans dat dachten zij. De NPS denkt niet modern en zal ook niet modern worden.


  Maak melding

 8. Ai baja De waarheid is soms hard te verteren maar het staat als een paal boven water dat het volk misleid is door de Bouterse met zijn NDP.
  Als het nu door de NPS of door welke andere partij en instantie ook wordt verklaard, het is MISLEIDING met hoofdletters.


  Maak melding

 9. Een politieke partij die een “misleid” volk vergeeft.
  Het moet niet gekker worden, want dit is de omgekeerde wereld.
  Wat een grootspraak van de NPS.
  Het volk vergeeft een politieke partij, die al dan niet is misleid.


  Maak melding

 10. jou eigen coupe lijder had 500 miljoen NF gekregen van Holland aan ontwikkelings hulp,wat heeft hij gedaan met het geld..

  nu bezit hij meer dan 600 miljoen aan US$ ’s ,,,hoe is hij eraan gekomen,terwijl onder zijn bewind / regime de staatskas is leeg geplunderd..

  nu benoemt hij zijn dochter op een hoog functie,terwijl zij er geen bal vanaf weet..
  waarbij zijn eigen maties w.o. abrahams en vele andere ondergeschikten beter zijn geworden..

  dat weet toch iedereen..


  Maak melding

 11. @RobG,

  De burgers dienen offers te brengen om de collectieve goederen en diensten in stand te houden: fisH lady en Peggy worden VORSTELIJK beloond door echtgenoot en vader.

  De AOV had een week geleden uit betaald moeten worden, nu moeten de senioren burgers op een stukje hout bijten om de maand door te komen.

  Is dit het Sociaal Akkoord dat jouw Half god heeft afgesloten met de Samenleving? Is dit de GOUDEN KERST???

  Jij zal tot je DOOD DDB blijven VERDEDIGEN EN STEUNEN al gaat het land naar zijn Mallemoer.

  JIJ BENT EEN DIE-HARD BOUTISTA, maar ik ben DIE-HARD ANTI DDB.


  Maak melding

 12. NPS heeft het volk toch ook misleid door de onafhankelijkheid – waarvoor het land nog niet klaar was – door te drukken? De vloek van Lachman werkt wel zeker: iedere partij die de onafhankelijkheid heeft doorgedrukt gaat eraan. Het begon al snel met Hindorie, dan Arron, in Nederland PvdA enz.


  Maak melding

 13. @Interpol en RobG, wanneer gaan jullie leeghoofden inzien dat Bouterse van Suriname 1 grote zooitje heeft gemaakt.

  Wat Bouterse de afgelopen 35 jaar wel heeft bereikt is namelijk het omverwerpen van een democratische rechtstaat en het vertrappen van de grondwet. Zijn vijanden werden van bed gelicht, gemarteld en standrechtelijk geëxecuteerd. Een complete dorp werd van de kaart geveegd en vrouwen en kinderen werden afgeslacht. De benoeming van stroman Wijdenbosch als president was ook 1 grote farce. Iedereen wist wie werkelijk de scepter zwaaide. De Front regering kon daarna puinruimen en de bevolking heeft idd een hoge prijs moeten betalen.

  Zelfs nu de man democratisch gekozen is als president maakt hij er 1 grote zooitje van. Zijn zelf ingevoerde amnestieregeling toont maar eens dat hij lak heeft aan de rechtstaat. Zijn evangelie dat Suriname te maken heeft met een wereldcrises heeft niets anders te maken met het feit dat hij zijn incompetentie probeert te verbergen. Waarom komt hij anders niet naar de DNA om tekst en uitleg te geven en gaat hij in debat met de oppositie ? Aai baja de wereld komt uit een crises maar Bouterse gaat met zijn snufferd vol de crises in.

  De afgelopen 5 jaar heeft Bouterse ook geen klap gedaan aan duurzame ontwikkeling gedaan. Corruptie is ook meer regel dan uitzondering bij deze regering. Tot overmaat van ramp probeert men met man en macht aan geld te komen. Prijsverhogingen worden doorgevoerd zonder calculaties en de ambtenaren worden pas uitbetaald als de geldpers eerst haar werk heeft gedaan. Tot overmaat van ramp weet niemand hoe kroonjuweel Staatsolie ervoor staat. Vragen worden niet beantwoord en de regering trekt een rookgordijn op. Het laat zich al raden.

  Niemand roemt Bouterse om zijn kwaliteiten, want dan wel was iemand anders op deze post benoemd, maar om zijn babbels, waarmee hij vooral jongeren heeft ingepalmd en de mensen die goede bedoelingen hebben betalen een hoge prijs.


  Maak melding

 14. De NPS is een politieke partij, daarom moeten ze het volk/de kiezers wel vergeven, in de hoop dat ze de volgende keer wel op de NPS stemmen, maar ik vergeef de mensen die op de NDP gestemd hebben nooit, nunca, never, jamais, hoe konden er zoveel Surinamers, zonder zich te schamen, met open ogen, bij hun volle verstand stemmen op een van zware misdrijven verdachte persoon? Nu blijkt dat die persoon niet alleen van zware misdrijven verdacht wordt, maar ook nog een grote oplichter is, die het volk op meesterlijke wijze kan belazeren en die er vooral op uit is zijn eigen zak en de zakken van zijn familieleden te vullen. Ik heb geen medelijden met het volk (het deel dat stemde op de NDP) en ik vergeef ze ook niet dat zij ervoor gezorgd hebben dat hij, voor nog vijf jaar door kan gaan met zijn, voor het volk, desastreuze praktijken, waardoor ook voor mij de kwaliteit van het leven in Suriname achteruit gaat. Iedereen die op de NDP gestemd heeft, mag van mij @#$%.


  Maak melding

 15. Henry,jij komt opdagen met goedkope oplossingen die raken kant noch wal. Volgens jou is het maandsalaris van een regeringsfunctionars voldoende om de pensioenen van meer dan tienduizenden ouderen te betalen.Jij hebt mijn inziens geen zicht op de werkelijke situatie.Ik heb sterk het vermoeden dat jij nog nooit in een complexe organisatie heb gewerkt of werkervaring heb opgedaan.Mensen die in complexe organisaties hebben gewerkt weten dat de praktijk weerbarstig is en dat zaken veel complexer zijn dan jouw simpele voorstelling van zaken.


  Maak melding

 16. @RobG,

  Ik kom niet opdagen met goedkope oplossingen: Ik neem alleen stelling tegen het MINISTER SALARIS dat Peggy in haar schoot geworpen heeft gekregen.

  Het steekt mij dat het Volk offers moet brengen NU HET LAND aan de Rand van een Faillissement staat, krijgt Peggy DOODLEUK +-20.000 SRD PER MAAND als WEET IK VEEL.

  DIT HEET NEPOTISME: IK WEET DAT JIJ HIER GEEN MOEITE MEE HEBT.

  Het kabinet van de president (The Saloon, heb ik van Chavez) waar DDB zuipend en snuivend rond hangt, staat jaarlijks voor 100 miljoen SRD op de BEGROTING. Ik durf te beweren dat dit bedrag jaarlijks wordt overschreden. MONIE NO SARI DDB NANGA RAMON.

  Ik heb jou keer op keer gezegd dat je echt op mijn lachspieren werkt met jou opmerkingen!!!


  Maak melding

 17. RobG heeft samen met Interpol, Paraman, zoon Dina, dochter Je-Nai e.a. hard gewerkt in de complexe organisatie van zijn halfgod Baas Diediedbrie om zijn eigen Su volk hard te naaien. Niet te vergeten onze super perschef Goebels met zijn bakana poppekast op Staatsradio. Dub(n)ai, Suribabwe here we comewe


  Maak melding

 18. Krofaja:
  De rechterarm van lucifer himself ,de zandstrooier in de ogen van Su volk op kosten van Su m.b.v. Su staats radio en tv ,die dagelijks als taak heeft het volk systematische te misleiden en te brainwashen, verdeel en heers politiek, haat zaaierij jegens andere politieke partijen en Surinamers, de gevaarlijk perschef Goebels


  Maak melding

 19. het is goed voor de mensen die op ndp had gestemd voor al de jongeren en nu huilen geen enkel partij in suriname is goed en de javanen zijn de groots billen likkers en slijmballen somohardjo heb veel geslijmd bij bouta en bruinswijk en over santokie deze man is ook waardeloos trouwens het is te laat voor alles nu ook veel maffia landen in suriname opereer en veel meer wie weet kan chinees nog wat doen in suriname want de chinees maffia zit toch al in suriname en die geef en neem of ze slachten je af maar was toch hiep hiep hoera ndp wie won bouta ook en voor al de jongeren en suralco zit in probleem en veel ontslag belasting oom hoog energie watter wat nu meer roof veel plezier mensen in suriname tjauw


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.