Nog geen tarievenakkoord regering en vakbeweging

5
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 16 sep – De regering en de vakbeweging hebben nog geen akkoord bereikt over de verhoging van energietarieven. Tijdens de derde ronde van besprekingen is het standpunt onderbouwd van de vakbeweging. Het is nu wachten op de werkgevers.

De regering wil nog praten met een aantal werkgeversorganisaties. De vakbeweging houdt vast aan een tarief dat honderd procent lager ligt dan het regeringsplan. “Ons standpunt is drie en veertig cent per kilowattuur. Maar ook moet de invoering gefaseerd worden. Bovendien moeten in de belasting- en loonsfeer maatregelen getroffen worden”, zegt vakbondsleider Robby Berenstein tegenover SRS.

Afgesproken is dat binnen twee dagen een reactie wordt gegeven. “Maar belangrijker is de samenhang. Als de tarieven geheven worden, moet ook duidelijk zijn wat de mensen aan verlichtende maatregelen krijgen. Verhoogde tarieven zonder loonmaatregelen gaat niet. Cijfermatig valt aan te tonen dat ambtenbaren met twintig procent achteruit zijn gegaan”, aldus Berenstein.

5 REACTIES

 1. Na de meest recente salarisaanpassingen verdient president Desire Bouterse ruim € 148.813,00 per jaar. Op maandbasis is dat € 12.401,00, per week € 2.861,00 en per dag € 409, 00. Tot deze bedragen komt Dagblad Suriname na het omzetten van het bruto maandsalaris van de president groot SRD 47.000 per maand, in Euro’s en op basis van de huidige bankkoers. Dit bedrag is inclusief 30% representatiekosten. Na vergelijking blijkt dat dit salaris meer is dan dat van de president van Rusland en niet zo ver uit de buurt ligt van het salaris van de minister president van Nederland. De Chinese president wordt door Bouterse ver achter zich gelaten. Ter vergelijking op een rijtje de salarissen van de drie genoemde wereldleiders.

  Mark Rutte (minister-president Nederland)
  • Jaar: € 144.108,00
  • Maand: € 12.009,00
  • Week: € 2.882,00
  • Dag: € 576,00

  Met alle toeslagen erbij verdient Rutte in totaal € 151.994,95 per maand.
  Vladimir Poetin (president Rusland)
  • Jaar: € 130.325,00
  • Maand: € 10.860,00
  • Week: € 2.606,00
  • Dag: € 521,00

  Xi Jinping (president van de Volksrepubliek China)
  • Jaar: € 19.379,00
  • Maand: € 1.615,00
  • Week: € 388,00
  • Dag: € 78,00


  Maak melding

 2. Het laatste gesprek ging over de inzichten van de regering en die van de VHP over de inkomsten verhogende maatregelen. De inzichten van de Vooruitstrevende Hervormings- Partij (VHP) hieromtrent zijn al aan de samenleving gepresenteerd en in het parlement. En dit is nogmaals gepresenteerd aan de president. En de visie van de VHP is geen geheim; dat is genoegzaam in het FEP uitgewerkt.

  Welnu, na 5 jaar waarschuwen vind de president het tijd om samen met de oppositie een oplossing te vinden voor de lege staatskas.
  De oppositie heeft jarenlang gewaarschuwd en de prsident wilde niet luisteren. De coalitie schreeuwde “minie dé sa oenoe e spang”
  En nu het blijkt dat de sranang mang moet betalen zijn alle hens aan dek noodzakelijk dus ook de oppositie om de president niet in zijn hemd te laten staan.
  Soso lafoe joe kan lafoe


  Maak melding

 3. Bouterse vult alleen maar zijn zakken dat had ik al lang geschreven.Die arme stemmen altijd op de NDP dus weten ze het niet beter.Al die geleerden in Suriname durven niet eens hun mond open te doen anders worden ze naar Fort Zee Landia gestuurd als in 1982.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.