Ministers rekenen af met skalian-eigenaren

14

Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen in Suriname (l) en zijn collega Jennifer van Dijk – Silos van Justitie en Politie (r) dinsdag tijdens een persconferentie. Dodson heeft zijn instituten, bijgestaan door de politie, 5 goudpontons (skalians) op het Van Blommenstein stuwmeer in beslag laten nemen. De eenheden zijn woensdagochtend opnieuw uitgerukt om nog eens vier van de drijvende goudbedrijven aan de ketting te leggen. Ze worden daarna gesleept naar een centrale plek om te worden ontmanteld. Goud zoeken op de bodem van het meer is verboden. De skalian-eigenaren moeten opdraaien voor de schade die ze hebben aangericht aan het milieu en worden ook aangeklaagd voor het plegen van een economisch delict.

14 REACTIES

 1. Morgen horen we wel wie de nieuwe eigenaren van deze scalians zijn.Twee namen zijn al bekend ..Dodson en van Dijk-Silos ,aangezien de skalians in hun bezit is en dan volgen de andere eigenaren …bouta,brunsie,adhin…enz..enz….SAMEN DELEN..is hun moto…


  Maak melding

 2. Interessant wat er gezegd is. Nu waarmaken en afrekenen met de heren en dames. Niet alleen die van de Scallians maar ook al die anderen die in de informele mijnen woeker wisten gemaakt hebben.

  Naar verluid wordt er jaarlijks 19.000 kg goud gemijnd in de informele mijnbouw.
  De laatste 5 jaar is dat dan 95.000 kg als je dan $ 1.000/kg = $ 33/troy ounce navorderd zijn de informele mijn-eigenaren de staat $ 950.000.000 verschuldigd dat bedrag is heel wat meer dan wat men nu met de elektriciteitstarieven binnen kan harken.

  Het is niet dat de elektriciteit niet verhoogd moet worden maar dan op basis van de reële kosten en met redelijke overgangsregelingen.

  Aub ook een meter plaatsen in Ocer en in het Moengo voetbal stadion.


  Maak melding

 3. Moedig van deze nieuwe ministersploeg om de vermeende verworven belangen ten tijde van de NieuwFront-regeringen aan te pakken. Ik vermoed dat Brunswijck een eigenaar is van een of meer goudzuigers. Zal me ook niet verwonderen als familie van Esmerald ook tot de illegale rijkaards gerekend mag worden.

  Dit soort mensen zijn de uitzuigers/de rovers van het land. Ze hebben de mond vol over wantoestanden van de regering Bouterse, maar achter de schermen proberen zij hun illegale belangen veilig te stellen. Esmerald is een van de emotionele profeten van deze groep. Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen, m.a.w. huichelaars zijn niet te vertrouwen.


  Maak melding

 4. Is de regering wel juist bezig? Indien de eigenaren over een vergunning beschikten ,dan waren ze “rechtmatig ” bezig.
  Negegaan moet worden hoe ze aan de vergunning zijn gekomen.Alle personen doe gesjoemeld hebben ,moeten voor de rechter verschijnen worden gebracht.Ik ben benieuwd wie hen toestemming had gegeven om op deze wijze naar goud te zoeken.


  Maak melding

 5. Niet alleen met de Skalian houders maar met alle informele goudmijn exploitanten.
  Als die net zoveel afdragen als IAM Gold gedaan heeft over de afgelopen 5 jaar dan heeft Suriname voorlopig geen centje pijn en kan het serieus gaan investeren in verdiencapaciteit en een echt sociaal vangnet.

  Weet wel dat de informele goudmijnen 19.000 kg goud per jaar winnen en IAM Gold 12.000. dat IAM gold 10 maal meer afdroeg (royalties, winstbelasting en dividend) dan de Informele goudmijn-exploitanten.
  Ofwel de claim van Suriname op deze informele uitbuiters van het land en haar rijkdommen kan oplopen tot boven $ 1.000.000.000.
  Voeg daar aan toe de honderden miljoenen die Alcoa zal moeten reserveren voor in het correct afbouwen van haar mijn activiteiten en de toekomst kan best rooskleuriger gezien worden.

  Er moet dan wel opgetreden worden. Dodson en Silos lijken dit wel in te zien. Laat iedereen hopen dat ze het ook waar kunnen maken en voor een nieuwe wind kunnen zorgen.


  Maak melding

 6. Geloof me Jery Williams a man dat na foefoeroe man.

  Jery Williams neemt geld aan hij kan je aanvraag maken en breken.

  Hij slaapt met een de vrouwen die grond aanvragen. Mensen die klagen zegt hij ik heb druk en als je

  veel praat zegt hij kom over 2 maanden terug. Als hij je mag helpt hij je neemt veel geld aan.

  Hij gaat vaak bij Rely op bezoek Rely sab alla sani en Vishnudat komt altijd bij hem die kijkt de andere kant op.
  WIe rekent af met Jery Williams

  Relyveld, Simons en anderen poer Williams na GRONDREGISTRATIE. EN HIJ WERKT SAMEN MET DE MARIJKE VAN DE TEKENKAMER.

  ZE ZEGGEN TEGEN ELKAAR KO TEK GRON EN WI KAP ING EN MEK WAN SANI, AHAHAHAHAHAHA RELYVELD JE WEET GEEN MOER.


  Maak melding

 7. beste RobG
  u praat in vermoedens en beschuldigd daarna.

  Onder de regering Venetiaan waren er geen Scallians dus dat kunnen ze niet fout gedaan hebben.
  Dompig heeft niet gehandhaafd.
  Er waren dinsdag 5 eigenaren bij de minsters op bezoek. te weten: Sallons, Kalloe, Peneux, Morreira enToney. dan zijn er nog 4 formeel onbekend. Deze hebben volgens de minister aangegeven dat deze eigenaren belangen van Hoger hand resp. Politieke belangen opgevoerd hebben.
  Laat duidelijk zijn dat Hoger hand en Politieke belangen nu slechts kan te tekenen dat het Bouterse of coalitie leiders betreft en dat Brunswijk bij deze 5 geen belang zal hebben.

  Het is allicht heel duidelijk dat Mevrouw Toney teven Sarafina holding is en dat de heer Bouterse Junior daar op de loonlijst stond.

  Beste RobG het is zaak iets kritischer het nieuws te volgen en in uw eigen kringen na te gaan wat er aan de hand is voor dat u uw vermoedens ombouwt tot beschuldigingen.

  Ik raad u tevens aan het boekje Gowtu te lezen. daar staan ook al heel wat namen in. Van de 10 grootste informele goud partijen was er slechts 1 gelinkt aan de NPS de rest was gelinkt aan de NDP


  Maak melding

 8. Dodson timmert aan de weg, maar ziet niet dat
  het bij de scalianzaak NIET ALLEEN gaat om
  Economische Delicten.

  Dodson vergeet dat er over een lange periode
  keiharde DIEFSTAL en ROOF is gepleegd,
  dat er ook ERNSTIGE milieudelicten zijn gepleegd,
  geen heffingen zijn afgedragen en dat er ook geen
  belastingen zijn betaald !

  Waar is het gewonnen GOUD naar toe ???

  Wie zijn de EKTE eigenaren van de scalians ??

  Wie zijn de stromannen ?? Er zijn veel buitenlanders
  bij, waardoor er ook sprake is van vluchtgevaar van de
  verdachten.

  Er is onderzoeksbelang (bijv voor waarheidsvinding) om
  de betrokkenen DIRECT in hechtenis te nemen en
  langdurig te verhoren over de achtergronden en
  de identiteit van de eigenaren.

  Misschien spelen ook witwaspraktijken en gaat het
  gezien de wijze van opereren om internationale
  criminele organisaties !

  Dus Dodson en DOE, doe beter je best en pak de
  VERDACHTEN op ism Minister van Justitie !

  Doe the Doe of NIET !!

  PS : Sranang zit straks misschien met alleen met
  wat SCHROOT, KOPER en HOUTAFVAL !


  Maak melding

 9. Dat is een goede stap van meneer Dodson van HI.Wel, de Skalians heeft deze minister op het oog om weg te werken.Maar als hij eenmaal bezig is dat te doen dan
  moet hij allemaal aan de kant zetten .Want Lonnie Brunswijk en de Bigi Baas Bouta etc moeten ook aangepakt worden. Deze hebben illegale concessies in het binnenland. Geen hond weet tot nu toe ,dat er gasten zijn ,die rijke Stinkerds geworden zijn van deze boeven praktijken.


  Maak melding

 10. RobG
  nu maakt het plotseling niet meer uit van wie ze zijn. Je bakt ze weer bruin.

  Ten tijde waren er nog geen Scallians omdat toen de goudprijzen nog niet interessant genoeg waren om deze investeringen te doen. De goudprijzen zijn pas sinds 2009 door de $ 1.000/troy ounce gegaan.


  Maak melding

 11. De Surinamers van deze tijd, zijn nog erger dan onze voormalige kolonisten. .. Suriname zal nooit en ook nooit vooruit komen, als het op deze manier bestuurd wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.