Guyana positief over einde grensdispuut met Suriname

9

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 25 aug – Guyana ziet goede perspectieven op een permanente oplossing van het grensdispuut met Suriname. Dit zegt de Guyanese minister van Buitenlandse Zaken, Carl Greenidge. Recente ontwikkelingen voeden het optimisme.

Er is goed contact, ook over het geschil rond het door Guyana bezette Tigri-gebied. “Het verheugt mij meet e delen dat leden van de Guyana Border Commission en de Nationale Grenscommissie van Suriname vier keer bijeen zijn geweest voor vruchtbare besprekingen”, zei Greenidge in het Guyanese parlement. Onder meer worden historische documenten uitgewisseld.

Volgens Greenidge is de kans nu groot op “consensus over het oplossen van bestaande issues met betrekking tot de Guyanees – Surinaamse grens.” Er is een vijfde bijeenkomst gepland die binnenkort plaatsvindt. Volgens de minister worden de relaties tussen Guyana en Suriname steeds beter. Dit in tegenstelling tot de relaties met Venezuela, dat een groot deel van het Guyanese grondgebied opeist.

9 REACTIES

 1. Naar het schijnt is alleen Guyana hierover positief gestemd, wat zou je anders verwachten als je zonder enig protest beheersdaden uitvoert in het gebied.
  Ja natuurlijk, de realaties worden natuurlijk steeds beter want Bouterse bracht ex president Ramotar alsof deze zijn boezemvriend was overal mee met ‘zijn eigen prive’ SLM-Boeing.


  Maak melding

 2. De surinaamse slappe houding kennen we nu al tientallen jaren. Suriname diet geen moet om het surinaamse tigri gebied op te eisen van die onbetrouwbare guyanezen


  Maak melding

 3. Open Tigri Dossier NU !!
  Wij hebben het recht te weten welke geheime afsoraken zijn ngemaakt tussen bouta en Guyana!!
  En please,zeg niet dat we Tigri-dossier moeten opvragen aan Nederland zoals met al het andere het geval is in Suriname voor gemak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.