Hoefdraad: Suriname krijgt helder financieel beleid

15

PARAMARIBO, 26 aug – Het financieel van de regering wordt helderder en overzichtelijker. Dit zegt minister Gilmore Hoefdraad van Financiën. Het parlement heeft de wijziging goedgekeurd van de Comptabiliteitswet. Het is een eerste stap.

Met de wijziging moet de regering beter te volgen zijn wat de uitgaven betreft. Met de wijziging wordt het mogelijk het verantwoordingssysteem Ifmis in te voeren. Volgens Hoefdraad wordt Ifmis cruciaal bij het transparant maken van het beleid. Belangrijker dan ooit wordt het werk van de Centrale Lands Accountantsdienst. Tijdens de debatten is vooral het laatste vaker aangesneden.

Ook de Rekenkamer krijgt met Ifmis beter zicht bij het doorlichten van beleid. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons verwacht ook een verklein ing van de kans op corruptie. In de Comptabiliteitswet staat nu dat alle aanbestedingen en gunningen voor overheidsopdrachten gepubliceerd moeten worden. Volgens Hoefdraad wordt gestreefd naar modernisering van de hele financiële staatshuishouding.

15 REACTIES

 1. De paarse kliek gaat dus transparant stelen. In Suriname is het vissen in troebel water en dat zal voorlopig zo blijven. Sinds de Bouterse clan aan de macht is hebben ze alles wat los en vast zit gejat. Wederom doen ze een belofte die ze niet kunnen waarmaken.
  Het blijft bij luchtkastelen met een dikke laag bruine bonen.


  Maak melding

 2. Er staat heel veel in de weten. Feit is helaas dat deze regeerders lak hebben aan wat er in de wet staat en doen wat ze willen zonder enige verantwoording af te leggen.
  Verhalen van overtreding van wetten worden haast niet onderzocht en als eens blijkt dat overtreders het te bont hebben gemaakt worden ze onderscheiden voor bewezen diensten of beleidsadviseurs.


  Maak melding

 3. Ik hoop dat deze zwaargewicht (200kg) ook duidelijk kan maken hoeveel geld uit de staatskas in de diepe zakken van de gatlikkers rondom de regering verdwijnt.Wie zijn nu de megagraaiers in ons land ,nu hijzelf “slechts”een ministerssalaris krijgt?
  Hoe denkt hij corrurtelingen als Vader Abraham aan te pakken.
  Wat gebeurt met megagraaier Combe Markt?
  Hoe denkt hij de Clad te versterken?
  Als de Clad meer teken opgelegd krijgt,moet deze dienst ook meer hooggekwalifeerd personeel krijgen.


  Maak melding

 4. krijgen we ook nog, met terugwerkende kracht, te zien wat die paarse roversbende en dievengilde de afgelopen 5 jaar in hun zak gestoken hebben. Deze hypocriete volgevreten dikzak is zelf onderdeel van de paarse graaiersbende.


  Maak melding

 5. Want zelf was die Hoefdraad niet zo helder de afgelopen 5 jaar, met zijn 80.000 in de maand, in een ontwikkeld land zou deze man een administratieve functie hebben gehad.


  Maak melding

 6. Iedereen (Ambtenaren) heeft het baat bij wordt hierdoor beschermd, zelfs de industrieel, parastatale bedrijven en niet te vergeten de vakcentrale`s met hun leiders en politieke partijen.

  De schurken zullen het nu moeilijk hebben.
  A GRABBEL TON TAPU.


  Maak melding

 7. Ik vraag me in alle eerlijkheid af wat me Hoefdraad als monetaire autoriteit de afgelopen 5 jaar beter gaat doen nu hij minister van Financiën is.

  Of krijgt deze meneer in principe een dubbele pet op??


  Maak melding

 8. Belangrijker dan ooit wordt het werk van de Centrale Lands Accountantsdienst. Tijdens de debatten is vooral het laatste vaker aangesneden.

  De CLAD kenmerkt zich els een organisatie waarvan de de registeraccountants beknot worden in hun gedrag en beroepsregels. Zij worden aangestuurd door personen die geen accountants zijn (RA / AA). Degene die verantwoordelijk was voor het onderzoek bij de EBS is geen accountant maar stuurde wel de 2 RA’s aan die het onderzoek uitvoerden doch het rapport is samengesteld door de verantwoordelijke.


  Maak melding

 9. De twee grootste grappen makers van suriname wat jullie doen is puur onder drukking van het volk

  Ga geld halen bij kabinet van President 5x 85 miljoen srrd

  Ga bij vene en Hildeberg ze kunnen jullie leren hoe je moet SPAREN

  hoefdraad en Rusland gaan jullie liever met ontslag jullie kunnen niet SPAREN .


  Maak melding

 10. Helder is dat Suriname failliet is……

  En het is niet de schuld van Bouterse, maar de schuld van de economische crisis in de wereld…..en het is de schuld van de vorige regeringen.. en de schuld van de anti-revolutioneren en de schuld van Nederland en de schuld van de Surinaamse landverraders…


  Maak melding

 11. Hoefdraad kletst uit zijn nek.Hij weet dat die mensen in Suriname geen verstand hebben van economie.Om een land goed te besturen moet je verstand hebben van zaken.Maar deze domkop vult alleen maar zijn zakken.Suriname gaat alleen maar achteruit en niemand durft wat te zeggen.Die mensen zijn gewoon bang punt uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.