‘Politie Gouda bezorgd om mensen met negroïde uiterlijk’

33

De aanwezigheid van mensen met een “negroïde uiterlijk” gaf de politie bij de landelijke Sinterklaasintocht, vorig jaar in Gouda, “een onrustig gevoel van veiligheid voor de aanwezige gezinnen”. Dat schrijven de agenten in het proces-verbaal dat opgemaakt is tegen anti-Zwarte Piet activist Jerry Afriyie (a.k.a. Kno’Ledge Cesare) meldt NRC Handelsblad vandaag.

Volgens de krant wordt Afriyie volgende week woensdag vervolgd omdat hij verdacht wordt van mishandeling van een agent en weerspannigheid bij zijn arrestatie tijdens de protesten tegen de Sinterklaasintocht op 15 november 2015. Maar op videobeelden is juist te zien hoe Afriyie, een van de oprichters van ‘Zwarte Piet is Racisme’, tegen de grond wordt gewerkt door een handjevol agenten dat bovenop hem gaat zitten.

In het proces-verbaal schrijven de agenten: “Wij zagen meerdere mensen met een negroïde uiterlijk zich tussen het genoemde podium en de opstelling van de pers begonnen te verzamelen. Sommige van hun hadden grote rugzakken en andere droegen t-shirts met teksten tegen racisme. Dit beeld gaf ons een onrustig gevoel van veiligheid voor de aanwezige gezinnen. Lees verder bij NRC.nl.

https://www.youtube.com/watch?v=4TGvi3y9cIg


33 REACTIES

 1. Politie Gouda bezorgd om mensen met negroïde uiterlijk

  De journalist Bas Blokker heeft zijn eigenwoorden gebruikt om de politie in Gouda voor schut te plaatsen. Tussen de autochtonen politie agenten zag je duidelijk hoe een allochtone politieman zich misdracht en krijgt op de koop toe een schouderklopje van zijn collega.

  De persmedia in Nederland zijn berucht om hun sensatiezucht
  om de aandacht te trekken of emoties doen opwakkeren. Om de commercie.

  Om geld gaat men (NRC) over tot riool journalistiek.


  Maak melding

 2. het mooiste van de komende gesprek in November a.s. 2015 tussen de twee heren die nu actueel is,,zou naar mijn inziens plaats moeten vinden in

  HET Fort Zeelandia al waar de moorden hebben plaats gevonden z.a. bouta dat zelf verkondigt heeft,,,..

  OP DE VLUCHT DOOD GESCHOTEN…. maar weet niet door wie..

  maar wel eerlijk opbiechten..


  Maak melding

 3. De politie te Gouda lijkt flink opgefokt te zijn geweest en de kluts kwijt te zijn geraakt en volstrekt niet realistisch te zijn geweest. Kijk maar:

  Links georienteerd uiterlijk ….. leken ze op Samsom en Cohen soms? Dus blanken kunnen niet links zijn? Alle zwarten zijn links?

  Negroide uiterlijk …….. die zwarte pieten hadden zeker een Kaukasische uiterlijk? Bovendien, is Sinterklaasfeest verboden voor mensen met een negroide uiterlijk? Is het alleen bedoeld voor blanke mensen?

  Een onrustig gevoel van veiligheid …………. Desalniettemin een gevoel van veiligheid en toch ingrijpen? Spreken zichzelf dus tegen. Bij wie leefde dat onrustige gevoel? Bij het publiek of bij de politie zelf?

  Afwijkende uiterlijk …………… Hoezo? Leken die zwarte demonstranten op paarden dan? Als zwarten niet op zwarten moeten lijken, waarop dan wel?

  Beeld van mensen met gezinnen ……… dus mensen met gezinnen zijn allemaal brave burgers en individuen zijn criminelen? En zwarten hebben geen gezinnen?

  Grote rugzakken …………. zeker om die blanke kindertjes te ontvoeren en in die zakken te stoppen? Iets wat tot de kernpunten van het Sinterklaasfeest hoort/hoorde, nl kinderen bang maken?

  Het is duidelijk dat de politie hier een scheve schaats heeft gereden en met vooroordelen en zichzelf tegensprekend actie heeft ondernomen waar geen actie nodig was. Een politie dus die zichzelf heeft opgefokt en daardoor overspannen en oververhit is geraakt.
  Uit het stuk proef ik dat niet de demonstranten, maar de politie degene was die van plan was iets baldadigs te doen.


  Maak melding

 4. Welk kinderfeest?
  Hoe kan je iets dat racisme injecteert in kleine kinderen nu een kinderfeest noemen?

  Het is het ongelofelijke diepgewortelde superioriteitsgevoel van de Nederlander, zijn emotionele instabiliteit en zijn natuurlijke racisme dat maakt dat alleen nederlanders zichzelf als absoluut brandschone mensen zien.

  Je hoeft de diverse fora maar te lezen, de reacties geven een goed beeld van de huichelachtigheid van dit volk.

  Niet geremd door enige kennis van wat dan ook slaan zij zichzelf op de borst en hebben het wijzen met de vinger met de paplepel meegekregen.

  Niets voldoet in hun ogen. Het is een afgunstig volk dat leeft van klagen. De buren niets gunt wat zij niet kunnen betalen, laat staan vreemdelingen. Ondanks dat het een klein volk is, voor geestelijk, hebben ze in de wereld hun sporen achtergelaten. Apartheid is het bekendste nederlandse woord.

  Helaas zijn sommige van mijn landgenoten door de koloniale banden ook behept met sommige van die negatieve kenmerken.

  Nederlanders hebben geen moraal, zijn negatief en zoals gezegd afgunstig,gierig en de meest racistische mensen op aarde.

  De laatsten die slavernij afschaften. pleitbezorgers om het apartheid regiem in Zuid Afrika nog minimaal een decennium te geven zodat de witte minderheid zou kunnen wennen aan een apartheidsvrije samenleving. (Bolkenstein)

  Ik wacht en hoop op de dag dat er een sinterklaas bijeenkomst eindigt met het afrukken van de baard en het over de kont trekken van de mijter in een live uitzending.

  Iedereen die dit een kinderfeest noemt neem ik niet serieus en heeft voor mij bevestigd dat hij/zij een pure racist is.

  zijn het niet witte nederlanders, sterker nog, zijn het Surinamers, dan is het een bewijs hoe diep de conditionering doorwerkt dat de zelfhaat ertoe lijdt dat men de eigen kinderen wil vergiftigen met dit virus.

  Mocht ik zo een clown tegenkomen in Suriname in de buurt van kinderen zie ik het als mijn plicht de klootzak ter plekke te schande te maken en hem te ontdoen van zijn baard en toebehoren. Misschien kan hij een schop onder zijn kont nog net ontlopen.

  Met racisme moeten we niet spelen, direct aanpakken. Bedoeld of onbedoeld. Maar deze is grof.


  Maak melding

 5. En ze blijven maar op jullie neerkijken. Zelf de Marokkaan staat in hoger aanzien dan de negroïden uit Suriname.
  Hoe zou deze wijdverbreide houding komen?
  Desondanks blijven personen uit deze etnische groep zoals Koos, Manu, Chavez, Molenaar, Esmerald e.a.,het dagelijks opnemen voor hun “Meesters”.
  Het wordt nu echt wel de hoogste tijd voor gedegen onderzoek naar dergelijk slaafs- en minderwaardig van grote groepen Surinaamse negers.
  Met het kaal scheren alleen van jullie negerhaar op jullie negerkop, bereik je echt niet, dat jullie “Meesters” jullie voor minder neger zullen aangezien hoor. Dus, niggers… blijf maar lekker verder dromen over dat glanzende blonde haar en die o zo roomwitte blanke huid.


  Maak melding

 6. Wel de zaken gescheiden houden hoor. Of je het nou eens of oneens bent met deze man maakt even niet uit.

  Feit is dat iemand die gebruik maakt van zijn recht om te demonstreren ten onrechte de dupe wordt van een aantal bevooroordeelde agenten die tezamen een complot hebben gesmeed, door met zo een verklaring te komen.

  Als jullie het hiermee eens zijn meten jullie met twee maten aangezien jullie degenen zijn die hier op dit forum de moraalriddertjes uithangen. Als het in een derde wereld land gebeurt hebben jullie het hoogste woord want dan is het een bananenrepubliek waar mensenrechten geschonden worden.

  Zelfs het taalgebruik van een enkeling hier riekt naar racisme.

  Kinderfeest verzieken? Nee inmiddels een maatschappelijk discussiepunt voor volwassenen, hoe om te gaan met dit feest in het belang van de kinderen van nu en de toekomst. Het beslissingsrecht van een kind beperkt zich n.l. tot het bepalen van de kleur van de nieuwe gezinsauto, onder anderen. De rest is voor volwassenen.

  Een reactie om bv je voorkeur voor het feest aan te geven maar tegelijkertijd ook in te gaan op het recht van zo een demonstrant is voor jullie natuurlijk een beetje teveel van het goede. Subjectiviteit, tunnelvisie en oogkleppen overheersen hier!


  Maak melding

 7. Het zijn gewoon een stelletje racisten die bij de politie werken…… Samen met Rutte en zijn zooitje. Geen greintje respect komt er bij deze mensen vandaan inzake het zwarte piet verhaal. Anno 2015 lijkt het mij zaak dat dit historisch figuur die stamt uit het dubieuze verleden van Nederland, uiteindelijk aangevochten mag worden door de nazaten van de tot slaaf gemaakten. Tot nu toe lijkt het erop dat de Nederlandse staat doof blijkt te zijn voor deze pijnlijke kwestie. Stoer blijven doorgaan met een zogenaamde traditie die doorspekt is van ongelijkheid tussen blank en zwart. Een situatie die ook dagelijks nog steeds het beeld is in bedrijven. Waar de werkvloer zwart is en het kantoor wit. Het verschil word duidelijk kenbaar gemaakt. Belachelijk


  Maak melding

 8. doordenker = dooddenker

  “Nederlanders hebben geen moraal, zijn negatief en zoals gezegd afgunstig,gierig en de meest racistische mensen op aarde”

  Ik pies in mijn broek van het lachen om deze zin.

  Deze randdebiel mag deze onzin uitkramen en als ik zeg dat negers dom en lui zijn ben ik een racist.

  Racisme is blijkbaar aangeboren bij blanke Nederlanders….


  Maak melding

 9. Gelukkig dat de advocaat van Afriye, de beelden tijdens deze rechtszitting zal gebruiken tegen dezelfde agenten.
  Want ze hadden niet verwacht dat er filmbeelden werden gemaakt.

  Op beelden die zijn gemaakt van de protesten tegen de Sinterklaasintocht op 15 november 2014, is te zien hoe Afriyie tegen de grond wordt gewerkt door een handjevol agenten dat bovenop hem gaat zitten. Zijn advocaat, Tomas Kodrzycki, is van plan die beelden volgende week in de rechtszaal te vertonen.

  En liegen of knoeien in een ambtsedig proces-verbaal, kan ze ook zwaar komen te staan.

  En tot slot nog even een kleine aanvulling:
  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/
  http://www.camilleri.nl/2014/10/hoe-erg-fout-is-zeer-fout-eigenlijk/

  http://www.metronieuws.nl/binnenland/2015/08/gouden-bijenkorfpiet-is-slimme-tactische-zet


  Maak melding

 10. @Ray, maar ze komen uit Suriname! Jij niet hé? Dus voortaan uitkijken in Suriname als je in hun domein komt hoor?

  Dit is mooi nieuws voor ‘ stand up comédiens’ om op te pakken. Want zijn dat zwarte afro’s zwarte Hindoestanen die een afropruik op hebben? Je weet het niet. Hihihihihi 🙂


  Maak melding

 11. De al eeuwenlang durende hersenspoeling van ‘al ben ik zo zwart als roet, toch meen ik het goed’ heeft dus duidelijk niet geholpen bij de Nederlandse politie. Als je zwart bent, ben je volgens de Nederlandse politie zo wie zo bezig met het smeden van snode plannen. Waartoe dit leidt weet die arme mevrouw uit Nieuw Guinea, die bijna gelyncht werd door een Nederlandse meute, terwijl ze geen druppel Afrikaans bloed in haar aderen heeft stromen en bovendien een liefhebber van Zwarte Piet is, ze heeft als Papoea echter ook een getinte huid. Iedereen die hier dus denkt dat het alleen om Negers gaat, heeft het mis, vraag maar aan Hindoestanen (Prem Radhakishun b.v.), Marokkanen en Indo’s in Nederland hoe vaak ook zij uitgemaakt zijn voor Zwarte Piet.

  Als het uiterlijk van Zwarte Piet zo neutraal is en er slechts toe bijdraagt het onschuldig kinderfeest op te vrolijken, waarom heeft de Bijenkorf dan besloten dit jaar de zwarte klimpieten te vervangen door gouden klimpieten en waarom krijgen steeds meer Pieten over het hele land alle kleuren van de regenboog en hebben we zelfs stroopwafelpieten en kaaspieten? Alleen koppige kaaskoppen met oogkleppen op willen koste wat het kost vasthouden aan Zwarte Piet, niet omdat ze niet doorhebben dat Zwarte Piet racistisch is, maar alleen omdat ze het niet kunnen verkroppen dat die brutale zwarten ze helemaal in hun witte land daarop gewezen hebben.


  Maak melding

 12. Het persagentschap van de Politie van Gouda bedrijft op grote schaal riooljournalistiek. De Goudse Politie strooit doelbewust zand in de ogen van mensen door zogenaamd bezorgd te zijn over mensen met een negroïde uiterlijk en dan ook nog heel zorgvuldig te vermelden dat de aanwezigheid van dezelfde mensen een onrustig gevoel van veiligheid gaf voor de aanwezige gezinnen. Met andere woorden blanke Nederlandse gezinnen.

  De Nederlandse Politie is anno 2015 een racistische korps verworden die al meerdere keren door verschillende internationale organisaties flink op de vingers is getikt vanwege haar rascistisch doen en laten. De Nederlandse Politie is namelijk overgefocust op mensen die getint zijn, iets wat overigens volkomen ontkend word maar de verhalen liegen er niet om. Het is ook te merkbaar aan het werk van Jan de Politie-agent op straat. Continuiteit in het lastigvallen van mensen die getint zijn en soms halen desbetreffende verhalen de pers maar vaak niet.

  Dit systematisch racistisch gedrag word al jaren zorgvuldig weggemoffeld door het Politie persagentschap natuurlijk maar de Nederlandse Politie gedraagt zich totaal niet anders dan de Suid-Afrikaanse Politie (SAP) ten tijde van het Apartheid regime.

  Anti-Zwarte Piet activisten hebben een grondwettelijk recht om te demonstreren. Bovendien worden desbetreffende acties vaak netjes aangekondigd en geaccordeerd door de lokale overheid. Niet alleen de Nederlandse Politie heeft het alleenrecht op demonstratie voor een beter salaris.


  Maak melding

 13. Het persagentschap van de Politie van Gouda bedrijft op grote schaal riooljournalistiek. De Goudse Politie strooit doelbewust zand in de ogen van mensen door zogenaamd bezorgd te zijn over mensen met een negroïde uiterlijk en dan ook nog heel zorgvuldig te vermelden dat de aanwezigheid van dezelfde mensen een onrustig gevoel van veiligheid gaf voor de aanwezige gezinnen. Met andere woorden blanke Nederlandse gezinnen.

  De Nederlandse Politie is anno 2015 een racistische korps verworden die al meerdere keren door verschillende internationale organisaties flink op de vingers is getikt vanwege haar rascistisch doen en laten. De Nederlandse Politie is overgefocust op mensen die getint zijn, iets wat overigens volkomen ontkend word maar de verhalen liegen er niet om. Het is ook merkbaar aan het werk van Jan de Politie-agent op straat. Continuiteit in het lastigvallen van mensen die getint zijn en soms halen desbetreffende verhalen de pers maar vaak niet.

  Dit systematisch racistisch gedrag word al jaren zorgvuldig weggemoffeld door het Politie persagentschap natuurlijk maar de Nederlandse Politie gedraagt zich totaal niet anders dan de Suid-Afrikaanse Politie (SAP) ten tijde van het Apartheid regime.

  Anti-Zwarte Piet activisten hebben een grondwettelijk recht om te demonstreren. Bovendien worden desbetreffende acties vaak netjes aangekondigd en geaccordeerd door de lokale overheid. Niet alleen de Nederlandse Politie heeft het alleenrecht op demonstratie voor een beter salaris.


  Maak melding

 14. Al die kansloze kokosnoten op dit forum met hun grote bek, adoreren tegelijkertijd een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar en volgen “slaafs” de bevelen op van die megalomane populistische coupe-pleger en dictator die 15 onschuldige landgenoten heeft gefolterd, gemarteld, verminkt en daarna standrechtelijk vermoord. Vervolgens 39 onschuldige vrouwen en kinderen heeft afgeslacht en daarna zichzelf amnestie verleend. Dus kijken jullie eerst eens in de spiegel en in je eigen keuken voordat je met andere culturen gaat bemoeien. Stelletje hypocriete randdebielen en dorpsidioten.


  Maak melding

 15. Het zal wel weer komkommer tijd zijn bij de NRC, trouwens ook de METRO liftte er lekker op mee om in de zomervakantie een dergelijk artikel te plaatsen wat eigenlijk allang bekend was. In dit in mijn ogen stemmingmakende artikel krijgt ook alles wat maar links denkt weggezet als oproerkraaiers, eigenlijk in het verlengde van discriminatie, het is hier al eerder gesteld maar gewoon riooljournalistiek voor een sensatieblad


  Maak melding

 16. Aan de reacties hier merk je dat het onderwerp uit zijn verband is gerukt. Ik hoop niet dat er sprake is van moedwilligheid.

  Ik adviseer mensen daarom om het artikel zelf te lezen bij NRC.NL
  Er is geen sprake van vooropgezet plan bij de politie om een klopjacht te starten op mensen met een negroïde uiterlijk of iets dergelijks. Het is slechts een veiligheidsmaatregel en houden zij met een risico analyse een slag om de arm.

  Het waren zowel onze Arabische broeders die strijd voerden tegen zwarte Piet als mensen met negroïde uiterlijk dus de politie heeft een zware klus. Let op: degene die bij de rel vanwege zwarte Piet riep:” Fuck de koning” is Arabisch en géén Afro!

  Mensen als @Ray zijn hier op de site dus verkeerd bezig met alles een racistische wending te geven. Ik kan er ook wat van als ik het gevoel krijg dat ik zelf ook nageroepen word. Dan is mijn respons hierop niet mals. Alleen dan kwets je anderen mee die part noch deel hieraan hebben.

  Bovendien hoor jij je als beschaafd mens niet te verlagen tot het niveau van bijvoorbeeld @ Ray en nog meer van dat soort gasten die bij Waterkant.net een klankbord vinden om hun racisme te spuien.


  Maak melding

 17. Spit het racisme uit Nederland. Het gedrag van de politie in Gouda is een blauwdruk van de samenleving t.a.v. allochtonen.Wat allochtonen ook doen het label ‘ ze zijn anders ‘ blijft kleven op hen, op school, bij het vinden van werk, op het werk, bij controle door de politie, bij het uitgaan of het zoeken naar een woning.Allochtonen worden door hun uiterlijk vijandig of oneerlijk behandeld.

  En het zijn zeker niet alleen de ‘losers’ onder de allochtonen die over discriminatie klagen. ‘Ook wie goed geïntegreerd is, wordt gediscrimineerd’, de een meer dan de ander ‘Hoe beter geïntegreerd, hoe groter de discriminatie’.De losers onder de allochtonen komen immers niet overal terwijl de personen die beter geïntegreerd zijn vaker overal komen, vaak solliciteren op de betere banen en daardoor ook vaker worden geconfronteerd met een ongelijke behandeling.

  Het zal me ook niet verwonderen als de agenten in Gouda wegkomen met de uitgegeven verklaring vol vooroordelen en aannames. Het document straalt een en al discriminatie uit.


  Maak melding

 18. @flyer – Blijf maar lekker vliegen hoor flyer want meer zit er volgens mij niet in bij jou. Jij bent degene met een grote bek en bent ook nog super bekrompen (althans zo kom je over). je gedraagt je als een geobsedeerde debiel. lees je tekst terug, de haat straalt er vanaf.

  Nog 1 maal, en ik hoop dat je dit in jouw lege kokosnoot kunt proppen.

  Het onderwerp gaat niet over Bouterse!!!!!!!!!!

  Als je niet het vermogen bezit om iets verstandigs te posten haal dan je klauwen van het toetsenbord, houd je grote bek en lees.

  Wie is nou de kokosnoot hier? De mensen die iets te vertellen hebben ongeacht hun politieke voorkeur, of jij die interessant wil overkomen maar steeds alleen maar dezelfde ongefundeerde onzin post.


  Maak melding

 19. @RobG, je hebt wel heel veel meegemaakt, omdat ik in vele landen ben geweest en ook gewoond heb, maar wat je schrijft heb ik nooit meegemaakt.

  Vergeet niet dat het gedrag van iemand ook een rol speelt, vooral als je niet je zelfs bent en op de ander wilt gaan lijken.


  Maak melding

 20. Beste Ira,

  Op elke onderwerp komt RobG met een eigen ervaring: Hij is in alle landen van de wereld geweest en heeft alles meegemaakt….

  Deze Paarse Pauper is of nooit de Bijlmer uitgeweest en/of nooit verder dat de 4de Rijweg.

  Deze RobG is een Paarse fantast die bij elke post weer wordt betrapt om nieuwe leugens.


  Maak melding

 21. Woon al lang niet meer in Su, heb (vooral in het verleden) meerdere landen gezien door werk en vakantie, ben in resorts en hotels geweest, en was daar alleen, of met mijn wijvie de enige niet blanke mensen. Ik heb me eerlijk gezegd tot op heden nog nooit gediscrimineerd gevoeld. Integendeel, altijd perfecte service en leuke gesprekken met de locals! telefoonnummers van mensen over geheel Europa, maar ik bel nooit :-).

  Heb goede en respectvolle collega’s en (blanke) vrienden, ook ver buiten de grenzen van Nederland.
  En als ik ooit het gevoel zou hebben dat ik gediscrimineerd wordt laat ik me gelden want ik ben geen slappeling.

  Ik ga heus niet alles goedpraten want ik begrijp dat bepaalde mensen ook zonder aanleiding gediscrimineerd worden, de wereld is niet perfect.

  Ik ga hier niet mijn hele leven uiteenzetten, bovenstaande was enkel de inleiding voor het volgende.

  Niet iedereen die de zwarte Piet discussie objectief beredeneert en ook begrijpt, is zelf slachtoffer, of heeft slavernij syndroom, of is een “kokosnoot” of Bouterse aanhanger. Bepaalde mensen hoeven ook niet te gaan demonstreren of zich actief met dit onderwerp bezig te houden. Een beetje de onzin op waterkant lezen en reageren is voldoende.

  Ik hoop dat dit doordringt bij bepaalde dombo’s die hier op dit forum hun ongenuanceerde rotzooi posten.


  Maak melding

 22. Check onderstaande tekst van een “Robg”.

  “En het zijn zeker niet alleen de ‘losers’ onder de allochtonen die over discriminatie klagen. ‘Ook wie goed geïntegreerd is, wordt gediscrimineerd’, de een meer dan de ander ‘Hoe beter geïntegreerd, hoe groter de discriminatie’.De losers onder de allochtonen komen immers niet overal terwijl de personen die beter geïntegreerd zijn vaker overal komen, vaak solliciteren op de betere banen en daardoor ook vaker worden geconfronteerd met een ongelijke behandeling.”

  Lees mijn een na laatste posting dan merk je dat wat je hier beweert weer een stukje onzin van de bovenste plank is. Een paar van jullie zijn echt gestoord hier!

  Zo nu ga ik door met m’n dagelijkse werk, moe van jullie en genoeg uitdagingen vandaag.


  Maak melding

 23. @ Ira e @ AHE,

  ik heb helemaal niet geschreven over mijn eigen persoonlijke ervaringen. Ik heb het over allochtonen die in Nederland gediscrimineerd worden omdat ze anders zijn. Onder deze allochtonen vallen; Turken, Marokkanen, Chinezen, Pakistanen, Brazilianen, Surinaamse Hindoestanen-, Surinaamse creolen, Surinaamse Javanen, Surinaamse Indianen, enz. enz.

  De een ervaart discriminatie meer dan de ander,en ontken dit niet. Deze informatie is te vinden in een groot aantal open informatiebronnen. Dat jullie slecht geletterd zijn valt in elk geval niet te ontkennen. Deze week kwam er een rapport uit in Nederland waarin staat dat 75% van de Nederlandse bedrijven aan uitzendbureaus vraagt om geen allochtonen kandidaten naar hen te sturen. Jullie staan gewoon te liegen over het niet bestaan van discriminatie in Nederland. FOEI TOCH.

  Ik heb heel vrienden van allochtone afkomst, zeer gemotiveerd, hoog opgeleid maar werkeloos. Die vragen aan mij geregeld of er banen bij mij op het werk beschikbaar zijn. Ik help hen af en toe met het schrijven van sollicitatiebrieven. Van dichtbij maak ik met hen mee dat het vinden van werk zeer moeizaam is. Ik heb een goedbetaalde baan maar dat wil niet zeggen dat elke andere allochtoon een ook goede baan of werk heeft.


  Maak melding

 24. Beste AHE

  RobG is een betaalde NDP-pusher die hier zijn onzin loopt te verkopen

  “‘Hoe beter geïntegreerd, hoe groter de discriminatie”

  Hoe krijg je het uit je hersenpan geperst zulke onzin.


  Maak melding

 25. Einde dag, maar nog ff op RobG reageren hoor.

  @Robg, ik ben ook niet uitgegaan van jouw persoonlijke ervaring, heb dat ook nergens kunnen lezen, want lezen doe ik in ieder geval heel goed! Dus houd ff op, want Ira heeft dat beweerd in een posting, ga daar je gram halen. In mijn posting kun je dat zeker niet terugvinden.

  Ik heb in een andere posting ook duidelijk beweerd dat mensen ook zonder aanleiding gediscrimineerd kunnen worden want de wereld is niet perfect. Ik zal de laatste zijn die discriminatie zal ontkennen zelfs al heb ik er weinig mee te maken gehad.

  Ik reageerde alleen maar op jouw posting waar die ene zin die Henk Molenaar aanhaalt in voorkomt.

  “‘Hoe beter geïntegreerd, hoe groter de discriminatie”

  Dat is toch flauwekul? het is juist andersom! en ik weet niet welke boeken je leest maar dit slaat nergens op.

  En ga niet beweren dat anderen hier slecht geletterd zijn want zo geletterd kom jij ook niet over. Als je niet goed kunt verwerken wat er staat geschreven kun je wel 1000 boeken hebben gelezen maar geletterd zul je nooit zijn, of je hebt de hele serie Jip en Janneke afgerond.

  Over jouw hoogopgeleide vrienden die worden gediscrimineerd bij sollicitatie? Nou als je hoog opgeleid bent wil het niet zeggen dat je ook slim bent, of representatief overkomt. Jouw houding, manier van praten, kleding etc is belangrijker en bepalend. En jij schrijft sollicitatie brieven voor ze? Ik dacht dat ze hoogopgeleid waren en dat wel zelf kunnen doen….maar weet inmiddels waarom ze geen werk vinden. Hoog opgeleid maar hol van binnen in combinatie met jouw sollicitatie brieven.

  Dat wordt toch niets? Gooi het maar op discriminatie!


  Maak melding

 26. @RobG, @AHE, @Ira,

  RobG heeft deels gelijk! Discriminatie heeft vele gezichten. Hangt vaak van situaties af. Zolang iemand van de andere groep niet als bedreigend of concurrerend wordt ervaren zul je meestal beamen dat de mate van discriminatie nihil blijkt. Met nadruk op mééstal zeg ik dus!

  Persoonlijk maak ik ook niet al te vaak discriminatie mee maar ik hoor wel verhalen waarvan daar sprake van is. Bovendien wordt in Holland niet openlijk gediscrimineerd maar onderhuidse bestaat het wel waardoor je dat heel moeilijk kunt bewijzen.
  Dus niet open en bloot. (In de tweede wereld oorlog was dat wel anders want dan was een goeie ariër iemand die openlijk de pik had op die ‘rot jood’).

  Nuancering aanbrengen is goed, maar we moeten daarbij wel oppassen dat een ander als ‘leugenaar’ hier wordt bestempeld zoals de bekrompen ziel in de hoedanigheid van
  @ Henk Molenaar RobG bestempelt. Lees hier de posten van bepaalde gasten hier dan is alles discriminatie wat de klok slaat. En daar mogen we ons best zorgen over te maken want die discriminatie zit ook tussen ons onderling!!!!

  Ik zeg wel nogmaals dat het in Gouda niet om discriminatie van negroïde mensen gaat. De politie heeft een risico analyse gemaakt en daarmee gaan ze aan de slag. Alleen dan nog kun de plank mis slaan want bijvoorbeeld een blanke vader of moeder die donkere kinderen heeft kan ook vervelende dingen gaan doen en die heb je dan als agent mooi over het hoofd gezien omdat die niet in die risico analyse schets past 🙂

  Een doordenkertje: President Obama kwam eens met anekdotes over zichzelf toen hij als Afro jongeman te maken kreeg met discriminatie. Heeft Obama dan ook gelogen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.