Toppartijfunctionaris verlaat Nationale Partij Suriname

23

PARAMARIBO, 17 aug – John van Coblijn houdt het voor gezien bij de Nationale Partij Suriname. Dit meldt de Ware Tijd. De voormalige presidentieel adviseur ziet het beleid binnen de ‘groene partij’ compleet vast lopen. Van Coblijn geeft niet alleen zijn functie op.

Met het beëindigen van zijn voorzitterschap van de invloedrijke afdeling Paramaribo, wordt ook het lidmaatschap van de partij opgezegd. Het is vooral een kwestie van principes. “Met heel veel ongenoegen constateer ik dat de sociaaldemocratische principes van de Nationale Partij Suriname onder uw leiding op een zijspoor zijn gezet”, schrijft Van Coblijn in een brief aan partijvoorzitter Gregory Rusland. Tradities worden overboord gezet.

Het gaat dan vooral om tradities als solidariteit met de sociaal achtergestelde groepen in de samenleving. Ook de interne communicatie laat veel te wensen over. En in een periode waarbij de partij in een vrije val lijkt te zijn terechtgekomen, is niets te merken van crisismanagement. “Drie maanden na de verkiezingen gaat u ook na de verkiezingsnederlaag op de oude voet door. De oeroude tactiek van verdeel en heers past niet in deze tijd”, aldus Van Coblijn.

23 REACTIES

 1. John van Coblijn: Het is meer een kwestie van PRINCIPES, oké daar hou ik jou ook aan.

  Ik hoop niet dat de NDP jou een POSITIE in het vooruitzicht heeft gesteld?
  Ik heb begrepen dat Cobie in de POLITIEK blijft dan rest mij de vraag: Gaat Cobie een EIGEN PARTIJ oprichten??

  Zo niet, dan weet ik waar Cobie aansluiting gaat zoeken.

  PRINCIPES IN DE SURINAAMSE POLITIEK IS EEN DOOD GEBOREN KINDJE.


  Maak melding

 2. het is niet anders,iedereen wil op de voorste rij zitten..

  ,coblijn dus ook..

  als je de vijftiger jaren gepasseerd bent en je hebt het niet gemaakt,dan ga je voor het persoonlijk belang met de hoogste salaris en je hebt schijt aan het volk door wie je gekozen bent..

  een dikke pensioen van de overheid heeft geen principes met alle faciliteiten van dien..

  wat een rot volk zijn wij toch..


  Maak melding

 3. @henry en koos,
  Misschien moeten jullie even die brief lezen. De man is NPS trouw gebleven tot na de verkiezingen dus van omkoping of verloochenen van principes is er geen sprake. De heer Rusland Is overduidelijk niet capabel om de NPS te leiden en maakt er een potje van. Je kan van paars zeggen wat je wilt maar die hebben hun zaakjes goed op orde.


  Maak melding

 4. ik pero heb rusland persoonlijk aan de zwartenhovenbrug straat gezegd ,nps dede keba .dit hebben ze zelf gemaakt .
  het begon toen somo vene de les voor las , in plaats omgekeerd.
  de nps moet herboren worden maar dat lukt niet .eenheid is ver te zoeken men is met zich zelf bezig wie populair is ,ik denk geen van hen .maar goed ze vechten het maar uit .


  Maak melding

 5. Tijdens de aanloop naar de laatste verkiezing en de post verkiezingsperiode heb ik juist de indruk gekregen dat Cobie de Partij meer schade dan goeds heeft toegebracht?
  Door middel van allerlei ingezonden stukken die een negatief effect hebben veroorzaakt voor de partij en haar partijleider.

  Waarom niet eerder opgestapt?


  Maak melding

 6. De NPS is op sterven na dood. De partij haalde maar twee zetels in Paramaribo. In de rest van het land was het zero,zero. Het is toch erg dat de partij vast is geroest in het ouderwetse conservatieve koloniale, neokoloniale ideeën.Niemand mag en kan met nieuwe ideeën in de NPS opereren. Als je dat doet is het einde van je politieke carrière.


  Maak melding

 7. Het dringt nog steeds niet tot de trouwe ezels van de NPS door dat de partij zich moet ontdoen van bepaalde arrogante figuren die niet met de tijd mee kunnen gaan. Professor Dr.Hans Breeveld werd werd vervloekt toen hij een aantal jaren terug voorstelde om met de NDP samen te werken. Het werd zijn politieke dood in de NPS.

  Er zijn bendes vervloekte machtswellustelingen actief binnen de NPS die voor niets terugdeinzen. De vloek van macht en gezichtsverlies heeft hen in de greep. Deze mensen zullen tot de dood vasthouden aan hun achterhaalde politiek-denken, ook al halen ze geen enkele zetel bij de parlementsverkiezingen. Ze krijgen thans eindelijk ervoor betaald wat ze de Afro-Surinamers hebben aangedaan. De NPS is mislukt.


  Maak melding

 8. Rusland zegt dat het vertrek van Coblijn geen groot verlies is voor de NPS. Kan waar zijn maar dat is niet het punt.
  Het gaat om het voortbestaan van de NPS en daarin moet ik Coblijn gelijk geven.

  De realiteit is dat de NPS bij twee achtereenvolgende verkiezingen zwaar heeft verloren en vervolgens niets doet.
  Het beeld dat ik van de NPS krijg is alsof grote delen van de partij van de verkiezingen in de slaapstand gaan en kort voor de volgende verkiezingen wakker worden. Een enkeling roert zich.

  Verder alleen plichtmatige reacties, geen analyse van de oorzaken van het verlies, geen vernieuwing, geen inspiratie alleen berusting en het tegenhouden van elke verandering.
  Jammer, als de partij zo doorgaat is het over en sluiten bij de volgende verkiezingen.


  Maak melding

 9. de ndp’ers vragen zich af waarom de nps nog leeft.

  dat is de doorn aan jullie doodskist he? het geweten dat jullie behoorlijk de kiem in gesmoord willen hebben.

  zolang de nps nog kan praten is de nps niet dood. dood is de nps wanneer jullie baasje, ome dees nog een serie fort zeelandia gaat doen.


  Maak melding

 10. @RobG en de res van de ndpers

  Jullie baasje en zijn partij,de ndp,die worden kunstmatig in leven gehouden door amnestie en VERGIFFENIS.Zonder deze 2 waren ze allang WEG !!
  Denk eerst na eer jij je mond open doet.


  Maak melding

 11. Heb zo vaak al gezegd Rusland Putin moet zich niet met Suriname bemoeien. Suriname is van ons een vreedzaam land, we willen geen communisten in Suriname. Straks gaat Rusland atoomwapens in Suriname opslaan als tegen aanval richtin US.
  Dus Rusland opzouten.


  Maak melding

 12. Dat is pas goed nieuws! De redenen die John van Goblijn aanvoert voor zijn vertrek zijn een schot in de roos.

  De NPS stond onder aanvoering van de geliefde, beschaafde en zeer integere Johan Adolf Pengel voor sociaal bewogenheid, normen en waarden. Pengel was een minister president die zelfs bezongen werd met: Peng Peng mu tang na ini Sranang, door De Vrolijke Surinaamse Jeugd. (de enige die daarna zijn populariteit heeft geëvenaard is Bouterse).

  Na Pengel ontstond een vacuüm in de politieke leiding van Suriname. De leiders werden rovers die er waren voor ‘ families and friends’ . Het was Desi Delano Bouterse die vanuit Holland alles met lede ogen aanschouwde en besloot het land te komen verlossen van deze corrupte bendes!

  Thans wordt deze missie hem onmogelijk gemaakt door mensen die toen bevoordeeld werden en soms zonder dat ze capaciteiten hadden maar puur vanwege het feit dat ze door betrekkingen hoorden bij het clubje die in Suriname de dienst uitmaakte. In de Periode 1970 tot 1980 was het in Suriname dus een Wilde Westen! Het volk wat onderaan bungelde moest maar zien te overleven.

  Dit vertrek van heer John van Cobijn uit de NPS is dus goed nieuws voor Suriname. Heer Van Cobijn verdient beter de NPS die onder leiding van Gregory Rusland niet meer is dan een aanhangsel, collaborateur en kruiwagen van de VHP.

  Opdoeken dus die NPS, evenals de VHP.


  Maak melding

 13. NPS WIKI, OPO YU AI !

  — de staatskas is compleet EMPTY, eigenlijk
  MIN 6,50 MILJARD !

  — de rechtsstaat is verdwenen, DNA doet de rechtszaken !

  — er is geen begroting, NEP-uitgaven zonder controle !

  — totaalbedrag salarissen ambtenarij in twee jaar
  GESTEGEN met een HALF MILJARD !

  — er zijn GEEN banen bijgekomen ondanks de
  lege staatskas !

  — indien de 8 december-massamoordzaak wordt
  voortgezet zullen er WEER DODEN/MEER
  DODEN vallen !

  — binnenkort is ALLES in Sranang meer dan VIJFTIG
  PROCENT duurder als gevolg van ALLE lasten-
  verzwaringen van de regering !

  — de SRD wankelt als een dronken stuurloze draaitol !

  — u krijgt binnenkort een waarheidsverhaal
  voorgeschoteld, omdat de in de Grondwet
  opgenomen rechtsspraak is komen te vervallen !

  — de verantwoordelijken voor ontstaan
  staatsschuld en voor de meer dan HALVERING
  van de staatsreserves krijgen PROMOTIE !

  — ook zwaar corruptieve politieke kopstukken
  krijgen promotie !

  AAAiiiiiii NPS yu tja deng ! NPS Sang yu wan moro ?????

  Ps : NPS TAI HORI !!!


  Maak melding

 14. @Snippi,

  De NPS zal in de toekomst klein blijven want haar kiezers zijn vnl de gegoede creolen (die neerkijken op de arme creolen en de marrons) die niets moeten hebben van de anti-Westerse kijk op zaken van de NDP.
  Dus wen er maar aan. Tenzij deze groep niet flink groeit zal de NPS ook niet meer groeien. Of men moet het roer omgooien en een partij voor de armen en misdeelden worden. Deze groep is wel groot in Suriname. De NDP profiteert daar flink van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.