Eerste ministerraad Bouterse II somt prioriteiten op

19

PARAMARIBO, 18 aug – De nieuwe ministerraad heeft tijdens zijn eerste bijeenkomst de prioriteiten vastgesteld voor de komende jaren. Volgens vicepresident Ashwin Adhin had elke minister een eigen lijstje. Alles is binnen een zeker stramien geplaatst.

Hoewel de prioriteitenlijst een eerste opsomming is, staat één zaak als een paal boven water. Alles staat en valt met de bezuiniging en sanering die voor de deur staat. “De bedoeling is dat we zaken binnen een bepaald kader plaatsen. Er zijn zaken die sowieso op korte termijn aandacht behoeven, die te maken hebben met de maatregelen die getroffen zullen worden”, zei Adhin na afloop van de vergadering.

Er zijn nog geen vaste besluiten gevallen. Tijdens de vergadering onder leiding van president Desiré Bouterse is vooral informatie uitgewisseld. De ministers hebben de eigen prioriteiten opgenomen aan de hand van informatie van hun ministeries. De prioriteiten gelden als basis voor het ontwerpen van de begroting voor 2016. Volgens Adhin wordt verder overlegd tijdens de eerstvolgende raadsvergadering.

19 REACTIES

 1. De minister van financien zegt dat hij allergies is tegen corruptie?
  Is hij met rode ogen en met een snot neus uit de minister raad gekomen?
  Of was Abrams niet aanwezig?
  Laten we zien hoe hij eruit ziet nadat hij de Duane bezoekt?
  Of gebruikt hij al medicijnen tegen allergie?
  Want met 80000 per maand kan hij zich zeker wel een paar dozen Benadryl aanschaffen.


  Maak melding

 2. Zie hieronder zaken die door paars werden bestempeld als prioriteit. Nagenoeg niets is gerealiseerd. Het bleken luchtkastelen te zijn.

  bouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers zanderij – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – AANPAK CORRUPTIE ambtenaren – aanleg spoorlijn in 2015 – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoeningscommissie – toegang schoonwater voor iedere surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica – export water naar equatorial guinea

  Alles staat en valt met de bezuiniging en sanering die voor de deur staat ? Je reinste onzin, haal het geld terug bij Abrahams en de Surinaamse tekorten zijn in 1 klap opgelost.


  Maak melding

 3. Bouterse II….gaatjes bijprikken in de broekriem, rijst met water vreten, klagen, vragen en bedelen bij de Noordzee om pakketten te sturen. Back 2 the ’80.


  Maak melding

 4. Er is toch een regeerakkoord ondertekend. Daar moeten de prioriteiten toch duidelijk geformuleerd zijn die op het bordje van de regering liggen.

  De formateur heeft toch met het hele politieke, economische en sociale veld overlegt en wijze beslissingen genomen.

  Nu gaan ze er al weer een zooitje van maken met nieuwe lijstjes die de mini sterren op hun departementen hebben aangetroffen.
  Was ik net weer bereid het aan te zien en wat geduld te betrachten gaan ze er de eerste vergadering al een zooitje van maken.


  Maak melding

 5. als ik mini-ster was,zou ik ook eisen dat ik net zoveel ontvang als de mini-ster van financiën,je bent min-ster en allemaal moeten de zelfde loon krijgen toch….

  of niet dan..


  Maak melding

 6. Vraag mij af of hoefdraad met rode ogen en een snorterende neus uit de vergadering is gekomen. Want ik hoorde dat hij allergies is tegen corruptie. Of was Abrams niet op die vergadering?
  Vraag mij af of hij allergie pillen gaat gebruiken als hij de Duane bezoekt?
  Met een inkomen can 80000/maand kan hij die wel laten over vliegen.


  Maak melding

 7. koos ,jo jo ray en consorten ,magen jullie je niet druk over su ,rustig jullie ,blijf rustig onder die katibo van rutte en ontvang de steun van rutte waar jullie nooit voor gewerkt hebben .een ding geef bik jullie mee ,denk niet dat rutte blij met jullie is .ze zien jullie als die asiel zoekers die nederlanders laat dat duidelijk zijn .buitenlanders zullen jullie blijven tot de dood , of jullie moeten je blank schilderen en toch zullen jullie buitenlanders blijven .ik doe jullie de groeten

  pero.


  Maak melding

 8. Korte termijn gaat voor als je geen geld hebt. Dus het wordt de komende jaren steeds gaten vullen. Daar komt nog bovenop dat Staatsolie in een put voor de kust van Saramacca geen olie heeft gevonden. De granietblokken lopen ook niet zo hard. De bananen zijn van de Belgen. Het rijst wil maar niet vertrekken uit Suriname. Suralco doet moeilijk. Goud wordt zwart verhandeld, dus geen belastinginkomsten.
  Kortom: de inkomstenkant valt erg tegen!! Gaat men de uitgavenkant aanpassen??


  Maak melding

 9. Pero
  Jij bent dan even goed een slaaf van wie dan ook als je het zo wil zien. Doe niet als of jij in Suriname hard werkt aan de eigen toekomst en die van het land. U bent op afstand de lijfeigene van een droom die nooit geweest is en nooit de waarheid zal worden.

  Jij gedraagt je als een buitenlander, echter het meer en deel van de mensen net vreemde roots kan in Nederland, mits men de spelregels wil eerbiedigen, alles doen wat zij willen.
  Kijk maar eens goed rond. Alleen zij die zich niet aanpassen raken gefrustreerd. U bent daar een voorbeeld van.


  Maak melding

 10. @Makka,

  Aangezien Hoefdraad in z’n eentje het inkomen van 40 gezinnen opstrijkt zou voor hem moeten gelden: no cure, no pay. Oftewel, hij lost de economische problemen van Suriname op en krijgt z’n 80.000 Srd per maand of hij krijgt helemaal niks. Dit zou trouwens voor veel meer functies moeten gelden.


  Maak melding

 11. Als Gilmore Hoefdraad werkelijk zo goed is als hij beweerde en hij daarom als Gouverneur van de Centrale Bank SRD 80.000,- in de maand waard was, is hij, ALS hij SRD 20.000,- in de maand aanvaard heeft voor het baantje van minister van financiën, een dief van zijn eigen portemonnee of gewoon een heel goede boef (Boefdraad?) die ons vijf jaar lang belazerd heeft.


  Maak melding

 12. Laat de paarse boevenbende 50% van het geroofd vermogen terugploegen in de Surinaamse economie , te beginnen bij baas met zijn vermogen van minstens een half miljard, dan Abrahams en dan de rest van de paarse graaiers. Dan zal je zien dat de economische crisis in Su verholpen is. Maar ja het devies van de paarse elite is: ikke, ikke en de rest mag stikken. Old times are coming again. Het paarse paradijs is aanstaande. ik heb geen medelijden met het paarse stemvee. Dom, absoluut dom. O, ja tegen domheid valt niet te strijden.
  van mij geen euro meer naar Suriname. Ik heb de tijden van de jaren 80 gekend. Harde tijden. Het verleden zou het heden moeten informeren en moeten leren. Maar tegen deze ezels is geen kruid tegen opgewassen. Alleen ezels kiezen een meester. Onze grote meester de Indiaan. Zakken reeds gevuld, rijkdom al in het buitenland gestald, en de gepantserde auto’s wachten om gebruik te worden. Ba zoekoe, ba fini, ba tjari.


  Maak melding

 13. PRIORITEITEN VEREIST VOOR OPBOUW

  Rechtsstaat weer vestigen !

  Grondwet is heilig !

  Afblijven van rechtszaken !

  Alle misdadigers zonder uitzondering berechten !
  Internationale steun vragen bij berechten van de
  mega-misdadigers !

  Onderzoek opstarten alle niet vervolgde misdaden !
  Oorzaak mega-staatsschuld onderzoeken,
  verantwoordelijken weg uit machtscentrum !

  Met nieuwe corruptie-wet de politieke en andere
  boeven aanpakken en financieel uitkleden !

  Ontslaan van ten minste een derde van alle ambtenaren !

  Zorgen voor BANEN voor werklozen en de afvloeiende ambtenaren !

  Vrijheidsstraffen opleggen aan ovetreders/beschadigers/
  vernietigers van de Grondwettelijke regels en van de
  begrotings- en comptabiliteitsregels !

  Gemiddelde Sranangmang ontzien bij z het verwerven van
  opbrengsten, de mensen hebben al niets. Eerst zwaar
  bezuinigen, vervolgens geld ophalen bij belastingontwijkers,
  geld innen bij de goudzoekers, bij houtexploitanten,
  zandexploitanten, scalians-boeven etc !!

  PS : Zonder rechtsstaat en waarborging mensenrechten
  komt geen ontwikkeling !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.