Dissidenten willen met Somohardjo praten over hervormingen

18

PARAMARIBO, 3 aug – De politieke partij Pertjajah Luhur, PL, is dringend aan hervorming toe. Dit stellen dissident Raymond Sapoen. Hoewel er enkele rechtszaken lopen tegen elkaar, blijft de tijd niet stilstaan. PL verkeert in crisis.

De huidige staat van de ‘partij die nooit slaapt’ valt af te lezen aan het verkiezingsresultaat. Ruim de helft van kiezers van bij de vorige verkiezing, hebben hun heil elders gezocht. Om de partij weer op spoor te krijgen zou Somohardjo een stap terug moeten doen. “Vanaf de eerste dag toen wij de hervormingsbeweging proclameerden, hebben we gezegd dat we bereid zijn elk moment te praten”, zegt Sapoen tegenover de Times of Suriname.

Somohardjo is echter bikkelhard. Hij wijkt geen millimeter van zijn standpunt dat Sapoen en Diepakkoemar Chitan de partij hebben verraden. Zij zijn daarom terug geroepen en moeten hun parlementszetel dus afstaan. Sapoen blijft erbij dat het hem om hervormingen te doen is. Daarom is er behalve de juridische ook een politieke strijd. “Die is voor de veranderingen, die wij in de partij willen.”

18 REACTIES

 1. Dat de meeste politieke partijen de verkiezingen verloren hebben en de NDP de verkiezingen gewonnen heeft, kwam door de meesterlijke belazerpraktijken van de NDP, het heeft veel en veel minder te maken met de huidige staat van de verliezende politieke partijen. Een groot deel van de Surinaamse bevolking wil nog steeds ‘gewoon’ etnisch stemmen, maar men geloofde de praatjes van de NDP, dat alles op orde was in het land en wanneer je als arme Surinamer (de meeste Surinamers zijn arm) een paar dagen voor de verkiezingen een baantje bij de overheid of een grondbeschikking wordt aangeboden, dan speelt etniciteit op dat moment geen overheersende rol meer bij het bepalen van de politieke keuze. Het overlopen van Sapoen heeft meer met zwichten voor de NDP, dan met het reorganiseren van de PL te maken. Als onze Sapoen er 100% zeker van was dat zijn politieke leventje veilig was bij de NDP had hij nooit meer omgekeken naar de PL, Somohardjo en PL waren voor hem dan een gepasseerd station, blijkbaar is Sapoen er niet zeker van dat hij de aangespannen rechtszaken zal winnen.


  Maak melding

 2. De Terugroep Wet van Nieuwfront is een onding dat indruist tegen alle democratische regels van vrij meningsuiting.De wet zal niet werken en zal door elke slimme jurist lekgeschoten worden. Maar er is ook een ander probleem. Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn dissidenten die niet uit de partij gestapt en zij hebben hun heil ook niet in een andere partij gezocht. Het zijn personen die een sterk punt hebben tegen partijdictator Somohardjo en dat gaat tegen de adat die Somohardjo wordt nageleefd. Hoogste tijd dat onze filosoof Hans zijn maat Somohardjo met een geniale voorstel gaat ondersteunen.


  Maak melding

 3. wat een stel toneel spelers en dan nog in het poppenkast..

  waar er zover bekend inderdaad toneel gespeeld wordt..

  dus heren en dames ga gewoon door met het spel,,

  ,het volk is toch maar een stem-vee.. weet niet beter..


  Maak melding

 4. Die man somo begrijpt nog steeds niet dat hij een harde kip is , een harde bek en nek dat je plaats moet maken voor jonge kippen.
  Te kauw njang a moes gie assie passie,somo joe moes waai.deze somo wil de javanen dom houden en hij weet dat zijn dagen getelt zijn .de javanen willen niets meer van somo ,joe boto boro keba somo .chantage politiek is niet van deze tijd ,het was ten tijde van front toen jij vene nog de les kon voorlezen .somo is papa tjokro go pre tjekre tjekre boi.


  Maak melding

 5. De eerste stap tot HERVORMING is dat deze GELUKZOEKERS en vooral VERRADERS het veld ruimen en definitief hun heil verder zoeken in de ” PAARSE ZWIJNENSTAL “.

  Wegwezen, moven, hollen maar,opzouten !!! OPGERUIMD staat NETJES !!!

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Sapoen en Chitan,

  Jullie hebben Somo in zijn rug gestoken en nu hij met full force achter je komt stribbel je terug met hervormings smoesjes.

  Somo gaat jullie met de grond gelijk maken en dit is de verdiende straf voor Sapoen en Chitan. Pres Bouterse zal Sapoen en Chitan als een baksteen laten vallen omdat het doel een andere was. Namelijk het uiteen halen van de Javanen en genoeg stemmen in DNA voor presidentschap.

  De terugroep wet is een wet, en als het een wet is dan kan er ook uitvoering van desbetreffende wet ontstaan.
  Sapoen en Chitan, jullie hebben een inschattings fout gemaakt, begin je zelf voortebereiden op het pariaschap, gecondoleerd met jullie politieke dood.


  Maak melding

 7. Niet het PL-bestuur van Paul Slamet Somohardjoe en de achterban verkeren in crisis, maar de dissidenten die zich rijk hadden gerekend verkeren in crisis. Het bestuur van PL moet deze twee gouden kerst zoekers per direct royeren.

  Nu de KTPI van Willy Silent die haar geluk ook vele verkiezingen bij de NDP zocht is uitgeschakeld, verdeel en heers van NDP, Soewarto Moestadja naar de NDP is overgelopen, kan de PL alleen maar groeien in de toekomst. Deze twee por lais moeten verwijderd worden anders kan dit de achterban van PL zeer nadelig worden. Het laag hangend fruit van KPTI kan zo door de PL binnen worden gehaald.

  Sapoen en Chitan willen na een sibie boesie die ze veroorzaakt hebben en aan de lijve hebben ondervonden, zich rijker gerekend hadden dan ze dachten, nu de balans is opgemaakt en het resultaat op korte termijn weinig of niets oplevert weer thuis bij de PL komen. Ook in de toekomst zullen de por lais geen geluk hebben, omdat ze als verraders worden gezien en met hun eigen belangen bezig zijn.

  Deze heren Sapoen en Chitan zijn opportunisten, die alleen met hun eigen belangen bezig waren/zijn. Het tijdstip/moment, direct na de verkiezingen om op eigen houtje met de NDP te gaan praten is naar buiten toe te schreeuwen over hervormingen heel opmerkelijk. Zulke zaken horen intern te gebeuren in overleg met het volledige bestuur en op een door het bestuur gekozen geschikt tijdstip op democratische wijze bepaalt.
  Waarom hebben deze twee poi lais direct na de verkiezingen hierover naar buiten toe geschreeuwd, terwijl zaken nog geëvalueerd moesten worden? Sapoen en Chitan geven jullie PL-bestuur en het achterban een duidelijke overtuigende, gemotiveerde verklaring over jullie solo gedrag.

  Als jullie zo goed zijn als jullie “‘ je achterban” willen doen geloven, waarom zouten jullie dan niet op en gaan jullie je eigen partij oprichten. Dan hebben jullie teeltballen en laat zien of die stevige zaad kan voortbrengen en als het goed gebruikt wordt voor de bevruchting van eicellen, er dan por lai leven kan ontstaan, tot groei en wasdom kan komen of een kortstondig leven heeft, maar als PL-bestuur jullie stevig aan jullie teeltballen grijpt en knijpt moeten jullie niet janken, want dat laat zien dat jullie mietjes zijn. Jullie zijn verraders.

  Deze por lais, worden misbruikt voor verdeel en heers binnen de PL door de NDP.
  Gaan jullie je eigen politieke partijtje oprichten en laat zien wat je waard bent.

  Sapoen en Chitan zitten in de soep, einde oefening.


  Maak melding

 8. Uitruil met DDB is mislukt.
  Ze hadden gedacht dat ze met hun twee stemmen van doorslaggevend belang zouden zijn.
  Maar we zeggen op z’n surinaams “Ba Suku Ba Feni Ba Tjari’
  Verraad is gewoon mislukt als ook de bijbehorende uitruil van enkele ministersposten.
  Boontje krijgt zijn loontje uitbetaald.
  De partijraad is duidelijk geweest.
  Next time better luck.


  Maak melding

 9. @Pero, je hebt het over dat men plaats moet maken voor jonge kippen, maar jij geeft de bejaarden club van baas Bouterse nog 5 jaar.

  Wie moet jou nog geloven en weet je wel waarover jij het hebt?????


  Maak melding

 10. Somo zit waarschijnlijk met zijn snufferd in een bordje linzen soep. De man is iedere vorm van realiteit kwijt. Ook zijn achterban houd van Bouterse, de beste president ooit van Suriname. PL is klaar, opheffen die partij. Allemaal overstappen naar paars. God zij met Suriname, Sranag soso lobie


  Maak melding

 11. Sapoen: ai Somo , un moes taki jongoe
  Somo: gi tori Sapoentje.
  Sapoen: Somo joe gersi wan owroe kaw die no e gi merki moro dus wo slagtie joe now, ie de eens anga a tori toch?

  Wat een losers!


  Maak melding

 12. parbo
  Somo zit waarschijnlijk met zijn snufferd in een bordje linzen soep. De man is iedere vorm van realiteit kwijt. Ook zijn achterban houd van Bouterse, de beste president ooit van Suriname. PL is klaar, opheffen die partij. Allemaal overstappen naar paars. God zij met Suriname, Sranag soso lobie@ Parbo je hebt niet alleen je ogen in je reet zitten maar ook je verstand als Bouterse de beste president ooit van Suriname is waarom heeft hij de feb,fes of hoe die troep ook mag het in het leven geroepen dat hebben die domme ex presidenten nooit gedaan zeer zeker omdat ze te dom waren,en de 8 dec doden die zijn zeker aan een dosis so so lobie gestorven gestoorde gek dat je bent

  laat me


  Maak melding

 13. Ik heb al eerder gepost dat partijleden van PL Somohardjo moeten royeren! Dit moet een gezamenlijke zet worden met het gehele achterban van de PL. Het is erop of eronder met Somohardjo en Somo na didibri. Hij gaat heus geen schoon schip maken met jullie hoor, Sapoen en Chitan?


  Maak melding

 14. Met de twee verraders,lafaards,overlopers,coupplegers sapoen
  & chitan valt echt niet te onderhandelen of te hervormen.
  Salam,laat je niet pakken door deze twee.”heren”
  Hopelijk dat zij met hun z.g hervormingspolitiek bij de eerst-
  volgende verkiezing kunnen deelnemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.