PING-voorzitter Jhauw: Surinaams volk in eigen vet gebakken

30

PARAMARIBO, 3 aug – “Men heeft het volk in haar eigen vet gebakken. De benzineprijzen waren al verhoogd. Men wil het weer verhogen. Dit is allemaal hypocrisie. Ze houden het volk voor de gek.” Dit zegt Ramsoender Jhauw, voorzitter van de politieke partij PING. Het volk zal moeten opdraaien voor fout economisch beleid.

Dat is niet gezegd tijdens de verkiezingsrace. Nu wordt de rekening wel voorgehouden. “Het is niet de schuld van het volk, omdat zij vaak met emoties te werk gaat. De feiten liggen daar. Er worden nu maatregelen getroffen. Het eerste wat het Financieel Economisch Platform zou moeten eisen, is een onderzoek naar alle corruptiegevallen die zijn gerapporteerd”, zegt Jhauw tegenover Dagblad Suriname.

Er moet ook inspraak worden geëist in zo een onderzoek. “Als dit wordt geweigerd, dan weet men hoe laat het is. Bouterse heeft zijn spelletje heel goed gespeeld. Hij heeft de mensen gepakt. De maatregelen die doorgevoerd zullen worden, zouden door de NDP regering moeten worden doorgevoerd. Nu heeft Bouterse de kans om te zeggen dat de maatregelen niet van hem alleen, maar ook van het platform”, aldus Jhauw.

30 REACTIES

 1. Wat een zure man. Hij kan beter participeren in platform dan azijn zeiken. Dat is ook in zijn belang. Bouterse is het beste wat suriname is overkomen. Sranang soso lobie.


  Maak melding

 2. Meneer Jhauw u heeft gelijk,maar u weet toch dat ezels nooit lukt om wat te laten inzien.Pas als ze gaan voelen en de SRD flink is gedevalueerd zullen ze inzien hoe oerdom ze zijn geweest.Als ze dan nog niet snappen,zullen ze het nooit begrijpen.


  Maak melding

 3. De paarse paupers zijn in hun eigen vet gebakken en slepen anderen die het licht al lang gezien hadden ook in mee.

  Sranan skeer, alles wordt duurder onder DDB en de gangsters. Een volk dat honger en dorst leidt, kan niemand tegen houden.
  Het Surinaamse volk zal DDB en de gangster laten zien, dat alle kracht bij het Surinaamse volk is.

  Voor de gouden kerst van 25 december 2017 van DDB en de gangsters, zijn DDB en de gangsters weg.


  Maak melding

 4. haha hij geeft weer anderen de schuld..wat een fantastische verkiezingscampagne was dat dat moet je de paarse ezels wel voor feliciteren. Echter de rest van ons goed nadenkende lieden Surinamers wisten wel beter.
  Hadden die beide eerdere min sterren van Fin er ook niet voor gewaarschuwd dat we moesten bezuinigen. Toen waren ze niet capabel genoeg. Maar oke na het misbruiken van meer dan 100 bewindslieden is de spoeling nu wel heel dun geworden. Dus nu een platform. Hij wil alleljezus niet eens in het platform van staat genaamd de DNA verantwoording afleggen. Hij wil niet eens naar BOX om daar verantwoording af te leggen…zeg me ik verzoeke u wie houdt nu wie voor de GEK zei de GEK!!!!


  Maak melding

 5. Eindelijk Iemand die ziet hoe de vork in de steel zit, Fep laat zich misbruiken, want ze hoeven echt niet met onderzoeken van corruptieschandalen aan te komen, zoals bij Ow toen die rover van Abrahams er nog zat, en bij al die zakjenvullers bij de douane.


  Maak melding

 6. Als je het nader bekijkt zou deze Jhauw toch een veel betere president zijn dan de huidige Surinaamse president.
  In elk geval deze president ziet corruptie niet als een oorzaak van zijn falend beleid.
  Bouta kies mi baka.


  Maak melding

 7. Quote: ” nu heeft Bouterse de kans om te zeggen dat de
  maatregelen NIET VAN HEM ALLEEN zijn, maar ook van het platform “, aldus Jhauw.

  Daar gaat het ” Desiderius, het PAARSE LAFHARTIGE ZWIJN “, juist erom, namelijk ten tijde van HEVIGE PROTESTEN een mogelijkheid te bezitten om een ” SCHULDIGE ” aan te wijzen voor de getroffen impopulaire maatregelen.

  Dat de leden van het ( NEP ) FEP het nou niet inzien is diep triest.
  Het SUJET zat hedenmiddag tijdens de FEP- bijeenkomst PAARSE LARIEKOEK te verkondigen met name de crisis in Colombia, Chili, Australië etc etc !

  Wat heeft dat allemaal te maken met het VERKWISTEND BELEID dat de afgelopen VIJF jaar STRUKTUREEL is gevoerd door zijn PARTIJ ?????

  Ik vind het ONGELOOFLIJK dat mensen met allerlei titels ( drs, dr, ir, master ) LIJDZAAM allerlei ROTZOOI zitten aan te horen en zich NOTABENE laten KOEIONEREN door een DRONKAARD met slechts een basisschool diploma en een verleden als verkoper van PORNO LECTUUR !!!

  Het VRESELIJKSTE van de bijeenkomst was dat na het PAARSE LULVERHAAL men enthousiast overging tot APPLAUDISSEREN !!!

  Niemand maar dan ook NIEMAND die een opmerking maakte t.a.v. het LULVERHAAL.
  Het SECREET deed zijn relaas en RENDE vervolgens de tent uit, ZONDER de pers te woord te staan.

  En dat gedrag wordt in mijn geboorteland beschouwd als leiderschap (**<<<@@!!***0,0% )

  Om van te kotsen !!!! Mag ik effe een PAARSE emmer ???!!!! Gods kolere zeg !!!

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. @parbo,

  Je zegt dat Bouterse het beste is wat Suriname is overkomen: Jij bent echt niet goed bij jouw hoofd: Dit is wat de Samenleving te wachten staat aan bezuinigingen:

  Het zijn weliswaar adviezen:

  Verhoging Government Take???
  Invoering BTW goederen en diensten???
  Verplichte Bijdrage AOV???
  Verhoging Nutsvoorziening???
  Verhoging Leges

  Dit is een greep aan Bezuinigingen welke de Samenleving te wachten staan. BANDIETEN als Abraham en Consorten zullen vrijelijk van hun miljoenen US dollars kunnen genieten.

  Jij houdt meer van Bouterse en Abrahams dan van jezelf; GESTOORDE PAARSE IDIOOT!!

  Blijf je naam maar schrijven met KLEINE LETTER,MAFKEES


  Maak melding

 9. @Hugo Chavez
  Dat vraag ik mij ook af. Waarom laten zogenaamd hoogopgeleide mensen zich telkens weer voor het karretje van Bouterse spannen.
  Misschien zijn het toch maar ezels


  Maak melding

 10. Mijnheer Jhau u ziet het goed in u hebt maar een ding overgeslagen, corruptie en nepotisme binnen de njang dringie priesierie partij. Al die incompetente idioten die benoemd worden tot van alles en wat, kijk maar die vrouw van somo werd van een op de andere dag van schoonmaakster tot ambassadeur in Jakarta terwijl pae in Paramaribo aan het “sporten” was.


  Maak melding

 11. De beste stuurlui staan aan wal, want de meeste goedbedoelende adviseurs het alweer beter weten vanaf een veilige afstand. Daarentegen heeft zij deels gelijk voor wat het Surinaamse volk betreft, dat opnieuw gekozen heeft voor de NDP en meneer Bouterse dat mij doet denken aan twee prominente kannibalen die elkaar tegemoetkwamen in een persoonlijk geschil. Om de strijd tussen hen te beslechten bedacht een van ze een doordachte plan.

  Zo zei de hoofdkannibaal tegen de andere… “Ik ga jou als eerste heel hard op jouw kop slaan met mijn goedendag (= doornige knots)… Oke zei de andere kannibaal spontaan “Eerlijk is eerlijk”, maar daarna is het wel mijn beurt.”

  Helaas kwam deze laatste nooit aan de beurt.
  django


  Maak melding

 12. Met alle respect. De posters hebben o zo een kort geheugen dat de eerste die echt actie heeft ondernomen en ook heeft bereikt dat er publiekelijk aandacht is gegeven over één fraude zaak welke aan thans wordt behandeld doch niet dat effect heeft die ik verwachtte.
  Het is niemand minder dan de heer Arthur Tjin A Tsoi, een NPS’er in hart en nieren en een echte patriot, die niet meer in de DNA zit hetgeen erg jammer is en m.i. een verarming van het DNA.

  Anno heden is de doofpot in werking gesteld v.w.b. het fraude onderzoek bij de EBS.
  Degene die de leiding heeft van het onderzoek is een manager van de CLAD die niet eens een gecertificeerde RA of een AA is.
  Deze heer is de Manager de van gecertificeerde RA’s die het onderzoek doen.
  Een bekend accountants kantoor aan de Coppenamestraat die de externe accountant is van de EBS tracht de heer Arthur Tjin A Tsoi in een niet goed licht te plaatsen.

  Zijn wij allemaal dan dus weer vergeten dat er bij het EBS, na maanden van onderzoek, nog steeds geen onderzoeksresultaten zijn gepresenteerd?
  Zou het dan toch in de rommelpot / doofpot zijn verdwenen?
  De Duiker is nog steeds de baas en heeft momenteel weer zijn zuurstof flessen op de rug want hij zal zo weer duiken a la Dagobert Duck.


  Maak melding

 13. Uit de reakties op dit forum is gelukkig vast te stellen dat de meeste leden er een heldere visie op nahouden. Een enkele geindoctrineerde paarse randdebiel / dorpsidioot, zoals Pero, Parbo etc blijft hardnekkig, tegen beter weten in, volhouden dat het ooit goed zal komen met Suriname…KEEP ON DREAMING en pienaar lekker verder de komende decennia.


  Maak melding

 14. Bouterse,is begonnen om het volk te onderwerpen aan een mentaliteitsverandering dat alleen de zon voor niks opgaat.iedereen weet dat er iets moet veranderen in Suriname,zelf Santokie begint het al een beetje te leren.[Hij mòet trouwens]…..maar de dommeriken ,azijn pissers,zoals HENRY– Hugo CHAVÉZ [alias pannekoek]..die zijn zulke grote EZELS, Dat het niet door die harde cocosnoot doordringt die ze als last mee dragen op hun nek. Ze hebben nog 5 jr de tijd om nog wat te leren van DESIRÈ DELANO BOUTERSE !!


  Maak melding

 15. @ Hugo CHAVÉZ,..Het is nu de tijd aangebroken,dat pannekoeken zoals jou,meer belasting gaan betalen vanwege jullie domme gezoem op de site.veeel geschreeuw en weinig wol dan zijn jullie toch nog van enige nut.


  Maak melding

 16. Namens wie spreekt deze geïmplodeerde heer Jhauw? Bij elkaar haalde zijn politieke vereniging of clubje niet meer dan 15 stemmen, terwijl 78% van de kiesgerechtigden in Suriname zijn/haar stem heeft uitgebracht op bevel, op Bouta, op Desire Bouterse, de leider met visie.

  Door de combinatie van twee kiesstelsels in Suriname is het mogelijk geweest dat de andere partijen een paar zetels hebben kunnen bemachtigen.Maar een ding moet duidelijk zijn.Zonder het huidige verkiezingsstelsel van Suriname waren de oppositiepartijen totaal weggevaagd door een Tsunami, een NDP Tsunami. LAAT DIT DUIDELIJK ZIJN.


  Maak melding

 17. Goed voor het surinaamse volk mek ding broedoe bha soekoe bha vinie bha tjarie. Jammer dat zij de v.h.p.bij deze ook gaan meeslepen dank zij een slappe santhokie.


  Maak melding

 18. @Pokai Tongo alias Papegaai Tong,je doet je naam eer aan.Je acteert net als jouw eigen papegaai thuis bij jou.Zodra je de deur uitgaat belt je vrouw met haar minnaar en zegt tegen tegen hem ”kom neuken”.De papegaai hoort dit alles en onthoud dit goed. Als jij thuiskomt gilt dat beest ze continu ” kom neuken “. Dat beest gilt net als andere papegaaien en schreeuwt maar wat.Hetzelfde constateer ik bij jouw commentaren.Ge weet niet eens wat gij zegt. Die Arthur Tjin A Tsoi is onnozel en tegelijk dom geweest. Zijn gedrag is hem duur komen te staan.Hij heeft helaas door zijn eigen domheid voor eeuwig afscheid genomen van de actieve politiek in het parlement.LAAT DIT GOED TOT JE DOORDRINGEN.


  Maak melding

 19. Groten deels van de generatie tussen 1980 en nu weten niet wat Zich hebben afgespeeld in die tijd. Als er voor de verkiezingen genoeg spijs, drank, en feesten wordt georganiseerd dan is hun stem al klaar. Niet wetende dat ze zoveel schulden bij de buurlanden hebben, dat ze zelf daar de dupe van worden. Ala pier tifie anoe lafoe !


  Maak melding

 20. De Surinamers zijn en worden in hun eigen vet gebakken en hebben tenminste een zere plek.
  Bouterse heeft zijn vinger daarop gelegd.
  Rara welke plek is dat?
  C. Hoofd?
  B. Nek?
  A. Nus?
  Nu willen ze opnieuw de belasting verhogen op benzine. (wat is er gebeurd met alle verhogingen van bezine daarvoor?
  Ook nu electriciteit verhogen nadat de ratten daar tekeer zijn gegaan en er nog steeds jatten. Laat die ene NDP idioot alvast de 1 miljoen oprot premie terug storten. En alle andere gevallen waarbij er over gefractueert is bij de EBS.
  Van de waterleidings maatschappij heb ik niet veel gehoort. Maar ook daar zal er flink gegraaid zijn.
  Eerst flink saneren en efficient maken alle dieven opdonderen dan kan er gekeken worden naar eventuele verhogingen daar.
  Bij de duane weet iedereen al HEEEEL lang wat er speelt. Wat heeft zoonlief aan belasting betaalt voor zijn Maybach?
  Wat gebeurt er met al het goud dat wordt gewonnen in het binnenland, Bouterse en company, Brunswijk en company etc etc. Hoeveel belasting hebben die afgestaan?
  Achteraf gebleken is de Pres van de Centrale Bank wel de 80,000 per maand waard? Ik denk van niet.
  Hebben ze niet kort voor de verkiezingen duizenden aan een overheidsbaan geholpen?
  Verhoog de accijns op de miljoenen hectaren land die ze hebben gejat om ermee te speculeren.


  Maak melding

 21. @Printa,

  Misschien snap je het niet: Door alle Bezuinigingen en Tariefsverhogingen gaat alles DUURDER worden in de winkels. De Mofina Wangs gaan TRANEN MET TUITEN huilen, met dank aan De Grote LIJDER DDB.

  HET VOLK GAAT ECHT LIJDEN ONDER DE DRACONISCHE BEZUINIGINGEN. Reeds 8 maanden zijn er geen gelden overgemaakt naar Sint Vincentius Ziekenhuis om de werknemers te betalen.

  DDB EN RAMON GAAN HIER NIETS VAN MERKEN: Jij houdt meer van DDB en Ramon dan van jezelf!

  Jij komt ervan zelf achter dat DDB BAD NEWS is. De echte Movie is nog niet begonnen, THE TRAILER IS JUST BEGUN!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.