Minister negeert sociaal afbouwplan Bouterse

23

PARAMARIBO, 9 jul – Minister Alice ‘Warrior Princess’ Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo, is categorisch tegen een plan van president Desiré Bouterse. Het plan om subsidies af te bouwen voor medische zorg, zou onredelijk zijn. Amafo drukt door.

Het oude systeem wordt gehandhaafd. Daarmee wordt lijnrecht tegen het plan ingegaan. Volgens het traditionele ‘on- en minvermogenden’ systeem worden dokter en ziekenhuis betaald door de overheid. De ‘cliënt’ hoeft geen cent bij te dragen. Amafo zei tijdens een met spoed georganiseerde persconferentie dat het systeem doorgaat. Van afbouw, zoals Bouterse die voorstaat, is geen sprake.

De uitvoering zou niet besproken zijn. Amafo is wel verantwoordelijk voor een goed lopend zorgsysteem. Mensen die hulp nodig hebben mogen niet tussen wal en schip terecht komen. Amafo en andere collega’s van haar politieke partij Abop, hadden eerder op de dag een gesprek met Bouterse. Die zei onlangs tegen partijleider Ronnie Brunswijk dat de Abop-ministers benedenmaats gepresteerd hebben.

23 REACTIES

 1. Afbouwen ??? Whahaaaaaa, suriname is skeer. Als je 20.000 nutteloze ambt ontslaat dan zet dat tenminste zode aan de dijk. Die mensen moeten allemaal omgeschoold worden. Ze kunnen per direct aan de slag in de landbouw of de technische sector.


  Maak melding

 2. Ik denk dat de president geen andere keus heeft dan minister Amafo te ontheffen uit haar functie. Het systeem van on- en minvermogenden moet echt op de schop. Veel van de gebruikers van de voorzieningen zijn mensen die goed bij kas zitten en die misbruik maken van het systeem. de overheid kan niet eeuwig blijven geld uitgeven aan lieden die de kosten kunnen opbrengen.

  Vele goudzoekers en hun familieleden maken gebruik van het systeem, terwijl ze per jaar ggantische bedragen verborgen houden voor de belastingdienst.De Surinaamse overheid moet bezuinigen en het lijkt me gerechtvaardigd om het systeem af te bouwen en aan die mensen ondersteuning te geven die het echt nodig hebben.

  Het zijn de free- riders die op kosten van anderen kunnen besparen op hun uitgaven.Deze lifters willen alles voor gratis hebben.De echte min- en onvermogenden maken in geringe mate gebruik van de voorzieningen omdat zij niet de competenties bezitten om achter de voorzieningen aan te gaan.


  Maak melding

 3. @Flyer, deze president leeft steeds onder de jaren 80 mantra. Zijn fouten probeert hij te bedekken met de mantel der liefde. Zie alleen zijn show in de Ocer. Wat deze president niet begrijpt is dat de wereld globaliseert en door opkomst van internet hij zijn revo streken niet meer kan uithalen. Mevr. Amafo weet dat ook en daarom gaat ze vol tegen Bouterse in. De wereld kijkt mee. Vinden ze mogen Mevr. Amafo in greppel en weet iedereen dat Bouterse hier achter zit. En geloof het liefst ruimt hij haar op.

  Op dit moment is Bouterse alleen bezig met randzaken. Het grote geld is in het buitenland echter de president schijt 7 kleuren stront als hij de oceaan moet oversteken. De beloofde poorten met investeerders blijven daardoor gesloten. Suriname is hard op weg om een tweede Haïti te worden.


  Maak melding

 4. Deze jonge dynamische marronvrouw heeft het goed gezien, je kunt mensen niet tussen wal en schip laten vallen, maar die oude fossiellen denken alles maar door te kunnen drukken, zonder na te denken over de gevolgen die er kunnen ontstaan, en achteraf moet je puin gaan ruimen.


  Maak melding

 5. Het zou goed zijn voor dit land, als er veel meer mensen deze moordenaar zouden negeren, want dit houd alleen maar de vooruitgang van dit land tegen, dit tijdperk van die oude fossielen met een verleden, moet snel afgesloten worden.


  Maak melding

 6. Wat een situatie. Ik werk als kleine ondernemer keihard en betaal elke maand voor mijn eigen ziektekostenverzekering.
  Iets verder in de straat woont een goudzoeker die 3 huizen heeft, enkele terreinwagens, een paar vrouwen en een leger kinderen. No problem. Niet mijn zaak. Maar het wordt wel mijn zaak als zijn dertien kinderen, hun partners en inwonende familieleden allen in aanmerking komen voor gratis medische behandeling terwijl ze het met gemak kunnen betalen. Een deel woont in Nederland en als ze op vakantie zijn gaan ze gratis voor alle behandelingen zoals bevallingen. Op mijn kosten.
  Niet te geloven dat enkele vastgeroeste, zielige figuren dit goedkeuren omdat Bouterse de President is. Hij voelt het niet, wij die hier belasting betalen wel.
  Deze minister wil zo snel mogelijk ‘gratis’ (niet gratis want ik betaal het) medische voorzieningen voor haar eigen achterban. Niet voor anderen.
  @koos, @ manu, probeer verder dan je eigen haat tegen een individu te kijken. Hopelijk lukt het nog in dit leven. Zo niet, ach, sterkte dan.


  Maak melding

 7. Ik vind dit zo leuk, als Amafo dit niet had gedaan en het bevel van de moordenaar uitvoerde dan zou diezelfde Amafo de schuld krijgen dat zij mensen tussen wal en schip liet vallen. Ik hoop van harte dat dit het einde inluidt van de vloek Bouterse die Suriname al zo lang in zijn greep houdt. Er moeten meer politici deze drugscrimineel openlijk publiekelijk durven tegen spreken en zijn bevel niet uitvoeren. Deze abani Bouterse heeft nooit iets fout gedaan alleen anderen doen het fout. Amafo ik ben geen fan van je maar dit smaakt naar meer en bovenal blijft op je streep staan.
  Bouterse moet worden bestreden om Suriname tot echte ontwikkeling te brengen. Nog één ding Amafo ga niet op afscheidsborrel zo voorkom je vergiftigd te worden. En nu nog meer naar buiten brengen wat je van de grootste staatsrover van ons land weet. Deze minister legt de achileshiel van de moordenaar bloot, hij durft de discussie niet aan hij beveelt alleen en de ja knikkers voeren uit zonder zich af te vragen waarvoor het goed is.
  Suriname is beteraf zonder D Bouterse.


  Maak melding

 8. Bouterse speelt vals spel. Nadat hij de verkiezing gewonnen heeft met het beloven van subsidies, wil hij het nu verminderen. Waarom houft hij de bevolking voor de gek? Goed dat deze mevrouw haar poot stijf houdt.


  Maak melding

 9. @Lobie Sranan
  Ik kan een klein beetje meegaan in je betoog maar het is wat al te simpel om deze regeling plotsklaps af te bouwen, lees: op te heffen! De overheid zal nu overal moeten gaan schrapen, net als de Grieken, om aan geld te komen.De overheid zou werk moeten maken van oneigenlijk gebruik door lieden, zoals door jou bedoeld. Laten ze dan ook gelijk dit soort figuren belastingtechnisch doorlichten, maar dat zal een utopie zijn, de mensen die het echt nodig hebben zijn een veel makkelijker ” prooi” van Bouterse en kornuiten. Geld beschermd geld, de man in de straat betaald het gelag.


  Maak melding

 10. Princess Amafo,

  Jij bent de enige minister in dit ka-kabinet die geprobeerd heeft er nog IETS van te maken, ondanks alle beren op de weg. En achteraf steekt de grote klere-leider je nog een mes in de rug. De overige, vooral NDP-ministeries, hebben alleen maar uitgeblonken in het afleggen van beleefdheidsbezoekjes, loze beloften en hebben niets, maar dan ook niets gedaan dan alleen hun eigen zakken gevuld. Alice, you made your point, ga zo door!


  Maak melding

 11. Brunswijk heeft Bouterse zo goed beet bij zijn ballen dat hij warior princess niet durft te ontslaan en zij nu zelf op hem pist.

  Het is anders toch niet verklaarbaar dat je toch de deur op een kier zet, om mensen waarvan je zelf zegt dat zij niet presteren de mogelijkheid te geven voor een tweede termijn. Daar zullen de kiezers niet blij mee zijn.


  Maak melding

 12. Applaus voor onze Iron Lady; Princess Amofo.
  Ze heeft 100 procent gelijk. Jammer dat ze heel binnenkort afscheid moet gaan nemen. In 2020 stem ik zeker op haar.
  Groetjes en wan brasa van ReddFoxx


  Maak melding

 13. Amafo heeft gelijk. Je kan de behoeftigen niet in de kou laten staan omdat anderen misbruik maken van de voorzieningen. Stel dan wel een goed controlemechanisme in werking en leg de betrapte misbruikers hoge boetes op.


  Maak melding

 14. Een gemeente Rotterdam met een populatie van 610.386 inwoners wordt draaiende gehouden door slechts 11.000 ambtenaren, die keihard werken aan de opbouw van de stad. Surinamers zijn bij lange na niet zo ver. Graai cultuur viert hoogtijd en zal ook niet ophouden zolang de lokale kondre mang “dom”wordt gehouden. Een domme volk heeft een IQ van een kind van 5, wiens hand gauw gevuld is met snoep en kortzichtige ideeën.


  Maak melding

 15. Geweldig om te zien dat de enige persoon met BALLEN die tegen DDB durft op te staan een VROUW is.
  Shame, Shame, Shame, Shame on you Surinaamse politici.
  Amafo outperformed DDB intellectueeel op elk terrein.
  De rest van het parlement en regering zijn allemaal MIETJES en zouden inderdaad een ROK moeten dragen.


  Maak melding

 16. Who… …hahahhah…… A san é spang in SU!!!! Baas gaat boos,boozzzz…… worden!!!!!

  Groet,Ram Ram, Geoda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 17. @Tune

  Dit is het topje van de ijsberg:

  “OM vervolgt politiemensen voor corruptie bij aanbesteding auto’s”

  Volg het nieuws.
  Kijk niet te éénzijdig!


  Maak melding

 18. @Tune,

  De gemeente Rotterdam (en vele andere gemeentes) terroriseert de eigen bevolking van allochtoonse afkomst. Ze kan geen banen scheppen en stopt mensen dan in nutteloze werk- en vrijwilligerstrajecten om zo het aantal ambtenaren laag te houden.
  Bovendien werken in zulke gemeenten gemeente-ambtenaren, rijks-ambtenaren, procvinciale-ambtenaren, Europese-ambtenaren kris-kras door elkaar en is het aantal werkelijke ambtenaren dus zeker 2 keer hoger.
  Daarnaast komen dan ook nog de ‘vrijwilligers’ en de ‘werktraject-werkers’. Dus al met al, beslist geen 11.000 ambtenaren, maar heel veel meer.
  Daarnaast is het bedrijfsleven er sterk ontwikkeld terwijl in Suriname van ouds her de ambtenarij sterk ontwikkeld is. De VOC was machtiger dan welke regering ook, terwijl in Suriname misschien alleen Staatsolie iets kan presteren.
  Dus geen appels met peren vergelijken, hoewel ik het met je eens ben dat er teveel ambtenaren in Suriname zijn. Maar als je ze ontslaat, waar ga je ze dan onderbrengen? In Santo Boma?


  Maak melding

 19. De president heeft gelijk. De meeste van de binnenlandse marronbewoners hebben zo een kaart onterecht in hun bezit. Goud,olie,en houthandelaren bezitten veel superluxe bezittingen in en rond paramaribo. Voor hen is het onterecht tegenover de mensen die geen succesen kunnen boeken.Daarnaast zijn er een hoop die werkzaam zijn en toch een maandelijkse uitkering van de overheid ontvangen. Dit komt ook voor bij stads en distriktsbewoners. Als deze groep niet meer verwend word door deze minister dan kan ze niet meer populair gevonden worden. Met deze maatregel breng je het land naar een betere positie.De ondenemers kunnen aan werknemers komen die bepaalde sectoren kan bevorden, en het geld blijft in kas. Sommige maatregelen zijn minder luek maar voor een beter suriname moet het maar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.