Diaspora Orchestra wacht nog steeds op betaling Suriname

9

Op uitnodiging leverde de IKO Foundation met het Diaspora Orchestra in 2013 een bijdrage aan het Caribisch Festival CARIFESTA XI in Suriname. Dit deed zij voor het onderdeel ‘Arts & Culture in Diaspora’. Na 2 jaar elke maand herinneringen mailen, wachten de leden van het orkest nog steeds op de restbetaling. Dit tot grote frustratie van de artiesten.

Het Diaspora Orchestra, een unieke samenstelling van een aantal van de meest toonaangevende lokale en internationale in Nederland wonende musici met een Caribische herkomst, werd speciaal voor het evenement geformeerd. Het Diaspora Orchestra verzorgde concerten, workshops op het conservatorium en CCS en participeerde in Jam-sessions.

De leden van het orkest stellen dat een dure les is geleerd in de samenwerking met Suriname en hebben in een bericht hun ongenoegen geuit over het uitblijven van hun restbetaling. “De verantwoordelijken in Suriname laten het afweten en hebben ronduit schijt aan de artiesten. Er is totaal geen waardering voor kunst & cultuur – shame – shame – shame on you !” aldus de artiesten van het Diaspora Orchestra:
Manoushka Zeegelaar Breeveld, Robby Harman, Sarah-Jane Musiq Wijdenbosch, Zanillya Farrelll, Steve Mariat. David Rothschild, Michael Simon, Efraim Trujillo, Romano Wijnstein (Mano Yeah), Eddy Veldman, Carlo Ulrichi Hoop, Eric Calmes en Robin van Geerke.

9 REACTIES

 1. Het zal een gebed zonder eind worden, om dit tot een goede afloop te laten eindigen, kijk alleen maar naar het 8 decemberproces.
  Maar het inkomen van ministers en assembleeleden verhogen, was zo geregeld.
  Ook ondernemers zullen nog tijden moeten wachten, dankzij het dievengilde van de Ndp, waarvan Abrahams de hoofdrolspeler is.


  Maak melding

 2. Niet alleen artiesten wachten nog op hun geld, ook de mensen die 24/7 aan de slag zijn geweest om Carifesta tot een succes te maken. Schandalig gewoon! Einde Carifesta voor wat Suriname betreft, want na dit fiasco is er geen hond meer die medewerking zal gaan verlenen. Op alle uitnodigingen moet een volmondig NEE volgen!


  Maak melding

 3. zo zijn onze manieren..

  we weten niet wat onderhoud betekent,,ook niet wat terug betalen is..

  het moderne woord van stelen is tegenwoordig… lenen en nooit terug geven..

  we maken graag kinderen met allerlei vrouwen die daartoe zeer bereid zijn en het gratis accepteren lopen in de straten met een dikke buik,weet niet van wie zij dat gekregen heeft..

  de opvoeding gewoon aan lantie overlaten kinderbijslag te over en we zijn een apetrotse volk..


  Maak melding

 4. Die Hollanders moeten gewoon achteraan in de rij aansluiten en niet voordringen. Ze denken dat ze eerder recht op betaling hebben omdat ze Hollander zijn. Bovendien gingen ze zonder enige schroom de dictator steunen toch. Ding kies dim mooi tok.


  Maak melding

 5. Ik moet echt lachen.
  Is precies wat een paar hier al jaaaaaaren verdienen en ze hebben geen moeite ermee.
  Ze werken zo hard aan het negatief belichten van mijn President en mijn land.
  Hoe meer ze moord en brand schreeuwen, elke dag met weer met hetzelfde lied komen, hoe minder – tot niets – ze verdienen.
  Diaspora Orchestra, join degenen met een bittere hart hier en je wordt direct uitbetaald.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.