VHP: regering moet zo snel mogelijk aan de slag

11

PARAMARIBO, 7 jul – “Gezien de ernstige financiële, monetaire en sociale problemen waarvoor Suriname staat moet er zo snel mogelijk een nieuwe regering aantreden die aan de slag gaat; de problemen in ons land zijn groot.” Dit stelt de politieke partij VHP naar aanleiding van de gesprekken met NDP-leider Desi Bouterse.

De VHP heeft in de gesprekken nadrukkelijk gesteld dat zij een partner is waarop gerekend kan worden. Dit dan als het gaat om het welzijn van het volk van Suriname en zaken als behoorlijk bestuur. “De NDP en haar regeerpartners zullen de politieke verantwoordelijkheid voor het bestuur moeten dragen, maar zij kunnen – indien ze dat wensen – rekenen op steun voor de gepresenteerde beleidsissues”, stelt de VHP in een verklaring.

Er is ook technische steun en expertise aangeboden. De problemen waar Suriname mee zit moeten met spoed worden aangepakt. “De VHP concludeert na zorgvuldig intern beraad dan ook, dat het in het algemeen belang is om de procedure tot verkiezing van de president en vicepresident kort en efficiënt te doen zijn.” Daarom zal de partij ook geen kandidaten voordragen voor de twee ambten.

11 REACTIES

 1. VHP , kijk in je eigen partij en bemoei niet met NDP , Laat NDP zelf oplossen , lossen jullie eigen problemen om ,over 5 jaar aan de macht te kommen


  Maak melding

 2. Suriname staat op de rand van de afgrond, Griekenland 2.0
  Laat de ndp maar hun eigen puinhopen opruimen. Straks wordt de vhp medeverantwoordelijk. Gewoon niet doen.


  Maak melding

 3. Geheid geeft opa D een andere draai aan deze hulp aanbod.Ik zie hem al op de podium brullen dat die “Tjandrika zich nomo nomo opdringt.Met alle geweld wil die Tjandrika op mijn stoel komen zitten”.


  Maak melding

 4. Santokie besmet met de n.d.p. virus, af gelopen met de v.h.p.
  Dit is geen v.h.p. van wijlen Jagernath lachmon maar v.h.pie van santokie.
  Vreselijk, o wat vreselijk!!!!


  Maak melding

 5. Bouterse heeft binnenkort een gesprek met Rusland en Boefdraad. Paniek in de paarse tent.

  Haast alle organisaties die de president heeft ontvangen, zijn bezorgd over de financieel-economische situatie in het land. Onder meer is er een achterstand van ruim SRD 200 miljoen die betaald moet worden aan aannemers die diensten voor de staat hebben verricht.

  Surinaamse volk krijgt de regering die ze verdienen. Dom apatische volkje. Binnenkort gaat de geldpers weet aan.


  Maak melding

 6. Allemaal rotzooi verhalen.

  Hoe komen deze problemen?
  En de komende 5 jaren nog meer problemen!

  Ongeorganiseerde corrupte bende!


  Maak melding

 7. NOG ZEVEN DAGEN

  Onze hoop ligt in de boden van ons land
  Meer verbouwen, om Suriname tot een export land te maken. Suriname moet nu daadwerkelijk de schuur van zuid Amerika
  worden.

  Wij hebben investeren nodig, dan denk ik aan mijn landgenoten over zee..


  Maak melding

 8. dé v h p gaat niet in deze bende regering zitten..

  Maar delegeert de regering hoe het land in te richten wetten te maken issues aangedragen

  desie was vandaag ziek geworden en kom niet komen om zich te overtuigen door deze les geeving door de v h p..

  moiete met verwerking..

  moro e doro..


  Maak melding

 9. De VHP gedraagt zich eerder als een vakbond dan als een politieke partij. Waar is men (VHP) in hemelsnaam mee bezig? Straks gaan ze noch met paarse vlaggen zwaaiend een optocht en steunbetuiging aan de NDP houden a la Kries Kapildevsingh.
  De problemen in het land mogen dan groot zijn, je moet het natuurlijk niet gaan verergeren door Bouterse vrij spel te geven. Wat een onzin van de VHP zeg.
  De VHP is bereid expertise te verlenen. Dit terwijl de NDP-aanhang hun expertise heeft verworpen.
  De VHP is het spoor bijster. Deze nieuwe VHP is de Vatan Hanikarak Party?
  De VHP moet aansturen op zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen, want de NDP is nu al aan de diaree. Zelfs de ABOP heeft veel meer visie (Bouterse gaat er een disaster van maken) en lef (tegenkandidaten tegen Bouterse) dan de VHP. Wat hoopt Santokhi te bereiken met z’n meegaandheid (op het verkeerde moment)?


  Maak melding

 10. Dit is een heel goede houding van de VHP om de regering kritisch te begeleiden. Het is beter dan aan de kantlijn staan en schreeuwen dat het allemaal zo slecht gaat. Ook een goede zet van Bouterse om te luisteren naar de VHP. De issues van de VHP zijn zeer billijk en ontwikkelingsgericht. Er is niet om posities gevraagd zoals andere partijen dat doen. En bovendien gaan ze niet in het kabinet zitten, wat een goede beslissing is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.