Nieuw Surinaams kabinet moet efficiënter

14

PARAMARIBO, 7 jul – Het nieuwe kabinet zal efficiënter moeten opereren. Dit zegt Winston Lackin, woordvoerder van de Nationale Democratische Partij, NDP. Bij de discussies over het afslanken van het kabinet wordt vooral rekening gehouden met de efficiëntie.

Die discussies zijn nu volop in gang in aanloop naar de formatie. Het is nog niet duidelijk of het veertien ministeries worden in plaats van zeventien nu. Sommigen pleiten zelfs voor verdere afslanking naar twaalf ministeries. Het wordt van alle kanten bekeken. “Het gaat niet alleen om het terugbrengen van het aantal ministeries, maar om het efficiënter draaien van het apparaat”, zegt Lackin.

Bekeken wordt hoe het beste resultaat op tafel te krijgen. “Heel zorgvuldig moet worden gekeken naar wat dit concreet met zich zal meebrengen”, aldus Lackin. NDP-leider Bouterse wil na de informatiegesprekken meteen beginnen aan de formering. Daar zal ook met de aankomende partners over gesproken worden. Binnen enkele dagen moet duidelijk zijn wie waar komt te zitten.

14 REACTIES

 1. Het kabinet heeft NOOIT efficiënt gewerkt en Lakei heeft het over
  efficiënter…….

  Het is wel opvallend stil omtrent Abdoel inzake zijn opmerkingen over “gezonde” financiën van voor de verkiezing…….


  Maak melding

 2. LACKY , stop de ONZINNIGE uitgaven aan onproductieve prulzaken en investeringen die geen winsten en VALUTA
  opleveren !

  De staat Sranang koerst nog steeds aan op een
  FAILLISSEMENT !

  Start met de decimering van buitenlandse vertegen-
  woordigingen, die leveren ons niets op !
  Daarna wegvagen van de door NDP-Desi ingestelde
  nieuwe onnodige bestuurslaag, het kabinet van de
  president en de presidentiele-adviseurs !
  (een bestuurslaag bestaande uit oude mannen met
  veelal te weinig kennis om een land te besturen)

  Stop met het drukken van NOG MEER bankbiljetten !

  Start met het terugzetten in de staatskas van de
  verprutste ZEVEN MILJARD (de zogenoemde
  staatsschuld). Opgemaakt aan zaken die GEEN valuta
  en GEEN banen hebben opgeleverd !

  Het beleid moet niet efficienter, het beleid moet TOTAAL ANDERS ! Start met forse bezuinigen en saneringen en
  tref sociale noodmaatregelen om de allerarmsten te
  beschermen !

  Stop de MEGA-corruptie !
  Waar is het wetsontwerp inzake anti-corruptie gebleven !

  Lacky, stop met babbelen, DEVALUATIE SRD is reeds
  gaande !


  Maak melding

 3. En dat zonder kundig personeel en financiele middelen?Zij die wat konden betekenen zijn het land lang geleden ontvlucht en de paar die nog over zijn,zijn bejaard en niet meer actief.Wat de NDP heeft kan alleen geld en grond efficient stelen.


  Maak melding

 4. Lackin kon zijn buitenlandse ambassades ook niet efficient draaien. Of werd er over de rug van het volk, de eigen zakken gevuld?
  Zoete praatjes om het volk aan je zijde te krijgen.
  Het verbaast me niet dat er geen grote projecten worden beloofd die uiteindelijk niet kunnen worden gerealiseerd, maar misschien ben ik te vooorbarig.


  Maak melding

 5. Mooi zo. Maar ik zie nergens iets van beleidsvoornemens.
  Nee we gaan eerst kijken wie met mij wil samengaan in de duisternis, dan lekker familie, vrienden en partij loyalisten accommoderen en pas dan nadenken over iets van een beleidsplan voor de komende jaren.
  DDB spreekt met jan en alleman (eenmaal op het pluche doet hij dit nooit). Horen van alles aan (net of de NDP intellects niet weten wat er structureel fout is het land) en wat de NDP de afgelopen 5 grandioos heeft verprutst.
  Nee dat is DDB op wonderbaarlijke wijze ontgaan. Hij moet het nu vernemen van organisaties en deskundigen. Deze lopen al jaren te schreeuwen. Maar zoals DDB al eerder zei: De DNA neemt hij niet serieus. Dus kan een simpele conclusie zijn dat hij ook nooit de krant heeft gelezen de afgelopen 5 jaar.
  LOL


  Maak melding

 6. Alle ogen zijn gericht op de Griekse schuldenberg, maar intussen zijn er in het economisch veel belangrijkere China grote zorgen over de economie en de aandelenmarkten. De volgende zeepbel die op ploffen staat. Suriname en Bouterse hebben straks een groot probleem.


  Maak melding

 7. Forummers, odi odi.

  Bij het bovengenoemd artikel is minister Winston Lacklee te zien met een Toeristen Kaart.

  Dan zal ik ook mijn bijdrage hieraan leveren middels een recent bericht.
  Google naar: Rechtspraak.nl, Hoge Raad, 26-06-2015, ECLI:NL:HR:2015:1749, 14/03881

  INHOUDSINDICATIE:

  Vaststelling Nederlanderschap; art. 17 RWN.
  Verloren gaan Nederlandse nationaliteit door vrijwillig verkrijgen andere nationaliteit, art. 15 lid 1 onder a RWN.
  Uitzondering op hoofdregel (art. 15 lid 2 RWN en art. 1 lid 5 Verdrag van Straatsburg). Betekenis begrip ‘land van die andere nationaliteit’ in art. 15 lid 2 RWN. Betekenis Toescheidingsovereenkomst tussen Nederland en Suriname (TOS), art. 15A onder b RWN.

  http://www.jwb.nl/jurisprudentie-actueel/2015/250/ECLI:NL:HR:2015:1749/
  Samenvatting ECLI:NL:HR:2015:1749

  Bij de discussies over het afslanken van het kabinet wordt vooral rekening gehouden met de efficiëntie.
  Als of ze ook daadwerkelijk efficiënter te werk gaan.

  Ik zeg afslanken die handel. Er zijn teveel ministeries.
  Dus geen lange discussies hierover gaan besteden.


  Maak melding

 8. Wil je het nieuwe kabinet efficiĕnter maken, zal je eerst al die oude fossielen zoals van der San, Wijdenbosch, Abrahams, Josefszoon, Lackin inclusief die moordenaar die nu tot zijn 75e president van dit land wil t zijn, om buiten de gevangenis te blijven, allemaal een grote rot schop geven, dan pas kun je spreken van efficiĕntie.


  Maak melding

 9. Ik zou zeggen: slank dan ook direct het ambtenaren apparaat af.
  Dan vang je twee vliegen in een klap.
  Als er nu ergens miljoenen, maar dan ook echt miljoenen zijn te verdienen voor de komende regering, is dat wel het inkrimpen van het ambtenarenapparaat.
  10% van de Surinaamse bevolking !!!! is werkzaam bij Lanti en nergens in de westerse wereld is dat percentage zo hoog.


  Maak melding

 10. neem mij niet kwalijk maar het lands apparaat is veels te groot mie mang .geen enkele regering durft ambtenaren te ontslaan .
  deze dingen blijven maar door sudderen in elke regering en dat is triest . welke regering zal dit kunnen doorbreken ,ik ben ndper maar zie dit niet gebeuren ,ook in de toekomst niet .het is echt triest dat amofo mensen in dienst neemt die nog geen eens goed nederlands kunnen spreken ,zelfde gold voor somo toen hij in front zat met mensen in dienst nemen die op sociale zaken zitten maar amper kennis van zaken hebben .en daarom zeg ik ,ik heb geen enkel respect voor lands dienaren als ik hoor dat sommigen 25,30,of 40 dienst jaren hebben .vraag wat hun bijdrage was voor het land ,ding mang na zeven even ,of ding mang e doe krawerkie .lands materiaal gebruiken om werk voor derden te doen en het geld incasseren , of ze gaan even op het werk en gaan weg om hun eigen dingen te doen .triest dat er geen enkel regering stappen onderneemt om dit fenomeen dit gezwel een halt toe te roepen .je ziet die mensen in lands voertuigen rijden met hele gezinnen ,al deze dingen zijn sinds mensen heugenis .geen enkel politieke partij durft dit een halt toe te roepen .hoe lang gaan wij door modderen met dit probleem wie durft het aan te pakken .
  de ndp ,vhp ,nps niemand hoeft de ander te verwijten .dit kan geld besparen ambtenaren moeten weg die niet productief zijn en dat zijn een aantal duizenden .van de ongeveer 43000 ambtenaren kunnen minstens de helft naar huis ,maar nu kun je deze lismangs niet brodeloos maken .wie met pensioen gaat moet niet vervangen worden of sommigen moeten in de particuliere sector .
  het is echt een chaos bij pa lanti .meer dan 50 procent van lands financien gaat naar lismangs ,luilakken .
  bouta doe er wat aan , de regering die dit probleem durft aan te pakken heeft mijn zegen en ik denken dat velen het zullen toejuichen .


  Maak melding

 11. beste Pero
  Ik ben het helemaal met u eens. Lanti werkers stevig saneren.

  Ik ben het met u oneens om Amafo of Somo de schuld te geven van de explosie van ongeschoolde “verkiezings medewerkers”.

  De huidige regering, onder aanvoering van de door u als sterke man zeer geprezen president Bouterse, heeft er druk aan mee gedaan om mensen te verwijderen en buiten functie te plaatsen en heel veel NDPers te faciliteren. En dan ook met name op directie Niveau. Dent u daar bij vooral eens aan Meneer Kenneth Vaseur die ook nog eens geruisloos met miljoenen afgevloeid werd.


  Maak melding

 12. Lackin zegt dat het nieuwe kabinet efficienter moet. Tegen wie zegt hij dat eigenlijk? Want zij zijn toch aan de macht? Nou, maak het dan efficienter ipv alleen maar te roepen!!


  Maak melding

 13. @Koos: Suriname en Bouterse hebben straks een groot probleem.

  Nee Koos, Suriname heeft straks mogelijk een groot probleem. Bouterse niet. Die heeft zich allang goed ingedekt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.