Ronald Hooghart beëdigt kandidaat–parlementariërs

5

PARAMARIBO, 30 jun – Zo waarlijk helpe mij God Almachtig. Met deze woorden hebben negen en veertig leden van het nieuwe parlement zich laten beëdigen. Het gebeurde in handen van fungerend parlementsvoorzitter Ronald Hooghart. De lijst van kandidaat-leden werd alfabetisch afgewerkt.

Mohamed Amzad Abdoel was de eerste die de belofte aflegde. Onder de leden van het parlement bevinden zich ook de ministers Ashwin Adhin van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt & Visserij, Rabin Parmessar van Openbare Werken en Edward Belfort van Justitie & Politie. Volgens de wet mogen beide functies gelijktijdig bekleed worden voor hooguit drie maanden.
Ondanks de stormachtige aanloop, was er geen incident.

De kandidaat-leden van de oppositie lieten zich zonder probleem beëdigen. Ook Diepakoemar Chitanie en Raymond Sapoen van Pertjajah Luhur werden beëdigd. Beiden worden door de partij teruggeroepen. De formele toelating moet nog plaatsvinden. Paul Somohardjo, die voor Hooghart was beëdigd tot fungerend voorzitter, legt nogmaals de formele belofte af.

5 REACTIES

 1. Met dat soort figuren als een Hoogharr, die alleen maar rotzooi kan uitkramen over Romelus en Remules, moet je een land mee besturen, en zo lopen er nog een paar rond zoals volksmisleider Abdoel en opa Bouva, en die moordenaar die denkt dat hij boven de grondwet staat door telkens weer de grondwet te schenden.


  Maak melding

 2. Dat is lachen geblazen in Paramaribo.Alleen Bouterse moet zich nog tot nieuwe President benoemen dan is het compleet.Zo gaat het in Suriname.Het volk wordt toch belazerd.


  Maak melding

 3. De kleuter klas is weer open, wie wil een verhaaltje vertellen over Ali baba en de 51 rovers. De juf/ Simons houden jullie je mond er zijn twee bazen in dit land ik, Fatima en Ali baba en niemand mag het weten/ horen anders ben ik mijn baan kwijt


  Maak melding

 4. De kleuter klas in open, kom maar binnen kinderen, vandaag gaan wij het hebben over Ali baba en de 51 rovers. Jullie moeten allemaal naar mij luisteren en ik zegt wanneer je mag praten en niet, doe je dat niet dan krijgen jullie straf van mij ( Simons) of van Ali baba ( bouta)


  Maak melding

 5. Als bouterse eenmaal de waarheid heeft gesproken,dan is het toen hij stelde dat deze DNA een poppenkast is.
  Dat is het wat we op 30 juni 2015 hebben beleefd,compleet met clown bokito hogie.
  Ai sranang,how low we can go!,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.