Oppositie laakt ‘illegale handeling’ president

43

PARAMARIBO, 30 jun – President Desiré Bouterse heeft illegaal gehandeld met het ontheffen van Paul Somohardjo als fungerend voorzitter van het parlement. Dit zegt Ronnie Brunswijk, voorzitter van de politieke partij Abop. De hele oppositie is van mening dat Bouterse zijn boekje te buiten ging.

Somohardjo had nooit ontheven mogen worden. Bouterse mag dan beweren dat een staatsrechtelijke crisis dreigde, feit is dat het staatshoofd onbevoegd is. “Nergens staat dat de president een fungerend parlementsvoorzitter mag ontslaan”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd. Er was overigens geen sprake van een staatsrechtelijke crisis. Het parlement moet wettelijk binnen dertig dagen openen.

Dat is dan dertig dagen na het bindend verklaren van de verkiezingen. Het laatste gebeurde op vijftien juni. Somohardjo vond dus dat hij tot vijftien juli de tijd had. Bouterse gaat er vanuit dat het dertig dagen tellen begint op verkiezingsdag, vijfentwintig mei. “Somohardjo is niet fout bezig, de grondwet biedt de ruimte”, aldus Brunswijk. De oppositie zal desondanks niet moeilijk doen en zich netjes aanmelden voor de eerste vergadering.

43 REACTIES

 1. Er wordt jaren gesproken over rechtstaat en machtstaat.Als het volk de oppositie partijen totaal afgewezen heeft dwingen ze toch hun macht uit te oefenen om aan de macht te komen.
  Totaal opgegraaid hebben ze niet eens in alle distrikten zetels kunnen behalen ( PARA en CORONIE ).
  26 zetels door 1 partij is een historisch moment.
  Als dat door zwakkelingen niet doordringt zijn ze dan erg lag op alle nivo’s.
  Erg dat de kleine vhp als een kleintje meegesleurd wordt.
  Scaamteloze en respectloze partij en structuren.


  Maak melding

 2. President / dictator / moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE heeft nooit anders gedaan dan illegaal handelen. Zowel in de drugshandel alswel het overtreden van de grondwet door zelfamnestiewet. Wanneer maken ze daar een eind aan de dictatoriale handel en wandel van deze bejaarde, dementerende, infantiele megacrimineel ????


  Maak melding

 3. Het is over duidelijk dat deze oppositie maar moeilijk zich kan neerleggen bij hun verlies van de verkiezingen ,en ook dat deze achterlijke lonnie het nog steeds niet kan begrijpen of wil begrijpen dat bouterse hem niet wil.joe kang doe sa joe wanie bouta no wan joe .leg je daarbij neer .lonnie kan zijn volks vertegenwoordigers bedreigen dat ze het niet moeten wagen om over te stappenze niet anders zwaait er wat.noem jij dat democratie lonnie!!!! Jou eigen mensen angst aan jagen .
  lonnie pero heeft bouta hoog in het vaandel ,de ndp gaat niet voor geweld, wij kennen de weg van de democratie ,bouterse is de man van het volk hij gaat zich niet de les laten voorlezen door lonnie of somo als ze ongelijk hebben .lonnie denkt dat hij in moengo is waar hij op het voetbalveld spelers en scheitrechters in elkaar slaat.lonnie lonnie je hebt je master ik feliciteer jou maar bedenk dat mijn president de spelregels kent wat kan en wat niet kan binnen de democratie .bouta ,elke keer als het om de democratie gaat en waar ik jou een wenk kan geven zal ik dat doen .
  mie bar joe ,kijk uit metvwie je aan tafel zit .alla pier tivie anno lafoe .


  Maak melding

 4. een saboteur stelt niks voor , deze meeloper is van de pot gepleurt en heeft niet door dat hij gebruikt wordt voor het vuile werk van PL en VHP , dus bala obia a no foe joe no go spitie na inie , me baar joe .


  Maak melding

 5. Ik vind dat we redelijk moeten blijven, ik ben VHP aanhanger maar heb mijn ogen open, als DNA 5 jaar zitting heeft en VANDAAG officieel de zittingstijd/termijn ophoudt dan kan men niet met een 2 weken gat zitten t/m 15 juli, Somo heeft dat over het hoofd gezien, DDB had hem dat gewoon normaal kunnen uitleggen dan was er niets ad hand, MAAR DE COMMUNICATIE EN TRANSPARANTIE was er toch ook de afgelopen regeer termijn niet bij DDB… NU ook niet… standje naar Somo btw, sorry lieverd je had je huiswerk beter moeten doen, dat is mijn conclusie. laten we gewoon redelijk blijven hoor.


  Maak melding

 6. -Brunswijk werkt nu wel samen met Santhoki, terwijl niemand van zijn achterban voor de V7 moest stemmen, anders stem je voor Santhoki om president te worden.
  Weet zijn achterban nu wat er gebeurd en hoe hij de rest nu nodig heeft???
  Daarom vraag ik mij af waarom het uitschelden naar anderen!!! het is nou eenmaal Suriname met zijn poppenkast politiek. Geen respect voor niemand.

  =Dit zegt Santhoki voor die situatie, een stukje tekst::::::Wie heeft er lak aan de wet in Suriname??????

  -Volgens de VHP-voorzitter zijn er twee artikelen die niet op één lijn liggen. Het ene is namelijk dat het parlement een werkingsduur heeft van vijf jaar, terwijl een tweede artikel aangeeft dat binnen dertig dagen, nadat de volksvertegenwoordigers gekozen zijn in het parlement, zij bijeen komen. Dit is pas nadat het Centraal Hoofdstembureau (CHS) bekend gemaakt heeft wie allemaal gekozen zijn. Aangezien dit op 15 juni is gebeurd, valt de termijn van Somohardjo wel binnen de wet. Hierdoor concludeert Santokhi dat de stap van het staatshoofd in alle gevallen tegen de wet is geweest. “De wettelijke regels niet hanteren en eigendunkelijk iemand anders aanwijzen, is niet correct en in strijd met de grondwet”, aldus Santokhi.


  Maak melding

 7. Het kost het land jaarlijks miljoenen om de bemensing van de rechterlijke – (DNA), de uitvoerende macht (regering) en de verschillende commissie uit te betalen.
  Maar dan nog hebben wij een grondwet met veel manco’s.
  Gaan wij over 5 jaren nog over dezelfde onderwerpen praten?


  Maak melding

 8. We’re back in the eighties.

  Politie Regio West voorkomt smokkel kippenbouten. A begin keba…smokkelhandel zal net als in de jaren tachtig bloeien. Maar ook de komende dictatuur zal bloeien in het nadeel van land en volk. Het deel van het volk dat de dictator aanbidden moeten niet zeuren en klagen wanneer er allerlei decreten en paarse verboden worden opgelegd. Na dictatoriaal Suribabawe no wang rust, vrede en voorspoed e go kong, ma soso mega schuldenlasten en vele berovingen en moorden.


  Maak melding

 9. @off topic

  Michael P. en Syrano S. hebben in de vroege ochtend van zondag een straatberoving gepleegd aan de Sommelsdijckstraat.

  Een vrouw liep met haar man in die straat toen haar tas door P. uit haar handen werd gerukt. P. zat als duorijder op een bromfiets die bestuurd werd door S. De man van de benadeelde ging deze verdachten achterna in zijn auto waarbij hij de politie opbelde en aangaf waar de verdachten reden. In de Nieuwe Domineestraat gooide P. de tas weg die terug gevonden is. Ondertussen was de politie ter plaatse en zette de achtervolging ook in. Op de kruising van de J.A. Pengel- en de Nieuwe Domineestraat kwamen de verdachten met de bromfiets te vallen. S. werd aangehouden, maar P. wist te ontkomen. Later op de dag werd P. door zijn moeder naar de politie gebracht. Hangende het onderzoek zijn S. en P. in verzekering gesteld.

  Lees meer: Moeder brengt stelende zoon naar de politie – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/06/30/moeder-brengt-stelende-zoon-naar-de-politie/#ixzz3eYCk7lU8

  Niet zo slim van de moeder.Zo heeft ze alle kansen van de zoon ontnomen om eens president van Sur.te wordn.


  Maak melding

 10. Strikt genomen dient alle termijnen stippellijn in acht te worden genomen. Dus onder normale omstandigheden.
  Echter de grootste partij NDP heeft expliciet om hertelling gevraagd. De hertelling heeft bijkans 3 weken geduurd.
  De termijn van 30 dagen staat grondwettelijk vast, aldus de Grondwet.
  Wanneer echter CHS grondwettelijk verhinderd wordt om binnen 30 dan de verkiezing verbindend te verklaren, dan heeft dat tot gevolg dat ook de termijn met 3 weken moet worden verlengd.

  Het is duidelijk dat onze Grondwet voor de zoveelste keer is verkracht. En steeds door de NDP .

  Somohardjo heeft deze ene keer het volk duidelijk laten zien hoe NDP omgaat met onze Grondwet.

  Overlopers bezint goed eer ge begint. Bedrieg het volk niet.
  Problemen dienen intern te worden opgelost.

  Is er gedurfd te stellen dat Desi Delano Bouterse te oud is om de belangen vh volk te dienen. En waarom Somo wel! Prakserie.


  Maak melding

 11. Het parlement kon maandenlang niet bijeen komen, omdat de coalitie niet zelfstandig quorum kon opbrengen.
  Nu dreigt er een staatsrechterlijke crisis en deze woorden komen uit de mond van een man die zelf de grondwet tigkeren heeft vertrapt.
  We nemen mensen kwalijk als ze dit zeggen, maar je komt er niet onderuit, we leven daadwerkelijk in een bananenrepubliek.


  Maak melding

 12. Ira zegt…..brunwijk wilde niet samen werken met toki maar nu wel. Ira volgens mij begrijpen jullie het nog steeds niet,die front v7 is bankroet,wat er nu gaat gebeuren is naar mogelijkheden zoeken om de regering bouterse dwars te zitten ,maar zoals wij allen weten heeft de ndp heel veel doorstaan .maar door stanvastigheid geloof doorzetting vermogen houden wij stand .
  wij laten ons niet van de wijs brengen ,zolang dingen correct en eerlijk worden aangepakt, somo is ontslagen door bouterse volgens de regels .hopelijk kijken wij vooruit en niet achter uit.


  Maak melding

 13. De woorden van Bigi Bravo: “Te ju e jang nanga DiDBri ju musu jang nanga langa forku”.
  We mi bigi bala mati, jouw vork was niet lang genoeg en je hebt een grote kans gewaagd om samen met de duivel te eten.
  Nu is het de beurt van Breeveld, Sapoen en Waterberg.
  Te ju mati barba e brong bigin nati difu ju.


  Maak melding

 14. @Henk Molenaar,

  Niemand wil een paarse kogel terug koppen. Angst regeert in Suriname. Dat Bouterse de heer Proeve op de koffie heeft gevraagd kan maar 1 ding betekenen, het land staat op de rand van de afgrond. De Surinaame schulden zijn niet meer te houden. Na Venezuela en Griekenland ligt Puerto Rico ook op haar rug. Suriname gaat deze landen achterna. Salon socialist Bouterse weigert de noodzakelijke hervormingen door te voeren met alle gevolgen van dien.

  ————————————————————————————

  Puerto Rico kan zijn schulden niet meer terugbetalen. De gouverneur van het eiland, Alejandro García Padilla, gaf dat maandagavond toe in een toespraak.
  De schuldencrisis op het Caribische eiland trok niet zoveel aandacht als die van Griekenland, maar waarnemers hebben het al geruime tijd over ‘Amerika’s eigen Griekenland’.

  Puerto Rico dat geen staat van de VS is maar er wel bij hoort, heeft een schuldenlast van 65 miljard euro opgebouwd. Het land telt 3,6 miljoen inwoners van wie er ongeveer 45 procent in armoede leven.

  Twee jaar geleden bezwoer García Padilla nog dat Puerto Rico niet bankroet kan gaan, omdat het een morele en in de grondwet vastgelegde plicht heeft geldschieters te betalen. Maar nu verzuchtte hij dat ”het niet te betalen is”. Hij komt voor 30 augustus met een plan voor herstructurering van de schulden. Hij hoopt op langdurig uitstel van betalingen.

  Bijzondere status

  De bijzondere status van Puerto Rico maakt een oplossing van het schuldenprobleem er niet eenvoudiger op. Het eiland is geen onafhankelijke staat en kan niet bij bijvoorbeeld het IMF aankloppen. Maar het is ook geen district of gemeente van de VS, zodat het de bescherming tegen faillissement mist die bijvoorbeeld berooid Detroit inriep.

  Puerto Rico is een Geassocieerde Vrijstaat (Estado Libre Asociado). In 1917 kregen de Puertoricanen de Amerikaanse nationaliteit. In 1952 werd de huidige relatie met de VS vastgelegd die in Washington ‘Commonwealth’ heet. Het eiland is onderdeel van de VS, maar de bevolking stemt niet in federale verkiezingen mee en betaalt geen federale belastingen.


  Maak melding

 15. 30 juni 2015

  Brunwijk, no prey trangamang !
  Bika a no kaw meki dat’ yu no habi tutu (moro)!!!!!

  Bouterse heeft Somo benoemd tot fungerend voorzitter, met de opdracht voor 01 juli 2015 een nieuwe Assemblee te installeren.
  Bouterse en Somo hebben zondag jl. een gesprek gehad.
  Daar zou Somo zeker hebben gezegd de opdracht zoals bedoeld niet te kunnen volbrengen. Op dat moment maakte hij de opdrachtgever duidelijk niet competent te zijn, althans niet de wil of mogelijkheid te hebben de opdracht conform de wil van de opdrachtgever te kunnen uitvoeren.

  De Grondwet (GW) biedt hierin geen oplossing in het gedrag van Somo.. Dus kan de opdrachtgever, in dezen Bouterse, de overeenkomst ontbinden. Houdt in, dat Somo ontslagen wordt van de opdracht en dat de tweede in rij de opdracht krijgt. Juridisch is volgens Srika niets aan de hand.

  Bouterse heeft alleen een van zijn speelkaarten – Hooghard – uitgespeeld.

  Henk Molenaar, JoJo, Esmerald e.a., morgen 01 juli 2015 is er feest in het stadhuis in Rotterdam. De familie Bouterse neemt voor een paar uren het stadhuis in bezit. Want er is een grote tet-tette-tet met Yes, I do !!
  Srika


  Maak melding

 16. @Pero
  “Het is over duidelijk dat deze oppositie maar moeilijk zich kan neerleggen bij hun verlies van de verkiezingen”

  Best pero, als je verloren hebt dan kun je niet anders dan dat accepteren. Dat doet men ook duidelijk door te stellen dat men constructieve oppositie gaat voeren.
  Dat wil niet zeggen dat de demissionaire president de grondwet met voeten mag treden en ongrondwettelijk mag handelen en liegen.
  Het was de wettelijke plicht het oudste DNA lid te beëdigen als fungerend voorzitter. Als deze fungerende voorzitter met constitionele vragen zich, bij ontsteltenis van een constitutioneel hof, vervoegd bij de president om een en ander af te stemmen krijgt deze van de president een brief dat hij afwezig en verhinderd zal zijn. Waarna de president nr 2 beëdigd.

  Moeten de vertegenwoordigers in het hoogste college van staat zich door de president de wet, naar diens eigen interpretatie, voorlaten schrijven.
  De president schend de grondwet door op de stoel van de DNA voorzitter te gaan zitten. De president geeft aan niet instaat te zijn of bereidt te zijn inhoudelijk te overleggen.

  Het gaat om het principe. De president heeft in de DNA geen bal te vertellen. Hij moet komen als de DNA hem vraagt te komen en hij moet antwoord, rekening en verantwoording afleggen als de DNA hem daar toe vragen stelt.

  De heer Bouterse heeft zichzelf als mens, het ambt van president en de staat Suriname te schande gemaakt door haar grondwet weer eens als een poepdoek te behandelen.


  Maak melding

 17. @pero, je bent echt ziek. Jou baas Bouterse gaat met sommige van de oppositie samen werken.

  Bouterse heeft zich nooit aan de regels gehouden. Wel dit staat ergens geschreven:::
  -President Desi Bouterse was afwezig toen de parlementariers beëdigd en toegelaten werden.

  Nou ik vind het schandelijk van jou baas Bouterse.


  Maak melding

 18. @Henk Molenaar,

  Je slaat wederom de spijker op zijn kop:

  Deze Crimineel heeft een vrijbrief om te doen wat hij wil. Nobody durft hem tegen te spreken. Door een groot deel van het volk wordt hij VERHEERLIJKT als DE MESSIAS.

  Ik heb DDB altijd aangemerkt als een DRIEKWART god, maar voor deze labiele bevolking is DDB meer dan een ANDERHALVE god.

  Deze man waant zich ONAANTASTBAAR, nee hij is ONAANTASTBAAR!!


  Maak melding

 19. Zoals de burgers van bv Venezuela en Zimwambe nog niet door hebben, dat regering van een land het hele volk kan misleiden, zo is het ook met ons switi Sranang.
  Jammer, wij alen, zal het tenminste 2-3 jaren moeten voelen, terwijl het anders kon.
  Het is teveel dat we, binnen 15 jaren 3 tot 4 keren weer een aanpassingsprogramma moeten meemaken, wanneer kunnen wij normaal leven.
  Dit terwijl een deel van het volk in weelde leven.


  Maak melding

 20. President Bouterse heeft de oppositie de tools ontnomen om het bestuurlijk proces in Suriname te traineren en te dwarsbomen.Als de oppositie Bouterse niet kan verslaan via de stembus, zullen ze uiteraard op een andere manier proberen de regering dwars te zitten. Dit is typisch het gedrag van zwakken, de groot schreeuwers, de nietsnutten.


  Maak melding

 21. @Vanity,

  In dit geval had dan CHS de verkiezingsuitslag voor bindend moeten verklaren uiterlijk 30 mei 2015 in acht nemende dat op 30 juni 2015 de zittingsperiode van DNA-leden afloopt en de wet 30 dagen geeft om de gekozen DNA-kandidaten te beedigen.
  CHS of degene die het laatste woord heeft over de bindendheidsverklaring is dus de boosdoener of er is gewoon een waardeloze wet die niet op elkaar aansluit.
  Beter was geweest de verkiezing minimaal 2 weken eerder te houden, dan waren al deze tegenstrijdigheden voorkomen kunnen worden.
  Zijn er in Suriname geen vooruitziende wetgevers of een vooruitziende OKB? De OKB heeft ook nergens rekening mee gehouden en alles op z’n beloop gelaten. Worst case scenario is haar onbekend, lijkt het. Dat partijen de uitslag kunnen betwisten en om een hertelling en evt een plaatselijke herverkiezing kunnen vragen, daar heeft zij geen rekening mee gehouden. Kennen ze de wet wel goed genoeg?


  Maak melding

 22. Dit volk is zo suf en uitgeblust, dat ze niet eens meer reageren dat deze moordenaar weer eens de grondwet schend, en die jaknikkers om deze grondwetrechtenschender heen al helemaal niet, laat staan dat ze hem er op wijzen dat hij onrechtmatig bezig is.


  Maak melding

 23. Ja brunswijk, nu het ook voor jou slecht is ga je klagen. Had veel eerder ingezien dat jullie het landsbelang proberen te behartigen en niet het persoonsbelang.


  Maak melding

 24. Wat dacht je dat de functie van de oppositie is Pero?, gwoon maar ja knikken op alles wat er bij DDB en de rest van de regering omhoog borrelt als poep in een te volle beerput, dacht het toch niet, gewoon ageren en protesteren tegen zken die niet door de beugel kunnen, normale gang van zaken in een democratie, slikken en stikken past in een diktatuur


  Maak melding

 25. Romeo Bravo weet helemaal niets van Staatsrecht en Staatsinrichting, want er is maar één die op dit niveau benoemd en ontslaat en dat is de president van het land.

  Het kan toch niet zo zijn dat de president iemand (vb voorzitter v/h parlement) benoemd die hij niet mag ontslaan ?
  In zo’n geval heerst er dan totale chaos en anarchie in het land, en staat niemand daarop te wachten.
  Misschien denkt Brunsie dat hij in het binnenland bezig is waar er nog geen totale onderwerping aan wet en recht geldt en dus alles mogelijk is.

  Welcome to Paramaribo Romeo Bravo !


  Maak melding

 26. @Milton
  Niet de president is het hoogste orgaan in het land maar de Nationale Assemblee is het hoogste orgaan.
  Het kiest namens het volk de President en houd toezicht op de President en diens regering. De president en de regering leggen verantwoording af voor het door haar gevoerde beleid.
  Niet anders om.
  U bent in de waar.

  Ik heb net op de livestream van de DNA getuige mogen zijn van een door de president in elkaar gestoken poppenkast onder een leiding van een vrij seniele oude man.
  Het heeft weinig tot niks met democratie.


  Maak melding

 27. Ai mies koosje ,steeds probeer je suriname in een kwaad daglicht te brengen dat su als zimbabwe gaat worden en nu is het peurtorico,deze redimusu die suriname is ontvlucht en in nederand een uitkering of pensioentje krijgt ,heeft geen enkel gevoel van eigenwaarde.deze mies gaat een ontwikkelt rijk land in waar de blanken hun land hebben opgebouwd ,krijgt werk of uitkering en kamt zijn geboorteland nu af ,dit soort figuren moet je overlaten voor rutte en wilders, die weten wel raad met dit soort afvallige surinamers,ze hebben geen identiteit ze. Vallen tussen wal en schip,ze waaien met alle winden mee ,ook scheet winden .ding no habi karakter geen karma .oenoe mies koosje na keka .
  die nederlander ziet jou liever gaan dan komen ,zij hebben hun land opgebouwd ,ik weet wel zeker dat ze jou verwijten dat jij terug naar su moet om je land op te bouwen ,je hebt geen weer woord tegen die nederlander je kan alleen maar slikken .er was oorlog in nederland ,na de oorlog kwam een marchall plan en de nederlanders kregen het voor elkaar nederland op te bouwen .nu vraagt de nederlander aan mies koosje ,waarom bouw jij je land niet op ,het antwoord van mies koosje was ,ze zijn lui in suriname ze zijn corrupt ,deze loser kiest de weg van de minste weerstand en denkt dat hij die witte man voor zich heeft gewonnen .koos je hebt geen toekomst je leefd van dag tot dag en bent blij dat er een pc is waar je je klote kan uiten .kn een woord je bent ziellig komt heel veel tekort en hebt het sydroom van bouterse.joe na las wang je bent verloren mie mang joe ka keba ,het enige wat je moet is bukken voor die witte man ,hans wacht op je mies koosje .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .


  Maak melding

 28. Nu is echt het hek van de dam
  Een dominee, pater, voorganger, kortom iedereen die achter een cancel gaat staan en het woord Gods predikt, hun gehoor aanbeveelt het smalle pad des Heren te kiezen, is in onze samenleving iemand (geweest) waartegen wij altijd hebben opgekeken. Iemand die respect afdwingt en vaak genoeg ook krijgt van de volgelingen. Hij heeft dan ook vooral een voorbeeldig leven en heeft slecht oog en oor voor de weldaden de almachtige hem gegeven. Daar is hij vooral zeer tevreden mee. Min of meer hetzelfde gedrag heeft vroeger gegolden voor mensen die zich aandienden volksvertegenwoordigers te worden. Het waren vaak voorbeeld figuren die toch wel vele jongeren aanspraken. Wat wij thans zien is dat de normen waarden die kennelijk toen gegoldenhebben, met de komst van die z.g. revo, zin weggeschoten uit het brein van velen in dit land. Niet alleen de oude politiek heeft plaats moeten maken, ook het gevoel van eigenwaarde en het goede voorbeeld geven, hebben het moeten ontgelden. Met deze zogenaamd andere wind, heerst er een tendens in het land waarbij bepaalde mensen, binnen de kortste keren, vaak over de ruggen van anderen (het volk) steenrijk willen worden. Zij doen er alles aan om zo snel mogelijk in het machtscentrum te belanden, om daar naar hartenlust te graaien en te stelen. Kijk o.a. naar de steeds hoger wordende vergoeding van assembleeleden; de neven zaken waarmee deze lieden zich daarnaast nog bezig houden(gaarkeukens naschoolse opvang), het zich doen toekomen van grote concessies in de
  goud en hout bisniss .Concessies die zij vaak nog doorverkopen en of onderverhuren tegen exhorbitant hoge bedragen. Het ergste is dat die charismatische voorman dit alles leidelijk toestaat. De man blijft in zijn wigwam met lendedoek om in zijn hangmat liggen, terwijl zijn vrienden ons leegplunderen. Wat een charismatische volksleider is dat. Nu wordt heel het land opgeroepen de grote gaten in de schatkist te helpen dichten behalve zijn vrienden die het geld gejat hebben; mooi is dat, dit is daadkracht in de ruimste zin des woords. Deze man is slechtsmet zichzelf bezig hoe op zijn oude dag het gevang alsnog te ontlopen, ondertussen is S.U. verworden tot een complete principeloze Boevenwalhalla. Wanneer wij kijken naar de bedelcampagne die abop en de overige binnenlanders hebben gevoerd richting paars alleen maar om in het machtscentrum te komen, dan moeten wij ons afvragen waar het gevoel van eigenwaarde van deze mensen naar toe is gegaan. Gesteld moet worden dat de vorige generatie binnenlandmensen toch wel respect afdwongen; wat daar nu allemaal schijnt rond te lopen is niet om over naar huis te schrijven. Ik weet niet of het de paarse voorman zo simpel zou lukken vroeger zo,n wig te drijven tussen die mensen. Maar wanneer hebzucht en de drang naar macht en rijkdom de hersenen beneveld hebben, dan val je makkelijk ten prooi aan de paarse manupilator. Toch moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat niet alleen deze mensen met de paarse kraaltjes en spiegeltjes naar de slachtbank gelokt worden. Ook mensen van wie wij mogen aannemen dat zij gezien hun ontwikkelingsniveau, functie in de samenleving etc.etc. het beter zouden moeten weten, zijn thans gewurgd door de paarse anaconda. Zij gaan nu voorop in de rij, in belang van land en volk, een bijdrage te leveren met het volgieten van hun zakken. Wanneer zelfs die “dominee” uit ons college normen en waarden ver achter in de voddenkast verborgen heeft, (de opvolger van Karta Bink, de kroonprins van P.L. enz.), dan is het hek toch helemaal van de dam. Dan is het nu inderdaad de hoogste tijd ons af te vragen of er nog een goede ziel hier rondloopt. Ik vraag mij in gemoede af of het nu niet de tijd is dat de E.B.G. hem bedankt voor het feit dat hij hun als springplank gebruikt heeft naar de hel. Met welk fatsoen gaat deze man in de toekomst zijn gehoor vertellen dat ergens in het Heilige boek staat: “gij zult niet stelen en of hand en spandiensten verlenen aan dieven”. Waar is het einde?????????????? Zolang het zwaard van Damocles de paarse voorman boven het hoofd hangt, zullen wij helaas niet gevrijwaard worden van deze wantoestanden. Gelukkig….. zelfs het langste touw heeft een eind; toch moeten wij geen enkel middel onbenut laten, te voorkomen dat deze man, niet te willen boeten voor de misdaden gepleegd, dit land maakt tot een broeinest van schorum en principelozen

  een goede herder


  Maak melding

 29. Pero@
  ik denk dat jij zo gefrustreerd ben door de problemen van je partij
  waar jij je domme mond niet durft,kan en mag open doen anders heb je een probleem,dat jij je frustratie nu verplaatst naar Nederland en de Nederlanders wat weet jij veel over Ned zeker van horen praten stop je energie en je frustratie in je eigen partij omdat jij de middelen niet hebt/had of te laf was om te vertrekken toen het kon.dan neem je een ander kwalijk die het wel kon niemand kiest bewust om in de stront te blijven zelfs een dier niet maar jij wel,dat is jou keus omdat je niet anders kan een ander wel.zuid en noord Amerika zitten vol met redie musu,s die hun land ooit hebben verlaten, ontvlucht, geen enkel gevoel van eigenwaarde, afvallige,s,ze hebben geen identiteit ze. Vallen tussen wal en schip,ding no habi karakter geen karma haha weet jij wat een karma is daarom zit jij dagelijks op wkn je frustratie,s te dumpen.kom hier geen slimme spelen,
  laat me


  Maak melding

 30. @Kwami
  Ook ik ben heel teleurgesteld in iemand die ik zag als het redelijk alternatief.
  Iemand die leek te vertellen na te denken over de situatie waar het land in verkeerde. De woorden waren goed. Het resultaat zal nog moeten blijken. Maar veel hoop heb ik niet meer. Het gaat er op lijken dat ook de dominee eigenlijk al lang bezweken was en iedereen mooie verhaaltjes op de mouw gespeld heeft.


  Maak melding

 31. Zo te zien rommelt de wet in Suriname aan alle kanten. Zo erg dat iedereen z’n eigen interpretatie eraan kan geven en ook nog deels of helemaal gelijk heeft. Wat voor domme wetgevers hebben deze wetten destijds opgesteld? Hun domheid van destijds wreekt zich nu.


  Maak melding

 32. Sidderaal
  “Wie het verleden vergeet, is gedoemd het te herhalen”
  George Santaya

  Ik hoop dat iedereen zich te wil herinneren hoe en in welke periode de grondwet en het stelsel dat nu wringt tot stand gekomen is.

  Blijft ook een feit dat toen Venetiaan en co instaat waren substantiële verbeteringen door te voeren en het constitutioneel hof te regelen dat na gelaten hebben.


  Maak melding

 33. Surexit staat synoniem voor Grexit.

  Het land is allang failliet maar het electoraat van de ndp heeft flink gedanst en gevreten tijdens de overwinning alleen wordt er nooit gewerkt men heeft een feestcultuur. Al is er geen geld in kas maar toch wordt er gefeest en gebeest.

  Wacht maar na een jaar dan gaan ze weer water gebruiken om te wassen in plaats van te vegen.


  Maak melding

 34. Pero, aai baja het schuim staat op je mond.
  Als er iemand vuistdiep in Bouta zit dan ben jij het wel. In iedere discussie betrek je nederland alleen enkel om jullie paarse falen te maskeren. Als iemand suriname naar de verdommenis heeft geholpen dan is het Bouta met zijn revo bende wel. Welke malloot schiet er op zijn eigen landgenoten ? Dus wie is er nu een redimoesoe ??? Ga je schamen …. En dat noemt zich een ware surinamer. Doe jezelf een lol en neem een duik vanaf je bijlmerflat.


  Maak melding

 35. Jammer dat deze figuren zoals b.v.Brunswijk,Sommo,Bouterse,enz.
  moeten bepalen welke richting Suriname opgaat.
  Ze zijn op democratische wijze gekozen door de Surinaamse kiezer en daar is het probleem.


  Maak melding

 36. Laat me en mies koosje.
  niet wat ik hier boven heb gezegt moeten jullie gaan verdraaien .je ziet dat deze gasten duidelijk dingen verdraaien .waar heb ik pero uit gehaalt naar nederland .in tegendeel ,zeg ik dat de nederlander zijn land heeft opgebouwd na de tweede wereld oorlog en dat mies koosje en laat me een voorbeeld aan kunnen nemen om niet naar nederland te vluchten maar helpen hun land suriname op te bouwen inplaats ,steeds kritiek leveren op 8000km afstand .
  jullie liegen en verdraaien alles om voordeel uit te halen zoals front v7 het volk voor liegt en bedriegt.ik herhaal mies koosje en laat me …..ik laat jullie over aan rutte en wilders .


  Maak melding

 37. Mies koosje ,bouta is en blijft de sterke man van suriname.
  bouterse is ook jou president als je het wil of niet .
  Ik heb al gezegt dat je het syndroom van bouterse hebt .
  joe moesoe go na datra koosje ,of een krasie wirie bad nemen
  hopelijk is dat je enige redding .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.