Somohardjo wil afzien van claim op leiding parlement

16

PARAMARIBO, 29 jun – “Ik ben bereid me terug te trekken als fungerend parlementsvoorzitter.” Dit zegt voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, PL. Hij moet het idee nog bespreken met de rest van de oppositie. “Ik vermijd liever een confrontatie met Ronald Hooghart”, zegt Somohardjo.

Hooghart is door president Desiré Bouterse aangewezen als nieuw fungerend voorzitter van het parlement. “Hij is een vriend van mij. Maar ook belangrijk voor mij en voor de gemeenschap is dat ik naar normalisatie wil. Het is nu een halen en trekken en ik wil polarisatie voorkomen”, zei Somohardjo tijdens een persconferentie. Het toelaten en beëdigen van de nieuwe parlementariërs mag ook niet illegaal gebeuren.

Dat zou wel het geval zijn met twee fungerend voorzitters. Bouterse heeft het wel aan het verkeerde eind. “Feit is dat de president een ongrondwettelijke handeling heeft gepleegd. Je kunt niet een fungerend voorzitter ontheffen en een andere beëdigen. Eigenlijk komt de president aan mijn recht als oudste gekozen lid van het parlement”, aldus Somohardjo. Hij zal Bouterse per brief informeren.

16 REACTIES

 1. ‘San den dri owru kel dis e @#$% ete?’

  Wordt het geen tijd dat Ronald, Paul en Desi met pensioen gaan?

  Het zal toch niet lang meer duren ‘when all three of them are pushing up daisies?’


  Maak melding

 2. Somo alias kotekotekotek poropamijarso ing kang minoelio.
  somo je bent uitgespeelt,je moet het rustig aan gaan doen .
  jij wordt niet goed geadviseerd,je wordt in de maling genomen door jou neppe adviseurs, zie makka,gassi van de vhp en jozefzoon van abop .ik hou het kort ik ga eten ,rijst met pom en kouseband .


  Maak melding

 3. Verder zou je denken dat rechters overbodig zijn in Suriname. Alle zogenaamde juristen pretenderen recht te spreken. Als je naar bijvoorbeeld Essed luister dan hoor je duidelijk dat allerlei halve waarheden worden de eter in gegooid.


  Maak melding

 4. Somo, je doet me denken aan de tijd dat ik als jongetje na school, om mijn eer te redden, met een veel grotere en sterkere jongen ‘moest’ vechten en tegen mijn vrienden zei; ‘un hor mi, un hor mi, ef un no hor mi, mi o broko en mars’!

  Somo, in de tachtiger jaren van de vorige eeuw zou je tegen Bouterse gezegd hebben ‘je lijkt, je lijkt, als je me tegenwerkt, schop ik je en daarna verkoop ik mijn schoen, als een collectors item, heel duur.

  Somo, het wordt echt tijd dat je met pensioen gaat.


  Maak melding

 5. De bejaarden Trio, denken aan eigen belang. Het arme volk dat deze gasten hebben gekozen, zijn de pisang. Ik maak mij op voor financiele steun aan mijn familie. Her komt nooit meer goed met Suriname


  Maak melding

 6. “Wie het verleden vergeet, is gedoemd het te herhalen”
  George Santaya

  Deze klucht maakt duidelijk dat er een aantal jaren tachtig malloten aan beide zijden nog steeds aan de touwtjes trekken. De een om het te vergeten en hun straf te ontlopen de anderen om Bouterse en Co te herinneren aan hun duistere verleden.
  Beide groepen zijn onbekwaam om het land vooruit te brengen.

  Wat duidelijk is dat Somo een spelletje speelt en dat Bouterse weer eens de GRONDWET verkacht door in te grijpen in de Wetgevende macht.

  Door het gehannes op de kiesbureaus, met dank aan malloten als de Miranda en Nerkust, is er een on beheersbare situatie ontstaan.
  Parlement zit voor 5 jaar, edoch de nieuwe leden kunnen voor uiterlijk tot 15 juli beedigd worden. Simons had als uitgaande voorzitter hier op moeten anticiperen echter als rechter en linkerhand van de president gaat zij er vanuit dat macht alles naar de hand zet.

  BAAS kan echter SOMO nooit naar zijn hand zetten. SOMO zoekt de rand op en heeft die binnen het stelsel door de Stommiteiten van Simons en BAAS gevonden. Nu heeft Baas ingegrepen binnen de Wetgevende macht en dat is weer een Coupe.

  BAAS is voor iedereen die een beetje na kan denken een synoniem voor:

  1) de Keizer zonder kleren.
  2) een Marionet die door mensen achter de schermen bespeelt wordt.
  3) een president die volgens de grondwet geen president kan zijn.
  4) een president die geen enkele verantwoording aflegt in de DNA.
  5) een president die elke vorm van debat uit de weg gaat.
  6) een president die elke inhoudelijke discussie verliest (zie rechtszaken).
  7) een president die de prestaties van de vorige regering leent en de eigen plannen al aborteert voor dat zij het licht zien (Academisch ziekenhuis Wanica/ Havens/Spoorlijn/18.000 woningen/ga zo maardoor).

  Zie de actualiteit ook de overname van Suralco is na alle groot spraak ook al weer niets geworden. Het geld is op en Suralco kan nog maar 1 tot 2 jaar vooruit voor dat het vastloopt. Suralco gaat echt geen management contract afsluiten voor de periode dat de business in Suriname op nul staat.


  Maak melding

 7. Dit is al weer de 2e keer dat Somo die grondwetrechtenschender van Bouterse een grote dienst bewijst, eerst stemmen voor een amnestiewet, en nu weer toegeven aan een grove schending van de grondwet, waarbij deze moordenaar in dit geval een voorzitter van de assemblee kan ontslaan.


  Maak melding

 8. Mr. SOMO, U wordt hatelijk bedankt voor uw bewezen diensten al die jaren. Het is nu tijd om het wat rustiger te gaan doen. Wij zijn uw fan en bewonderen u.
  Soso Lobi
  Groetjes van ReddFoxx en bemanning


  Maak melding

 9. Watra ,mies koosje en velen hebben het bouta syndroom ,ze kunnen niets anders verzinnen dan steeds in hun eigen stront roeren ,argumenten ho maar .


  Maak melding

 10. Watra jij houdt je eigen gegijzeld,ik ga het herhalen ,het bouta syndroom zit diep geworteld in deze gasten .bouterse is gekozen door dit volk niet door de oppositie of nederland .dit volk heeft bouterse die mandaat gegeven om nog vijf jaar de scepter te zwaaien ,en daar zullen jullie allemaal het mee moeten doen .zowel toki toki,somo die ontslagen is ,nederland ,surinaamse nederlanders,ja de gehele oppositie in su zal hem moeten respecteren dat dit de man is die wij willen ,als jullie het leuk vinden of niet dit is de man en daar zullen jullie het moeten doen .
  Het is duidelijk dat velen zeer diep teleur gestelt zijn dat die front v7 de verkiezingen heeft verloren en dat wekt frustratiebop ze gaan spijkers op laag water zoeken ,wat jullie van v7 met lonnie v8 ook mogen zoeken ,wij hebben geen boodschap aan v7 zolang v7 zich aan de regels houden .bouta mie barvjoe loekoe boeng .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.