Somohardjo: geen kwade opzet achter uitstelplan

16
Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur

PARAMARIBO, 30 jun – Politicus Paul Somohardjo ontkent kwade opzet achter zijn voornemen om de aanvangsdatum van het nieuwe parlement te verschuiven. Het was een kwestie van tijdgebrek voor een goede voorbereiding. Het is niet waar dat hij dissidenten in eigen partij een hak wilde zetten.

Er zijn critici die redeneren dat er tijd gewonnen moest worden. Als fungerend voorzitter van het parlement zou Somohardjo zijn kans schoon hebben gezien. De twee dissidenten, Perdiepkoemar Chitan en Raymond Sapoen, mochten niet toegelaten worden tot het parlement. Met twee weken extra aanlooptijd zou het duo juridisch uitgeschakeld kunnen worden. Somohardjo zegt dat er niets van waar is.

Het ging louter om een degelijke voorbereiding. Volgens president Desiré Bouterse moet het parlement binnen de voorgeschreven tijd aantreden. Anders zit Suriname in een staatsrechtelijk vacuüm. De zittingsperiode van het oude parlement is afgelopen. De oppositie heeft niet veel ruimte tot protesteren. Nieuwe parlementariërs moeten op tijd toetreden om in aanmerking te komen voor een volledig pensioen.

16 REACTIES

 1. Somo ,wij het surinaamse volk kennen jou.je bent altijd negatief in het nieuws.sinds wanneer ben jij positief in het nieuws.alweer probeert deze sluwe vos te chanteren als hij zijn zin niet krijgt.bij bouterse lukt het niet somo ,voorlopig delf je bij bouterse steeds het onderste pit en zo moet het ook.bouta e hoor ing strak gie somo.strak en rechtvaardig ,iets anders kan ik er niet van maken .dat land moet vooruit geen spelletjes spelen .je ziet dat de oppositie dat spelletje mee wil spelen met somo zie lonnie en toki .de oppositie is nog niet samen gestelt en ze komen al met obstructies.en daarom zeg ik bouta ,hou het strak voor de oppositie ,ze komen niet voor het land belang maar om de regering bouterse een hak te zetten en dan moet jij deze gasten een stapje voor zijn ,mie bar joe kijk uit.front,v7 hoe je het ook keert of bekijkt het is lood om oud ijzer.tigrie e ouwroe maar a no e las ing pinnie.mie pero soema no e kies mie ,ik ben altijd op voorbereid,om mensen met kwade bedoelingen een stapje voor te zijn , en je weet somo is mede schuldig aan de ondergang van de nps .devnps heeft het nog niet begrepen anders waren ze niet samen met somo in v7 .bouta een gewaarschuwd mens telt voot twee, tot nu toe laat jij niet met je sollen ,ze begrijpen het nu denk ik .


  Maak melding

 2. Kwade opzet totaal mislukt zou jij bedoelen !!!
  Somo denkt dat hij met Vene moet dealen .
  En de president wil pertinent niet met Somo dealen .
  LOLLLLL


  Maak melding

 3. Er was ook geen kwade opzet met de aanwezigheid in de Memreboekoekazerne op de vroege ochtend van 11 maart 1982 in volle militaire ornaat met sergeant strepen en al dan wel te verstaan??? Grond en kleine meisjes zijn evenmin veilig onder je hoede.


  Maak melding

 4. Desi heeft wederom een ongrondwettelijke greep naar de macht gedaan. Deze man en zijn louche club denken echt dat Suriname hun prive bezit is.


  Maak melding

 5. Pero. Dat klopt niet hoor.
  Hij was wel een keer positief in het nieuws.
  Toen hij uien en aardappelen nog goedkoper wilde verkopen voor de arme man en vrouw.

  LLLLOOOOOLLLL

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. Pero,
  Ja hè, deze bejaarde heren Somo en Bouterse komen maar al te vaak negatief in het nieuws, of had je het alleen over Somo. Voor Somo is dat slechts het Surinaamse nieuws.
  Maar als het om negatief nieuws in zowel binnenland als buitenland betreft dan steekt Bouterse met kop en schouders boven een ieder uit.
  Negatief nieuws over Bouterse mbt drugshandel, mensenrechtenschendingen, terrorisme, goudconsessies, smeergelden en corruptie.
  We zien de splinter in het oog van Somo, maar de grote balk in Bouterse achterste zien we niet.


  Maak melding

 7. Geleid door het Licht….
  ….en het duistere was bang om macht te verliezen en greep weder snel in en liet daarmee aan zijn aanhangers en tegenstanders zien hoe machtig hij was, maar hij onderschatte daarbij de grote macht van de Kosmos…de grote macht van het Licht.
  Hij ondernam dit ook allemaal uit angst, want stel je voor dat de Waarheid het van de leugen zou gaan winneN…..Rechtvaardigheid het zou winnen van onrecht?……en hij de macht uit handen zou moeten geven…..dat betekende gezichtsverlies….schaamte…..zwakte.

  En zijn aanhangers( meederheid van het volk) bleven met hem in de grote ontkenning van rechtvaardigheid en waarheid leven, en met gesloten oren en ogen lopen. Ze bleven hem adoreren en ondersteunen en er werd wederom veel verraad en afwijzing in een korte periode gepleegd. Maar er waren anderen die tot inzicht waren gekomen en moed en vertrouwen boven angst stelden, en bereid waren het ZUIVERINGSPROCES VOOR HET LAND te realiseren, en bleven strijden voor WAARHEID EN RECHTVAARDIGHEID ook al hadden sommigen zich ooit ook laten beinvloeden of misleiden ,,,,,,voor eigen belang of machtsmisbruik….. Door te werken aan het Zuiveringsproces van het land werkten ze ook tevens aan zichzelf als het vanuit een Oprecht hart geschiedde.
  De aanhangers van de afgod bleven helaas ook geloven dat al het onrecht wat in het land geschiedde de Wil van God was. Welke God? In ieder geval niet de Wil van God van Licht.

  Er vond ook op onzichtbaar niveau veel plaats wat ‘ de Wetenden ‘ wel door hadden, maar voor velen niet altijd goed te begrijpen was. Hoe konden mensen hun wilskracht zo laten beinvloeden? Hoe konden ze zich zo laten misleiden? Hoe konden mensen zo van het een op ander moment van gedachten veranderen en plotseling een andere keuze maken ? Sommigen kozen waarschijnlijk bewust hiervoor vanuit een onzuiver innerlijk, maar er gebeurde ook veel waar sommigen geen controle over hadden . Want sommigen hadden een goede intentie, maar veranderden plotseling heel gauw van mening en keuze., en hierdoor bleef het noodzakelijke Zuiveringsproces vertraging oplopen.
  Daarom was het ook belangrijk om te bidden dat deze mensen ook wakker zouden worden en tot inzicht zouden komen, en niet langer beinvloed zouden blijven van duistere krachten.

  Het LICHT is gebaseerd op ZUIVERHEID…..…WAARHEID…..RECHTVAARDIGHEID……….GENEZING EN VERTROUWEN,
  Message from THE GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 8. Deze man had 40 jaar geleden zijn mensen opgeroepen om het land te verlaten, omdat hij tegen de onafhankelijkheid was. Nu wil hij ons laten geloven, dat het niet waar is. Toen begonnen de leugens en bedrog en het kan maar niet ophouden. Toch zijn er nog mensen die deze figuur willen geloven. Sorry maar ik kan dat niet vatten.


  Maak melding

 9. De koers die door ndp is ingezet dient alleen het belang van een man en diens stinkend rijke corrupte kuddeke. De bekroning van de dictator van verworden Suribabawe is een kwestie van tijd. De komende generatie Suribabwanen zullen hun paarse verslaafde ouders kwalijk nemen en hen verwijten om hun oliedomme paarse keuze. Broodje ei 20.000srd binnen vijf.


  Maak melding

 10. @Wim,

  Verklaar waarom je wel kunt vatten dat je een president met het bloed van z’n landgenoten aan z’n handen wel gelooft en een Somo zonder bloed aan z’n handen niet gelooft?


  Maak melding

 11. Indien de heren Sapoen en Chietan enige zelfrespect hebben, dan verlaten ze met onmiddellijke ingang de politiek. Indien ze geen zelfrespect hebben, dan blijven ze aanmodderen om een kruimeltje op te vangen. Waarom wordt de focus niet gezet op deze 2 opportunisten die zeer onverantwoordelijk handelen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.