Brunswijk: NDP moet zich waardig gedragen

42

PARAMARIBO, 26 jun – Gedraag je waardig als winnaar van de verkiezingen. Deze boodschap voor de NDP geeft Ronnie Brunswijk, leider van de Algemene Bevrijdings & Ontwikkelingspartij, Abop. Hij verdenkt de partij van Desi Bouterse van omkoping.

Of pogingen daartoe. Zulke pogingen zijn ook gepleegd bij leden van Abop. Onder meer minister Edward Belfort van Justitie & Politie is benaderd. Als kandidaat voor het parlement zou de politicus moeten overlopen. “Hij heeft het mij zelf gezegd. Alleen Bee (parlementariër, red.) en ik zijn niet benaderd”, zegt Brunswijk. Hij vindt het laf en dom van de grootste politieke partij in Suriname. Die zou zich volwassen moeten gedragen.

Het ronselen van politici bij anderen is onwaardig gedrag. Brunswijk vindt dat er op normale wijze gezocht moet worden naar politieke partners. Dat moet gewoon door te onderhandelen met politieke partijen. Eerder zei Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, dat de NDP driftig ronselt. Dit zou de reden zijn van de rebellie van twee partijleden. Die zijn bereid de herverkiezing van Bouterse tot president te ondersteunen.

42 REACTIES

 1. Brunswijk weet zelf dat het voor sommige mensen onmogelijk is om zich waardig te gedragen, hij is al zo vaak, als eigenaar en voetballer van IMT, gestraft vanwege zijn wangedrag en toch kan hij het wangedrag niet nalaten. Je vraagt bovendien een varken toch ook niet om zich niet in de modder te wentelen als hij daartoe de gelegenheid heeft? Iedereen die denkt dat de NDP zich anders zal gedragen dan ze zich de afgelopen 20 – 25 jaar heeft gedragen, zal bedrogen uitkomen, mijn grootmoeder zou zeggen ‘owru gwenti fu todo na kraskrasi’.


  Maak melding

 2. Gedraag je waardig,zegt Ronnie Brunswijk was hij het niet die kiezers geld gaf, en daar mee strooide , om kiezers te kopen?
  helaas weg gegooid omkoping geld.


  Maak melding

 3. Waardig gedrag en politiek in Suriname is als olie en water.
  Waarmee Ronnie wel kan beginnen is dat hij zich waardig gedraagt als Surinamer.
  Geen spuggen in arbiters gezichten
  Geen klappen aan SWM medewerkers.
  Geen gejat onder het mom van opkomen voor Marron gemeenschappen.
  Gewoon net als alle Surinamers je water rekeningen en overige rekeningen betalen. ( Ik weet dat het moeilijk is vooral als je als bankrover geld heb kunnen stelen zonder gestraft te worden).
  Misschien kan hij het geroofde geld weer netjes terug storten bij de bank.


  Maak melding

 4. DREIGEMENTEN uiten aan het adres van parlementariërs binnen jou partij is alles BEHALVE WAARDIG GEDRAG !!!

  ” niemand va mijn partij moet DURVEN om wek te kaan ” !!
  ” ik zek et u niemand va mij partij kaat wage om over te lope ” !!

  Aldus de DIEP TELEURGESTELDE bachelor in zijn welbekend taaltje namelijk het ” Brunswijkiaans ”

  Dus de POT verwijt de KETEL dat hij ZWART ziet !!!!!

  Trevlig helg! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Lonnie moet even kijken naar het pad dat opa D afgelegd heeft.Dan ziet hij dat alle symbolen die een waardig leven moet garanderen door opa D vernietigd zijn.Zie maar het politie bureau,de kanton gerechten.Het parlements gebouw.
  En dan nog mensen doden die gestudeerd hadden.Dus wil opa D absoluut geen waardig land en waardige mensen.


  Maak melding

 6. Moet je Brunswijk nou eens horen, terwijl hij hetzelfde gedrag vertoont.
  Brunswijk is zelfs geen goed voorbeeld voor het volk en vooral niet voor zijn achterban. Omkoping met geld en nu toch in de oppositie plaats nemen. Jammer voor jou.

  Als die wet wordt doorgevoerd en aangenomen wordt dat je geen neven functies meer mag hebben dan is Brunswijk straks de klos. Hij zal dan niet meer met geld gaan strooien.
  Zullen dan weer gebouwen in vlam gezet worden, omdat hij zijn zin niet meer krijgt?????


  Maak melding

 7. Politiek is voor sommigen een brug te ver.

  Brunswijk maar ook de leiders van de V7 partijen moeten zich gaan afvragen door wie zij zich laten adviseren. Surinaamse politieke leiders zijn te arrogant en te koppig om zich goed te laten adviseren en hebben alleen maar ja knikkers om zich heen lopen.

  Je kan duidelijk zien waar er grote fouten zijn gemaakt. ten eerste is er nooit een gedegen beleidsplan dan is er geen marketing en communicatieplan en lopen de leden elkaar voortdurend voor de voeten.

  De uitspattingen die men zich op podia veroorloofd zijn helemaal te gek voor woorden.

  Ministers die bezig zijn met scoren op korte termijn in plaats van een solide beleid neer te zetten en d.m.v duurzaam en solide beleid een naam te maken. Men heeft geen enkel strategisch of tactisch inzicht.

  Het is voor een president die een breed palet van de bevolking terug wil zien in zijn regering en op zoek is naar bekwame mensen een strategische zet om dat kader te benaderen, ook al zit die in andere partijen.

  Dat weet je van te voren en dat heeft niets met geld bieden te maken. Wat doe jij als partijleider met dat gegeven, hoe vang je dat op en speel je dat uit.

  Ronnie en vooral zijn adviseurs moeten nog een paar cursussen gaan volgen. Hetzelfde geldt voor al die titels in de V7.

  Baas outsmart ze allemaal. Je kan zeggen wat je wil van de man maar strategisch inzicht en een juiste tactiekgenie kan je hem niet ontzeggen


  Maak melding

 8. A kies ing mooi die zaka zaka. Hij dacht slimmer te zijn dan ome D. maar vergeet niet dat hij een zeer zeer geslepen ouwe rot is……


  Maak melding

 9. er is misschien nog een mooie taak voor Brunswijk weggelegd; als hij nu zijn straf gaat uitzitten en bouterse uitdaagt hetzelfde te doen?

  of desnoods de leiding uit handen geeft met als boodschap: ik heb nog enkele jaren zit tegoed hier in suriname, ik ga ervan gebruik maken en ik maak mijn partij sterk en eerlijk?


  Maak melding

 10. welke woorden gaan DOE en BEP straks huilen? PALU wordt steeds weggeschopt en komt teruggeboemerangd. die voelen geen schaamte. wat goed dat je dat kunt.


  Maak melding

 11. Brunsie wil haasje over springen.
  Hij vergeet zogenaamd dat na Desi, Dino aan de beurt is.
  En dan pas volgt hij. Over visie gesproken.


  Maak melding

 12. Sang brunsie praat over waarde? Welke waarden, hij was zelf uit front wekgelopen en meegewerkt aan bouta’s amenstie. Nu is hij door baas buitenspel gezet en kan nog maar huilen aan de kant. Waardeloze waarden van een crimineel.


  Maak melding

 13. Bij deze lonnie die zijn master heeft mogen ontvangen bespeur ik geen verbetering in zijn manier van denken .wat lonnie daar uit spreekt ,is stof tot nadenken bij de abop leden die binnen zijn.
  met name b.v.belfort en geloof ik poki ,die hebben geen beweeging vrijheid ,dat mes is op hun keel.lonnie ik ga jou een ding zeggen en dat geldt voor jou lonnie….joe kang poeroe na agoe uit na boesie, maar joe no kang poeroe na boesie uit na agoe….dit geldt voor die domme achterlijke maron lonnie .je kan jou mensen niet bedreigen. Met gesloten mond,een verstandig mens heeft niet veel nodig wat deze achterlijke maron bedoeld.goed dat bouterse deze domme achterlijke lonnie de laan heeft gewezen .laat die man in de oppositie gaan ,dan mag hij daar zijn zegje doen.die amafo hoorde niet tot minister van socialie zaken ,ze was het niet waardig ,bouterse had haar reeds lang moeten verwijderen en nu heeft hij de kans.weg met die abop .weg met somo ,weg met toki toki .lonnie ga toki en somo steunen en na vijf jaar vormen jullie v8 oeng dong no ka.


  Maak melding

 14. brunswijk je zei eens deze man is en blijft soldaat nou dus je wist het zelf en je bent er weer in getrapt zelfs gestemt voor zijn amnestie wet en voor de verkiesing begon zei men al binnenland grond vraag stuk gaat de ndp zo laten ze gaan niks voor jou en je achter ban doen daar komt nog is bij wat er allemaal is gebeurt tussen jullie bouta en brunswijk en jij trapt er met twee voeten in hoe nu verder een ding moet je wel weten edwart belfort was de beste minister van abop hij heeft met hart en ziel voor surinaame zijn best gedaan


  Maak melding

 15. Brunswijk heeft natuurlijk gelijk. De NDP gedraagt zich onwaardig. Terwijl ABOP haar door dik en dun gesteunde heeft de afgelopen jaren wordt zij als grof vuil aan de kant gezet. Maar de sluwe kleine chinees-indiaan-javaan-blanke dogla heeft ABOP pas aan de kant gezet nadat ze de steun van de mietjes BEP, DOE en het PL overlopersduo al binnen had. M.a.w. deze heulers komen er te laat achter dat een gewaarschuwd man voor 2 telt en nu tellen zij maar voor half. Straks zullen ze erachter komen dat hun ziel is leeggezogen en dat ze niks anders meer zijn dan zombie’s.
  Over de Surinaamse bevolking kun je maar liever zwijgen. Zombie’s als pero en sabidirie doen voortdurend hun grote behoefte hier in de vorm van zielloosheid.


  Maak melding

 16. Neem Brunswijk niet kwalijk dat hij niet de betekenis weet van waardigheid, als je zelf op het podium met een half afgezakte broek tegen de billen van een dame staat te rijden, en over waardigheid van die paarse roversbende, hoef je het al helemaal niet te hebben met een moordenaar als voorzitter van die partij


  Maak melding

 17. alleen … eerlijke mensen mogen meedoen…. de rest moet buiten wachten onder de amandel boom..

  waardigheid en in de suri. ,,,,poppenkast,,,, c.q. politiek,,, bestaat dat wel…

  wat kunnen onze huidige kinderen, jeugd,jongeren hier uit leren..

  vraag me af,hoe onze ouderen de plussers zullen denken aan deze generatie w.o. de komende pres..


  Maak melding

 18. Suma no sabi,no sabi,suma sabi,sabi .Geen regering zonder ABOP.Dat was 2010tot 2015.Dus geen 2015 tot 2020 wij hadden t verkeert begrepen.


  Maak melding

 19. Aha…..De twee Makkers ooit zijn nu de aartsvijanden. Lonnie is niet gelukkig met de houding van doen en laten van NDP Baas. Lonnie propageerde in het begin van de verkiezingen van j.l.,dat hij Bouta zal steunen om nog eens 5 jaren in het zadel te krijgen. Nou de Baas is nu zelf met de meerderheid van zetels in de DNA gekomen. Dus Lonnie adieu!!!!. Baas Bouta heeft je niet meer nodig. So A De Pappie!!!!


  Maak melding

 20. Brunswijk weet hel goed welke podiumzaal hij en zijn partijgenoten hebben geuit over president Bouterse. Op het podium zullen ze zich als vijanden dragen, maar neem van me aan dat er achter de schermen op hoog niveau wordt gewerkt aan een lijmpoging om de breuk te herstellen. Maar het is ook duidelijk dat het clubje V7 niet eens de macht/kracht heeft om valse hoop te koesteren dat Sherif Santokhi alsnog presidente kan worden.


  Maak melding

 21. hoe in godsnaam is het mogelijk dat op 325.000 (!!) kiezers 20 partijen meedoen aan de verkiezing. belachelijk toch. hierover moet terdege worden nagedacht. denk in deze ook aan het geld (belasting betaler) die dit in deze moet ophoesten. vergeet niet … de kleine man/vrouw betaalt belasting en de grote vissen zwemmen buiten.


  Maak melding

 22. velen ageren op hetgeen wat in Suriname aan het gebeuren is. ik mis een sterke stem die zegt of aangeeft hoe het nu eens zou moeten of kunnen zijn. noem mij een sterke man of vrouw . Desi, ondanks zijn verleden, waaraan veel kleeft, doet het niet slecht maar is toch niet het voorbeeld model. jammer is dat de jeugd bewust wordt onthouden wat deze man in het verleden heeft uitgevoerd. Schoolboeken worden hieromtrent verwijderd. Ook zijn optreden in het parlement, waar hij aan zou moeten deelnemen, is beneden peil. Ik (Desi) ga aan deze kolder niet mee doen betekent minachting van die genen die denken het land op een hoger plan te kunnen brengen.
  Is men bang de bek te openen. Is men bang de dikke salariëring te verliezen of is men bang voor . vul zelf in.
  Ik heb ooit met Dino gesproken en uitte de vrees dat zijn Pa, die warme connecties onderhoudt met Zuid Amerikanen die nu niet bepaald vredelievend bekend staan zich zelf als redder des Vaderland zou benoemen. Nee man, je moet niet denken dat Pa op zijn leeftijd dat ga doen. Ik hoop dat ik het mis heb.


  Maak melding

 23. DDB mag wel zeggen dat Amafo AKB achterover heeft gedrukt (GESTOLEN) maar als Marinus Bee LUIDKEELS roept dat DDB EEN GORE LEUGENAAR is, dan heeft de ABOP de CRIMINELE president beledigd.

  Ik zal de laatste zijn die het voor Bravo wil opnemen? KIES BRAVO MOOOI, maar deze BOUTISTAS VERDEDIGEN HUN DRIEKWART GOD MET HUN LEVEN.

  I


  Maak melding

 24. Ronnie is de das omgedaan door zijn liaison met Amafo. Desi had haar wegens disfunctioneren allang de laan uit willen sturen, maar meneer heeft toen zijn hakken in het zand gezet. Het snoeppotje van Amafo was kennelijk te zoet, waardoor hij in een delirium is geraakt en vergeten is dat lekker maar een vinger lang is.

  Ronnie moet de verantwoordelijkheid dragen voor gemaakte keuzes en niet lopen zeuren en mokken als een klein kind. Gewoon plaatsnemen in de oppositiebanken en in woord en daad laten zien dat er bij het behalen van zijn bachelor degree geen steekpenningen aan te pas zijn gekomen. Tot nu toe toont hij dat met zijn gedrag en bekrompen visie niet aan.

  Quote :
  ” Brunswijk: “ Ik heb een ieder al duidelijk gezegd dat wanneer een partij in je investeert en je probeert om over te lopen de gevolgen voor jou zullen zijn.” Op de vraag wat de gevolgen zijn als ze overlopen zei Brunswijk dat niet alleen de terugroepwet aan de orde zal komen maar ook andere zaken. “ Niemand van mijn partij gaat het maken om weg te gaan”. Op vragen van journalisten wat de andere zaken zijn, ging Brunswijk niet in ”

  Als ik in een partij zat waarbij een voorzitter zulke bedreigingen uitte had ik gelijk mijn lidmaatschap opgezegd, want vandaag is het dit en wat wordt het morgen ? Ronnie kent en heerst alleen met de taal van geweld en dat had onze president moeten worden. Boi, soso Idi Amin toestanden.


  Maak melding

 25. NDP – Omkoping?
  Een item voor Limbo om te bespreken in zijn programma’s.
  Laat hij mij haarfijn uitleggen hoe zij te werk gaan.
  Het zou goed zijn dat Bravo de namen en rugnummers bekend maken dit parlementsleden voor de NDP ronselen.

  Weetje weetje: 5 jaar geleden was de huidige voorzitter van het parlement gekozen doordat zij steun kregen van de oppositie. Wie van de oppositie had toen op haar gestemd??????


  Maak melding

 26. Baas en zijn ronde tafel hebben een agenda waar eigenlijk geen enkele andere partij in past. Dat moet duidelijk zijn.
  In het politiek beleid van de NDP zijn alleen de kopstukken van andere partijen nodig om te slachtofferen. Dit om politieke tegenstaanders te destabiliseren en te verzwakken.
  Niet voor niets maken paarse aanhangers aanhangers niet paarsen uit voor redi musu.


  Maak melding

 27. De VERRADER van de Grondwet, BRUNSIE, is nu
  zelf VERRADEN door de MEGA–VERDACHTE massamoordenaar/Drugsveroordeelde DESI !

  De NEP-Amnestiewet gaat op korte termijn de
  geschiedenis van Sranang zwaar beinvloeden !
  De Inter Amerikaanse Commissie vd Mensenrechten
  zal Sranang terechtwijzen en ook deze NEP-Amnestiewet
  NIETIG verklarten !

  Dan zullen de Sranangman waarden en normen en
  rechtsregels misschien weer begrijpen en handhaven !

  Leve de Grondwet !

  PS : Laat als democratische staat geen
  DRUGSDEALERS en MASSAMOORDENAARS
  VRIJ RONDLOPEN !

  NDP-Clan, terugstorten het door Uw WAN-beleid
  ontstane FINANCIELE GAT, een MEGA-staatsschuld
  van ruim ZES MILJARD !
  POT’ A MONNIE BAKA ! Productie NO DE !!!


  Maak melding

 28. Leve de staatsmoordenaar !
  (8 december en Moiwana-moorden)

  Leve de staatsharddrugsdealer !
  (Onaantastbaar vonnis Nederlandse rechter)

  Leve de staatsleugenaar !
  (AMAFO heeft gelden Kinderbijslag verduisterd )

  Moro o doro !


  Maak melding

 29. Brunswijk voelt zich verschrikkelijk verraden. De visionair die hij zich waande blijkt een grote miscalculatie te hebben gemaakt.
  Hij waande zich de onafscheidelijke bondgenoot van zijn grote heer.
  Zijn reeds eerder aangekondigde onderkoningschap blijkt een blijkt een fata morgana. Ik zie hem in gedachten nog op een podium samen met Somo en Desi in innige omhelzing.
  En de stelligheid waarmee hij overtuigd was van de eensgezindheid zegt boekdelen over de onverschilligheid bij de afwijzing.
  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=4762#archive
  Straks moet blijken of zijn visie over al of niet overstappen van leden van zijn partij ook gebakken lucht is.
  Tigri Barba heeft namelijk al aangegeven dat hij integenstelling tot wat Brunswijk zonder schroom beweert, niet is gebeld door Desi, maar dat hij wel de complimenten heeft opgespeld gekregen. Hij heeft in ieder geval een aanbeveling op zak.
  Brunsie is meer dan Somo tot nu toe de grootste verliezer in de verkiezingen van 2015.


  Maak melding

 30. aah….Ronnie, je mag niet meedoen want je partij wordt te sterk. Dat is de enige reden. Maar je bent ook een heleboel te verwijten. Met geld gooien en je arme volk zo manipuleren.

  Deze verkiezingen zijn de minst waardige in de hele historie van SU geweest, doordrenkt van omkoperij en verraad.
  Su is gevangen in de greep van familieclans die niets schuwen. En het gaat bij de jongeren als zoete koek in. Verloren generaties die vastzitten aan een dubieus bewind.


  Maak melding

 31. ik zeg,,,laat de overlopers van dé abop aan de kantlijn staan en wachten op de wissels die komen gaat..

  wie durft als eerste te kome..no fredé..

  opa desié dé eté..


  Maak melding

 32. Er is nog maar een hoop en dat is dat de Amerikanen het boekje open doen. de Yankees hebben niet stil gezeten want ze weten dat Suriname een groot risico is geworden.
  Dan gaat de beerput open over de Surinaams – Guyanese as met Roger Khan , Rashied Doekhie en DDB in de hoofdrol en een heleboel vooral hindoestanen die een prominente rol in de scene spelen. Mind you de beelden zijn er al lang en het is nu een kwestie van timing.Ook de landen rondom Suriname worden door de Amerikanen bewerkt om mee te werken.

  Maar intussen is het belangrijker dat DDB eerst verteld hoe het geld is opgeraakt met zo een enorme groei van de economie. Dat is de eerste actie. Eerst verklaren / verklaringen afleggen in het parement en dat gaat nu makkelijk want de meerderheid kan zo zijn monologen goedkeuren anders zwaait er wat.

  Daarna moet DDB hulp ronselen van alle stake holders in het land.

  Als het andersom gebeurt dan accepteert de bevolking dat heel veel geld is weggewaaid.


  Maak melding

 33. er is niks goed aan de aankomende nog 5…..dus de oppositie zou maar blij moeten zijn met NDP ZE ZOEKEN HELLAAS NOG NAAR PARTNERS OM STRAKS HUN LEED MEE TE DELEN OM OOK NATUURLIJK ZONDE BOKKEN OM DE SCHULD TE GEVEN ALS DE VERKIEZINGEN WEER NADEREN


  Maak melding

 34. ” BREAKING NEWS: VHP, Abop, PL en NPS komen met tegenkandidaten voorzitter en vicevoorzitter DNA

  PARAMARIBO – De partijen die de oppositie zullen uitmaken in het nieuwe parlement hebben een gezamenlijk besluit genomen om met een voordracht voor het voorzitter- en vicevoorzitterschap in DNA te komen. Dit meldt Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk.

  Abop heeft zaterdag gesproken met de voorzitters van de VHP, NPS en PL. Dit is het tweede gesprek van partijen die de oppositie zullen uitmaken. Het gesprek maakt deel uit van de strategie die de Abop heeft uitgestippeld. Wie de kandidaten zijn wil initiatiefnemer Brunswijk nog niet kwijt. Ook zegt Brunswijk dat het handelen van de partijen binnen de perken van de Grondwet geschiedt. Hij zegt dat het niet verboden is om met een tegenkandidaten te komen, al is het reeds bekend dat NDP meer zetels heeft in het parlement.

  De volgende stap is om ook met een presidents- en vicepresidentskandidaat te komen. De partijen willen het uiteindelijk sturen naar de Verenigde Volks Vergadering. De Abop-topman veranderde van koers nadat de voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, hem voorhield dat hij een samenwerking met de Abop niet meer ziet zitten. Bouterse is van oordeel dat de Abop-ministers slecht gepresteerd hebben “.

  Het vuurwerk wordt reeds afgeschoten. Ik ben benieuwd wie de grootste pagara heeft.


  Maak melding

 35. Henkes

  Brunswijk weet zelf dat het voor sommige mensen onmogelijk is om zich waardig te gedragen, hij is al zo vaak, als eigenaar en voetballer van IMT, gestraft vanwege zijn wangedrag en toch kan hij het wangedrag niet nalaten. Je vraagt bovendien een varken toch ook niet om zich niet in de modder te wentelen als hij daartoe de gelegenheid heeft? Iedereen die denkt dat de NDP zich anders zal gedragen dan ze zich de afgelopen 20 – 25 jaar heeft gedragen, zal bedrogen uitkomen, mijn grootmoeder zou zeggen ‘owru gwenti fu todo na kraskrasi’.


  Henkes de mennes,
  Waait met alle winden mee, die gericht zijn tegen Bouterse.
  Deze soort ezels vragen zich niet eens af hoe het komt dat DDB alweer president wordt van Suriname. Stelletje loosers zijn het.
  De mens wikt, maar God beschikt!


  Maak melding

 36. Paraman
  DDB is president geworden middels bedrog en wordt weer president middels bedrog.
  De man mag volgens de grondwet geen eens president zijn.
  De man wordt in het zadel gehouden door een ongrondwettelijke amnestie wet.
  De man wint verkiezingen middels leugens, bedrog en misbruik staatsmiddelen.
  De man probeert middels bedrog en omkoping de democratische tegenstanders te liquideren.

  Indien, ik zeg “Indien”, de veroordeling in Nederland niet hele maal kosher zou zijn dan raad ik u aan de tapes te bekijken op basis waarvan Boerenveen in de VS is veroordeeld.

  De man is boeren slim en slechts over de rug van zijn kiezers zijn eigen leven prettig te maken.
  Zie hem als een verslaafde zweten als hij het woord voert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.