Somohardjo aast niet op deelname in regering

29

PARAMARIBO, 3 jun – De politieke partij Pertjajah Luhur, PL, staat niet te springen om deel te nemen in een nieuwe regering. Dit zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo. Het was dus niet de reden waarom hij onlangs het idee opperde van steun aan de NDP.

De partij van Desi Bouterse heeft wel de meerderheid in het parlement. Maar die meerderheid is niet genoeg om de president en vicepresident te kunnen kiezen. Somohardjo verraste vriend en vijand met zijn uitspraak richting steun. Nu blijkt het een misverstand te zijn. “Als binnen V7 wordt besloten dat er niet meegewerkt wordt, dan zal PL er gehoor aan geven”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname.

Journalisten zouden het niet goed begrepen hebben. Het politieke partijenblok V7 heeft nog geen besluit genomen. Somohardjo vindt het fout als gedacht wordt dat hij witte voetjes probeerde te maken. Het is al helemaal niet waar dat hij weer op een partnerschap aast met Bouterse. De ‘commotie’ als gevolg van zijn uitspraken, snapt de politicus dan ook niet.

29 REACTIES

 1. Eindelijk heeft iemand van v7 geaccepteerd dat v7 verloren is.
  De wil van Het volk van suriname en van God dient gerespecteerd en geaccepteerd worden.
  Hoe velen dat niet kunnen inzien noemen ze de lagertjes die van nul en generlei waarden hebben.
  Venetiaan had 100% gelijk toen hij zij dat een partij met wortel en tak uitgeroeid gaat worden bedoelende op NPS.
  De handelingen van Sunil Oemrawsingh heeft hierin behoorlijk bijgedragen en in 2020 op 0 ( nul ) zetels te komen.
  Ga zo door.


  Maak melding

 2. Ach… dat is bekend, lezen, luisteren en vervolgens zo concreet mogelijk verwoorden, zijn niet de sterkste competenties van de huidige suri-journalist.
  De Masters of Science in Journalism heeft bouterse vermoord.

  Een ‘roddel’ onderzoeken vóór publicatie; never heard of it.
  Ze verschuilen zich liever achter het bekende ‘censuur verhaal’.

  Welke suri-journalist heeft überhaupt de moeite genomen om de EU-waarnemer te vragen wat zijn kant van het verhaal is?
  Deze EU-waarnemer heeft tevergeefs geprobeerd om contact op te nemen met die silos.
  Waarschijnlijk om zijn kant van het verhaal te vertellen.
  Mevrouwtje voelde zich te geweldig voor uitleg.

  Somo gaf reeds eerder, duidelijk aan, dat hij niet van plan is om deel te nemen aan de coalitie!

  Het djompo-foetoe effect; jumping into conclusions!


  Maak melding

 3. Oh..la..la.Deze Pae Somo waait met alle winden mee. Hij zit nu bij de club van V7 maar zijn gedachten zijn om de regering te vormen met de NDP, Wat een viezerik is die Pae Somo. Hij denkt aldoor aan eigen Belang. Heeft die club V7 geen grove fout gemaakt met deze labiele Pae Somo?????


  Maak melding

 4. Schijndood ‘Somo’ geeft wederom een ‘reactie’ via de media.
  Hoe geloofwaardig komt deze Schijndood ‘Somo’ over bij de totale Surinaamse bevolking?

  Ook zijn achterban of aanhangers hebben zich wederom deerlijk vergist.
  Maar wij blijven deze (orang dajak) ‘Somo’ wel in de gaten houden.


  Maak melding

 5. Somo kennen we niet vandaag en we weten, dat we niet kunnen afgaan op zijn woorden. Mensen die etnisch denken, alleen maar in het machtcentrum wensen te komen om hun zakken te vullen, mogen de stoep van een ministerie niet eens zien.


  Maak melding

 6. Wanneer houdt V7 op te bestaan. Hun gezamenlijke doel was om de NDP buiten spel te zetten. Niet gelukt dus ze moeten de boel opheffen. Heeft geen dat voordat 1 iemand of partij iets wilt doen of zeggen er moet worden afgestemd met de andere 5 partijen.


  Maak melding

 7. A mang Somo,ioes wang luchtballon over samen werking,ma a torie misluk.hij moet met pensioen,zijn rol is passè in de Surinaamse politiek,..onbetrouwbaarheid,na ing vinning uit.Bouterse heeft hem de genade klap gegeven.A MANG NA POLITIEK FOLKLORE,dus moeve bradda.
  ESMERALDA,..keba nanga dong een EU-waarnemer zal nooit op zo`n vraag reageren,…en nu hebben de journalisten het gedaan.en hou op om een 35 jaar oude koe uit de sloot te halen,als je schaakmat in je redenering zit.jouw achterhaalde manier van kritiek leveren op DDB heeft ook ouderwetse trekken.als jullie ,tegen staanders / haters van de PRESIDENT denken dat jullie de komende 10 jaar nog een verkiezing winnen,dan moeten jullie rekening houden met een lichte vorm van demensie in jullie gelederen. dit geldt ook voor HENK MOLENAAR ! trouwens die schijnt ook SUBTIEL te lopen slijmen,door SOMO,zogenaamd op de korrel te nemen.ineens is meneertje tegen SOMO.,…..EEN ECHTE LEIDER WINT ALTIJD !!!…[Lees Bouta ] ha ha.


  Maak melding

 8. Aboikoni,..weet je wat het is met V7,,..v6 ..of v5 what ever,..ze liggen gesloopt en al op de slachtbank ma ding mang LISSIE VOE VADONG…als je een grote boedoem hoort dan is het zover.do BOS dalik.


  Maak melding

 9. somo heeft de nps nu 2 zetels bezorgt iets wat ik verwacht had.
  somo had een grote mond in het front en somo had ervoor gezorgd dat het front de verkiezingen verloor nu zorgt somo weer dat de front v 7 oppositie weer verliest .je had verwacht dat de nps haar les geleerd had maar nee hoor ,hebzucht van de nps vhp hebben ze deze tjekre tjekre weer met open armen ontvangen .principeloos zijn deze oude politieke partijen .somo weet dat hij niet in de regering bouterse komt en daarom zegt hij bij voorbaat dat hij niet in de regering wil ,wetende dat hij nul op het rekest gaat krijgen .ik heb geen inspraak wat er gebeurt in de regering maar als ik moet kiezen zou ik somo verwaarlozen ,viezerik.


  Maak melding

 10. Mensen,

  A.u.b. geen verhalen meer over ‘de wil van God’ verkondigen. Ik zal vertellen waarom. Toen de dictator Kans, de koning – z’n vader – van de troon had gestoten en de macht had overgenomen, beweerden z’n aanhangers ook dat het de ‘wil van God’ was. Ze gingen zelfs zover dat ze Kans Goddelijke eigenschappen begonnen toe te kennen. Kans maharaj lapte echter de wil van het volk aan z’n laars en begon z’n schrikbewind. De Heiligen, priesters en zachtaardige en rechtvaardige mensen konden rekenen op vervolging. De pijn die hen werd toegebracht werd zo ondraagelijk voor God Shri Hari-Narayan-Vishnu-Vasudev dat hij besloot te incarneren op aarde. Hij kwam als Heer Krishna, werd geboren in de familie van Kans en op 13 jarige leeftijd bracht hij Kans om nadat deze diverse pogingen had gedaan Heer Krishna om te brengen en o.a. z’n beste worstelaars en sterkste olifant tegen de Heer liet vechten.
  M.a.w. het is niet de Wil van God of iemand wel of geen regeerder wordt, het is z’n karma en verstandelijke (on)vermogen die dat bepaalt, samen met de karma van het volk. Maar wanneer iemand geen genoegen neemt met z’n karma (zoals dieven bijv.) en geforceerd, frauduleus of gewelddadig de macht grijpt of iets neemt wat hem niet toekomt, is dat geen karma, maar een kukarma, een slechte daad. Dus niks Wil van God, integendeel, het is ongehoorzaamheid aan God. De mensen die koste wat het kost aan de macht willen blijven moeten maar zelf nagaan (hun aanhangers ook) of ze zonder manipulaties (schending van de aanvaardde regels) de macht zouden hebben gehad.


  Maak melding

 11. wat somo moet doen,,is bedanken en met pensioen gaan en al die oude lullen in het macht centrum,dus ook desie..

  draag nu de fakkel over aan dé jongeren en lul verder niet..

  na 5 jaar zijn de jongeren van nu ook 5 jaar ouder en hebben dan geen zin meer in het politieke spel..,wat dan heel anders zal zijn dan nu..

  dus bouta ga lekker genieten van je 14 klein kinderen en de vijf honderd miljoen US$ die je bij elkaar geschrapt hoe dan ook..

  nu het nog kan..


  Maak melding

 12. Misschien is het inderdaad de wil van God dat hij wederom gekozen wordt tot president. Het volk zal dan over 5 jaar beseffen dat je het bestuur van een land niet moet overlaten aan een ondeskundige met een crimineel verleden die zijn gevangenisstraf wil ontlopen.


  Maak melding

 13. Papa Somo moele moele. Jij bent een orde verstoorder. Van de Hak op de tak springen is jouw hobby. Papa Somo ga met AOV naar een bejaarde centrum Asiana. Daar kan jij tenminste tot rust komen.Deze man is ook zo etnisch bezig. Neem een voorbeeld van Baas Bouta. Die werkt met alle bevolkingsgroepen. Kijk naar het Kabinet met alle soorten Surinamers. Loekoe Boeng Papa Somo!!!


  Maak melding

 14. He4t is een surinaams fenomeen. Noem het maat “politiekeprostitutie”. De partij die met “etnischpolitiek” afscheid neemt, zal het overleven. In 2020 zal een partij als NDP de absolute macht krijgen over Suriname, als de NDP zoals beloofd Suriname in ontwikkeling brengt.


  Maak melding

 15. Pae Pae,

  Is het niet tijd om afscheid te nemen van de politiek???
  Je bent niet meer geloofwaardig , jij bent hak op de tak springer.
  Het is over, mission is over, neem het een keer aan draag het stokje over aan jonge pae’s die geschoold zijn.

  Je kan een bami-stand beginnen op kwaku a.s. juli/augustus.
  Je hebt veel meer verstand van bami en nassi politiek.

  Bedankt de politiek en neem afscheid pae.


  Maak melding

 16. Bouten en borsten (Back and neck), Didibri, Moestadja, J. Wijdenbosch, Alibuks, Abrahams zijn allen dichtbij of boven de 70, dus tijd voor hun om de politiek vaarwel te zeggen.
  Tijd om het aan de jonge generatie politici over te laten. Maar men onderschat machtdronkenschap, de macht hebben om het eigen belang veilig te stellen.
  Als het nu gaat om zelfverrijking dmv corruptie, percelen, goudconcessies, gevangenschap vermijden middels amnestie, of een riant salaris en pensioen, de bejaarden gaan daarvoor tot de laatste adem door.
  Natuurlijk met backing van de jonge onwetende stemgerechtenden, die makkelijk omkoopbaar zijn met overheidsbanen, pakketen, AOV, AKB en percelen.


  Maak melding

 17. ik zou zeggen,,,jampanesie wong djowo wo ga rustig zitten wacht je tijd maar af op betere tijden..

  binnen een jaar is de si-tu-a-tie heel anders dan nu..

  de ervaring heeft geleerd,dat een bla- niet nooit kan werken nergens op deze aarde om ontwikkeling te brengen voor land ,laat staan voor volk..
  nergens..

  de staats kas is leeg geroofd en er komt v.l. geen aanvulling bij..

  dan krijgt iedereen de schuld,dus vecht niet om samen te gaan..

  let op er komen verrassingen..die niet mals zijn..


  Maak melding

 18. HENK MOLENAAR is met pensioen,..die laffe rediemoesoe.de keuken is te heet geworden !de discussies zijn tough maar ja zo gaat het na een zware nederlaag.


  Maak melding

 19. aah…de V7 heeft de PL leider verweten voor zijn beurt te hebben gesproken. Ik stel vast dat de maneuvre van Somo het vroegtijdig uiteenvallen van de V7 heeft voorkomen. De eerdere uitspraken van enkele VHP ers , mogelijk niet zo bedoeld, gaven aan dat een Andreas breuk binnen de VHP in de maak was. Ja tegen zoveel poen dat er wordt gestrooid is geen mens opgewassen ( u weet wel: een bepaalde Surinamer heeft 500 miljoen US cash ergens in Zwitserland)


  Maak melding

 20. Stelletje rasisten. Hopelijk komen de nederlanders weer overnemen. Dang a keba anga kos kos in srefi. Stelletje domkoppen Surinamers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.