NDP alleen kan parlementsvoorzitter niet kiezen

32

PARAMARIBO, 3 jun – De Nationale Democratische Partij, NDP, noemt zich weliswaar winnaar van de verkiezingen, maar heeft toch hulp nodig. Alleen met behulp van nog minstens één politieke partij kan een NDP-kandidaat gekozen worden tot voorzitter van het parlement. Op papier heeft de partij de meerderheid.

Het probleem is echter partijleider Desi Bouterse. Die is met overmacht gekozen tot parlementariër, maar kan de functie niet aanvaarden. Als president van Suriname, is het Bouterse verboden ook parlementariër te zijn. De NDP kan uiteindelijk bogen op slechts vijf en twintig parlementariërs. De zetel van Bouterse blijft onbezet. Het is een beetje een duivels dilemma.

De NDP zou eruit kunnen raken als Bouterse afstand zou doen van zijn parlementszetel. De vraag is wel of hij dit risico wil lopen. Onder de omstandigheden van het moment kan het alle kanten op. Het verklaart ook waarom al vroeg na de algemene verkiezingen onderhandeld is met DOE. Deze partij heeft slechts één zetel in het parlement. Wel bekeken kan deze zetel politiek het minst kosten.

32 REACTIES

 1. NDP heeft politiek het spel gespeeld zoals een voetbalclub. Een voetbalclub trekt spelers aan tegen veel geld om beter te worden, de NDP trok overlopers tegen betalng aan om meer zetels te winnen. Voor de NDP gaat het niet om politieke idealen, maar puur om de macht.


  Maak melding

 2. 03-06-2015: Een artikel verschenen via (starnieuws.com).
  Dankdienst Ocer: Winst NDP is Gods wil (aldus STEVE MEYE WONDER).

  En wij lezers en luisteraars wachten in spanning de volgende combinatie af tussen NDP & …!!!


  Maak melding

 3. Ik vind het eigenlijk volksverlakkerij. De president mag geen parlementarier zijn, maar zet zich op nummer 1 van de kieslijst. De domries stemmen allemaal op hem, maar in feite zijn het ongeldige stemmen.


  Maak melding

 4. @Fer,

  Yep, dat werd ‘live’ uitgezonden, vandaar de lege stoelen!

  Heb je het kruisbeeld ook gezien?
  Tjek het, hij hangt ‘ondersteboven’…………..


  Maak melding

 5. @panamera,

  Onbeschoft varken!
  Je kunt niet normaal reageren hé, achterlijke idioot!

  Dat je woest bent omdat ‘Blater’ wel is afgetreden en bouta daarvoor een te grote lafaard is, ken ik inkomen, maar JOUW reactie is waardeloos?

  btw, die JOUW heb ik ff van JOUW ‘geleend’.


  Maak melding

 6. Wat een domme koptekst zeg. Het gaat Bouterse per slot van rekening om het presidentschap en niet om het DNA lidmaatschap. Het is geen ter zake doende vraag die gesteld wordt OF president Bouterse afstand zal doen van de assemblee zetel. President wordt hij met of zonder eerst DNA lid geweest te zijn. Bovendien is dit een overbodig artikel en zo te zien ENKEL en ALLEEN bedoeld om beroering te veroorzaken aangezien de PALU meteen na het officieuze resultaat bekendmaakt dat ze de kandidaatstelling van huidige president Bouterse om opnieuw zich kandidaat te stellen voor een 2e termijn zou ondersteunen. Ik vraag mij echt in gemoede af hoe dit soort journalisten hun onderzoek voor het schrijven en plaatsen van een artikel doen. LOOK BEFORE YOU LEAP heet het in deze.


  Maak melding

 7. Esmerald gedraagt zich weer eens als een ubertokkie en laat haar straatmentaliteit weer de boventoon voeren. Over bruine bonen gesproken. Dat komt ervan als je alleen maar de lagere school hebt doorlopen om vervolgens te eindigen als wc-schoonmaakster in een Nederlands ziekenhuis, en jezelf steevast ziekenverzorgster te noemen. Kan dat mens niet een keer haar achterlijke snuit houden en eens een keer beschaafd doen. Verliezen is niet leuk en ieder normaal mens accepteert dat uiteindelijk. Maar Esmerald kan maar niet geloven dat haar V7 heeft verloren en dat Bouterse gewoon weer president wordt. Tokkies horen eigenlijk thuis in een varkensstal.


  Maak melding

 8. @Panamera

  Je moet de borderliner ++ Esmerald niet serieus nemen. Je moet maar naar de tijden kijken wanneer ze actief is op het internet. Het is altijd overdag. Ze wordt elke dag met een busje opgehaald en afgeleverd bij een dagbesteding voor gekken. Daar in het centrum heeft ze toegang tot het internet.Dat mens is echt knettergek.


  Maak melding

 9. Panamera, moet zijn Paranoia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Verder geen aandacht besteden aan deze geindoctrineerde randdebiel en dorpsidioot.


  Maak melding

 10. Tja, het is een keuze die DDB moet maken.
  Politieke onschendbaarheid of voor het gerecht verschijnen, mocht deze doorgaan, m.a.w. de mogelijkheid van oppakken en uitleveren aan Nederland om zijn straf uit te zitten.


  Maak melding

 11. Esmerald@

  ik begrijp dat jij je hart op de juiste plaats hebt,
  en dat je weet wat normen en waarden zijn,wat bepaalde
  dingen( sorry ik kan ze geen mensen noemen ) hier op wkn
  niet hebben als of ze niet willen of kunnen begrijpen wat het verschil tussen goed en slecht is.ik ben geen voor of tegenstander
  van ddb ik weet dat er veel is gebeurd wat niet goed is en ik ben niet zo dom om het goed te praten.dat zulke dingen nog zonder gewetenswroeging kunnen slapen snap ik ook niet
  laat me


  Maak melding

 12. @faja,

  Typical ndp trash.
  Alleen maar het feit dat je als een hond achter een vijftienvoudige moordenaar, drugsdealer en crimineel, loopt zegt al genoeg over jou waarden en normen.
  Die collega paarse ratten van jou gedragen zich voorbeeldig hé, net echt.
  Denk niet dat ik mijn mond zal houden, ik zeg wat ik wil en wanneer het mij blieft. Begrepen!

  @ramesh,
  Over borderline gesproken…
  Zoals ik al eerder aangaf zoek een leven, dan hoef je mijn reactietijden niet te monitoren.
  Het is nu 22.34, sla het op, print het uit, en hang het in een gouden lijst boven je bed.
  Waardeloos paars sujet!


  Maak melding

 13. 03 juni 2015

  Beste idiote ”cabalen” op dit forum,

  Bij de eerste stemming, straks in de Assemblee, zullen Doe, Palu en enkele losse V7’ers gericht stemmen om Simons tot voorzitter te kiezen.

  Echter blijft de vraag of volgens de Grondwet van Suriname, het ambtstermijn van de president in acht nemende, de huidige president nu De jure aanblijft als president of dat hij nu De facto acteert als president. Dit in afwachting tot de verkiezing en installeren van de aankomende president.

  Al wordt Bouterse de aankomende president maakt niet, dat hij geen rechten kan ontlenen tot zijn verkiezing als lid van de Assemblee. Als president heeft hij zich kandidaat gesteld voor de Assemblee, is nu gekozen en mag nu die rechten niet claimen en fysiek uitvoeren. Dit stukje regelgeving in de Grondwet is onduidelijk, althans strijdig met de wil van het volk.

  Indien anders vastgelegd in de grondwet, zal deze grondwet wijzigingen moeten ondergaan. Hiervoor kan de toekomstige Assemblee zorgdragen.
  Srika


  Maak melding

 14. 03 juni 2015

  Even een verduidelijking.

  Als president heeft hij zich kandidaat gesteld voor de Assemblee(…)

  Moet zijn:

  Als burger van Suriname, in de functie van president, heeft hij zich kandidaat gesteld voor de Assemblee (…)
  Srika


  Maak melding

 15. DNA en politieke partijen kies in elk geval GEEN GRONDWETSVERKRACHTSTER als
  Voorzitter van het parlement !

  Niemand zit te wachten op NOG een NIETIGE
  Amnestiewet !

  Sranang wenst HELEMAAL geen NIETIGE WETTEN/
  wetten die in strijd zijn met de Grondwet of met de
  internationale verdragen !

  Dus aub GEEN JENNY !!!


  Maak melding

 16. @Esmerald

  Borderliner Esmerald gedraagt zich net een kleuter en trakteert ons weer eens op de zoveelste domme reactie. Wanneer wordt deze oma eens volwassen.


  Maak melding

 17. @Ramesh, luister bita, ga vandaag nog een pandiet bezoeken. Je bent zwaar geïndoctrineerd door de evangelie van de paarse Duivel Bouterse.

  Ontopic : Vrouwe Justitia en de grondwet zijn meerdere malen al verkracht. Ik voorzie nog een termijn voor Jenny.


  Maak melding

 18. Beste Srika,

  Moet het niet zijn:

  Als burger van Suriname, in de functie van president, heeft hij zich kandidaat gesteld voor de Assemblee, is nu gekozen als lid van de DNA en mag nu -in zijn functie als president- die rechten niet claimen en fysiek uitvoeren.

  Volgens jou is de Grondwet onduidelijk op dit punt, althans strijdig met de wil van het volk.

  Wat mij betreft: je kunt niet en president en gekozen parlementarier zijn in de DNA. Beiden hebben duidelijk gescheiden taken en bevoegdheden!
  Indien niet, dan is Bouterse waarempel de Jan Klaasen van zijn eigen poppenkast!

  Verander jij ook de regels van het troefcallspel tijdens het spel wanneer het je uitkomt?


  Maak melding

 19. In 1999 heeft het nf geprotesteerd en toen moest regering Wijdenbosh/ Radhakisoen naar huis.
  Nf voorzitters Lachman en Derby en anderen zijn in 2000 weer aan de macht gekomen en daarna heeft God spoedig teruggeroepen. Een werd in Nederland in een hotel teruggeroepen terwijl de andere op een voetbalveld.
  Hetzelfde gaat als het goed is de machtdronkaard Chan overkomen,zodat hij zijn macht bij de Heer daarboven kan tonen. Door de wil van het volk en van de almachtige niet te accepteren en respecteren terwijl je weet dat Gods molen draait langzaam maar zeker zult je wel ondervinden.
  Succes


  Maak melding

 20. 04 juni 2015

  Referte het voorgaande van Srika en vervolg :

  Dus hoeft de burger Bouterse zijn recht tot gekozen lid van de Assemblee niet te aanvaarden en treedt er een verschuiving van candidaten binnen de ndp op. Zonder Bouterse blijft NDP bij de eerste vergadering van de Assemblee haar 26 zetels behouden en rechtens dan ook direct mag participeren in de stemming voor een gekozen voorzitter van de Assemblee.

  Bouterse zal dus niet een troef, maar een speelkaart uitgooien en dus zijn verkiezing tot Assembleelid niet aanvaarden.
  Aldus strategisch bekeken door Srika.
  Srika


  Maak melding

 21. De borderliner Esmerald moet niet hier op waterkant.net de strijd komen voeren tegen haar president. Dat knettergekke mens moet met haar amateuristisch legertje randdebielen en asocialen naar Suriname afreizen om de strijd tegen Bouterse op te voeren.Ha,ha,ha dat gedrog zal met open armen ontvangen worden.


  Maak melding

 22. De NDP komt er spoedig achter dat voor het
  realiseren van het noodzakelijke en onontkoombare
  zware SANERINGSPAKKET , samenwerking met
  meerdere partijen gewenst en NODIG IS, om
  voldoende draagkracht te creeren voor de harde saneringsmaatregelen !

  Wanneer DESI het waagt niet te saneren, dan
  volgt een snel FAILLISSEMENT van het land
  waarbij de SRD wordt weggevaagd !

  PS : Momenteel ontwijkt de NDP in te gaan op
  de financiele noodsituatie waarin zij het land
  heeft gebracht !
  Nog meer geld LENEN bij China komt neer op een
  ZELFMOORDAKTIE van de NDP !


  Maak melding

 23. Het is nu wachtend op een tempel – revolutie bij de Olifant .
  05 lange hete tropische jaren kon Dombo niet uit het gouden -vijver drinken om zijn dorst te lessen .
  Kan het zo zijn dat de olifant de weg naar het gouden – vijver bijster is geraakt of ligt het soms aan de berijder ???
  Yaj yaj Sarnam !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.