Bindend verklaren verkiezingen Paramaribo kwestie van tijd

16

PARAMARIBO, 2 jun – Er bestaat weinig kans dat de verkiezingen in Paramaribo niet bindend verklaard worden. Dit zegt Jennifer van Dijk – Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB. Binnen de politieke combinatie V7 gaan wel stemmen op om de verkiezingen deels niet bindend te verklaren.

In Paramaribo zou te veel zijn misgegaan na de algemene verkiezingen van vijf en twintig mei. V7 is er niet gerust op dat regeringspartij NDP om hertelling heeft gevraagd. Die hertelling van stemmen bij tientallen stembureaus zorgt voor oponthoud. Het gaat er ook tamelijk rommelig aan toe. Maar dat geeft nog geen grond. “Voor het OKB hebben zich nog geen calamiteiten voorgedaan”, zegt Van Dijk – Silos in het STVS-journaal.

Bij het hertellen zijn hier en daar wat kleine verschillen vastgesteld. Het gaat in de meeste gevallen om verschillen van soms niet meer dan één stem. Het OKB zit bovenop het hele proces, ook het hertellen. “IK volg alles heel kritisch. Als we hier ontdekken dat er fraude is gepleegd, dan zal ik niets bindend verklaren. Maar het tellen met hier en daar een verschil,geeft tot nog toe geen reden”, aldus Van Dijk – Silos.

- Advertentie -

16 REACTIES

 1. Bindend verklaren net als die vreemde amnestie wetgeving. Ze zijn in Suriname knettergek. Om deze verkiezingen.hangt een geur van corruptie, fraude en omkoping en de bewijzen staan op youtube.

 2. Hoe lang duurt het nog voordat deze onkundige mensen met een uitslag komen, terwijl in Ned in de kranten al staat dat Bouta heeft gewonnen… dat was op 27 mei…

  Daar in Su zijn ze nog aan t tellen.. terwijl ze al weten da baas gefraudeerd gekozen is. Wie houd wie voor de gek.

  Van haar tweede en derde nek, kan ik heel wat fa chong klaar maken! lekker voor over mijn warme rijst.

 3. SCHIMMIG…..MISTIG….STIEKEM…ACHTERBAKS…DUISTER.MANIPULATIE. Zo gaan de verkiezingen in een criminele apentuin als Suriname….

 4. De verkiezingsautoriteiten in Suriname moeten zich niet laten chanteren door het gajes van V7. Het gedoe rond de eerlijke verkiezingen moet afgelopen zijn. De verkiezingen moet men op een kleine schoonheidsfoutjes na tot een succes verklaren.We gaan over tot de orde van de dag. Het parlement kan dan door de oppositie gebruikt worden voor haar spelletjes, maar aan de verkiezingsuitslag komen ze niet aan.

 5. koos
  Bindend verklaren net als die vreemde amnestie wetgeving. Ze zijn in Suriname knettergek. Om deze verkiezingen.hangt een geur van corruptie, fraude en omkoping en de bewijzen staan op youtube.

  ===============

  Koos,
  Het tot stemmen gerechtigde deel van het SURINAAMSE volk heeft GOKO(OS)ZEN).
  Heb jij wel vertrouwen in jou eigen fucking schaduw?
  Suriname is geen KOLONIE meer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Gebleken is dat V7, zeven zetels onrechtmatig heeft verkregen.
  Deze behoren te aan de NDP. Niet meer gaan tellen, gewoon bindend verklaren.

 7. @Koos

  Had je wat anders verwacht in dit corrupte land met een moordenaar als president,rovers, bandieten, mensenrechtenschenders, grondwetrechtenschenders, moraalridders,analfabeten, oplichters, bedelaars, hielenlikkers en overlopers.

 8. Waarom een ophef over de hertelling, Rusland van de nps heeft nog hoop op de presidentschap voor de V7 na de hertelling; dus geen nood de LPI heeft nog ruimte voor zulke gasten.

 9. inderdaad, healytheworld.

  ieder ander dan ndp heeft de zetels ten onrechte verkregen.

  doet mij denken aan robert mugabe, khadaffie, ceaucescu, saddam hoessein, zij hadden ook altijd 99% keuze.

  ik vraag mij af waarom die anderen hebben meegedaan. het was toch al duidelijk dat ndp zou winnen, hoe dan ook.

  en ik vind dat ndp nu alleen moet regeren. niets vhp of iets dergelijks.
  tot nu toe heeft ndp geen trackrecord van slim regeren, wel van diefstal regeren. yes, yes. onze oude pres.

  vol verwachting klopt mijn hart voor de sneltrein van para naar paramaribo, voor de ziekenhuizen en voor het restant van de 18.000 huizen. en nu zijn er nog meer gezinnen bijgekomen, dus die 18:000 moet omhoog, zeg 20.000, dus het restant van de 20.000 woningen. (voor geen geld).

  en oh ja, wil iemand bijvoorbeeld onze sterke (ha ha!) pres, ervoor zorgen dat surinamers met surinaamse valuta hun huur kunnen betalen in suriname? het is geen stijl dat je daar met euro’s moet betalen voor alles en ook voor je huur!

 10. Ze verzinnen wel een smoes om die ene zetel erbij te halen. Hebben ze die, dan stoppen ze onmiddelijk met tellen en wordt alles bindend, net zoals maizena.

 11. Ik schaam me heel diep voor Suriname. Deze eeuw zie ik het land niet vooruit komen. Suriname is echt een apenland een land waar men een moordenaar en drugsbaron adoreert die voor president speelt maar nergens anders serieus wordt genomen.
  De verkiezingen waren een farce, massaal gefraudeerd en omgekocht. Suriname is een fail state, ik hoor bepaalde landen in Zuid-Amerika dat al zoals zij van Venezuela zeiden. Een falende staat en dat Suriname nu ook.

 12. Paraman, het volk heeft zich laten uitbetalen. Op internet circuleren beelden daarvan. In een fatsoenlijke rechtstaat zouden deze verkiezingen ongeldig worden verklaard. Suriname is idd geen kolonie want dit soort toestanden had de kolonisator niet geaccepteerd. Suriname is de ultieme bananen republiek met een massa moordenaar aan het hoofd. Wij zullen deze president nooit en tenimmer accepteren. Knoop dit goed tussen je oren.

 13. Hemel en aarde worden bewogen voor een extra zetel voor de NDP, waarbij DDB de hoofdstembureau’s en het OKB vanuit zijn ivoren toren dirigeert.
  Dit wordt de best georganiseerde verkiezing allertijden, dat is overduidelijk ja.

 14. @Afro

  Suriname is geen fail state maar jij bent wel een fail ape. Moet je niet werken?

 15. Iemand zou naar Curaçao verkassen als NDP de verkiezingen zou winnen. Welnu, NDP heeft de verkiezingen gewonnen, dus rot maar lekker op naar Curaçao want ze (de marrontieners) willen je niet meer in Suriname hebben.

 16. Sranang is 100 % een FAIL State ! Een drugs-
  veroordeelde president, een leger die op bevel van
  de legerleider DESI (de nu als president optreedt)
  EIGEN ONSCHULDIGE BEVOLKING heeft Uitgemoord !

  Deze VERDACHTE tracht door ONgrondwettige streken
  zijn berechting te voorkomen !

  Deze massamoordverdachte scheept de bevolking
  ook nog op met een MEGA-staatsschuld van ZES
  MILJARD !

  Geen enkele Sranangman weet waar dit geld is
  gebleven ! Er is namelijk een MEGA-tekort aan banen
  voor de arbeiders !

  De trawanten van Desi trachten de Rechterlijke
  Macht openlijk met een ongrondwettig vod, die zij
  wet noemen, het werk onmogelijk te maken !

  Het Inter-amerikaanse Hof voor de Mensenrechten zal
  binnenkort dit staatsrechtelijk Vod, NIETIG verklaren !

  PS : NDP-DESI betaal de gemaakte MEGA-staatsschuld
  TERUG aan het VOLK ! A no yu monnie !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.