Staking bij RBC Royal Bank in Suriname

8

Een staking heeft de RBC Royal Bank NV maandag platgelegd. Bij alle vijf filialen landelijk, inclusief het hoofdkantoor aan het Kerkplein in Paramaribo, heeft het personeel het werk laten staan, nadat gesprekken tussen de RBC Werknemers Organisatie en de directie zijn vastgelopen. De RBC Bank is in maart verkocht aan de Trinidadiaanse Republic Bank Limited (RBTT). De overname zal op 1 juli aanstaande officieel plaatsvinden. De bond probeert de belangen van het personeel veilig te stellen in een collectieve arbeidsovereenkomst voordat de nieuwe wind gaat waaien.

8 REACTIES

 1. Goede zaak. Bankzaken moet je niet overlaten aan Surinamers.
  Stemmen tellen gaat al fout, oh wacht.. dit gaat om geld.. ik neem mijn woorden terug.

  Geld tellen kunnen ze goed. (euro)

  Anyway, goede berichten zo vlak na de verkiezingen..

  staking DWT, scholen en huizen staan blank , staking RBC, bravo op facebook dat geld uitdeelt aan zijn gele rovers.

  Soso BanaBa


  Maak melding

 2. De directie in Suriname heeft iets in te brengen. Zij handelen alleen de gegeven opdrachten uit. In Suriname zijn het directieleden terwijl er tijdens overleg in het buitenland ( op het hoofdkantoor) zijn het de super beleefde helpers die alleen moeten luisteren en uitvoeren omdat mening hebben en geven uit den boze is.
  Dus de bond moet niet overleggen met de directie te Paramaribo maar proberen contact te maken met de directie op Trinidad.


  Maak melding

 3. DWT een week in staking…nu RBC in staking…toenemende criminaliteit in Flora en Latour. Totale anarchie is op komst. Dankzij het criminele politieke klimaat in deze apentuin.


  Maak melding

 4. Forummers, odo odi.
  Volgens de laatste berichten zal de de staking opgeheven worden.
  Republic posts $572M profit (Friday, May 1 2015)

  The Republic Bank Group has recorded a profit of $ 572.7 million for the half-year ended March 31, 2015.

  This represents an increase of 2.1 percent over the corresponding period last year. Total assets stood at $59.7 billion at March 31, 2015 an increase of 1.8 percent from March 2014.

  Republic Bank chairman Ronald F Harford, in announcing the Group’s results said, despite subdued economic conditions, net interest income grew by $42.7 million (3.8 percent), which was driven by growth in the loan portfolio of $1.3 billion.

  Harford, in a statement yesterday, also announced the Group was successful in resolving all legal hurdles in Ghana.

  “The mandatory offer to all the shareholders of HFC Bank (Ghana) Limited has been made and we have every confidence of gaining majority control in the next few weeks,” he stated.

  On April 1, a share purchase agreement was executed to acquire RBC Royal Bank

  (Suriname) NV at a cost of US$39.8 million. This transaction is subject to regulatory approvals and is expected to close on June 30.

  This acquisition will add further US$525 million to the Group’s asset base. The board declared a half-year dividend of $1.25 per share, payable on May 28.


  Maak melding

 5. Het volgende artikel was ik vergeten nog te vermelden bij mijn vorige reactie van (dinsdag 2 juni 2015 om 15:25 uur).

  Maar zijn de personeelsleden van RBC Royal Bank NV in Suriname hiervan volledig op de hoogte gesteld?
  Raadplegen jullie het volledig artikel zelf via de volgende site.

  http://www.rbcroyalbank.com/caribbean/rbc-in-the-caribbean/documents/RBC-to-sell-its-Suriname-Banking-Operations.pdf

  Ik hoop dat ze door hun acties alsmede de onderhandelingen van hun bond met de directie van (RBTT) tot een goed einde zal worden gebracht.

  Is het jullie niet opgevallen, dat de naam van dit Bankgebouw steeds wordt verandert?
  Als ik mij niet vergist, begon het met de HBU.


  Maak melding

 6. Ik begrijp hier helemaal niets van. RBTT was al sinds 7 februari 2012 eigenaar van RBC. Nu weer terug in de schoot van RBTT? Met een verwacht verlies bij verkoop van $ 23 miljoen. Wat worden hier voor commercièle spelletjes gespeeld?

  Gevonden een artikeltje van 8 februari 2012:

  De naam RBTT is vanaf gisteren verleden tijd in Suriname. Alle RBTT-banken heten vanaf gisteren officieel RBC Royal Bank. David Hackett, regional president Bussiness Banking, noemt het een mijlpaal dat de RBTT en RBC, Royal Bank of Canada, in het Caribisch Gebied samen worden gebracht. Hij geeft ook aan dat mensen enthousiast uitgekeken hebben naar
  de komst van de enige internationale bank in Suriname. Volgens Hackett zal de overname RBC alleen maar groter maken en versterken en de lokale klanten zullen nog meer van de kennis en sterkte van RBC profiteren.

  De manier van zakendoen zal eenvoudig worden om zo de band met de klanten te versterken. Ook Peter Ng A Tham, vicepresident Personal Branding, zegt dat deze overname meer vertrouwen geeft in de toekomst. RBC is de grootste bankinstelling van Canada en behoort tot een van de grootste bankinstellingen in de wereld.

  RBC heeft RBTT als sinds 2008 overgenomen en was sindsdien bezig met het implementeren van de overname. Met de overname van de RBTT-banken is RBC het meest uitgebreide bankennetwerk in het Caribisch Gebied.


  Maak melding

 7. @ Fer E.,

  Wat ik wel weet is dat ABN/Amro destijds zijn aandeel heeft verkocht aan RBTT en daarna plotseling uit Suriname is vertrokken. Ook haar aandeel in De Surinaamsche Bank was daarbij betrokken.


  Maak melding

 8. @ Fer E.,

  Inderdaad. De HBU opereerde toen al in het huidige RBC-gebouw aan het Kerkplein hoek Heerenstraat. In 1967 werd de HBU overgenomen door de ABN, later ABNAmro, en is nog steeds een volle dochter van ABN. Ze opereert wel zelfstandig en heeft een innige relatie met de Deutsche Bank.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.