‘Genoeg zetels voor winst presidentskandidaat V7’

31

PARAMARIBO, 2 jun – De vijfpartijencombinatie V7 maakt nog altijd kans op het presidentschap. Dit stelt voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname, NPS, en één van de leiders van V7. Dat er geen meerderheid is in het parlement, hoeft geen obstakel te zijn.

Uiteindelijk zal de strijd om het presidentschap gestreden worden in de Verenigde Volksvergadering, VVV. In zeker vier districten kan V7 bogen op een meerderheid wat het aantal zetels betreft in ressort- en districtsraden. En dan is de officiële verkiezingsuitslag nog niet binnen. “NPS heeft mogelijk zetels te winnen. Wij weten nog niet waar we aan toe zijn”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd.

Vooral de uitslag in Paramaribo kan wat opleveren. Het rommelt nog bij het bepalen van de uitslag. De NPS heeft voorlopig maar twee parlementszetels. Maar er is nog altijd hoop dat het meer wordt als de hertelling voorbij is. “Wij weten niet wat wij hebben. Wij volgen de zaak op de voet”, aldus Rusland. Hoewel gefluisterd wordt dat de NDP van Desi Bouterse gesprekken voert over samenwerking, weten de V7-leiders formeel niets.

31 REACTIES

 1. Inderdaad afwachten tot einduitslag bekend is.
  Gang naar VVV maken als vaststaat dat v7 een meerderheid heeft.
  Indien niet dan verkiezing President in DNA mogelijk maken door ontbrekende stemmen te lenen voor dat ene moment.
  Het volk zal het waarderen.


  Maak melding

 2. RANZIGE PAARSE ACHTERKAMERTJESPOLITIEK!!!!!!!!!!!. De kaarten zijn reeds lang geschud, alleen moet het domme, ongeletterde en ongeschoolde paarse stemvee nog zand in de ogen gestrooid worden.


  Maak melding

 3. De telling is een comedy capers verhaal. Tevens de kans om te frauderen. En dat gebeurt vast en zeker, want die ene zo cruciale zetel moet erbij om de 34 te halen.


  Maak melding

 4. @Alberto Begrijpend lezen is een kunst !

  Diegenen die de MEGA-staatsschuld van RUIM
  ZES MILJARD, de GREEP uit de Goud- en
  Deviezenreserve (625 MILJOEN USA Dollars),
  plus de MEGA-betalingsachterstanden aan
  VRIJWEL het GEHELE BEDRIJFSLEVEN niet
  WILLEN BEGRIJPEN/ONTKENNEN,
  moeten acuut naar LPI !!

  PS : Zie Opa DESI zijn MEGA-oplossing, NOG MEER
  BANKBILJETTEN DRUKKEN !

  Broodje MEGA-gekelderde SRD e doro !!


  Maak melding

 5. Het zou goed voor het land zijn als de president uit 7 zou komen, i.p.v. een moordenaar en drugsveroordeelde die zich niet wereldwijd kan verplaatsen of welkom is. bovendien kan die paarse bende niet meer het volk zo bestelen zoals de afgelopen 5jaar gebeurd is.


  Maak melding

 6. Suriname heeft een kleine bevolking, en heeft ontzettend veel potenties om in korte tijd grote stappen voorwaarts te zetten. Jammer dat de bevolking zo verdeeld is.Suriname heeft daarom een regering nodig dat het vertrouwen geniet van minimaal 80 % van de bevolking. Als minimaal 80 % van de neuzen dezelfde kant uitwijzen kan je een hogere productiviteit bereiken. Dit is een basis regel voor elke soort organisatie. Bouterse heeft de meeste zetels, maar zou in het belang van het land er goed aan doen om een andere persoon uit zijn partij president van het land te laten worden. Hij zou met zo,n stap enorme populariteit verwerven in binnen en buitenland en de weg openen voor meer investeringen uit het buitenland


  Maak melding

 7. Om de NPS te beschermen moet de leiding weggejaagd worden. Vanaf 2005 is de NPS alleen maar in zetels achter uitgegaan. Ze hebben nooit de moeite genomen om te evalueren. Nu de NPS een todo prasoro partij is geworden en duidelijk is afgewezen met hun 2 zetels schreeuwt deze man dat hij gaat regeren. Belachelijker kan niet. Wat een naïeveling. Ga evalueren hoe het komt dat de partij bijna niet meer bestaat meneer Rusland in plaats van onzin uit te kramen.


  Maak melding

 8. Het is te hopen dat V7 in de VVV de meerderheid krijgt om opa D weg te stemmen.Roy Frits Lansdorf moet begrijpen dat je niet alleen van brood kan leven.Enige waardigheid en respect is ook gewenst in de steeds kleiner wordende wereld.Met opa D blijf je een apen land.


  Maak melding

 9. de informele uitslag is al meer dan een week bekend en nog en nog hoor niks van uit de winnende beweging of te wel de n d p .

  ik hoop niet dat dit 5 jaren gaat duren,want dan zitten we alweer bij de volgende verkiezing en wie weet wat er dan gaat gebeuren..

  in tussen begin het een woejoe woejoe te worden binnen het gebeuren..

  mensen krijgen nu al de neiging over te lopen ,naar waar..,,niks is nog zeker..

  de winnaar de grote lijder,heeft ook niks laten weten van de grote gebeuren ..


  Maak melding

 10. 2015…..het jaar van de waarheid…..toch?????????????????? De echte waarheid krijg je in Suriname NOOIT te horen……..
  Liegen, bedriegen zit diep geworteld in deze cultuur. ………….
  De paarse dictatuur helpt dit land in sneltreinvaart naar de klote.


  Maak melding

 11. Er zijn genoeg lafaards in de v7 die de kant van bouterse zullen kiezen.
  Een feit waarop de duvel zit wachten met open mond en armen!


  Maak melding

 12. Weet rusland dat de nps aan het uitroeien is. Vene had reeds aangegeven dat een partij met wortel en tak uitgeroeid zal worden. Nu zie je de werkelijkheid.
  Schaamteloos verscheint rusland nog in de publiciteit.
  volk heeft reeds uitgesproken voor nog 5.
  V7 moet daarbij neerleggen als ze tenminste respect voor zichzelf en voor het volk heeft.


  Maak melding

 13. deze V7 leiders weten niet wat het is: je er bij neerleggen na deze wreede nerderlaag, in het bijzonder de spa, da91 en nps met 2 zetels, en dan toch met een verklaring te komen bij de pers met het doel, nog streven naar het leveren van een president kandidaat in 2015, dan wil je alles op alles zeten en tegen de wil van volk jou eigen president te kiezen, ja hoor rusland, je kleinste partij met de grootste uitdaging,dan praten de nps over democratie?/ hahaha


  Maak melding

 14. Hou het simpel.
  Zolang er in de DNA geen regeerbare meerderheid te vormen is door V7 heeft het geen enkele zin een president te laten kiezen via de VVV tenzij het de bedoeling is nieuwe verkiezingen af te dwingen.

  Stel geen tegen kandidaat als er geen kans is op succes. Dan wordt de enige kandidaat automatisch de president en mag ie het proberen.


  Maak melding

 15. De NPS was de grootste partner binnen het Front en met waarschijnlijk 2 zetels, nu 1 van de kleinste. En dat hebben zij te danken aan R. R. Venetiaan. Iemand die van de 1 op de andere dag naar voren is geschoven als voorzitter van de partij. Iemand die nooit hart heeft gehad voor de partij, iemand die geen contact had met zijn achterban en totaal niet wist, wat er in het veld speelde. Rusland schijnt niet veel beter te zijn. Als de NPS niet 180 graden draait, staan hun hetzelfde lot te wachten als de SPA. Over DA 91 wil ik niet eens praten, want die bestaan alleen op papier.


  Maak melding

 16. Gregory, Gregory are you here ! Deze man is de grote broer van Charlie Charlie, want wie gelooft er nog in deze onzin en nep gedoe van de NPS en V7 ?

  Misschien dat Gregory samen met een stel kindertjes uit groep 8 van de basisschool 2 potloodjes kruislings op een stuk papier kan leggen en samen de demoon Charlie oproept om hem aan het presidentschap te helpen.


  Maak melding

 17. Ai v7 of fronters ik zie het ,jullie blijven dromen ,charles phalad had ook gezegt dat hij twee zetels voor de vhp zou binnen halen toen hij de ndp vaarwel had gezegt,blijven jullie vhpers dromen .
  Een ding geef ik jullie alemaal mee en het geldt ook voor jullie goeroe rutte….bouterse is en blijft de sterke man van suriname zolang dit surinaamse volk dat wil.niemand anders dan het surinaamse volk kan hem aan de kant zetten maar niet v7 of rutte wij hebben bouterse nog vijf jaren gegeven en daar zal een ieder het mee moeten doen ,ongeacht als de oppositie en hunredimusus het leuk vinden of niet.
  bouta go go go


  Maak melding

 18. De andere Rusland, meneer ANDY, is o zo knap,
  want die is lid van de NDP-clan ! Daarom zit
  het Volk opgescheept met een MEGA-staatsschuld
  van ZES MILJARD !

  Daarom zijn er extra Bankbiljetten gedrukt door
  ANDY, om zeer tijdelijk te beweren dat alles OK is !

  Daarom zijn er tientallen LENINGEN die TERUG-
  BETAALD moeten worden met rente !!

  Daarom is vrijwel het GEHELE Bedrijfsleven van
  Sranang reeds LANGER DAN EEN JAAR niet
  betaald !!

  Daarom zijn er geen banen met perspectief voor de
  zeer grote aantallen werkloze arbeiders !
  Er zijn GEEN strategische investeringen om de
  economie anafhankelijker te maken van MIJNBOUW !

  WEL is ALLE geld opgemaakt aan NIET-productieve
  NONSENS-NDP-Uitgaven !

  PS : De staatsschuld en de MEGA-betalingsachter-
  standen lopen niet weg, die wachten rustig af wie de
  volgende president wordt !


  Maak melding

 19. Het is toch duidelijk dat de aanhang toen van de nps, verspied is geweest de afglopen jaren onder bep, spa, da91 en abop, vroeger tot 1980 bestond de partijen abop, bep, da91 en spa niet.
  dus ja, dan was de nps heel groot want alle blaka mang stemden toen op de nps een deel op de pnr.

  de hindoestanen stemden masaal vhp
  de javanen stemden masaal pl

  nu zijn de ogen open van de blakamang en hebben ze gezien dat de oude partijen alleen maar gelevert heeft dan de aanhang van de vhp alle gronden beschikken in wanica, saramacca, nickerie, paramaribo en commewijne en nu ook deels para.

  als je als surinamer een stuk grond, of perceel wil kopen met je bij een handelaar, zakenman van de vhp zijn, iemand dus die de simpatie heeft met de vhp dus iemand die op de leider van de partij lijkt.

  ding blaka mang no abie no wang gron, ding e vierie al libie moro in sranang daarom zijn ze nu massaal bij de ndp en voelen zij zicht thuis bij de ndp.


  Maak melding

 20. 03 juni 2015

  @Kleine Pinda,

  Bouterse is geen meesterschaker, hij is een zeer goede troefcall speler.

  Srika begrijpt zijn spel volkomen en weet nu al wat voor speelkaart of troef hij straks gaat uitspelen.

  Zijn troef boer heeft hij al uitgespeeld en heeft de koning van V7 met de aas van zijn medespeler kunnen pakken. De vrouw en enkele goede troefs en speelkaarten heeft hij nog in zijn hand.

  Somo probeert nu met troef 5 te trekken, maar maakt het voor zijn medespeler in V7 erg lastig. Die heeft geen troefs meer, dus wordt het een verloren zaak voor V7.

  Wat zal Bouterse straks uitspelen?
  Srika


  Maak melding

 21. Bouterse wil om 2 redenen de VHP binnenhalen. Ten eerste om een stabiele meerderheid te krijgen (met Somo weet je het nooit, Ronnie heeft zelf ambities) en ten tweede om hoger geschoolde mensen binnen te halen. Hij heeft wel een aantal mensen laten overlopen, zoals die Keshopersad, maar die kun je geen minister of topambtenaar maken. Werkt de VHP niet mee, dan zal de NDP ergens vandaan toch capabele mensen moeten halen, want zoals het nu gaat wordt het niks.


  Maak melding

 22. Niet aarzelen V7 maar doen. Jullie moeten doorzetten en waar maken voor Presidentschap.Want iedere dag is een andere dag. V7 heeft talloze intellectuelen, die Suri wel kunnen regeren. Dus wakker worden en hard werken. HUP, WROKO MORO TRANGA V7


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.