Protest NDP: meer stembiljetten dan kiezers in Paramaribo

19

PARAMARIBO, 30 mei – De Nationale Democratische Partij, NDP, heeft protest aangetekend tegen een ‘verontrustende’ ontwikkeling bij stembureaus in Paramaribo. Dit zegt Winston Lackin, minister van Buitenlandse Zaken en partijwoordvoerder. Er is geknoeid met stemmen, wat minstens een parlementszetel moet hebben gekost.

De partij heeft een vergelijking gemaakt tussen het aantal geturfde stemmen voor de NDP en die voor tegenstrevers. “Er is een enorm groot verschil, wat een impact kan hebben op het aantal parlementszetels. Het vermoeden bestaat dat er bij de telling iets verkeerd is gegaan”, zei Lackin tijdens een persconferentie. Er is dan ook protest aangetekend bij zowel Het Centraal Hoofdstembureau als het Onafhankelijk Kiesbureau.

De conclusie is dat er meer stembiljetten blijken te zijn dan kiezers. Dit is vastgesteld bij meerdere stembureaus. Vrijwilligers van de NDP hebben geturfd en kwamen tot een zeker aantal stemmen. Bij de formele telling zijn verschillen gebleken en had de NDP ineens minder. “Het blijkt dat de aantallen niet kloppen. De op de NDP uitgebrachte stemmen blijken niet terug te vinden in het eindresultaat”, aldus Lackin.

19 REACTIES

 1. aah…..Dit is ongehoord… Nog nooit in de voorgeschiedenis voorgekomen dat een verkiezing zo een fiasco geworden is.
  De clan probeert de aandacht af te leiden.


  Maak melding

 2. Haa,ha, oei a de kaba dit is losse flodder en was te verwachten om andere fraude met stembiljetten te verdoezelen maar een ieder weet wat de paarsen het geflikt hebben.
  Binnenkort vinden zij ook volle melkkannen met originele gevulde stembiljetten achter Vlora en op de vuilstortplaats te Onamibo.


  Maak melding

 3. Het was een door de PAARSE RATTEN BENDE zelf opgezet FRAUDULEUS PLAN dat uiteindelijk in de soep is gelopen.

  De persconferentie van ” de Lakei ” geleid door ” the Big fat Limbo dancer ” is een LACHERTJE !!!!

  ” PAARSE KIEZELSTENEN ” waren ze bezig te strooien in de ogen van de journalisten en de luisteraars.

  They are DAMN BLASTED LIARS !!!

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 4. Waarom komt niet de minister van BINNENLANDSE-ZAKEN spreken, maar minister Lieg-in van buitenlandse zaken. Hahahahaaaaai NDP e leeeeeeee hat-sjeeeeeeee. Zij /NDP wilden de zaak bestelen, dang ding kot vaja, ding leeee BEEST. Ze /NDP weten niet waar en hoe ze zich moeten verstoppen als dat foe-foeroeding van de NDP uit zal komen, Mie gado ding BEEST foe NDP broeja……. hahahaa. Sanie dé na pasie é kong. woooooiiiiiiiii. Odiiii.
  Glenny


  Maak melding

 5. 31 mei 2015

  Mmmmm! Laat onderzoek maar uitwijzen wat er daadwerkelijk aan de hand is.
  Zonder harde feiten kan Srika hierop verder niet ingaan.
  Srika


  Maak melding

 6. NDPers, wij wisten dat Paramaribo het verschil zou maken en de santhokies dachten dat ze met frauderen weg zouden komen er moet aangifte worden gedaan en mijn advies aan Bouterse bij de volgende regeermacht zorg ervoor dat Rashied Doekhie de minister van politie en justitie wordt en laat hem dit onderzoeken, met zijn netwerk zal hij de VHP koppen laten rollen. Ik STEM voor Rashied Doekhie als minister van politie en justitie!


  Maak melding

 7. Die lackin moet eerst binnen zijn eigen gelederen kijken wie gesjoemeld heeft.

  Was het niet die miranda die de pers de toegang ontzegt heeft op de bewuste verkiezingsavond.
  Hij heeft pertinent geweigerd om inzage te geven in de totale lijsten van de stembiljetten.

  Meneertje wilde ‘scoren’ en heeft stiekum extra biljetten gedrukt en in de stembussen gedauwd.
  Zelfs dit kunnen ze niet, want ze hebben ook daar fouten gemaakt.

  Dus lackin, kap effe met je quasi verongelijkte beschuldigingen.


  Maak melding

 8. lackin hadden die tellers van de jou partij een sigaret geroken..

  of aan het hosselen geslagen..

  jullie hadden immers alles in eigen beheer,..

  vertrouw je nu al je eigen schaduw niet meer.


  Maak melding

 9. Het wordt steeds grappiger.
  Su wil wel maar kan niet op eigen benen staan.
  Een eenvoudige verkiezing van max 375.000 kiezers kan men niet eens in goede banen leiden.
  Een giftige cocktail van beloften, smeergelden, last minute grondbeschikkingen, Last minute een groentje VP in de aanbieding, binnenland volledig uit elkaar omgekocht.
  We praten over meer stembiljetten in de melkbussen dan stemmers. Wel deze stembiljetten zijn niet zomaar onzichtbaar in de melkbussen gewaaid toch?
  Ben benieuwd hoe ze gaan vaststellen welke stembiljet nou de echte stem vertegenwoordigd.
  Frappant is dat de huidige zittende NDP regering verantwoordelijk is voor de planning, organisatie en afhandeling van de verkiezingen.
  Ik kan me nog herinneren dat V7 eerder meer betrokkenheid wilde bij de toezicht en dat soort zaken.
  We kunnen nu vaststellen dat buiten Wanica, Saramacca, Coronie, Nickerie de rest van de districten wel een beetje een vreemde geur heeft.
  Er is natuurlijk niks aan de hand dus neks no fout in de districten die door de NDP volledig zijn gewonnen.
  Wat vindt onze Limbo nou er van dat cruciale mensen op cruciale momenten oververmoeid zijn geraakt en eventjes niet volledig in control waren. Vreemd toch?


  Maak melding

 10. DC Miranda die hard NDP man.
  Wat nu gebeurt is fraude.
  Ik weet het zeker dat originele stembiljetten zijn verdwenen. In de plaats daarvan zijn andere zelf ingekleurde stembiljetten in de dozen geplaatst .
  NDP Palù ABOP Doe : 33 zetels. Dus 1 zetel erbij betekent: President wordt in DNA gekozen.

  In ieder geval doet iemand hard zijn best om president te blijven.

  En ik gun het hem van harte. Ik heb geen oogarts nodig om dat te zien. Ik kijk uit naar de dag dat Chinezen de totale staatsschuld overnemen en zo ook de politieke macht in handen krijgen.
  Beste President u heeft dan gezorgd dat uw ziel deze wereld zal verlaten als u er feitelijk niet meer bent.


  Maak melding

 11. De DC’S zijn voorzitters van stembureau’s en zijn niet de beste die het volk doen komen dat ze eerlijk en betrouwbaar zijn.Als verantwoordelijke kan men niet zeggen dat ze niet op de hoogte waren.Het is weer een van de secnario van deze kliekje van de paarse partij zij dachten dat ze meer zetels zouden behalen om alleen te regeren maar die man daar boven heeft anders bepaalt en je ziet het Na gado poti oeng dja heeft een beetje gewerkt maar anderszijds heeft die zelfde gado hun plan averects laten uitkomen en ze afgestraft daarvoor. Is dat wat bouta bedoelde met ik werkt alleen met eerlijke mensen dat was gewoon een afleidingsgedoe.Nu zullen als aandoet om toch een zetel te bemachtigen om toch niet naar de VVV te gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.