Somohardjo wil Bouterse in het zadel helpen

68
Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur

PARAMARIBO, 30 mei – Pertjajah Luhur, PL, is bereid Desi Bouterse weer tot president te maken. Dit zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo tegenover Starnieuws. Volgens de ‘kampioen van de VVV’ heeft het geen zin tot het bittere eind door te gaan.

De Nationale Democratische Partij van Bouterse zal naar alle waarschijnlijkheid het gros binnenhalen van de zetels in de VVV, de Verenigde Volksvergadering. Somohardjo heeft daarom voorgesteld aan zijn politieke combinatie V7 om Bouterse maar in het parlement te helpen kiezen. De VVV zou de samenleving alleen maar bakken vol met geld kosten. Volgens berekeningen kost zo’n vergadering al gauw een kwart miljoen euro.

Aangezien het er al naar uitziet dat Bouterse het glansrijk wint in de VVV, heeft doortrekken geen zin. Somohardjo is bereid het land een smak geld te besparen. De NDP heeft zes en twintig zetels in het parlement, de meerderheid. Maar om de president in het parlement te kiezen zijn minstens vier en dertig leden nodig. De draai van Somohardjo is opmerkelijk. Al lang voor de verkiezingen pleitte hij voor het beslechten van de strijd in de VVV.

68 REACTIES

 1. Is dit wellicht het grootste effect van het tijdperk Bouterse? Dat zelfs Somohardjo doorgedrongen lijkt van het denken in Landsbelang?

  Stel dat de VHP dit ook begint te doen, dan krijgen we een heel andere politiek landschap.


  Maak melding

 2. Oooooooch wat een lafaard, SOMO is en blijft slang en ik vraaaaag mij af of deze man met zijn 72 jaar niet dement aan het worden is.
  tjokro tjokro Somo!


  Maak melding

 3. De kus van de duivel noem ik dit.
  Somo laat zich totaal kennen met dit voorstel. Wil hij zeker iets terug van de NDP.
  Ik zou zeggen DDB verjaag deze laagvlieger zo snel mogelijk waar hij thuis hoort.
  Hij heeft DDB altijd al negatief benadert en ook negatief in de media besproken..
  Wat een lafaard is deze Somo.
  DDB doe mij een pleier en jaag deze laffe Javaan weg gun hem helemaal niks nada noti


  Maak melding

 4. Terwijl er sprake van was dat de NDP geen meerderheid zou halen in de VVV, weet deze man al dat ze wel een meerderheid gaan halen, ongeacht dat in Paramaribo er nog geteld wordt. Deze man is duidelijk gedemoraliseerd. Kan de PL zo’n leider nog gebruiken? Het is tijd voor verjonging binnen de PL.


  Maak melding

 5. Haaaaa somo weet dat hij geen keus heeft,wetende dat het een verloren zaak is.hij weet dat bouterse sterk staat en zogenaamd zeggen dat hij bouterse helpt.
  somo en toki jullie hebben gevaalt met je leugens .tijd om vooruit te kijken en het samen doen zoals bouterse het zou willen.


  Maak melding

 6. Eindelijk een verstandige keuze van Somo. Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat men kiest voor Suriname.
  Gevolg van deze keuze is dat Bouterse dus sneller aan de slag kan gaan om zijn eigen rotzooi op te ruimen en er snel duidelijk wordt welke kant we op gaan met Suriname. Meer van hetzelfde van de afgelopen 5 jaar of verandering. Geen enkele partij moet de NDP ondersteunen in de coalitie waardoor ze alle eer of alle blame krijgen.


  Maak melding

 7. Men kan zeggen,roepen,schreeuwen wat men wil, maar ik vind Soemohadjo een wijze man en wijze politicus. Hij verdient een ere doctoraat omdat hij het politiek spel tot op het rand van de snede goed kan spelen. Hij plaatst het landsbelang op de voorgrond en ik vind dat men hem ook tegemoetkomen moet komen voor zijn medewerking.

  Ik denk dat er vanuit het kamp van de VHP ook medewerking zal worden verleend om Bouterse tot president gekozen te krijgen en de kans is groot dat ook personen uit de Pertjaja Loehoer en de VHP ministersposten gaan bekleden.


  Maak melding

 8. Somohardjo di gebeurd nog sneller dan ik had gedacht, Somohardjo is de verrader waarvoor ik had gewaarschuwd hij wilt mee regeren en dit is zijn afscheidscadeau aan Santhoki. Somohardjo zal door ouderdom de verkiezingen van 2020 niet halen. Mijn vraag aan Somohardjo is dat V7 als eenheid moest optreden volgens zijn laatste televisie interview, heeft hij zijn uitspraken als eenheid overleg met Santhoki, ik denk het niet. Somohardjo ik ben trots op jou je heb je mes als eerste in Santhoki rug gestoken zoals verwacht nu kijken wat de VHP santhokies gaan doen met deze verwachtte verraad. Somohardjo zetels 5+ Brunswijk zetels 5 + palu zetel 1 en NDP 26. Totaal 37 zetels genoeg om de president en vice president te kiezen dankzij de verrader Somohardjo! Nu kijken wat de NPS zal doen!


  Maak melding

 9. De NDP moet niet met de VHP samen weken we kunnen nu de VHP overheid Netwerk ontmantelen en dat willen de heren tegen gaan. Srika had dit vanaf het begin gezegd dat de mannen in den haag willen dat de VHP moet en zal mee regeren Srika bronnen zijn 100% juist.
  X
  X
  X
  President Bouterse krijgt 2e termijn
  Met het afronden van de tellingen van de stemmen wordt het steeds duidelijker dat er zich een meerderheid begint af te tekenen voor de NDP als gekeken wordt naar het aantal zetels in de districts- en ressortsraden.
  Politieke bronnen zeggen aan Suriname Herald dat V7 zal meewerken aan de verkiezing van de president, omdat de gang naar de Verenigde Volksvergadering (VVV) geen zin meer heeft, daar de NDP ook daar zal winnen. In de VVV is een gewone meerderheid nodig.
  De leiders van V7 hebben vanmiddag overleg in het partijcentrum van de VHP.
  Suriname Herald verneemt dat een deel van de VHP’ers met de NDP een coalitie wil vormen. Dat werd echter niet bevestigd.
  Het is niet duidelijk hoe V7 zal meewerken om de president in De Nationale Assemblée gekozen te krijgen. V7 zal dan voor Bouterse moeten stemmen om 34 vereiste stemmen te behalen.


  Maak melding

 10. Gelijk heb je Somo, Njang Dringi Partij is nu ook al bezig meer zetels te zoeken dmv een hertelling. Laat ze regeren, blijkt toch altijd dat ze het niet kunnen, zie de vorige regeerperiodes van deze bandietenbende.Geef ze 1 jaar waarna ik tegen deze “slimme” paarse kiezer zal zeggen, “ai kisi yu moi”.

  Odi


  Maak melding

 11. @hans,

  Soemodihardjo doet niets anders dan kopiëren van gebruiken binnen het Nederlands politiek veld.Er is dus niets verkeerd aan de hand.


  Maak melding

 12. Ik neem aan dat nu de NDP weer gaat regeren de NDP Surineds richting Sur gaan trekken om het land op te bouwen.Natuurlijk gaat Grep als eerste.


  Maak melding

 13. aah…..een les die menigeen die politiek bedrijft al eerst leert is:
  wat je ziet is niet wat er gebeurd!
  De Pl leider neemt de beslissing op basis wat hij zijdelings ziet gebeuren en doet 3 zetten vooruit. Dit lijkt onlogisch en opportuun,maar dit is inderdaad politiek spel op het scherpst van de snede. Russian roulette. De tegenstanders zijn immers geen doetjes, 15 + kruizen zijn daar het tragische bewijs van.
  Jogi heeft zich freudiaans versproken en Santokhi heeft het moeilijk om de gelederen sluitend te houden. 1 stem meer is genoeg.
  De Pl leider doet de zet om in het spel te blijven. En het valt te bezien of men inderdaad op het beslissende moment de stemmen geven zal.
  U en ik mogen het gevoelsmatig anders ervaren en in moreel opzicht het afwijzen maar dit is het politieke schaakspel dat deze clan de politieke tegenstander oplegt.


  Maak melding

 14. Surinaamse politiek is door en door verrot.
  Politici laten zich stelselmatig omkopen en deze Somo is zelfs te paaien voor een paar knippas.


  Maak melding

 15. Bij ” Jack the SNAKE ” uit Commewijne gaat dit GESLIJM puur om EIGEN BELANG !!!!

  Deze ” Black Mamba ” probeert weer in de gunst te komen van ” The chief of the PURPLE RATS ”

  Hij dreigt de grond waarop zijn partij gebouw staat kwijt te raken aan de dienst Haven beheer.
  Ook is onlangs “Warung Leisje “, het eethuis van zijn schoondochter, gesloten in opdracht van DC Nerkus ( een PAARSE RAT ) vanwege zogenaamd ONHYGIËNISCHE toestanden en het jarenlang runnen van de zaak zonder een vergunning.

  Mocht de partij van ” Jack the SNAKE ” zitting nemen in de regering dan zou hij als van ouds invloed kunnen uitoefenen op bepaalde zaken.

  Het gaat ” meneertje ” ABSOLUUT niet om de kwart miljoen euro waarmee een gang naar de VVV gemoeid is. Totaal niet ! The old prick is a BACKSTABBER !!!

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 16. Als het duidelijk is dat DDB door de VVV gekozen zal worden, waarom moet men zoveel geld verschillen om de Bobo’s naar Paramaribo te halen voor een snoepreisje.
  Bij deze ben ik wel eens met Somo.


  Maak melding

 17. HA HA HA,…Bouta,als de vos de passie preekt pas op je kippen !!!..laat hem je president maken,dan schop je…nee dan punt je hem deruit,deze omhooggevallen zooitje ongeregeld !!


  Maak melding

 18. Volgens mij zegt Somohardjo wat de hele leiding van V7 had moeten zeggen. Wat voor zin heeft het om tegen te stemmen als je weet dat Bouterse toch gekozen gaat worden. Dan moet je rancune wel heel erg diep zitten om de Surinaamse belastingbetaler voor een dure doch zinloze onderneming te laten betalen. Somohardjo heeft meer zetels behaald dan de NPS. Arron draait om in zijn graf.


  Maak melding

 19. Wat een rat!!! Na de vele commentaren gehoord te hebben op zijn voornemen om de zaak door te drukken naar de VVV maakt deze gokker een draai van 360 graden!! Waar blijft zijn geleuter over winnen van de stemming in de VVV??? Voortschrijdend inzicht??… Mijn schoen!! Deze rat accepteert zijn politieke afgang voor geen meter en is alweer bezig tjekre-tjekre te spelen!! En weer blijkt dat hij al die tijd de lakens uitdeelde in V7!!


  Maak melding

 20. Beste optie is geen tegen kandidaat te stelen.
  Zonder tegenkandidaat zal het niet nodig zijn om 2/3 van de stemmen te hebben. Dan kan ierdereen vrij stemmen en zich eventueel van stemmen onthouden.


  Maak melding

 21. Somo de afvallige
  Somo de veroveraar
  Somo de overwinnaar
  Somo de homo universalis
  Somo het absolute dieptepunt van de oude Surinaamse politiek


  Maak melding

 22. Wat is er van Somohardjo zijn spijt, dat hij voorgestemd heeft voor de wijziging van de amnestiewet, terecht gekomen? Als hij er nog steeds spijt van heeft dan moet hij er principieel tegen zijn dat Bouterse nogmaals gekozen wordt tot president, het maakt niets uit of 99,9% van de DR en RR leden voor zullen stemmen, hij, Somohardjo, moet, samen met de rest van V7, tegenstemmen.

  Al zou het een miljard dollar kosten om naar de VVV te gaan, dan nog moet hij het maar zo ver laten komen, wat voor zin heeft het om geld uit te sparen voor het Surinaamse volk, Somohardjo is er toch van overtuigt dat de NDPers corrupt zijn, het bezuinigde geld zou toch maar alleen figuren als Abrahams ten goede komen of het vestigen van een machtstaat alleen maar versnellen.


  Maak melding

 23. RobG, dat Somo volgens jou zeggen politieke gebruiken kopieert uit Nederland is dus net zo principeloos als veel politici in NL,
  dat jij daar niets verkeerds in ziet zegt dus ook genoeg over jou, maar is eigenlijk niets nieuws


  Maak melding

 24. 31 mei 2015

  Van mijn neef ”INFO SRIKA”.

  Mensen, mensen, eerder op de avond heeft het zenuw- en financieel centrum van de VHP in Den Haag bepaald dat er alles gedaan moet worden opdat de VHP (ZIJ HET DEELS) regeermacht in Suriname verkrijgt. Houdt dus in, dat toenadering naar de NDP van Bouterse zal moeten plaatsvinden.

  Tevens is ook voorgesteld dat flink geprotesteerd moet worden tegen de manier van telling van de stemmen van kiesdistrict Paramaribo. Door de telling in twijfel te brengen speculeert deze groep op niet valide verklaren van de verkiezing in Paramaribo, althans niet valide verklaren van de telling van stemmen.

  Maar dat enkele belangrijke spelers van de VHP de regeerboot niet willen missen staat vast. In het uiterste geval steun aan Bouterse geven is bij deze leden prioriteit aan het worden.

  Wat zullen de NPS en Pendawalima in deze situatie doen ?
  Misschien eieren voor hun geld kiezen?

  A watrapumpu fu Bouta ey dwing wroko bung !!!!!
  Srika


  Maak melding

 25. SOMO heeft hier 100% GELIJK, maar tegelijk is het “een open deur intrappen”.

  Het is PRAGMATISCH ofwel een DOELGERICHTE AANPAK die de heer SOMOHARDJO voorstelt.

  SOMO helpt Bouterse trouwens niet in het zadel, Bouterse is gezien de uitslag van de verkiezing reeds lang in het zadel. Voor de VERKIEZING en RESSORT- en DISTRICTRADEN.

  Wat SOMO doet is hoe dan zoals eerder gezegd “een open deur intrappen” min of meer. Hoe de kaarten er nu voorstaan, heeft SOMO het aan het “rechte eind”, dat de weg naar de VVV, een ONZINNIGE WEG zou zijn.

  Hetgeen SOMO nu FORMEEL zegt, is zeker PUBLIEKELIJK door anderen ZEKER meerdere malen opgemerkt.

  Als POLITICUS is hij degene die “DE KNUPPEL IN HET HOENDERHOK HEEFT GEGOOID” en niet bijvoorbeeld een Santhoki.

  Bij de VHP van Santhoki groeit het gras in de straten – daar is het erg saai -. SOMO brengt hoe dan ook “leven in de brouwerij” door de VHP en haar V 7 – BLUNDER, het gras voor de voeten weg te maaien.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 26. Oh oh oh oh , Somo is het spoor bijster , volledig !!!
  BOUTERSE zit vanaf 2010 en de meerderheid van het surinaamse kiezersvolk , wil dat hij nog voor 05 jaar het bewuste zadel warm moet houden !
  ‘ Als wij komen ‘ , oreerde Somo voor de verkiezingen , dat gepaard met valselijk aantijgingen en dreigementen richting de NDP .
  En heden wil dezelfde Somo , Bouterse in het zadel helpen .
  Wellicht loopt Somo met het idee dat Bouterse daarop zit te wachten .
  LOL .


  Maak melding

 27. Het dyompu futu spel is begonnen.
  Lang leve de bananenrepubliek Suriname!

  Alle andere partijen van de V7 en hun voorzitters hadden kunnen weten dat Somo een verrader van het ergste soort is.
  Het toelaten van de PL tot de V7, is 1 van de redenen dat de V7 de verkiezingen niet heeft gewonnen.

  Gelukkig maar zeg ik, want de messen waren al geslepen om Santokhi te vermoorden bij winst voor V7.


  Maak melding

 28. Als het aan mij ligt mag Soemohardjo voorgedragen worden voor een ere-doctoraat aan de Anton De Kom universiteit. Deze man weet het politiekspel goed te spelen omdat hij de strategische spelletjes die in de Nederlandse politiek worden gespeeld goed heeft bestudeerd.Daarnaast weet Soemohardjo heel goed dat de NDP met haar 26 of mogelijk 27 stemmen de meerderheid in het parlement heeft.

  Met deze meerderheid kan de NDP alles gedaan krijgen en is de gebundelde oppositie buitenspel of de oppositie heeft zichzelf buitenspel gezet. Soemohardjo heeft geleerd van zijn fouten tijdens zijn eerste participatie in het kabinet Bouterse. Hij is mijn inziens intelligenter dan de hele NPS en de pro-V7 aanhang die actief is op waterkant.net. Je kan niet continu blijven schoppen tegen de overwinning van Bouterse en zijn NDP.If you can’t fight them, you have to join them.


  Maak melding

 29. De president moet snappen wat SANEREN
  van de INANCIEN betekent !

  NDP-BANKROETE-STAATSKAS VEREIST
  een DIRECTE SANERING !

  Zeer grote twijfels of DESI dat snapt !

  Zit al 2 jaar te nietsen wat betreft stoppen financiele
  warboel !!!

  PS : Helaas voor de gemiddelde Srananman, zij
  zullen moeten opdraaien voor de CRISIS !!


  Maak melding

 30. Chekre Chekre paje alias “Judas Iskariot” is destijds zgn vertrokken uit NDP om zo zand in de ogen van Sandoppie te strooien. DIe Ingi bakba heeft het weer voor elkaar. De vos laat weer eens zijn passie preken


  Maak melding

 31. @RobG

  Zou het niet goed zijn je hersenen te laten checken door een schele dieren arts.
  Jullie hebben zetelwinst en die lafaard Somo die kromo toch ga je door als een oud wijf, is het soms de overgang die zijn tol eist.


  Maak melding

 32. Voorbarigheid!

  Volgens de berichtgeving en het videobandje hierboven heeft Somo nooit gezegd dat hij een coalitie wilt vormen, hij blijft in de oppositie.

  Hij geeft alleen maar aan, dat de ndp in het dna heeft gewonnen maar, vwb de rr en dr heeft V7 ruimschoots gewonnen.
  Daarom stelt hij voor ’to get over with it’ en die crimineel in het zadel te helpen, want een stemming in het rr en dr kost teveel geld.
  The clue is dat deze regering toch binnen de kortste keren zal vallen.

  Ik zeg Somo; die paarsen geloven toch niet dat suri failliet is, dus laat ze flink dokken, er is geld genoeg tok….
  Daarnaast willen ze een standbeeld voor die crimineel opzetten. Nou als ze geld hebben voor een standbeeld dan hebben ze ook geld voor de stemming, dus…

  V7 voet bij stuk houden, geef ze waarop ze ‘recht’ hebben.


  Maak melding

 33. Patricia, kijk maar naar die ROVERS van Bolkenstein z’n eigen partij. Ik weet niet of jij de Nederlandse politiek volgt of dat jij KENNELIJK een CHRONISCH MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX bezit vanwege een uitspraak, op de koop toe van een Bolkenstein, die zich nooit in de problematiek van Suriname als zodanig heeft geïnteresseerd, behalve ONZIN uitkraaien om in Nederland de kiezer op het verkeerde been te kunnen zetten oftewel stemmen op GENIEPIGE en SMERIGE wijze te vergaren tijdens verkiezingen. Kortom, de boel op jutten. Vind jij dat nou zo interessant?

  Waarom zeg je niet dat het de Surinamers zijn die de bonussen en dergelijke in Nederland verstrekt hebben aan degene die het al te breed genoeg hebben en dat zij de ECONOMISCHE CRISIS in Nederland én Europa hebben veroorzaakt.

  Praat jij jezelf maar een “COMPLEX” aan door over dergelijke inferieure lui als Bolkenstein op te lopen scheppen, maar betrek de Surinaamse Gemeenschap als geheel er niet bij.

  Dat jij met een MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX opgezadeld zit is ons meer dan DUIDELIJK.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 34. Aay mi Brada……Zo die Pae Somo wil weer een kans grijpen bij deNDP.Pae denkt,dat de Baas zomaar hem gaat inlijven bij de NDP. Somo is zo onbetrouwbaar figuur.Hij waait met alle winden mee. Weer een kwestie van eigen Belang.


  Maak melding

 35. De VHP zal nooit met de ndp samenwerken.

  Sterker nog de V7 gaat gezamenlijk oppositie voeren!
  Dat is de wil van het paars ‘intellect’, hun wil geschiedde.

  Alle overige berichtgeving omtrent de VHP-Nederland kunnen naar het rijk der ‘fabeltjeskrant’ verwezen worden.
  Verboden toegang voor paarse insecten!

  Dus……….


  Maak melding

 36. In ruil daar voor wil hij waarschijnlijk zijn volks winkel op het haven terrein behouden en dat zijn familie zonder problemen hun zaken kunnen voortzetten.
  Met een NDP regering is het te voorspellen dat hun zaken gefrustreerd worden door controle en dergelijke zo als in de laatste dagen voor de verkiezing gebeerde.Het werken werd de aanverwanten van Somo onmogelijk gemaakt te werken.


  Maak melding

 37. @ Freedom2u

  Ik ben het 100% met je eens en dat vind ik zelf ook. Waarom zou je (hoezeer je Bouterse ook mag haten) de gang naar de VVV maken als de V7 net een paar dagen geleden heeft gezegd door te gaan met de strijd en op te komen voor de Surinaamse burgers door de nieuwe regering kritisch te blijven volgen? Somohardjo gaat niet zijn energie stoppen in zaken die geen zin hebben. We moeten niet vergeten dat Bouterse’s NDP niet alleen gaat reageren. Als ze weer met AC gaan samenwerken en DOE, hebben ze weliswaar geen 34 zetels maar de meerderheid zeker de meerderheid in de VVV. Dus missie Bouterse tegenhouden is volstrekt kansloos.

  Wij moeten niet vergeten dat het gros van de mensen die hier reageren geen Surinamers zijn. Daarmee bedoel ik dat het blanke Nederlanders zijn die in opdracht van…. hier 24 uur per dag vertoeven. 95% van de Surinamers komt niet op Waterkant en met een relatief jonge bevolking kan men lullen wat men wil hier, de bevolking van Suriname is niet ontvankelijk voor zaken als Decembermoorden en Amnestie.

  5 jaar strijd tegen Bouterse voeren op Waterkant is prima, maar wie gaat dit nog 5 jaar doen? Dat houdt in 10 jaar van je leven in de prullenbak? Bouterse is er niet dikker of mager op geworden en de verwachting is dat hij na die 5 jaar ook nog 5 jaar aanblijft. NPS, SPA en DA’91 zijn ten grave gedragen. Hoe lang gaat de VHP het volhouden?


  Maak melding

 38. Somohardjo en landsbelang? Die combinatie gaat nooit samen en is als water en vuur. Het gaat om Somohardjo en EIGEN belang. Somo denkt nooit in belang van het land. Toen hij deelnam aan de V7 is op meerdere fora gewaarschuwd voor de onbetrouwbaarheid van deze man. Hij maakt zijn onbetrouwbare karakter glansrijk waar. Eén ding moeten we hem meegeven: Hij is consequent in zijn onbetrouwbaarheid. Chapeau!!!


  Maak melding

 39. Ik heb een vraag aan al die mensen die zeggen Suriname failliet is. Kunnen jullie mij aangeven waar jullie die informatie vandaan hebben? Hebben jullie een link naar een rapport van de Centrale Bank?
  Ik wacht het af….

  Ten aanzien van de opmerking dat Somo Bouterse in het zadel gaat helpen. Hoe helpt je iemand in zadel die al gewonnen heeft, en op basis van de uitslag een regering mag vormen? In Suriname moet je twee dingen scheiden. NDP heeft gewonnen en mag een regering vormen. Of de kandidaat van de NDP voor het presidentschap ook president wordt is een andere vraag maar heeft niks met de verkiezingsuitslag te maken want de overwinning van de NDP blijft en niemand kan meer zetels hebben dan het zetelaantal van de NDP.
  Somo is nu een lafaard, omdat hij inziet dat vechten tegen de uitslag geen zin heeft, maar Somo was geen lafaard toen hij zich aansloot bij de V7. De anti-Bouterse kamp waait met alle winden mee.


  Maak melding

 40. @esmerald
  tot zover kan ik mijn vinden met jou inzet. Maar nog expliciet aan V7 NIET DOEN.
  Dit is de wil van het volk of zij al dan niet zijn omgekocht doet niet ter zake . Maar laten zij PAARS het land Suriname naar grote hoogte brengen zonder geld.


  Maak melding

 41. Het spel is niet moeilijk.
  Beste scenario is dat enkele partijen DDB helpen aan 34 stemmen in het parlements en DDB is gewoon SAFE.
  Voor de rest moeten alle partijen in de oppositie zodat de NDP haar eigen gecreëerde rotzooi kan opruimen.
  Indien een andere partij ook gaat mee regeren dan wordt die andere partij ook DEELGENOOT en MEDEVERANTWOORDELIJKE van de CHAOS die er nu al aanwezig is.
  Zodra de bevolking er eenmaal achter is gekomen dat ze is BELAZERD gaat daarna de Natuur toch zijn werk doen.
  Ik voorspel dat binnen een jaar het zover zal zijn en wel om de volgende redenen:
  AOV en Kinderbijslag verhogen staat niet gelijk aan ook uitbetalen.
  Staatsziekenfonds gratis aan de bevolking geven staat niet gelijk aan het betalen van de bijbehorende kosten aan de leveranciers (ziekenfondsen / verzekeraars en Ziekenhuizen)
  Gratis onderwijs is geweldig voor de arme kinderen maar het moet wel betaald worden.
  De aangegane betalingsverplichtingen die net voorbij de verkiezingen zijn getild moeten nu wel voldaan worden. Men kan niet blijven uitstellen.
  De bedrijven die al langer dan een jaar op betaling van hun facturen wachten gaan nu merken dat kiezen voor DDB / NDP niet zal leiden tot betalingen.
  En zo zijn er veel meer financiële verplichtingen die niet zullen worden voldaan.
  Daar tegenover heb je de staatsinkomsten o.a.:
  Inkomsten Bauxiet is 0.
  Aardolie is min 40%.
  Goud is min 40%.
  Toerisme gaat ook minder worden.
  Export van groente en fruit zal verder achteruit gaan.
  Belastinginkomsten op handel, arbeid etc. wordt structureel verminderd door allerlei speciale voorzieningen voor loyale Familie & Friends. Dit heet CORRUPTIE.
  Al bij al zal de bevolking in de midden en onderlaag steeds minder te besteden hebben en gaat de boel in een neerwaartse financiële, emotionele, psychische etc. spiraal.
  Hiermee is de basis gelegd voor massale onrust, criminaliteit en andere negatieve effecten.
  Vergeet niet dat de rijke Surinamer nergens zal last van zal hebben.
  In alle gevallen is de middenlaag en onderkant van de samenleving het slachtoffer.
  We gaan het allemaal meemaken. Er is maar een korte tijd nodig om volledige duidelijkheid te krijgen.
  Dus oppositie partijen: Help DDB om president te worden en blijf verder lekker in de oppositie en laat de mensen die de rotzooi hebben gemaakt het ook zelf opruimen.


  Maak melding

 42. Ik ben het altijd eens geweest met dhr Frits Bolkenstein die zei ” Suriname is een rovershol “. Van Somohardjo had ik niets anders verwacht, zelfs als V7 overduidelijk had gewonnen zou hij de V7 torpederen. Bouterse werd president dankzij Somo en Brunswijk. Deze 2 heren vergaten dat Bouterse hen wilde liquideren en pleegden verraad jegens de bevolking. Bouterse blijft een moordenaar en crimineel zo blijven Somo en Brunswijk landverraders. Ik hoop dat VHP en NPS lering hebben getrokken uit de afgelopen coalitie regering, wat de NDP deed met PL, Palu en ABOP. VHP en NPS blijven jullie aan de zijlijn ga niet helpen de failliete situatie op orde brengen. Het zal niet lang duren voor de NDP voorgoed verdwijnt, wachten jullie af.


  Maak melding

 43. BREAKING NEWS
  Indien NDP en VHP gaan regeren wordt de dochter van Ram Sardjoe benoemd tot vice president.
  Deze deal was er ook in 2010 geregeld maar toen is DDB nadat hij de volgende ochtend weer nuchter was zijn toezegging ingetrokken.
  Ram Sardjoe behoort een van de weinige uit de oude VHP top die nog niks heeft geregeld voor zijn nageslacht.
  Niet de partij VHP heeft de macht maar de stichting VHP.
  Even alert blijven allemaal


  Maak melding

 44. @ Misabitoch

  Welke rotzooi? De in jouw denkbeelden / waandenkbeelden gecreëerde rotzooi zeker?
  Zoek je een thema voor de komende 5 jaar?
  Blijf maar vinden dat het niet goed gaat in Suriname. Als je van Surinaamse afkomst ben mag je zelf naar Suriname vertrekken en over 5 jaar mag jij je je kandidaat stellen als president. Het is makkelijk om anoniem langs de zijlijn te lullen en je druk te maken om zaken die je geen moer aangaan.
  Ga een baan / hobby zoeken zou ik zeggen.


  Maak melding

 45. @ Henkes
  zondag 31 mei 2015 01.31 uur
  @ Esmerald
  zondag 31 mei 2015 12.31 uur

  Helemaal mee eens!

  Voorts:
  V7, doe geen (voorbarige) uitspraken over de voortgang van het formeren van de regering, in ieder geval niet in het openbaar! Dat is niet aan V7, maar aan de Ndp om het initiatief te nemen.
  Laat u niet verleiden tot uitspraken, waarmee u meer kapot maakt dan u lief is.
  De tegenpartij neemt rustig alle tijd, totdat 1 van u de spanning niet meer kan verdragen en zich vanzelf aanmeldt bij Ocer. Maw Bouterse rekent op de (heb)zucht naar regeermacht. Zodoende krijgt hij het voor het kiezen. Zijn probleem wordt opgelost, maar u heeft nu een probleem!
  Het is aan u het met elkaar uit te houden (V7).
  Oppositie voeren met een Ndp coalitie- en regering is een hele uitdaging! Maar u doet dit namens het andere -grotere- deel van het volk dat niet op de Ndp heeft gestemd.
  Het valse paradigma “Het is de wil van het volk” verruil ik daarom liever voor:
  De UITSLAG van de verkiezingen laat zien dat …..

  Graag verwijs ik naar het artikel “Het volk heeft beslist” van Bert Eersteling, GFC nieuws, waarin hij pleit voor een sterke oppositie en niet voor een samenwerking tussen V7 en de Ndp.


  Maak melding

 46. afro, die feiten zijn niet bewezen.

  de moorden verkrachtingen martelingen op mijn mensen door de Nederlanders en de koningshuis zijn wel bewezen.

  wat nu?


  Maak melding

 47. @ Tak Fi Fosi
  Leef je in een droomwereld of ben je even los van de werkelijkheid. alles wat ik schrijf is de afgelopen periode uitvoerig gepubliceerd in de surinaamse kranten. O ja mijn afkomst is 100% surinaams. Heb een hele goede baan maar ben niet blind en doof voor de werkelijkheid.


  Maak melding

 48. Heer/mevr Kool jij zegt dat de feiten niet bewezen zijn, maar ben jij vergeten waarom er een amnestie wet werd aangenomen zelfs toen duidelijk werd dat er zou worden gevonnist in het nadeel van jouw baas. Ik zeg hierbij met nadruk jouw baas, want jij gedraagt je als een hersenloze slaaf van de moordenaar, drugscrimineel Desi Bouterse. Luister ik kan mij vrijelijk bewegen overal ter wereld maar jouw baas kan dat niet, ik kan mij overal begeven in de VS maar jouw baas kan niet buiten het VN gebouw als hij dat al durft na de arrestatie van zijn zoon Dino.
  Dus waar praten wij over, jouw baas zal de geschiedenis ingaan als de meest brute moordenaar van Suriname na haar onafhankelijkheid hoe ijverig hij ook zijn best doet om zijn daad te wissen.
  En vergeet niet heer/mevrouw Kool ook nog de grootste rover is van de staatskas, ben jij zo achterlijk dat je dat niet eens door hebt.


  Maak melding

 49. ook al heb je gewonnen,maar blijft diep onder de zee spiegel leven..

  dus je blijft arm,zielig tjé potie zolang je ademt..

  dat is wereld wijdt het geval,bewezen..

  in elk land op deze aarde,zijn de gevangenissen bom vol van de donker gekleurde mensen,die op apen lijken..,,
  zeg niet dat ik discriemineer,racistisch ben of wat voor rotzooi dan ook,maar de harde werkelijkheid..

  vraag het aan bruntie zelf..

  trouwens als je de meerderheid bezit,waarom moet je dan nog gaan samenwerken..

  je hebt al de staatskas leeg geroofd,wat is er nog over..

  je kan alles zelf regelen van uit ocer..komt nooit in het poppenkast verantwoording afleggen..


  Maak melding

 50. @ APEKOOL : “die feiten zijn niet bewezen” zegt de vereerder van een Massamoordenaar ! De feiten zijn allang duidelijk na
  het GELOGEN “op de vlucht neergeschoten-verhaal” van Desi
  en zijn coke-soldaten ! De slachtoffers waren toevallig tijdens hun vlucht zwaar gemarteld en verminkt, ook aan de voorzijde van hun lichamen !

  ONSCHULDIG roept de pyromaan/massamoordenaar en is BANG om voor de Krijgsraad te verschijnen !

  ONSCHULDIG roept de Moordenaar terwijl hij wel een ONGRONDWETTIGE prive-Amnestiewet laat aannemen
  door zijn Grondwetverkrachters !

  ONSCHULDIG roept DESi over zijn Onherroepelijke harddrugsvonnis, terwijl hij nauwelijks meer kan reizen
  ivm zijn aanwezigheid van zijn naam op talloze
  internationale opsporingslijsten !

  U moet maar eens het Rapport van de VN-mensenrechten gezant en rapporteur A. WAKO lezen, wat voor idiote
  verklaringen Desi en trawanten hebben afgelegd over de massamoord van 8 december !

  Er zijn voldoende betrouwbare getuigenissen tegen
  Opa Desi, terwijl hij sowieso ook verantwoordelijkheid
  droeg voor acties van het national leger, omdat hij als
  legerleider is opgetreden ten tijde van de gruweljke martelingen, gevolgd door massamoord !

  PS I : Laat uw “onschuldige” moordenaar er alvast voor zorgen dat de door HEM gemaakte MEGA-staatsschuld (Groot ZES MILJARD) TERUG wortdt gestort in de Staatskas.
  Evenals de uit de Goud- en Deviezenreserves weggehaalde
  625 MILJOEN dollars !

  PS II : Tegen de internationale veelpleger DINO is ook
  geen BEWIJS !


  Maak melding

 51. De winst van de NDP heeft heel veel stof doen waaien bij de VHP .Er zijn op dit moment 3 soorten groepen / meningen die de discussie binnen de VHP – tempel overheersen ;
  – een groep die niet meer op de oppositie – banken plaats willen nemen en met smart op een uitnodiging van de NDP zit te wachten
  – een groep die niet van plan is om V-even te verlaten en bereid zijn om zitting te nemen in de oppositie
  – een groep die geen mening heeft en alles overlaat aan het VHP – bestuur
  Is er een tempel – revolutie bij de Olifant in de maakt of gaande ?
  Ondanks 3 Chan – fondsen met astronomische bedragen vanuit Olland , Uncle Sam en Olifant en ondersteuning van 5 politieke partijen , trekt Santi toch aan het kortste eind .
  Wordt Santi daarop afgerekend door de Olifant ???
  Wellicht !!!


  Maak melding

 52. Afro, wat je zegt ben jezelf. Jij bent de HOOLIGAN bij uitstek. Om als een GROTE LAFAARD op te scheppen over de VS – VIES en SMERIG die de meeste moorden op hun “geweten ” hebben in de wereld, dan moet je echt niet goed snik zijn. Jou nick-name is op de koop toe Afro, schaam je je niet, GRAPJAS?

  Hoeveel ZWARTEN worden door POLITIEGEWELD in jou VS VIES en SMERIG landje niet om het leven gebracht. Alleen maar de eerste vijf maanden van dit jaar waren het er 385 personen, voor het merendeels ZWARTEN die het loodje hebben moeten leggen door het ONGEREGELD “VIES en SMERIG” ZOOITJE waar jij over op durft te scheppen.

  Een land waar er eenmaal 24 uur “YANKEE DOLLARS” worden gedrukt, waar ze daar GEEN ENE MOER voor hoeven uit te spoken. Een land met de HOOGSTE en/of GROOTSTE STAATSSCHULD, sinds het menselijk bestaan.

  Kortweg, een RACISTISCHE VS – VIEZE SMERIGE boel waar jij over opschept en MOORDENAARS land van het ERGSTE soort.

  Waarom is jou nick-name trouwens Afro. Ongelooflijk!

  VIEZE SMERIGE meeloper, zou je als nick-name zeker niet hebben misstaan, LAFAARD. Think about it.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 53. Somohardjo heeft geen schande.Deze zakkenvuller wilt weer wat geld gaan verdienen en daarom bied hij nu al zijn diensten aan Bouterse.Het is jammer voor het land dat deze man weer de President wordt.Hij vult alleen maar zijn zakken met zijn familie en het volk die op de NDP gestemd hebben zijn niet goed bij hun hoofd.
  Dit land komt nooit vooruit omdat degene die het moet besturen geen economische kennis hebben.


  Maak melding

 54. Weg met Somo
  Weg met Chandrika
  Weg met Rusland
  Weg met Rutte Nederland

  NDP heeft volmacht van het volk gekregen. Wij gaan voor nog 5. En het volk zal weer om 5 roepen voor Bouterse in 2020.


  Maak melding

 55. Bouterse is seniel aan het worden. Hij is vaak geestelijk afwezig en verward. In z’n heldere momenten is hij op z’n best.Het zou de NDP sieren het eens met Bouterse hierover te hebben en hem achter de geraniums te zetten. De bloemen gaan hem niet wegtreiteren, maar z’n eigen partijgenoten straks wel, wanneer de machtsstrijd binnen de NDP uitbarst. Het worst een spectaculaire show straks met veel vuurwerk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.